Menetrend

Ups & downs

2009. 11. 10. 15:27
Szerző: lucas
Kategória: Hírek
Olvasóink szeretik ezt a rovatot, de sajnos forrásaink kiapadtanak (a korábbi blogíró Reiss más csapathoz szerződött, a folytatók pedig talán nem érzik annyira szükségét a továbbvitelnek), így saját kútfőből tudunk csak meríteni. De talán nem is baj ez, hiszen sokan látjuk ezeket a meccseket, és van véleményünk arról, hogy kinek a teljesítménye tetszett, és kié hagy kívánni valókat maga után. Persze lehet, hogy kihagytam jók közül, és nem említettem a hibázókból valakit, de  mivel a vélemény szubjektív, lehet erről bátran vitatkozni.
Akik tetszettek Randy Moss - Bár az első feléje szálló passz interception lett,  a későbbiekben Moss jó teljesítménye eldöntötte a mérkőzést. 6 jó elkapással 147 yardot ért el, amelyekből a 71 yardos TD-re bevitt catch a győzelmet jelentette a csapat számára. (Ennek értékét külön növeli, hogy a 71 yard nagy része YAC (yards after catch), tehát elkapás utáni futás volt. Szinte végig, 1 play kivételével a pályán volt, amellyel általában 2 védőt kötött le (a tavalyi meccsből okulva a Miami nem mert kockáztatni), megkönnyítve ezzel a többiek dolgát. Wes Welker - Ezen a meccsen nem villogott annyira, mint a  Buccs ellen, de hozta a kötelezőt (9 elkapás, 84 yard, amely 9,3 yard elkapásonként). A tőle elvárt szint ugyancsak magas, de ő egyenletes teljesítményt nyújt, meccsről meccsre képes hozni a formáját. (Ezért is szeretjük annyira.) Tully Banta-Cain - A funklub boldog lehet, a kedvenc ismét alkotott. Amellett, hogy a meccsen végig, mind a 72 védelmi snapben a pályán volt, komoly veszélyt jelentett Henne számára. A passrushon kívül egyéb védelmi funkciókban is hasznos volt, 9 tackle, és 3 QB-hit mutatja a teljesítményét. Ben Watson - Sajnos kevesebbet foglalkoztatják, mint - véleményem szerint - megérdemelné, de nekem tetszik a teljesítménye, mert megbízható, és fontos szituációkban hozta a 1st downokat. Lehet, hogy őt kicsit tartalékoljuk a későbbiekre? Laurence Maroney - Látszik, hogy ha kap elegendő lehetőséget, képes jó teljesítményt nyújtani. Még mindig keveslem a felé dobott labdák számát. Én azt a TD próbálkozást, amelyet BJGE elejtett, inkább vele próbáltam volna meg, szerintem neki ügyesebb keze van. Sebastian Vollmer - Nagypofájú Joey Portert levette a pályáról. Láttam élőben a Wembleyben, hatalmas termetű "gyerek". Ha a rookie hibákat kiküszöböli, Lightnak más dolog után kell néznie. Jarod Mayo - Jól ránk ijesztett, amikor egy ütközés után lenn maradt a füvön, de szerencsére vissza tudott térni a pályára, és ott a védelem meghatározó egyénisége volt. Nála is magasan van a léc, de simán viszi. Megérdemli, hogy a jók között említsük. Ami nem tetszett A red zone offense - Négyszer járni a red zone-ban, és abból mindössze 1 TD-t elérni, olyan luxus, amelyet nem sok meccsen engedhetünk meg magunknak. Fantáziátlan playhívás, dekoncentrált játékosok. A play off-ra ezt fel kell javítani, különben kelleténél kevesebb meccset fogunk játszani. Brandon Meriweather - Hangsúlyozom, csak önmagához és néhány korábbi meccsén nyújtott teljesítményéhez képest okozott kisebb csalódást. Komolyabb ellenfelek esetén nem férnek bele ezek a misstackle-k. Sajnos itt megemlíthetnénk Butler és Bodden néhány megmozdulását is. A Colts és a Saints ellen megbízhatóbb teljesítményt kell nyújtania secondarynek, különben Manning és Brees szétdobál minket.

Hozzászólások

2009. 11. 10. 16:21
Bulow
Lucas: teljesen egyetértek, Vollmer rövid idő alatt az egyik kedvencem lett. Elképesztő, hogy BB milyen játékosokat képes "kukázni", ott van még TBC, BJGE, Guyton, McGowen, stb. Komoly dilemma lesz, ha Light meggyógyul, bár BB-t ismerve nem fog kockáztatni egy rukival.
2009. 11. 10. 17:26
Szép gyűjtés, lucas.

Bulow: a kukázásra. Vollmernek egyetemen ugyanaz volt az edzője, aki korábban (igaz másik csapatnál) Kaczurral is foglalkozott. Már a draft előtt is volt tehát vmi közelebbi kapcsolat. Akár ez a forrás, akár a Pats játékosmegfigyelői vették észre, hogy méretei ellenére a profik között sem feltétlenül egy nagyra nőtt RT lehet CSAK belőle, aki méretei miatt kitűnő futásblokkló, hanem megvan a lábmunkája, és mozgékonysága, hogy megállja a helyét vakoldali OT-ként is. Már nyáron is sokan gondolták, hogy csiszolatlan gyémántot talált a csapat. Vollmer pedig hétről-hétre bizonyít. Azért mégis csak második körös pick volt.

szerk.: a "kukázást" nem negatív értelemben használtam, emeltem ki.
2009. 11. 10. 17:41
Bulow
DoM: direkt tettem idézőjelbe. Pontosan tudom, hogy akik nálunk játszanak nagyon komoly teljesítménnel jutottak idáig. Azt akartam csak érzékeltetni a szóval, hogy BB a legtöbb alkalommal nem a legnagyobb prospecteket választja, hanem az átlagember számára kvázi ismeretlen, de általa már jól feltérképezett, és minden bizonnyal az átlagnál értelmesebb, jól tanítható játékosokat. És a franchise egyik legnagyobb ereje ebben van.
2009. 11. 10. 17:44
Wolverine89
és tényleg! szerintem ez az egyik legjobb rovat, szóval csak igy tovább!!!
2009. 11. 10. 17:52
norbertobaggio
viito-val mi van mostanában nem látom írni?
2009. 11. 10. 18:07
Pupu
Viitot megtalálod az nfl.hu Ptas forumnál...
Mindig szoktam olvasni:)
2009. 11. 10. 18:07
Pupu
Mármint Pats forumnál...
2009. 11. 10. 18:22
First Hit
Jó Gyűjtés Lucas Csak én Brandon Mcgowan teljesítményét is up ként értékelném A "veterán" FS 8 tackle 3 assist és 1 kierőszakolt fumbléval vetette észre magát nálam a védelem legjobbja 1 ik legjobbja volt.
2009. 11. 10. 18:53
Igazad van, McGowan is jó volt, Sanderst teljesen kiszorítja a csapatból. Akin még gondolkodtam, hogy említem, az AD és Chung volt, de őket a vegyes kategóriába kellett volna rakni (ilyen kategória eddig nem volt, de lehet, hogy bevezetjük.) Ugyanis AD végre észrevehető volt a pályán, volt néhány jó megmozdulása (sajnos a TD-jét nem adták meg, de ezen ne legyünk meglepődve a SnowBowl óta). Viszont volt olyan is, hogy szerintem azt se tudta, mi történik, a trükkös playeket megint benyeltük.
Chung első sackje nagyon ott volt. Másodszor viszont szerintem még elkerülhette volna az ütközést, de nem nézett, csak rohant, ráadásul leszegett fejjel, sisakkal előre. De majd megtanulja, jó lesz ő is.
2009. 11. 10. 19:44
Pats12
Manning - Brady
http://www.bostonherald.com/sports/football/patriots/view/20091110tom_brady-peyton_manning_battle_above_all_the_war_of_18_and_12/

(ha nem ide, akkor hova tehettem volna?)

tegyük fel a THPFC-t twitter-re!
ott aztán olyan listákat állíthatnánk össze, hogy egy hiányzó Ups and Down fel sem tünne. (Grafi, Danna Hm? mert hogy Ti már fent vagytok)
2009. 11. 10. 19:59
Proxi
Jó lista! McGowen-t én is feltettem volna. Hatalmas amit a bajnokságban nyújt. Szeretem ezt a rovatot, úgyhogy folytassátok tovább ti. :)
2009. 11. 10. 20:12
temp
2009. 11. 10. 20:35
Cheater
Szeretem ezt a rovatot és így is remek,h Te csináltad lucas!;))
Köszönöm!

UI: Mint Vödör "imádó" természetesen nem értek egyet a down-al, mert amint Te is írtad az egész secondary-re vonatkozik a negatív kritika és sajnálom,h pont őt nevesítetted...
2009. 11. 10. 20:52
Szabotomy
Még csak az első félidőt volt időm végignézni.
Vödör szerete nem releváns abban,hogy mekkora miss tackle-t csinált például Fasano-n(elment gombászni, vagy árnyékra vetődött).
Emellett nem lehet elmenni.És aki hibázik annak nincs bocsánat,ez egy ilyen játék.A szurkolók már csak ilyenek. :)
2009. 11. 10. 21:04
Cheater
Ez rendben van, de akkor is Ő a legjobb!!!:)

Amúgy sok hiba volt a játékunkban... Nagyon sok nagy play ment el hülye büntetéseken és ezek a játékosok akkor hiányoznak a down-ból, hamár "nem mehetünk el mellettük"...;)
2009. 11. 10. 21:11
Szabotomy
Persze.Én nem is fényeztem senkit.
Az első szubjektív megjegyzésedre pedig nem reagálok. :)
2009. 11. 10. 22:08
temp
a fan club boldog, de TBC-nek volt egy nagyon csúnya hibája, amikor a QB-t rohamozta, de nem figyelt az addigra már labdás futóra, aki simán elment mellette. Ha csak egy ütemre megakasztja a futót, akkor a második hullám mészárolt volna, simán mínusz yardos futás, lett volna, így pedig elég komolyan jöttek előbbre a delfinek.

Nálam összességében emiatt nem kapott volna UP-ot.
2009. 11. 10. 22:22
temp
egyébként szip-szip. mindig olyan meghatódott vagyok, amikor valamelyik mértéktartó médiában megemlíti valamelyik szakíró a fanclubot :)
2009. 11. 10. 22:53
Neo
Én a fantáziátlan play-hívásokra szeretnék reagálni. Én is tapasztaltam, de szinte az egész szezon során. Pl. sosem fogom megérteni hogy lehet 3rd and 8-10-ekre futójátékot hívni, oké hogy nem arra számít az ellen, de akkor is...mintha nem bíznánk idén eléggé Brady kiélezett helyzetkezelésében.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy konkrétan ki állítja össze a hívásokat, maga BB?
Ti mit gondoltok? Hogyan lehetne ezen javítani? Vagy kellene nekünk is egy saját wildcat-et kifejleszteni? :)
2009. 11. 11. 02:06
focilap
Tate sérülése komoly?
2009. 11. 11. 09:08
Neo: hogy a wildcat miért nem való minden csapatnak, arról pár bejegyzéssel lejjebb "wildcat gyorstalpaló" írtam pár gondolatot, a Patsnél nem sok értelmét látnám. A tényszerűség kedvéért most a TD passz kivételével semmi probléma nem volt a wildcattel, ott egyszerűen McGowan és Meriweather rosszul kommunikálta le egymás között a játékot, és inkább Meriweather tűnt ludasnak, hogy nem követte le a tight end mozgását, McGowan egyszerűen támadta a futót.

Ami ellen nem sikerült rendesen felkészülni az a "option" volt, amit White-tal játszottak. A 2. negyedben kétszer is nagy játék lett belőle, láthatóan nem tudta a védelemben mindenki, hogy mi a dolga ez ellen (Williams TD és a 30 yardos White futás), de a második félidőben már ez sem okozott gondot.

A fent említett cikk elsősorban azért született meg, hogy ne misztifikálják túl az emberek a wildcatet, és ne várják minden csapatnál ebből a csodát, mert a csapatok kevés száma rendelkezik olyan játékosanyaggal, akik eredményesen tudnák működtetni.

A playhívás rentgeteg javult év eleje óta, mikor egy időre átvette Belichick meccs közben az OC feladatokat, és azóta is, hogy láthatóan nem ő hívja a playeket sokkal változatosabb lett. Több felállást is hasnálnak, nem mindig ugyanabból próbálják eladni ugyanazt. A red-zone problémák pedig arra vezethetők vissza, hogy már nincs elég szabad terület arra, hogy Moss mélységben lefoglalja a védelmet, és ezzel teret nyisson például Welkernek. A red-zoneben többet lehetne használni Watsont közepén, ahogy arra lucas is utalt, valamit a red-zoneban többet lehetne futni és abból 3rd downon eladni a play-action passzt, akár a futónak, akár Mossnak, akár Watsonnak.
2009. 11. 11. 09:11
focilap: egyelőre nincs információ, tegnap azt mondták a sajtótájékoztatón, hogy a mai nap folyamán már többet fognak tudni Tate állapotáról, spekulálni nem akarnak..
2009. 11. 11. 09:46
istidt
Üdv Mindenkinek

Csak annyit szeretnék hozzá tenni a play hívásokhoz, hogy szerintem azért "egysíkúbb" egy kicsit mert, az alapszakaszban ezzel is "simán" lehet nyerni.
Az ellenfelek tudják hogy ez a csapat egy pass orientált csapat, és nem is próbálunk más irányba menni, (sok lehetőség nincs is a futók sérülései miatt), azért ez így is egy retteget Off. Én abban bízom hogy BB és kollégái már a rájátszásra gyúrnak Off.playekben, tanulván a 2007-es SB vereségből.
Nem gondolom, hogy nincs kilátásban változtatás, idén 11-5 megpróbálunk bejutni, ez majdnem hogy reális is lehet, (bár a 10-6 se lesz szerintem gond).
Ami még lassíthat a folyamaton az Brady,1 év után azért ne várjon tőle senki csodát. Vissza kell szoknia teljes mértékben aminek hála a gondviselőnek nincs is komolyabb akadálya, viszont vannak biztató dolgok (hosszú passzok,QBfutás), és reményeim szerint januártól egy másik csapat lesz már a miénk.
Persze most csak az Off-ra gondolok, mert a védelem az egy másik leginkább szezon utáni "lássukcsak" lesz.

Bízom benne hogy mindenki értette hogy mit szerettem volna mondani ezzel a kicsit ide-oda csapkodó irománnyal.

Üdv

isti
2009. 11. 11. 11:05
First Hit
Lucas vegyük be mert sztem ez már a mi rovatunk...;)

(a Mi az Pats.hu)
2009. 11. 11. 13:04
rege
Ha tehetném Welkert és Gost-ot is betenném a jók közé. Moss ott van akkor Neki is ott van a helye. Igazándiból még egy jó WR. nagyon kellene a csapatba, nem véletnelül próbálkoztak Galloway-al. A TE-k. játéka szinte észrevehetetlen, így igen nehéz a rájátszásban maradandót alkotni.
2009. 11. 11. 15:28
Bulow
Azt olvasom hogy Larry Johnsonnal kacérkodunk? Szerintetek van értelme?
2009. 11. 11. 16:58
Gostko-val kapcsolatban igazad van, gondoltam is rá. hogy beteszem, különösen az tetszett, amikor a megismételtetett kick offot is touch backre rúgta. Viszont ha jól olvasom, Welker ott van. Fontos first down-okat hozott, teljesen megbízható, amikor egy screen pass után olyan hamar leszedték, az nem az ő hibája volt, hanem Aikené, aki elvétette az emberét.
viito, ha egy hiba miatt már ki kell hagyni valakit a jók közül, akkor Ben Watsont is ki kell húznunk, hiszen egy rádobott zászló miatt elvesztettünk egy first downt érő playt. Én nem voltam ilyen szigorú.
Viszont a rosszak közé Nealt beírhattam volna, mert neki két súlyos hibája is volt: egyszer ő engedte át Starksot, és sack lett belőle, majd volt egy false startja is a végén, ami miatt FG-t kellett rúgni.
2009. 11. 11. 18:06
First Hit
A rugónk top 5 ben volt Pat Kirwan szerint rangsorlólva.
E szerint neki ez nem up hanem átlagot hozta sztem neki az 50+ ami az upsba való bekerülést jelenti.

Sajnos nem találom már a cikket de ha jól emlékszem Gotskowski t a második helyre várták ami a rugó teljesítményt illeti.
2009. 11. 11. 18:25
First Hit
jah amit hoz is...
2009. 11. 11. 18:28
Cheater
"lucas

...amikor egy screen pass után olyan hamar leszedték, az nem az ő hibája volt, hanem Aikené, aki elvétette az emberét."

Ennél a play-nél sztem inkább elkésett a guard, így Aiken-nek két embert kellett volna fogni, ami nem ment!;))
2009. 11. 11. 18:30
Cheater
Ja és Gost: Tökéletes utódja Vinatieri-nek! Őt is BB "kukázta" /hogy én is használhassam ezt a kifejezést!;))/
2009. 11. 11. 19:40
Egyébként a rájátszásban már várom amikor "Edelman TD pass to Moss"-t írja az nfl.com gamecenter. Csak QB volt egyetemen....
2009. 11. 11. 21:51
temp
azért Ghostko-t elég előkelő helyen húztuk a drafton. Én még emlékszem, hogy milyen kommentek kísérték azt a húzást (mi a fenének ilyen magasan kickert húzni, kinek kell még rajtunk kívül kicker, aztán a végén csak bejött, de ő azért nem "kukázva" lett, egy ilyen magas rúgó picknél ez a minimum).
2009. 11. 11. 22:15
Cheater
Jól van na!;)) Mindenki ezzel a szóval dobálózik és én is megpróbáltam...;)) Nem jött be, de elsütöm még valamikor!;))
2009. 11. 12. 08:26
Cheater
Hát ezen besz@rtam!!!;))))))))) Bodden meg Vödör mekkora bamba...;)))
2009. 11. 12. 17:02
SzunaP
Ez hihetetlen. Nekem MÉG MINDIG nem indulnal el az nfl.com-os videók. Pedig pár hete telepítettem újra a rendszert.
2009. 11. 12. 19:42
Bulow
Döbbentes ez a video, de nem azért sztem, mert a srácok láthatóan nem tudják követni Billt, hanem mert megesősíti, amit mindig is gondoltam, hogy Bill egy zseni. És nem azért, vagy csak azért, mert MINDENT tud a játékról, hanem mert igazi, jó éretelemben vett vezető, apa meg minden egy személyben. Hihetetlenül intelligens mind szellemileg mind érzelmileg.
2009. 11. 12. 19:55
infidelitas
Az az igazság, hogy nem tudom, hogy kit hívtok "Vödör"-nek, legyen szíves valaki felvilágosítani. Köszönöm! :)
2009. 11. 12. 20:04
Go Vrabel
2009. 11. 12. 20:38
Egyébként a videóból 2 dolgot emelnék ki: 1. Vödör mintha nem figyelt volna oda amikor BB magyarázott neki, habár lehet csak a szemkontaktust kerülte, közben fülelt. Másik meg az, hogy amit elmondott BB azt megvalósították és tényleg megoldották a gondot vele (lásd Wildcat option). Nem volt semmi ahogy BB lereagálta a helyzetet és egyből a jó megoldást mondta. Azért az a 3 gyűrű nem véletlen :) Jöhetne egy negyedik is...
2009. 11. 12. 22:34
GOSB4
Hozzászólás a(z) Ups & downs bejegyzéshez