Menetrend

Ups & Downs 6.hét

2010. 10. 25. 10:33
Szerző: GRAFI
Kategória: Cikkek
A 2010-es szezon 6. játékhetén a New England Patriots a san diego-i Qualcomm Stadionba, a Chargers otthonába látogatott. A csapatokat a helyi idő szerint 13.15-kor kezdődő mérkőzésen ragyogó napsütés, és 21 fokos hőmérséklet fogadta. A mindkét oldalról rengeteg hibával tartkított összecsapáson a Hazafiak 23-20-ra kerekedtek felül. Lássuk ki milyen teljesítménnyel járult hozzá a kiszenvedett győzelemhez.
UPS 1. Vince Wilfork -- Tipikusan az az eset, mikor a statisztika nem tükrözi a valóságot. Ha megnézzük Wilfork hivatalos statisztikáját, mindössze egy szerelése volt a mérkőzésen. Ne engedjük magunkat átverni. Wilfork defensive end-ként játszott tegnap, mivel a Chargers előszeretettel fut jobb oldalon. A San Diego végül a szezonban eddig legkevesebb 38 futott yardot ért el 19 átadásból, és ebben nagyon nagy szerepe volt Wilforknak. Uralta a pályát. 2. Jerod Mayo -- Újabb remek mérkőzést tudhat Mayo maga mögött. 11 tackle-t mutatott be - sorban ez volt a harmadik meccse, mikor 10 vagy több szerelése volt. Remekül fogta Darren Sproles-t, és ő szerezte meg Kris Wilson elejetett labdáját, amiből a csapat az első TD-ját szerezte. 3. Sergio Brown -- Az újonc remekül mutatkozott be élete első NFL mérkőzésén. Nagyon fontos harmadik kisérletes szerelést hajtott végre Antonio Gates-en a Chargers utolsó támadásánál, ezzel field goal rúgásra kényszerítve őket. A mérkőzést végül négy szereléssal zárta. Brown-ra különösen nagy feladat hárult, miután Patrick Chung az első félidőben sérülten hagyta el a pályát. A speciális csapategységben is remek munkát végzett. DOWNS 1. Jake Ingram -- Sosem jó dolog, ha a long-snapperről is szót kell ejteni egy mérkőzés után. Ingram nagyon rossz napot fogott ki tegnap. Két snapja is rövidre sikerült, Meskó lélekjelenlétének köszönhető csak, hogy nem lett nagyobb baj belőlük. Mindezek mellett egy holding büntetést is összeszedett az első félidőben. Ezek után azért összekapta magát, Stephen Gostkowski mindhárom field goal-jánál pontosak voltak a snappek. 2. Matt Light -- Kövezzenek meg ha ezt korábban is hallani lehetett valahol,de Light-nak néha komoly gondja akad a speed rusherekkel. Ez volt a helyzet az első félidőben is Antwan Barnes-szal. Barnes két sack-et is szerzett az első félidőben, ráadásul mindkettőt a red zone-ban, harmadik és goal szituációban. Ráadásul Light egy illegal-use-of-hands büntetést is összeszedett. Úgy tűnt, hogy a második félidőben egy tight end-del kiegészülve próbálta az edzői gárda orvosolni a bajt. 3. Dan Connolly -- Connolly remek munkát végez bal oldali guardként Mankins helyén a goal line/rövid-yardos szituációkban, de a Patriots a második félidőre megcserélték a helyét Ryan Wendellel. Úgy tűnt, hogy a futások többnyire jobbra, Stephen Neal oldalán működnek. Ennek részeként távol kellett volna tartania a Chargers defensive end-jét Luis Castillo-t, de ezzel sokszor gondjai akadtak Connolly-nak. Bár az UPS rovatba nem kerültek be, de mindenképpen említést érdemel a pozitív benyomást keltő játékosok között Stephen Gostkowski, aki 3 FG-lal (40, 35 és 35 yard) és két sikeres XP-tal, illetve egy touchback-kel járult hozzá a csapat tegnapi sikeréhez. Ugyancsak említést érdemel az újonc cornerback, Devin McCourty aki tanítani való mozdulattal szerezte meg a második negyedben Phillip Rivers egy hosszú bombáját. forrás: boston.com és espnboston.com

Hozzászólások

2010. 10. 25. 10:40
dexxy
sztem Meskois nyugodtan lehetne up.2-3 elrontott snap-pet is tudott korrigálni apedig még a labdát is elveszthettuk vona
2010. 10. 25. 10:45
Meskón én is gondolkodtam, hogy bele teszem, de a volt egy delay of the game büntetése.
2010. 10. 25. 11:14
TÖRÖLT
Nah azt hiszem minden újonc ilyesmi bemutatkozást szeretne:).

GO PATS,GO BROWN:)!!!!!
2010. 10. 25. 11:16
nosbiglem
Mint azt azt az eredménykovetőben is irtam Meskó és Woodhead mindenképpen UP!
(persze ez sajat vélemény)
2010. 10. 25. 11:48
simita
Én még a kapufának is adnék az hatalmas UP-ot, hiszen a legnehezebb pillanatban blokkolta a Chargers utolsó perces FG kisérletét.
2010. 10. 25. 12:05
non4m3
köv 4 meccsből min 2t hozni kell, a három már hatalmas bravúr lenne

de szerencsére minden meccs más, remélem ilyen szarul az offenz nem fog játszani az idényben
2010. 10. 25. 12:23
Neo
Nem szeretem az olyan meccseket, mikor a végén húzzuk magunkra az ellenfelet..
Jól láttam, hogy az elrúgás után úgy tűnt simán mellé megy jobbra? Aztán csak azt vettem észre, hogy a kapufáról vágódik le. Na akkor ijedtem meg, hogy milyen kevésen múlt.

Nálam Hernandez is up. Talán már fel sem tűnik, mennyi jó elkapása volt és mind first down +os.
Nem akarom elkiabálni, de eddig szépen menetel a csapat.5-1
2010. 10. 25. 13:43
Mr nemo
Csak nagyon halk és reszketeg hangon merem megjegyezni, de TB is eléggé dadogósan játszott. Annyira nem értek a játékhoz, hogy reálisan fel tudjam mérni melyik rontott passza volt a siettetés miatt és melyik tisztán az ő hibája. Valaki esetleg?
2010. 10. 25. 13:58
antman
gyerekek mondjuk ki az offenz egy rakás szar volt ma és a diffenz volt jó, amiről a sok kritika jött.4 elvesztett labda és 1 int régen ebből csináltunk 24 pontot mostmeg 7 ha csak ezeket kihasználjuk nyerünk 35 17 re és nem kell szurkolni a végén ennyi. remélem javulni fog a offenz mert van még kemény meccsünk elég ahová kellenek.
2010. 10. 25. 14:10
Bár Brady szerintem se (és szerinte sem) a legjobbját hozta tegnap, de a védelmére legyen mondva, hogy a pass protection egy kalap. sz.r volt. Ha nincs ideje körbenézni, mert ott liheg a nyakán egy védő, vagy éppen nincs szabadon egy ember sem, akkor nehéz jó passzokat dobni. Ha jól rémlik két szituációban is kiemelték, a visszajátszáskor, hogy senki nem volt szabadon.
2010. 10. 25. 14:55
nagyi
Nagyon békanyálon múlt a győzelem de meg van és ez a lényeg.A szerencse a jók mellé áll.Go PATS!
2010. 10. 25. 15:06
First Hit
Sziasztok

Jó Cikk!

Én sztem még up-ba simán oda írnám a Wright-ot a "nem létező pass russh" keretein bellül ő az aki elért zsákot.

és én a complett offenz-t még oda írnám a down-hoz egyfajta figyelmeztetésként mert mondjuk hiába sztem és a statok szerint top10 defenz a SD nagyon sokszor jöttek le 3 kisérlet után a pájáról. és ez a Bukott bálvány csapata ellen kevés lesz. ott lesz nemulass Light!
2010. 10. 25. 15:41
Vulcanius
Tavaly nem LT poszton játszott Vollmer? Mert ott eléggé jó teljesítményt nyújtott szerintem. Nem lenne jó visszatenni LT poszra a németet? Light nem "okozna" kevesebb kárt RT poszton, mint teszi most LT-ben?
2010. 10. 25. 15:59
balint
chungról esetleg valami hír? :/
remélem semmi komoly
2010. 10. 25. 17:04
szeder
Kövezzetek meg, de nálam Brady egy nagy Down:(
2010. 10. 25. 17:40
arapum
Nekem nagyon tetszik Woodhead játéka, jól pótolja Falk-ot. Mikor tér vissza a Mankins? Fog még idén játszani/kell játszania?
2010. 10. 25. 18:08
bradyfan
Vulcanius!
Az a baj, hogy Light soha életében nem játszott a Patsben RTt. Még csak nem is gyakorolt. És BB még csak nem is gondolkozott ezen. Ezrt nagy kár Kaczur sérülése. Ő tudna RTt játszani Vollmer mehetne LTbe Light meg ahova akar.
2010. 10. 25. 18:29
Pat Patriot
Valaki még meglepődik, hogy Light down? Mert én nem. Sikerült állandósítania a szar formáját. Rühellem ezt az embert, nem tehetek róla. Brady pedig megint pocsék volt. Rendben van, hogy a csapat legnagyobb sztárja, de ha gyengén játszik, akkor gyengén játszik, és nyugodtan be lehet tenni downba. Nem valami szent tehén ő! Mayo megint nagyot játszott. Valaki írta, hogy a meccsből semmit nem lehet hasznosítani. Én meg úgy gondolom, hogy a Chargerst San Diegoban 20 ponton tartani igenis nagy dolog. És ha arra gondolunk, hogy 3 negyeden keresztül 3 ponton tartottuk őket, akkor még nagyobb dolog. Ez még mindig egy alakuló csapat; nem kellene őket porba döngölni, csak azért, mert majdnem fordított a végén az ellenfél! A lényeg az 5:1. A többi senkit sem érdekel. Én azt mondom, az ilyen "éppencsak" győzelmek a legjobbak. Vegyük úgy, hogy a srácok a PO-ra edzenek! :) Go Pats! Büszke vagyok rátok, skacok!
2010. 10. 25. 18:52
non4m3
Brady a kedvencem, tegnap szar volt ez egy tény

de

azért ezt az offenz teljesítményt nem csak TB-re vetíteném ki. Amikor 50TD dobott akkor sem csak ő volt jó hanem az egész offenz.
Ha már downba akarod tenni Bradyt akkor menjen az egész O mert TB nem dobott INT-t, siettették sokat ezért nem tudott néha pontosan dobni, vmikor meg nem kapták el a labdáját

egyébként ha ST nem "bénázik" onside kick-nél, amit egy laikus is megmond hogy az következik, máris nem egy 10centin és a mákról beszélünk(Igaz hogy a FG kísérletnél, vmennyit visszamentettek, a hatalmas berepüléssel, de kellett a falsestart is)

Összegezve felejtsük el ezt a meccset, hibákból tanulni kell és köv héten verjük meg a MIN-t
2010. 10. 25. 19:11
@GreshandZo - Sources tell us that Patriots Safety Patrick Chung will miss 1-2 weeks after getting injured Sunday vs Chargers

azaz, várhatóan 1-2 hetet kell kihagynia, az még "belefér", legalább nem season ending.
2010. 10. 25. 19:21
Gennyzsak Sam
Most, hogy felvételről láttam a meccset, hálás vagyok, hogy nem tudtam élőben nézni. (Van előnye a hajnali 4- es kelésnek is, hehe)
Ezt a sokkot élőben tuti nem bírtam volna ki. A család "nagy örömére" így is kiabáltam a tv-vel (mint an yugdíjasok :)), de a végén nagy kő esett le a szívemről.

Ez amúgy olyan meccs volt sztem, amit az első két negyedben simán el kellett volna dönteni. Ha a 4 fumble és az egy interception-ból csak két TD-t csinálunk, a Bolts már ki se jött volna a második félidőre. Rossz volt nézni, milyen csökött volt az O- line, néha komolyan aggódtam TB testi épségéért.
2010. 10. 25. 19:21
sziszko
Nálam Devon McCourty is az "up" kategóriában van.
Az az INT annyira gyönyörű volt. Már rég láttam ilyen szép labdaszerzést egy Pats játékostól.
2010. 10. 25. 19:53
Nagy mázlinak tűnik a win. Tetszik, nem tetszik, a Chargers agyonverte magát. Én örülnék a legjobban, ha nem lenne ebben igazság, de sajna ez van. A végén még az a false start is.... hát... remélem nem játszottuk el az összes szerencsénket a szezonra, mert az a két nem kierőszakolt "fumble" (jaj szegények, mit kaphatnak majd ezért!), és a végén ez a bünti azért nagyon sok a szerencséből ;)
Nem vagyok szakértő, de attól talán megnyugodnék egy kicsit, ha egy szakember mondaná azt, hogy igazából nem is a támadósorunk volt annyira sz@r, hanem a Chargers védelme volt kolosszális... remélem sokat tanulnak a fiúk a Vikes elleni meccsre ebből, és ez volt a támadósor legrosszabb meccse az idényben!
Go Pats!!!
2010. 10. 25. 20:09
Úgy hallottam, hogy a Vikes-ban Favre lehet hogy nem játszik :D

És ha D fal úgy játszik mint tegnap, akkor AP-nek nem lesz túl sok momentuma

Go Pats!

Nehéz meccs volt, de a lényeg az hogy nyertünk, és szerintem TBék szégyenlik legjobban magukat a teljesítményük miatt, és többször szerintem nem fog előfordulni.
GO PATS!

A győzelem a lényeg!!!!!!
2010. 10. 25. 20:11
Ja 38 futott yard nem rossz
2010. 10. 25. 21:49
Burkus
Honnan veszitek, hogy Favre nem játszik? Most nem fog játszani vagy többet nem játszik? Egyébként most ment a meccs az ESPN-en, a három IT ellenére félelmetesen játszott néha. Ha a mi secondarynket kezdi szórni ezekkel a bombákkal, az nem lesz jó.
2010. 10. 25. 22:03
Burkus
Most tették közzé, hogy Favre-nek bokatörése van és a lábfejében van egy törés.
2010. 10. 25. 22:04
lupus
Vulcanius!
A ket tackle nem tud csak ugy atugrani a masik helyere.Annal bonyolultabb a dolog.Van,akinek megy mind2,van,akinek nem.Csak,hogy mast ne mondjak,kulonbozo meretu,sebessegu figurakkal kuzdenek es sokszor a mozdulatok se egyeznek.

Pat Patriot!
Matt Light egy kicsit tobbet tett le az asztalra ahhoz,hogy egyszeruen elassuk!Szar napja volt?IGEN!Mintha lett volna mar ilyen Bradyvel is,pedig akkor 6-8-10(!!)masodperceket alldogalt a zsebben es nem kellett egy balalett lepest se tennie semerre.A Pats-et sokaig emlegettek az iranyitonak rengeteg ideje van csapatkent.Es Light ennek a csapatnak az aktiv reszese volt.Egy LT a QBszemszogebol van olyan szinten,mint egy Center.
2010. 10. 25. 22:04
boston
hát igen, nagyon rossz volt az O!! + azedzöi stáb!!+ néha bénázott ST!!! De legalább nyertünk!!

Tavaly vagy tavaly elött volt, h a colts az első 8 meccséből (mármint amiket megnyert) szinte mind hasonló körülmények között született. Tényleg nem azért mert nem szívlelem őket. De hihetetlen volt milyen szerencsések voltak. Mi meg?! (elég ha csak az SB-t nyg-t említem, vagy a tavalyi colts meccset, vagy a 3 évvel ezelötti elődöntőt) hát most szerencsénk volt, örüljünk neki!! persze csak akkor, ha ezt a játékosok is tudják és egyes csapatrészek "vereségként" élik meg ezt a meccset.
azért ez a csapat még ugyanaz ami volt 1-2 hónapja (egy középcsapat) örüljünk, hogy eddig ilyen sokat kihoztak ebből a szezonból.
Ugyanakkor BB döntései lassan már az idegeimre mennek. Senki ne jöjjön nekem a bízott a O-ban, meg egyéb zseniális meglátások. Ha azt elrugják 1.45 mp marad végig menni a pályán. Ha ennyire nem bízik a D-ben, miről beszélünk???
ja és egy utolsó: ha már bevállaljuk a 4 az 1 et,egy 2 perces szünetnél, legalább ne ilyen sablonos kiszámítható játékot játszottunk volna.
az első negyedben volt, félpálya környékén szereztünk labdát. elsőre futottunk 9 yardot, aztán két passzjáték (természetesen sikertlen) azt hittem megörülök.
2010. 10. 25. 22:08
Pirko (és a többiek megnyugtatására) 2010 Statisztikák alapján
NFL rank Total Defense: 1. San Diego Chargers 244 yard
Passing D : 1. - ll - 158 yard
Rush D : 3. - ll - 86 yard

Ezenkívül a legtöbb sacket is ők érték el. Szám szerint 25-öt.
Azért az, hogy egy ilyen csapat D ellen annyit teljesített az O amennyit, ha nem is dicsérendő, de nem is szégyenletes.
2010. 10. 25. 22:12
Annál úgy vártam a Woodhead draw-futást mint egy falat kenyeret......:D
2010. 10. 25. 22:21
focilap
"azért ez a csapat még ugyanaz ami volt 1-2 hónapja (egy középcsapat)"

Hát szerintem meg baromira nem. A védelem rengeteget fejlődött és van tartása amit a Bills meccs után nem gondoltam volna.
A középcsapat pedig elég erős kifejezés. Főleg úgy, hogy kiket vertünk. Az egyetlen vereségünk is a ligaelitnek tartott Jetstől van. Simán TOP10-es csapat vagyunk. Az meg azért nem középmezőny...
2010. 10. 25. 23:15
boston
szerintem nevek alapján 8-12 körül lehetünk (legjobb esetben). amit te írsz focilap az úgy igaz.tehát, hogy "kiket vertünk meg", ill "a védelem rengeteget fejlődött" ezekkel te is azt mondod, hogy jobbat hozunk ki eddig ebből az évből, mint amit a szezon elött gondoltunk volna. ugyanakkor visszakérdeznék:kiket vertünk meg eddig? 1 db elit csapatot, ha a Ravenst annak vesszük. tényleg csak nevek alapján - NO, MIN, NYJ, GB, DAL, PIT, IND, estleg NYG - és kb itt jövünk mi. Bár igaz, hogy a SD-ról is sokkal jobb szezont vártak, mert azért ez egy jó állomány, ha nincsenek sérültek. DE ott van még vagy 5-6 csapat kb ezen a színvonalon. pl: TEN, PHI, HOU, MIA, WAS, stb
2010. 10. 25. 23:28
boston
azt gondolom 2010. 11. 21-ra, de legkésőbb 12. 20-ra kiderül, hogy hol áll a csapatunk. persze, én remélem, hogy minél előrébb!!!
2010. 10. 26. 00:00
sirCharles
Ha a Vikings vagy a Dallas és (idén) a Packers elit csapat, akkor mi is simán azok vagyunk :-D

Jó lett a cikk!
2010. 10. 26. 08:35
sirCharles
2010. 10. 26. @ 00:00

"Ha a Vikings vagy a Dallas és (idén) a Packers elit csapat, akkor mi is simán azok vagyunk :-D

Jó lett a cikk!"

:D
szerintem is
2010. 10. 26. 08:37
Szabotomy
Nekem Guyton és az OLB-k pass coverage tevékenysége is down. A CBS kommentátorának egy mondata, miután Sproles elküldte gombászni Gary-t:

Hiába a nagy tehetség, ha az akkora (nagy darab), hogy nem tud megcsinálni egy szerelést...
2010. 10. 26. 09:22
Montesclan-pats
Sproles ellen azt bárki megette volna, nagyon kicsi és nagyon gyors, Fafej ellen is megeszik, mi mégse mondjuk rájuk, hogy ppancserek.
2010. 10. 26. 09:34
sirCharles
Szabotomy

Az amerikai TV-s kommentátorok gyakran határtalan sületlenségeket és idióta "nagyigazság"-okat tudnak pufogtatni. Ilyenkor azért megkérném tisztelettel őket, hogy mutassanak már olyan linebackert, aki egy nála 30 centivel kisebb és 30 kilóval könnyebb futónak megoldhatatlan akadályt állít minden playben.

Szerintem kár lenne bárkit, így Guytont is kiemelni a néha elég rossz képet festő passz elleni védekezésünkből, mert a Chargers nagyon jó érzékkel használta ki a védelmi filozófiánk gyengeségeit, ugyanis Rivers nagyon jól dobálta a labdákat a mélységi passztól félő, ezért hátra helyezkedő secondary, és a LB sorunk közötti sávba. Rengeteg yardot nyeltünk be ilyen playekből, az való igaz.
2010. 10. 26. 09:44
Cheater
Ez így igaz, viszont a statokban az is benne van,h ennek köszönhetően a +20 és a +40 passzokat nem nyeljük be... Valamit valamiért, szóval jó ez így srácok! :-)
2010. 10. 26. 09:54
First Hit
Focilap:

Sztem az erőforrásainkat tekintve közép csapat vagyunk a sok ujjonc miatt. de ez nem jelenti azt h. az összkép nem jobb mi csapat vagyunk és a jets elleni vereség nem tükrözi a valóságot. Nekem vhogy olyan érzésem van h. Wild cardtól végig verünk mindenkit. ezt 2007 ben pl nem éreztem(persze ott nem wild cardon mentünk)
2010. 10. 26. 12:21
Azért az a Dallas, mint top csapat dolog szíven ütött.... ezt komolyan gondoltátok????? Nevek alapján lehet, de ahogy állnak.... hát az elég siralmas. Lesz SB győztes Dallasban idén, de az nem a Cowboys lesz.
2010. 10. 26. 14:25
boston
kicsi félre értették páran a leírtakat. Nem arról beszéltem, h most ki hogy áll!!!! Hanem, hogy a nyár közepe-vége felé mi volt az erősorrend a NEVEK alapján. Tök jó, hogy a mi csapatunk jobban teljesít eddig mint azt várni lehetet. Jelen pill-ban Bradyn és Welkeren kívül azért nem sok olyan játékosunk van, aki a posztján évek óta a legjobbak között van.
92-ben sem Dániának voltak a legjobb játékosai és nem mondták őket esélyesnek. Ami nem azt jelenti, h nem ők voltak a legjobbak abban a 2 hétben és nem érdemelték meg az EB-t. Tudom, h a pats nem dánia!! Csak, példa.
2010. 10. 26. 14:35
focilap
Engem csak a középcsapat kifejezés idegesített. Mert baromira nem vagyunk azok. A csapatsport meg sose arról szólt, hogy kinek vannak a legjobb játékosai...
2010. 10. 26. 15:50
boston
Az nfl nem annyira. De hidd el a csapatsportágak nagy része arról szól, h milyen játékosaid vannak. ( de én mindig csak a magam elképzeléseit írom ) biztos nincs mindig igazam. több csapatsportágban is járatos vagyok és én eddig így vettem észre.
2010. 10. 26. 16:26
First Hit
Viszont 1 érdekesség azoknak akik a sport 1 en nézték a mecset BB beszélt a védőkhöz az első negyed végén vagy a második negyed elején nem is tudom. Arra kérte a srácokat h. ne csinálják meg a játékokat fedezzék a játékost de ne próbálják elcsípni az összes labdát. Izgalmas de jócskán pozitív a turn óver mutatónk az fegyelmezetlenség lehet?

és srácok az elemzők azért vannak h. megjósolják a mecseket a sezont stb... és utána magyarázkodjanak...

ez az egyik szépsége h. előre nem lehet tudni semmit, csak bízni lehet
Hozzászólás a(z) Ups & Downs 6.hét bejegyzéshez