Menetrend

Ups & Downs - 3. hét

2010. 09. 27. 11:12
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek, Meccsek
A New England Patriots 38-30-as győzelmet aratott a Buffalo Bills elleni csoportrangadón.
UP Tom Brady -- 27 kísérletből 21 jó átadással, 3 TD-vel interception nélkül hozta az irányító meccset, valamint egy 9 yardos futás is fűződik a nevéhez, amivel first downt szerzett a harmadik negyedben. BenJarvus Green-Ellis/Danny Woodhead -- A futók csillogtak a foxboroi délutánon. Green-Ellis megállíthatatlanul robogott át a védőkön (16 futás, 98 yard), míg Woodhead fontos kiegészítő szerepet töltött be "draw play"-ek során. Három futásból 42 yardot szerzett, közte egy 22 yardos TD futással. A Patriots összesen 200 yardot futott. Aaron Hernandez -- Az újonc tight end kapta el a legtöbb yardot: 6 elkapásból 65 yardot szerzet. Ez is mutatja, hogy milyen jól osztotta el az irányító a labdát a célpontok között. DOWN Teljes védelem -- Alig észrevehető pass rush, és átjáróházra hasonlító zóna védekezés a passz ellen mellett Ryan Fitzpatrick 20-28 247 yardot passzol, mialatt a futójáték megállítása is teljes kudarcot vall (134 yard 5.6-os átlaggal). Mindezt olyan támadósorral szemben, amelyik az első két héten a legtöbb támadómutatóban ligautolsó volt. Kickoff coverage -- Az eddig halovány C.J. Spiller 95 yardos kickoff return TD-t szerzett a Pats játékosok, köztük LB Gary Guyton asszisztálása mellett, akik képtelen voltak leválni a blokkokról. Meskó Zoltán -- A korábban sokat átkozott Pats punterek teljesítményét idézte produkciója, amint 37.7-es átlaggal puntolt három alkalommal, ami net átlagban csak 34.7 yardot jelentett (viszonyítási alapnak Chris Hanson net átlaga a Patsnél töltött három évében: 34.1 - 36.4 - 36.1 yard). Forrás: ESPN Boston A találkozó hivatalos jegyzőkönyve innen letölthető

Hozzászólások

2010. 09. 27. 11:15
Méltatlanul megfeledkezik a cikk a támadófalról, amely domináns játékával folyosókat nyitott a futójátékban, és olyan elsőrangú védelmet nyújtott Bradynek a pass rush ellen, hogy meg se kellett mozdulnia a zsebben, mialatt hosszú másodpercekig zavartalanul szemlélhette a pályát, és kereshette üres célpontját.
2010. 09. 27. 11:34
Neo
Valóban dicséret az O falunknak, viszont ebből az értékelésből is kitűnik, amit én is észrevettem, hogy egy ilyen gyenge támadóalakulattól is rengeteg pontot kaptunk.
Remélem hogy nem leszünk boxzsák amit kitömnek a "nagyobb" csapatok...
Spiller visszafutását pedig rossz volt nézni! Szóval a special team is egy down nálam.
2010. 09. 27. 11:37
nDRo
A védelem katasztrófális volt. Azért Chungnak jár egy gratula részemről.
2010. 09. 27. 11:38
infidelitas
Az a helyzet, hogy nyertünk, de ezzel a védelemmel szanaszét fognak verni a nagyobb csapatok (GB, IND, SD stb.), valamit nagyon sürgősen változtatni kell. Béna liga-szint alatti irányítók úgy dobálnak szét, hogy rossz nézni. Két dolog: iszonyatosan sok a misstackle... 2. Azt nem értem, hogy miért van az, hogy a CB-ink ötméteres távolságból szemlélik a támadókat... Néztem tegnap más meccset is és ott az arcában vannak az elkapóknak a védők.... Így nem lehet, ahogy mi csináljuk...
2010. 09. 27. 11:41
Pupu
EZ a védelem egyszerüen olyan mélységekben van amit nem tudtam elképzelni..
Gondoltam hogy hiányozni fog Bodden De ez nem egy emberen mulik..
Nagyon nehéz lesz igy az össze meccs ha ettöl a billstöl 30 pontot tudunk kapni.A támadosor nemtudja megnyerni a meccseket ha a védelem semmit nem rak hozzá..(jo volt két INT de akkor is nulla volt a védelem)
Ami nálam pozitivum még az a támadások ötletesége ami eddig nem nagyon volt meg.Föleg a TE játékunk nagyon szép..
2010. 09. 27. 11:55
deepsilver
Pupu!

De kérdem én: ez az ötletesség miért maradt az "öltözőben" egy héttel ez előtt?
2010. 09. 27. 12:14
TÖRÖLT
Sziasztok:).!

A mérkőzés elején majdnem mindenki azon a véleményen volt,hogy PATS Henger indul,de igazából nagyon megszenvedett egy győzelem volt ez.Ahogyan azt előttem is nagyon okosan megírták a védelem amit művelt ezen a mérkőzésen finoman fogalmazva sem állt a helyzet magaslatán:(.A komolyabb csapatok ellen több kell sokkal,jóval több.

GO PATS,GO WELKER and CRABLE:)!!!!!!
2010. 09. 27. 12:18
nosbiglem
Nekem nagyon tetszett a meccs, mivel nyertunk es ez nagy örömmel töltött el!!! És ez iszonyat jó mindig!

Viszont van egy olyan érzésem, hogy ezt az érzést ezévben vagy utoljára, vagy csak néhány alkalommal fogjuk átélni...
...SAJNOS...

DE akkoris Gooooooo PATS!! a Legjobb csapat!
2010. 09. 27. 12:23
Mr nemo
A D-ről a bowl.hu fórumán hangzott el egy nagyon találó kijelentés :)
2010. 09. 27. 12:48
Gomes..
A defense hétről-hétre egyre aggasztóbb,n látom a fényt az alagút végén...
Egyszerű szurkolói szemmel azt mondom,h láthattunk egy nagyon jó,izgalmas,sokpontos,szoros mérkőzést,a végén győzelemmel!
DE!!
Nem elhanyagolható,h ezt nem a Colts vagy a Jets,hanem a liga egyik leggyengébb,és meggyőződésem,h az AFC legygengébb csapata ellen tudtuk ezt összehozni!És ugyebár Miamiba utazunk,és ez a Dolphins az utolsó másodparcig pariban volt az ismét nagyon jól játszó Jets-el!
N gondolnám,h győzelmi esélyekkel vágunk neki a Monday Night-nak sajnos!!
2010. 09. 27. 12:52
Bulow
A D tényleg gyalázatos volt... megint. Az viszont tény, hogy a legsebezhetőbb pont kétség kívül jelenleg Butler. Gyakorlatilag már mindent rádobálnak, és ő "meg is felel a kihívásnak", vagyis minden alkalommal be is bizonyítja, hogy érdemes rádobálni. Én nem csináltam statot, de McCourty nevét alig hallom, vagyis nincs játékban - szerencsére. Hozzátartozik, hogy ez a tény egészen biztosan az egész D-t elbizonytalanítja. Néztem Henne statjait a Jets ellen, rossz rágondolni, mit fog csinálni a jövő héten ezzel a SEC-vel...
Az is tény viszont, hogy a D-t kétszer is elég lehetetlen helyzetbe hozta az O/Meskó tengely a büntikkel, a fumble-lal, és a puntokkal, amikből 10 pont lett oda. Ha az nincs, nem is duzzognánk most annyira...
2010. 09. 27. 12:53
Bulow
Még valami: ez a Bills O már nem a múlt heti! Nagyon kiváncsi vagyok mit csinálnak a Jets ellen!!
2010. 09. 27. 13:08
Pat Patriot
Tegyük a szívünkre a kezünket, esetleg bárki más szívére: eddig egyetlen elit csapattal sem találkoztunk (én a Jetset nem tekintem annak). A három meccsről összességében annyit mondanék, hogy ami eddig működik, az a támadófalunk. A védelemnek vannak jó, és pocsék periódusai, az O-nek szintén. Arra lehet számítani, hogy a védelemnek minden meccsen lehet néhány remek játéka, a lényeg, hogy ezeket a O-nek ezeket a villanásokat ki kell használnia. Szinte minden szerzett labdából pontokat kellene csinálni. Az O-ben - ezt jó látni - azért benne van a meccsenkénti kb. 30 pont. A futójátéktól el voltam ájulva tegnap, de azért nincsenek illúzióim: a Ravens vagy a Steelers ellen azért nem fogunk 200 yardot rohangálni. Meg kell becsülni az ilyen győzelmeket, mert végtére is a győzelem az győzelem. A jövő héten még lesz egy Delfinek elleni meccs, amit mindenképpen nyerni kell, mert a Divízión belüli 1:2 nem sok jóval kecsegtetne. Utána szünet, majd három elég keménynek tűnő meccs lesz, ahol legalább egy meccset hozni kellene (Ravens, Chargers, Vikings). A Brownst simán verni kell, nincs mese. A Steelers és a Colts ellen már egy 1:1-nek is örülnék. Utána a Lionst és a Jetset is illene vernünk. A Chicago ellen (a Soldier Fielden) szintén jó lenne nyerni. Utána már csak három meccs van, és abból egyedül a Packers ellen van benne - a dolgok mostani állása szerint - a tuti vereség; a Billst és a Delfineket viszont vernünk kell, ha törik, ha szakad. Ezzel meg is lenne egy 12:6-os mérlegünk, ami már bőven rájátszást jelentene. Ha a "kötelezők" mellett a Ravens, a Vikings, a Steelers, a Colts vagy a Packers ellen 2-3 győzelmet elérnénk, akkor egyértelműen PO-ban vagyunk. A jelenlegi védelmünkkel viszont szarra sem fogunk menni az említett öt csapat ellen, mert Peterson szétfut, Manning meg szétdobál minket. Az O tegnap nagyon koncentrált volt; erre lehet és kell is építeni. De a CB-ek egyelőre kalap sza*t sem érnek. Az idény kellemes meglepetése Pat Chung, és örültem tegnap Woodhead futásainak is! Go Pats!
2010. 09. 27. 13:30
Bulow

Butler alig volt a pályán. Arra a Arringtonra cserélte Belichick meccs előtt a kezdőben lényegesen gyengébb elkapókkal szemben, akinek special teamsen kívül nincs játéktapasztalata. Arrington ugyanolyan gyenge volt. Run supportban se csinált semmit. McCourtyt ugyanúgy megverték ma, mint ahogy Cotchery tette a Jets ellen. Mindezt 178 és 175 magas WR-ek ellen, míg Butlernek a 191 cm magas Edwards mellett egyértelműen magasság problémái voltak, amivel nem lehet mit csinálni (Cotchery is csak 183). Baromi meglepő, hogy az ellenfél a magassági előnyre építve inkább Butlerre dobál, ahol mismatch van? Ezt biztosan vhogy kompenzálnia kellene egy védelemnek, nem pedig széttárt karokkal jelezni, hogy hát, már megint megszívtuk. A Bills elleni Parrishon benyelt passz igen, ismét felróható neki, de nyilván tele volt önbizalommal, hogy ő került csak a padra büntetésből abból a védelemből, ahonnan Chungon kívül senki nem érdemel egy jó szót sem. Pocsék volt? Igen. Rosszabb mint a secondary többi része? Nem. Egyszerűen átveszi az állandó bűnbak Ellis Hobbs szerepét, aki mindenért hibás, így nem kell kritizálni, hogy a futás elleni védelem a liga egyik legjobbjának tartott, és milliomossá tette Wilforknak a közreműködésével megint kínosan omlott össze, hogy az LB-k megint nem tudtak senkit sem szerelni, hogy Meriweather egy jó megmozdulására teljesen logikátlan öt baki jut, és ha vkit, akkor őt kellene távoltartani állandó jelleggel a pályától, plusz a liga legrosszabb támadófala ellen nem volt domináns pass rush. A lényeg, hogy Butler a hibás.
2010. 09. 27. 14:01
Maroney39
Rengeteg a fiatal a védelemben, én türelmes vagyok velük. Ha lesz PO, akkor az alapszakasz tapasztalatával talán már lesz jobb védekezés is. Wilfork viszont tényleg nagyon gyenge volt, csak őt nem illik kritizálni.
A támadófalat már temettem szezon előtt, most pedig azt gondolom, hogy simán ligaelit. :)
2010. 09. 27. 14:07
infidelitas
Látom DoM kicsit felhúzta magát...

Én laikus szemmel azt látom, hogy egyik CB-nk sem képes "rátapadni" az emberére... Nézzétek meg például az első INT-nél, hogy milyen üresen volt az elkapó csak magasan dobta Fitzi, ezért lett int... És egyszerűen ezt nem tudom felfogni, hogy lehetséges ez. Ebből gondolom, hogy leginkább nem a D play-hívással van a gond, hanem a képességekkel, és ez sokkal nagyobb baj, szerintem. Ráadásul a D-ben nem látom a fejlődést és a potenciált sem...
2010. 09. 27. 14:33
karolz
Én rögtön a PATS meccs után megnéztem az Indi - Denver meccset. A mienknél sokkal acélosabb denveri secondery-n simán átgázoltak manningék. kezdhetünk reszketni. nov 21 ind@ne...
2010. 09. 27. 14:41
TÖRÖLT
karolz akkor meg simán nyerünk ne izéjjé mááá:D
2010. 09. 27. 14:52
pointer01
Megvaaan!!

Szerintem a minél jobb draft pozícióra hajtunk, hogy jövőre miénk legyen az elsőség! :-)

De a viccet félretéve, itt nem csak a védelemmel vannak nagy bajok, van bőven az edzői gárdával is! Megint teljesen kiszámítható volt minden play hívás (O és D egyaránt).

Go Pats!!
2010. 09. 27. 14:55
TÖRÖLT
1st Round
1st Round (OAK – Richard Seymour)
2nd Round (CAR – 2010 3rd Round)
2nd Round
3rd Round
4th Round
4th Round (DEN – Laurence Maroney)
5th Round
6th Round (NO – David Thomas)
7th Round

Hm Ahogyan BB-t ismerjük lesz itt annyi Trade:D.
2010. 09. 27. 14:58
TÖRÖLT
Bár ahhoz nagyon rosszul kell végeznünk,hogy mi válasszunk elsőnek,de ez meg sem fordul a fejekben.

GO PATS!!!
2010. 09. 27. 15:27
csabesz
a raiders pickjével még reményeim szerint húzhatnánk az elejéből, de BB úgy is el- vagy letradeli:)
2010. 09. 27. 15:28
kyobalu
Háát vegyes érzéseim voltak tegnap!!
Az O , ha nehezen is, de hozta a kötelezőt..Persze az a sok büntető yard,és az abból való tökölődések senkinek sem sem kellettek, szenvedtünk is rendesen..De úgy gondoltam a meccs végére, hogy nem véletlenül futnak annyit a fiúk..Szerintem, tegnap "gyakorolt" a csapat..Faulk pozíciójába próbáltak embert ültetni,és kipróbálni dolgokat..Ezért futott ennyiszer BJGE, Taylor, Morris, és a tehetségesnek tűnő Woodhead..Nekem a 2. félidőben ez jött le..Persze az időt is jobb volt így ölni, de a TE-ek használatával, Welkerrel, Mossal sokkal több támadó poziciónk volt..Messze nem volt annyi emberük, hogy levédekezzenek minket..Ezért is erőltettük ennyire a futást..A védőfal, Brady, a futók, TE-k nálam nagy UP..Hozták a kötelezőt..Szerintem minden meccsen várható minimálisan 30 pont ettől az alakulattól!
A special team nagy Down..Semmit nem csináltak..Sem a visszahordásokkor, sem az ellenfél visszahordásakor..Az egész pályán átfutós Bills TD nagyon fájt!!!
A védelem megint 2 arcú..Ami nagyon hiányzott az a passrush..Úgy gondoltam, hogy a Bills többet fog futni, mégis a passzjátékuk jobban működött...és miért? Mert zero passrush volt..Semmi..Legalább azt erőltettük volna, amit a múlt héten az első félidőben, de próbálkozásaink sem voltak! Egyszer sem láttam a meccs alatt, hogy agresszívan támadnánk a QB-t! Így még az ilyen közepes irányítók is oda dobják a labdát, ahova akarják..főleg ilyen secondaryvel, mint amilyen nekünk van..A secondarynk olyan amilyen..Kezdők, tapasztalatlanok..Butler, McCourthy, és Arrington sem a posztja csúcsa..és ezt sajna ki is használják rendesen...Sajna ez így lesz egész évben..Olyan nagy változásokat, hatalmas nagy fejlődési opciókat nem látok bennük meccsről, meccsre.Ráadásul az öregek is rozsdásnak látszottak tegnap..Vödör az intije előtt az egész meccsen lassúcska volt, Sanders-el együtt..Lekéstek az emberekről, elképesztően sok ütközést hagytak ki!Aki vitte tegnap a védelmet az Mayo, és Chung volt..Spikes-nak voltak még szép megmozdulásai..De a fal Wilforkkal az élen tehetetlen volt, úgy mentek át rajtuk a futók ahogy akartak, elképesztően sok miss tackle volt. Mindenképpen fejlődniük kell, mert ha ez a harmatgyenge Bills ennyi pontot tudott ellenük elérni, akkor mi lesz a minőségibb csapatokkal!!De van remény, van 1-2 tehetséges,és nagy szívvel játszó játékos, reméljük a játékuk, és a koncentrációjuk ragadós lesz a többieknél is..
Jövő hétfő kemény dió lesz, de megoldható!!
Az O teljesítménye már jobb volt mint a múlt héten.Remélem a D összeszedi magát! A múlt héten a Jets elleni meccs első félidejében jó volt a védelem!!! Azt a 30 percet kellene megismételni!Sok passrush, nagy nyomást gyakorolni az irányítóra, Vödörnek, Sandersnek, Chung-nak nagyobb koncentrációt, Mayonak meg Spikesnak nagy lerohanásokat..Meglehet a Phins is..Az azt követő meccsek lesznek a neccesek..szerintem..
De fel a fejjel, hiszen nyertünk!!!

Go Patriots!!
2010. 09. 27. 15:58
Gomes..
"Szerintem minden meccsen várható minimálisan 30 pont ettől az alakulattól!"

Ne felejtsd el,h a Bills ellen játszottunk,kezeljük helyén a dolgokat...N hinném,h majd a Steelers meg a Ravens ellen szórjuk a 30 pontokat..,de kívánom,h neked legyen igazad!
2010. 09. 27. 16:07
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de szerintem egyértelműen a D fog múlni a Dolphins elleni meccs.
Sanchez (aki szerintem nem egy jó irányító, de már egészen elfogadhatóan játszik) 256 yarddal(15/28 -> 53.6%,17 yard/sikeres passz) , 3 TD passzal és 0 inttel zárta a maccset.
A Dolphins védelme egyértelműen verhető, már csak a D-nek kellene vmit csinálnia.
Én külön kiemelném a down-k közül Meriweather-t, aki valami eszement okból belülről kerülte meg vmelyik blokkot kiosztó játékost és ellenfelét, ha kívülről teszi, akkor megállíthatta volna az elkapót, ha jól emlékszem akkor 4. kísérlet jöhetett volna és nem TD. ( mondjuk a formáját elnézve lehet hogy misstackle lett volna az is)

Az O fal, Brady és TE-k szenzációsan játszottak.
Moss és Welker is jól játszott, de nem egy szinten az előbb kiemeltekkel.


GO PATS! Go Gronk!
2010. 09. 27. 16:15
Bulow
DoM:

Valami komoly indulatot érzek benned... Nem vagyok az a fajta aki zsigerből valakit utál vagy megutál, csak abból tudok kiindulni, amit látok. Ami persze lehet hogy nem sok, de az utolsó két meccsen x-szer láttam azt, hogy Butler szegény lemarad az emberéről, a többiek esetében pedig jóval kevesebbszer. Nyilván azért (is) van mert rájátszanak... Arrington sem tudta megoldani, tény... Azt próbáltam érzékeltetni, hogy Butler a sok eddigi hiba miatt egy ördögi körbe került, elment az önbizalma, stb. A védelem többi része sem tündököl, ez is tagadhatatlan... És attól félek, hogy tavalyhoz hasonlóan még zsírfutó csapatok is majd a secet akarják szétdobálni.
2010. 09. 27. 16:21
Még nem jött ki a def. snapek száma, de én a Bills ellen alig láttam Butlert a pályán. A mostani meccsen a védelem "gyengeségei" miatt őt elővenni, akár csak megemlíteni is minden, csak nem jogos.
2010. 09. 27. 16:33
norbertobaggio
Szerintem a helyén kell kezelni ezt az eredményt, mert 38-30 ugyebár 8 pont ennyi a különbség a két csapat között szerintem ez nem annyira szép!!!Olyan csapatok ellen akiknek jobb a védelműk ez kevés lessz!!!
2010. 09. 27. 17:06
kyobalu
Gomes..

Hidd el, hogy tudom, hogy a nehéz meccsek csak a Phins után jönnek igazán! DE akkor is tartom magam az álláspontomhoz!
A támadó fal az előzetes elvárásokhoz képest kiemelkedőt nyújt!Brady-nek még a Jets ellen is simán volt 4-5 másodperce lehetséges opciót keresni!Opció pedig van bőven!Még mindig tartom magam ahhoz a véleményemhez, hogy a jelenlegi támadóalakulatunk jobb, mint a 2007-es szupercsapat volt.Van 3-4 minőségi WR, 2 nagyon tehetséges TE, és 3-4 közepes teljesítményű, de annál lelkesebb, tüzesebb futó!Megfelelő taktika, változatos játékhívások, bátorság és kockázatvállalás kell és bármelyik csapaton át tud menni ez az O, csak kellő motiváltság, és akarat kell!
Az agyonsztárolt, hype-olt Jetsen is úgy áment ez az alakulat 2 perc alatt, mint a nyíl!Összpontosítás kérdése az egész!Habár egy tapasztalt, taktikus OC nem ártana!
Csak a védelemnek kellene hozzátennie a magáét egy picit..2x3x megállítani az ellenfél csapatát, és visszaszerezni Tom kapitánynak a labdát..Elvileg minden támadásunkban benne lehetne a TD!
2010. 09. 27. 17:13
codyfiu
Egy kis biztatás:
Mi szereztük eddig a legtöbb TD-t, csak jelent valamit :)
2010. 09. 27. 17:19
Bulow
DoM: lehet hogy nem jogos, és nem snap/elb..ás stat alapján írtam amit írtam! És nem akarom elverni (csak) rajta a port!! Az viszont biztos hogy ő az egyik, ha nem A leggyengébb pontja a D-nek... és nem stat alapján mondom, hanem úgy mint egy drukker, aki pl. megállapítja a stadion lelátóján ülve, hogy mondjuk "ez a Vanczák hogy f..ba kerül a válogatottba már megint?"
2010. 09. 27. 17:23
Gomes..
kyobalu

A Jets valóban túl van kicsit sztárolva,de azért erősebb nálunk,ebben megállapodhatunk sztem!
Amint látni fogok egy ilyen offense teljesítményt hozzánk hasonló szintű csapatok ellen,azonnal igazat adok neked!Jövő hét kedden remek alkalmunk lesz újratárgyalni ezt a kérdést..
Arról n beszélve,hogyha a védelmünk így fog játszani,édeskevés lesz Miamiban 38 szerzett pont az 56 kapottal szemben...
2010. 09. 27. 17:29
Gomes..
"Az agyonsztárolt, hype-olt Jetsen is úgy áment ez az alakulat 2 perc alatt, mint a nyíl!"

Hát ilyenre én n emlékszem,ők viszont ezt megcsinálták velünk.. :(
2010. 09. 27. 17:54
Bulow: ez azért lehet mert ezek azok a látványos hibák, amiből ott a sok yard. A passz elleni védelemből két momentum fogható meg jól a tv-közvetítésekből, a meccsek követésénél:

1) van-e pass rush
2) az elkapóval kb. szembenálló CB vajon le tudja-e őt védekezni

Az ILB-k, safetyk, védő falemberek feladatai nagyrészt átláthatatlanok, rejtettek. Részben a közvetítés miatt, részben mert nagyon nehéz a nézőnek, különösen sokszori lassítás, és újranézés/elemzés nélkül meghatározni, hogy mi is lehetett egyes játékos feladata, és azt pontosan végrehajtotta-e. Nekünk csak az eredmény marad, és még ha a Pats rosszul is jött ki a játékból, az 5-7 játékosból nehéz kimutatni, hogy ő a hibás. Pedig lehet, hogy egy elnézett blokk miatt esett szét a pass rush, ami pont nem ért oda időben, amivel egyből ki lett szolgáltatva a CB. A pozitív játékoknál, sack, TFL meg egyértelmű a "hős" személye, aki egyből pro-bowlernek tűnik.

Ez hangsúlyozottan nem az itteni hozzászólások hibája, hanem általános probléma, elsősorban technikai, időbeli korlátok miatt, és a kinti rövid összefoglalókban, hírekben is ez köszön vissza.

Állandó probléma idén, hogy a középső passzokat rendre nem tudjuk kivédeni. Azt azonban már nem tudjuk, hogy a safetynek kellett volna feljebb játszania, hogy ne legyenek akkora szabad terület, vagy a ILB/OLB nem tudta követni a célpontot, lemaradt, ami miatt ott lett az üres terület.

A sokak által észlelt jelenség, hogy a Pats CB-k milyen messze állnak az elkapótól azzal magyarázható, hogy nem az a sémánk, hogy már a LOS-tól való eljövetelét is meggátolják a támadónak, és ott 5 yardon belül minden lehetséges eszközzel kizökkentsék, és esetleg azt kockáztassák ezzel, hogy egy testcsellel már ott lerázzák őket, és jöjjön belőle a hatalmas, jó eséllyel TD-t jelentő nagy passz, hanem a safetykkel együtt inkább visszalépnek 10 yardra, és a nagy játékot védjék le, hogy a labda és a labdás ember is mindig előttük legyen, nehogy a hátukba kerüljenek, és az irányítót olvasva, a dobás után érjenek oda időben a támadóhoz, mielőtt a labda ott van. Ez a teljesen szokványos zónavédekezés egyik fajtája. 4 emberes pass rushnál, 4 DB védi a pálya mélységét, 3 LB pedig a rövid és középső passzokat, elsősorban területet védve, nem embert, és a gyorsaságra+remek reakcióra alapozva arra építve, hogy előbb érnek oda a passz után a támadóhoz, mint a labda.
2010. 09. 27. 17:57
kyobalu
Gomes..

Pats vs. Jets, 4. negyed vége..Igaz nem lett TD a támadásból, mert a red zone-ban elszúrtuk, és fumble lett a vége, de úgy végig ment a Pats a pályán mint a "nyíl"..
A Jets pedig nem jobb csapat mint mi..A védelmük lényegesen jobb, abban megegyezhetünk..A meccs első felében alig volt náluk a labda..az első negyedben 1,5 perc labdabirtoklás, és punt lett a vége..Levettük őket a pályáról..aztán jött az emlékezetes, összeesős 2. félidő..sajnos..
Nem szeretem őket, sőt "kifejezetten nem szeretem", ha finom akarok maradni..Erős a védelmük, és közepes irányítóval is szép eredményeket tudnak elérni, főleg futó alapú támadó játékkal..Agyon hype-olt csapat lett, aki húzott 1-2 nagyobb, de kiöregedő játékost a nyáron..Médiacsapat lett, akit égre földre nyom az elektronikus, és írott sajtó!
De ettől még nem jobb csapat mint a Pats!!!
De remélem azért a béke megmarad!!
2010. 09. 27. 18:01
TÖRÖLT
A bowl.hu.-n most olvastam a hírt miszerint azok közül a futók közül kerül ki a leigazolt játékos a St.Loius.-nál akit ideigazoltam volnaParker,Johnson.:(.Bár nagyon jól játszott a meccsen BJGE,és az újonnan igazolt Woodhead is:).

UP:

-Pat Chung
-BJGE
-Brady
-Hernandez
-Mayo

Down:

-Butler
-a teljes védelem
-Kickoff coverage

Nálam legalábbis ezek lennének Up-on:D

Nah mindegy más Kirúgták az OC-t a 49ers-től hozzuk ide.:)
2010. 09. 27. 18:26
Gomes..
kyobalu

Persze,én nem veszekszem! :)
De n értek veled egyet mindenben!Az én véleményem szerint a Jets jelenleg jobb csapat nálunk,sokkal jobban egyben van,meccsről-meccsre erősebb,és Sanchez önbizalomdús játéka(többek között)lassan olyan egy szintre emeli az O-t a D-el!
Annál az ominózus játéknál pedig már eldőlt a meccs,így n érzem mérvadónak,főleg,h amikor igazán kellett,megállítottak minket,sőt,még a labdát is elvesztettük..
2010. 09. 27. 19:12
Tomka@
Hát gyerekek a tegnapi meccs igen vegyes érzéseket váltott ki bennem. Az offense most a jobbik arcát mutatta, de ne feledjük el, hogy egy elég gyenge csapat ellen játszottunk. Olyan csapatok ellen mint a Colts, Steelers, Vikings, Packers, Ravens biztos vagyok benne, hogy nem csinálunk ennyi pontot. A védelem viszont katasztrófa Wilforkkal az élen. Nem is tudják mefogni a futást, a passrusherek nem tudnak nyomást helyezni az irányítóra, így a gyenge seconderynek esélye sincs levédekezni az elkapókat. Bele s merek gondolni, hogy a fent említett csapatok, hogy szét szedhetik ezt a védelmet. És akkor még nem is került szóba a többi meccs ami papíron nyerhetőek, de mint tudjuk az NFL-ben nincs tuti meccs.
Egy szó mint száz van még fejlődni valója az offensnek és a defensnek is.

Én bízom bennük, hogy sikerül fejlődni és meg lesz a PO.
2010. 09. 27. 20:35
kyobalu
Gomes..

Te így, én úgy gondolom! Nincs harag, hiszen örülök, ha itt értelmes, hozzá értő emberekkel tudok értekezni!!:):)
A Ravens elleni meccset direkt felvettem, és a mi meccsünk előtt közvetlenül megnéztem..Háát, egyik csapat sem tett rám hatalmas benyomást..De főleg nem gondoltam volna azt a meccset követően, hogy ez a híres neves Jets fog SB-t nyerni..A Pats elleni meccsen, a 2. félidőt uralták..Ez igaz..De ehhez kellett a mi, összezavart, impotens hozzáállásunk a játékhoz, és főleg az, hogy engedtük Sanchezt játszani..A 3. negyed elején amikor akkora sacket kapott tőlünk a kis mexikói, hogy 4 percig azt sem tudta, hogy hol van, akkor kellett volna megfogni a meccset..De nem sikerült, és ezt követően omlott össze lélekben Brady és az egész offense..és ezt használták ki, de nagyon keményena zöldek..Ebben profik, nem vitatom, de nem jobbak mint mi!!A Phins elleni meccset nem láttam még, az ismétlést megnézem az ESPN America-n..Remélem tanulunk belőle, és jobban felkészülünk a Phins-re..
De a lényeg:

Go Patriots!!!
2010. 09. 27. 21:03
Burkus
Hát én most nézem a Phins - Jets meccset - a kiírás szerint Jets de Nueva York - Dolphins de Miami :) - és amit Henne és Marshall, illetve Hartley, továbbá Davone Bess (akit eddig sosem jegyeztem meg) csinálnak a Jets secondaryvel, az kész kabaré. Cromartie azt sem tudja, hol a labda és hol van Marshall. Tudom, hogy a végén a Jets nyert, de ha belegondolok, hogy ellenük fog Butler&Co. játszani, hát előre félek, mekkora égés lesz.
2010. 09. 27. 21:31
lupus
DoM!

Kerdeznek toled valamit?
Crabel volt palyan?A pass-rush nem volt meg,mert nem tudtak oda erni/nyomast gyakorolni,vagy mert nem is igazan volt indulo pass-rush-er?Merthogy nem egy nagy dobalozo csapat a Bills?
Nem tudom,hogy a play calling/book volt elcseszett(megint),vagy ennyire sz@r napjuk volt a fiuknak.
A meccset nem lattam,ezert kerdezek.
A misstackle-krol csak annyit,annak faj a legjobban,aki kihagyja.Es nekik mar nem kell oklahomazni,meg hasonlo tackle alapokat oktatni!
2010. 09. 27. 22:23
Koxus81
Szeretnék pár pozitív gondolatot is hozzá tenni a szemben a korábbi hozzászólásokhoz, mert túl sokan kongatják már a vészharangot..szerintem Brady féle offense-ben hazai pályán (de akár idegenben is) benne van a 38 pont, amit eddig itthon mind a kétszer megvolt. Ha így védi az offense fal Brady-t, akkor a receiver csapatunk (TE együtt) szállítja a pontokat majd...a slot receivereink (Welker, Edelman) a legjobbak a ligában a többiek (Moss, Tate, Hernandez, Gronk) meg magasak, erősek, gyorsak...lehet sablonos a play hívásunk, de ha megfutják a route-kat, és elszakadnak az embertől, akkor nem tudják megállítani őket..Brady-ben minden meccsen benne van 3 TD (ez eddig majdnem meg is van 8/3meccs), és akkor jönnek majd a futások is (akár Bradytől is ahogy tegnap láthattuk:), és sikeresen megalapozzuk a futást a passzokkal...és ha meg van a 38 pont akkor fizikálisan nem tudnak többet elérni ellenünk. Azért nem értem azokat a hozzászólásokat, hogy majd a "nagycsapatok" hány pontot csinálnak ellenük, mert ha ésszel futtatjuk az órát Bradyék nem lesz több idejük pontokat szerezni...és tegye fel kezét az, aki bánná ha Colts-ot, vagy Vikingsot 38:35-re vernénk. A tavalyi Colts elleni meccsen is hasonló volt, ahol 5cm múlott, hogy nem ez lett a végeredmény...és nézzük a többieket a "nagyokat" tegnap este a Colts egyáltalán nem volt meggyőző a Denver ellen, csak a Denver impotens red zone játékán múlott, hogy nem nyert simán a Denver...majdnem 500(!) passzolt yarddal 13 pontot értek el?!Vicc!Meg is érdemlik ennyi 4. down rontott kísérlet után a red zone-ban,ha Brady dobna 450 yardot biztos 5-6 TD lenne a neve mellett...szóval simán szét lehet dobálni a Colts secondaryt, lehet hogy szétdobálnak minket is, de messze nem vagyunk esélytelenek, sőt ha hideg lesz, vagy ne adj isten hó, tuti nyerőnk vagyunk...Minnesota is gyengélkedik, Brett papának már nem hiányzott ez az év, és ha dolphins megfogta AP-t, akkor megcsináljuk mi is..Packers tényleg nem rossz, de ha védik Bradyt (Matthewstól) ott sem lesz gond...kicsit a galaktikus Real Madrid jut eszembe a mostani Pats-ről az offense-ben félelmetesen erős potenciál van benne, a Deffense bár gyenge, de ha több pontot szerzünk, mint kapunk kit érdekel...bár a Real sajna azért nem jó példa mert anno nem nyertek semmit, igaz a játékukat senki sem felejti el, reméljük a pats esetében máshogy lesz... summa summarum messze nem olyan tragikus a helyzet,és kicsit több lelkesedést várnék, mégis csak ez egy pats szurkolói oldal....
2010. 09. 27. 22:44
TÖRÖLT
Tényleg Mankinst el lehetne cserélni egy Cornerback-re,meg Draftpickre:)vagy csak CB-re?.De ez az kire lehetne?
2010. 09. 28. 10:11
lupus

http://espn.go.com/blog/boston/new-england-patriots/post/_/id/4684170/charting-the-patriots-pass-rush-2

Crable-től nem láttam semmi említésre méltót. A def. snapek még mindig nem jöttek ki, nem tudom mennyit volt a pályán. Az már nagy szó, hogy tudott játszani és nem sérült le.
2010. 09. 30. 09:38
sirCharles
Szerintem kicsit túldramatizáljátok a védelem teljesítményét - természetesen amellett, hogy valóban nem mutattak félelmetes teljesítményt. Azonban az NFL egyik varázsát érdemes lenne szem előtt tartani: minden meccs más. Mi agyonvertük a Bengalst az első fordulóban, ők a következőn meg megverték azt a Ravenst, amelyik az ellenünk okosan játszó Jetset élni sem hagyta. Továbbá az elkapóinkat (főként azért saját hibánkból) a pályáról leradírozó Jetset úgy szétdobálta a Dolphins egy közepes irányítóval és a miénkhez hozzá sem hasonlítható elkapógárdával, mint annak a rendje. Ez a Bills közelről sem az a Bills volt, amelyik az első két fordulóban játszott. Persze ettől még sok a 30 benyelt pont egy ilyen támadó sorral szemben, de ha újranézzük a kapott pontok előzményeit, akkor kicsit árnyaltabb a kép.

Spiller elkapása előtt Merriweather olyan amatőrködést mutatott be, amit újoncok is megirigyelhettek volna. Ez egyéni hiba, valószínűleg több ilyet nem nagyon fog bemutatni a szezonban. Enélkül nem igen jött volna össze a TD elkapás, ami egyből 4 pont mínusz a Billsnek.

Spiller visszahordása előtt két akkora block-in-the-back szabálytalanságot nem vettek észre a bírók, amit talán még a Gillette legfelső sorából is látni lehetett. Gostkowski ugyancsak szerelhette volna Spillert, ha nem úgy megy oda mint egy ovis buliba... Ettől ugyan még nem biztos, hogy a Bills nem vezetett volna egy 80 yardos drive-ot, de... Na, kivédekezhető lett volna, én megelőlegeztem erre egy 7 pont mínuszt a Billsnek.

Rengeteg volt a mistackle, amit én elsősorban a nem megfelelő koncentrációnak és az önbizalom megcsappanásának tudnék be. Ezekből az elrontott szerelésekből ugyancsak súlyos yardokat nyeltünk be, amikből relatíve sok 1st down lett, életben tartva az amúgy esetleges Bills támadásokat. Ez azonban egy jobb mentális felkészítéssel, az önbizalom gerjesztésével ugyanúgy egyszerűen kivédhető lenne.

Persze, továbbra sem volt eget rengető pass-rush, Fitzpatrikon lehetett volna nagyobb nyomás, és a védőfalnak sem kellett volna így összeesnie egy gyengécske Bills O-fal ellenében, élen Wilforkkal. A CB-jeinket kár savazni, ilyen nyomáshiány esetén egy Revis-Bailey kettős sem brillírozna, abban biztos lehet mindenki. Azonban mindenki láthatja, hogy egy-két egyéni rossz döntés kijavítása és a mistackle-ök visszaszorítása révén ez a Bills nem igen jutott volna túl a 20 ponton, ami azért valljuk be, bármikor vállalható egy ilyen támadósorral a tarsolyunkban.
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - 3. hét bejegyzéshez