Menetrend

Ups & downs - Alapszakasz 14. hét

2011. 12. 12. 11:50
Szerző: lucas
Kategória: Hírek
A New England Patriots amerikai idő szerint vasárnap délután 13-órától (nálunk vasárnap este 19-től) lejátszotta a 2011-es alapszakasz tizenharmadik mérkőzését idegenben a Washington Redskins ellen, amely végül 34 - 27 arányú Patriots győzelemmel zárult.
Up   Rob Gronkowski – Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol joggal tehetjük fel a kérdést: Mire képes még ez az ember? A másodéves TE 6 elkapással 160 yardot és két TD ért el. Az első touchdown elkapásával  rekordot döntött meg, most már az ő nevéhez fűződik az egy szezonban tight endként elkapott legtöbb TD az NFL eddigi történetében. Már a 14 elkapást is rekordot jelentett, de ő megtoldotta még eggyel ezen a meccsen. Elkapja a labdát akkor is ha, ha többen fogják. Fut (nem is keveset) az elkapás után. Lepattan a védőkről. Áttöri a blokkokat, de ő maga remekül blokkol. Szó szerint megfoghatatlan.  (Szerkesztői vélemény: nem is tudom, mi lenne nélküle. Helyesebben tudom: sok-sok vereség.)   Matt Light/Nate Solder – A meccs előtt sokat lehetett hallani arról, hogy Brian Orakpo és Ryan Kerrigan részéről nagy nyomás várható Bradyre. Ehhez képest 37 passzkísérlet során egy tackle-t és egy QB hitet tudnak felmutatni sack nélkül, ami dicséri a támadófal teljesítményét még akkor is, ha Light-nak sikerült begyűjtenie egy holding büntetést is. Jerod Mayo – A linebacker  a győzelmet érő interceptiont ért el a negyedik negyed legvégén, 5 yarddal a gólvonal előtt, ezzel megakadályozta, hogy a Redskins kiegyenlítsen a meccs végén. 9 tackle-je a legtöbb volt a csapatban ezen a mérkőzésen. + 1  - Vince Wilfork megszerzett fumble Td-je. Szép volt Vincemaci, TD-d eddig még nem volt. Most már az is van.  Down Deion Branch – A receiver ugyan sokat volt a pályán, de nem nagyon tudott hozzátenni a támadójátékhoz. Ráadásul egy meg nem határozott sérülés miatt el is kellett hagynia a játékot, de a meccs után azt mondta, hogy minden rendben lesz vele.   Devin McCourty – A cornerbacknek szörnyű első félidője volt. Elkaptak mellette egy 50 yardos passzt, egy 9 yardos TD passzt, megbüntették pass interference-re egy 3. és 18 yardos szituációban. Szinte az egész meccsen felé dobált Grossman, de legalább a 2. félidőben már akadt 1-2 értékelhető megmozdulása is. Run defense – Shanahan valamit tud Belichik ellen: pl. futtatni a labdát. Az utóbbi években több olyan meccs volt, ahol csapatai sikerrel futottak a Pats ellen, s ez alól ez a meccs sem volt kivétel. A Redskinsnek is  170 yardot sikerült elérnie futással, amely 5 yardos átlagot jelent kísérletenként. Az eddigiekben azért nem ez volt a jellemzője a Pats védelmének. ( Szerk.: Remélem a futás elleni védelmet sikerül stabilizálni, mert így is van elég bajunk a secondary miatt. Bár szemmel látható volt, hogy a kettő azért összefügg. A hátsó sor gyengélkedése miatt az elsőtől kellett erőket elvonni, ez meg is látszott a futás elleni védekezésen.) +1  - Trükkös játékot benyelni, ráadásul ilyen gyenge dobás után TD-t kapni? Már nem azért, de eddig mi voltunk  a trükkökről híresek. Igaz, akkor még a offensive coordinatort McDanielsnek hívták, és neki nem volt szokása az oldalvonalnál a QB-val üvöltözni.

Hozzászólások

2011. 12. 12. 10:59
lupus
Tudom meg korai errol filozofalni,de a ket TE-unk szepen liga elit TE-ve novi(notte) ki magat. Az egyiket tuti el fogjuk vesziteni. Mikor is kell a szerzodesuket ujra gondolni?
DMC elso felidejen latszott a rozsda,aztan belemelegedett,de S nelkul a PO-ba ngyon sok bajunk lesz.
Az a palyaszeli veszekedes kinek szolt? A srteam szaggatott mar az utolso negyedben,de nekem a labda jonak tunt,Underwood is a helyen volt. A CB viszont jol olvasta mi lesz es odaert. Nekem ez jott le a diafilmbol...
2011. 12. 12. 11:18
Burkus
lupus:

Második évüket nyomják, Gronkowskinak még két éve van hátra (He signed a four-year contract on July 25, 2010.), Hernandeznek szintén (Hernandez signed a four-year contract on June 8, 2010) Szóval két év múlva kell elkezdeni idény előtt vagy közben tárgyalni :)
2011. 12. 12. 12:35
focilap
A két TE-hez: Azért Hernandez nem produkál egyelőre olyat, hogy valami eszement nagy szerződést kapjon más csapattól két év múlva, így azért lesz esély a megtartására. (Tudom a két év még sok idő ezért felesleges ezen gondolkodni.)

Gronkra nincsenek szavak. A TE yard rekord mennyi egy évben? Mert ha így halad azt is megdöntheti. Sőt ha az elkapott TD számot nézzük ott is szép helyre jöhet ha a következő három meccsen is így tolja. Mégcsak másodéves és ráadásul nagyon fiatal. Ha a Brady korszak után is kap egy jó QB-t akkor félelmetes, hogy milyen karrierje lehet.
2011. 12. 12. 12:51
A helyzet csak rosszabb lesz humánerőforrás tekintetében... Ihedigbo két ütközés után is alig-alig tudott lábra állni, McCourty pedig a meccs végén már nem tudta emelni a jobb karját, erre külön rá is ment a kamera.
2011. 12. 12. 13:05
non4m3
nem tudom ki látta a sportTV-s közvetítést, de amit ÓÓÓÓlivér megint letolt... hát az jobban felidegesített mint a mi meccsünk
persze én vagyok a hülye hogy egyáltalán leültem megnézni, a meccsi egy hatalmas vicc volt, na mind1 sry az offért csak ki kellett ezt magamból írni
2011. 12. 12. 13:27
antman
Sziasztok! Én csak annyit tennék még hozzá hogy a biráskodás kritikán aluli volt ilyen szabálytalanságokat fujni vicc látszik hogy a fővárosba voltunk amit vincre meg carterre fujtak az oviba keményebbek a gyerek focik.
Go Patriots!
2011. 12. 12. 13:43
crucified
antman:

Tegnap én is ezen a véleményen voltam amikor először láttam, de ha lassítva megnézed rájössz, hogy igazuk volt a bíróknak Carter és Wilfork esetében is. Az előbbi valóban térd alatt sackelte Grossmant, utóbbi esetében elég lett volna megérinteni az ellenfelet a földön, de Baby Vince a játék hevében ráugrott szerencsétlenre...:))) Befújható volt.
Más kérdés, hogy a helmet to helmet ütközéseket folyamatosan elnézik ellenünk.
2011. 12. 12. 14:04
Tzimisce
crucified: Vince keményebb volt, bár elsőre én úgy láttam, hogy elcsúszott, és azért esett rá az emberre. Carter valóban szabálytalan volt szintén, de Rex lépett hátra, illetve Carter már repült, sőt Bradynek is volt egy térd alatti sackje. Mindegy, ez van, ezt kell elfogadni, az Int-et is megadták, örüljünk neki.
2011. 12. 12. 14:04
chateautorres
Van a csapatnak kijavítandó hibája rendesen, mi több a védelem a vicc kategória, de: Ezek mind semmi a Dallas-hoz képest. Amerika csapata az idén már ötödször vesztett abszolút dilettáns módon. Milyen lehet a hangulat abban a fan-klubban?
2011. 12. 12. 14:14
RicHARD
Szerintem srácok ha az underwood gyerek nem azzal foglalkozik a ráérő idejében h elég kockafejű e a haja, hanem gyakorol 1 kicsit akkor az elkapható labda volt, illetve minimum h kiverje a corner kezéből.
A másik meg az h minek van rá szükség ? minden általa megkapott lehetőséget a 85-ös nek kéne kapnia, használjuk már ki a srác hihetetlen és már bizonyított kvalitásait.

TB és az OC veszekedéséről : TB odaszolt a wood gyereknek h miért nem kapta el, erre az OC elkezd ordítozni TB-vel aki persze nem hagyta magát. A következőn kéne elgondolkodni OC-ból van rengeteg jobbnál jobbak, TB12-ból viszont csak 1 db és azt nagyon meg kéne becsülni. Tőlem akár repülhet is az OC a szezon végén.

1 szemléltető pl a 85-ös esetére a soccer világából :
zlatan ibrahimovic ezt mondta guardiolanak amikor messi miatt kikerült a megszokott poziciójából más posztra, majd a padra
"Vettél egy Ferrarit, de úgy vezeted, mintha egy Fiat lenne"

Go Pats !
2011. 12. 12. 14:17
Maniac84
Szórakoztató meccs volt. A lényeg, hogy a csapat nyert, és emellett még segítettek is nekem fantasy-ben pár ligában azzal, hogy hagyták a Helu-Moss-Gaffney triót ficánkolni. Ettől függetlenül jobban örülnék, ha végre elkezdene egy kicsit összeállni az a secondary, egy egészséges Chung-ra nagy szükség lenne.
Gronk-ra meg nincsenek szavak, soha nem akarom más csapat mezében látni.
2011. 12. 12. 14:21
lipi
Nincs mese!
Gronk hivatalosan is megkapta tőlem az Alien státuszt :).
Hihetetlen a fószer! Úgy szórta magáról a védőket, mint nedves kutya a vizet...

Viszont BB bebizonyította, hogy védelmi guru. Sec nélkül, foghíjas lb sorral 10-3. Mondjuk az is igaz, hogy gyakorlatilag ő zavarta el a teljes hátsó alakzat 90%-át idény elején...

A pszichológust meg rohadt gyorsan tessék felvenni és napi 16 órában alkalmazni a csapatnál, mert TB ordibálása az idény egyik legcsúnyább pillanata volt. Ilyet még nem láttam mióta Pats meccset nézek. Mondjuk elhiszem, hogy frusztrált volt, hisz minden drive-ot pontokkal kellett befejezni, mert a védelem gyakorlatilag annyit tudott hozzá tenni a meccshez, hogy a támadók 5-6 percet pihenhettek egy-egy TD drive előtt...
Btw, Underwood mi a repedt bálnah.rét keres a csapatnál? Inkább zavarjuk fel RZ támadásnál Mayot a pályára, többet tudna hozzátenni :).
Szumma, a könnyű meccsen túl vagyunk, jöhet a Megváltó vs Kiégett heroikus csatája :). Egy biztos, a denveri védelem nem fog minden támadásból pontot engedni, ergo valamit nyújtani kellene a hátsó alakzatnak is :).
Ja, a DLine teljesítménye olyan volt, amit már régóta szeretnék látni a csapatnál és az Oline is felnőtt a feladathoz.
2011. 12. 12. 14:26
crazyhungary
Megint népszerű leszek a hozzászólásommal.
De már bocsánat mit képzel magáról az az ír edző kutyafattya. Én is sportoltam tudom, hogy az edzőknek "mindig igaza" van és nem illik nekik visszapofázni. De egy olyan játékossal, mint Tom (akinek bármennyire nincs is igaza de ennek ellenére felfokozott idegállapotban van) nem lehet így ordibálni.
Ez nem egy haladás meccs, ahol Verebes mester lekurvaanyázhatja a játékosait. Ő egy 3 szoros SB győztes frenchies irányító, nem Kabát Péter, talán nyugodtan és értelmesen is le lehetne csillapítani. Nem véletlen tanítanak pszichológiát az egyetemeken az edzőknek.
Egyébként én is örülök, hogy a meccs végére szent volt a béke.
2011. 12. 12. 14:42
crucified
lucas:

Csak egy apró stilisztikai észrevétel. Nem Gronk pattan le a védőkről, hanem a védők pattannak le erről a hegyomlás Gronkról..:)

lipi: Szerintem nem az edző a hibás, hanem a playbook lehet fos illetve a play hívás, ezáltal a koordinátor.
2011. 12. 12. 14:50
lipi
Az edzők abban lehetnek hibásak, hogy egyszerűen nem tudnak kinevelni egy olyan játékost sem, aki meghatározó tud lenni a posztján. CB-ből hirtelen nem akarok utánaszámolni, de cirka 10-15 db fordult meg az utóbbi 3 évben a csapatnál, nem egy 1-2. körös draft és 0, semmi, zéró azoknak a száma akik valamit le is tudtak tenni az asztalra, vagy legalább stabil lenne a helyük a rosteren...
WR dettó. Egy db Welker, aki genetikailag egy csoda, tud érvényesülni a csapatnál. Szintén egy köbméter 2-3. körös draftcetli, FA igazolás után.
Szerintem ezért kellene őket kidobni a csapattól. Mondjuk alapvetően hülye vagyok ehhez a sporthoz, de ha évek óta nem működik valami úgy, hogy több ember ki lett próbálva az adott szituációkban, akkor ott vagy a rendszer a rossz, vagy a górék. Részemről előbb egy vezető váltást próbálnék ki...
2011. 12. 12. 15:00
Inyas
Nyertünk és kész nekem egy új monitoromba van ez a győzelem, de 10-3 és miénk a csoport győzelem. Denveri Tebow-t meg le kellene mészárolni, hogy el menjen a kedve a futkározásoktól remélem Ninkó elintézi vagy Carter vagy Vince ezt nagyon bírnám! Gronkalien meg hát nincs reá szó tényleg úgy szórta le magáról a védőket mint a csillagszóró a csillagokat szentestén! :))))) A sohw az INTI után az kellett mert Tomi bátyó is CSAPATTAG és nem engedhet meg mindent ő sem magának (szar döntést hozott az ő hibája volt az inti) különben nem lett volna értelme elküldeni BIGALT meg a többi renitenst. Olcsonak volt elkapása elég szorongatott helyzetben megcsinálta fejlődik a gyerek lehet a következő meccsen már akár többet is dob felé Brady. Go Pats! Ja bizti lesz megint ROSTER mozgás a DEFben ez BB titkos kabalája. ;)
2011. 12. 12. 15:34
Crazyvel megint csak nem értünk egyet :) Szerintem meg pont TB nem engedhet magának ilyet meccsen, amikor mindenki látja. Underwood-on jól védekezett a védő. Be is ismerte, hogy elsőnek Gronk volt a célpont, de ketten fogták így jött a séróbajnok. Elszúrta, inkább ment volna oldalra és a következő play-ből pontok. Én nagyon nem szeretem mikor egy profi focis üvölt az edzővel. Viselje csöndben, hogy leszúrják, mert elrontotta. Ennek tudható be, hogy az interjún magára vállalt mindent.
85-öt én is többször szeretném látni.
A nap legrondább eseménye nekem, mikor Ihedigbo elgáncsolta Slater-t Moss td-jénél. Nem szándékos volt, de rossz volt nézni. A sec nagyon gyatra, bár DMC végre mutatott életjeleket, ez jó.
Kell egy jó safety a drafton és egy magas corner. Állítólag vannak ígéretesek :)
2011. 12. 12. 15:54
crazyhungary
Paul43:
Nem is vártam mást.Ha te egyet értesz a "Csernus féle" pszichológiai módszerrel akkor az szived jogod.
Csak közlöm az ordibálás csak a ertősen függőknél megoldás, gondolom Tom nem drogozik.:)
2011. 12. 12. 15:54
non4m3
azért TB-től se lehet elvárni hogy ilyen helyzetben üljön le számoljon el 20ig és utána beszéljen, ahogy mondta is nagyon emocionális, Underwood-ra vetítette ki azt hogy mennyire dühös(örök maximalista a csávó tudjuk jól), mikor volt ideje lehetősége átgondolni a dolgokat, rögtön beismerte hogy az ő hibája volt

TB-OC is ugyan úgy hibásak a történtek miatt, végén "kibékültek" és ez a lényeg

secondary meg siralmas, és az a legfájóbb hogy tök mind1 hogy egy tök újonc vagy egy rex grossman szerencsétlenség jön szembe, tuti a 300+ passzolt yard, semmi javulást nem mutat ez a csapatrész, az O# is döcög, PO-ra ez édes kevés lesz
2011. 12. 12. 17:59
Patriots NEB
Szép estét mindenkinek!
Inyas19. Még nem miénk a csoportgyőzelem matematikailag ahhoz még egyet nyernünk kell.(Nem gond)
Viszont a védelem!!!!!........
Az valami katasztrófa.A legjobb ember talán Edelmann volt.
Azt magyarázza meg valaki,hogy egy olyan defense kordinátor mint BB.,miért nem tud egy hangyányival jobb defense-t kihozni ebből a társaságból!?Nem kell elit defense,de talán olyan statisztika sem,mint amit a meccs folyamán mutattak.
Elég beszédes volt!
Így hiába jutunk be a PO-ba nem lesz esélyünk még egy győzelemre sem.
2011. 12. 12. 18:09
redjozsi
Nem baj ha így nyerjük a meccseket, de legalább a NAGY DÖNTŐT is nyerjük meg !!!!
2011. 12. 12. 18:24
crucified
Azért én Zolit is folyamatosan betenném az Up-ba. Legyünk rá büszkék, hogy magyar.

http://sportgeza.hu/sport/2011/12/12/mesko_zoltan_az_nfl_egyik_legjobb_rugoja/
2011. 12. 12. 18:25
hulit
Mindenki szidja a védelmet pedig szerintem a sérülésekhez képest elég jól állják a sarat a red zone defense nagyon jó
én sokkal inkább aggódok a támadók miatt a PO-ban mert nagyon
Gronkra épül és teljesen érthetetlen Ocsó mellőzése !
A PO-ban várhatóan nagyon erős védelmű csapattal fogunk ( találkozni nem egy pontgyárossal ezért én nem vagyok nyugodt az offense-t illetően.
2. -3.-s 1-2 yardos próbálkozásra miért nem futunk BJGE annyit szinte mindig hozna főként ha Solder is bent van !
Inyas: ne nagyon számíts mészárlásra Tebow-t illetően a maciknak se sikerült megfogni pedig arra készültek
2011. 12. 12. 18:50
Patriots NEB
Hulit!
Azért az ima nem biztos,hogy mindig meghallgattatik és jó szerencse is fordulhat balszerencsére.
2011. 12. 12. 19:02
hulit
Igazad van de ettől függetlenül én tartok a Denver elleni mérkőzéstől !
2011. 12. 12. 19:09
Patriots NEB
Én is!Főleg a védelem miatt!
2011. 12. 12. 20:28
Burkus
A jó kezdés után A Patriots 75, 84, 49, 71, 72, 44 yardos drive-okat engedett mielőtt az utolsó 71 yardos drive Mayo INt-jébe torkollott. Ez összesen 463 yard, 25 first down, és a Skins 50 %-ban csinálta meg a 3rd downt. Ehhez jön a run defense: Roy Helu és Evan Royster 33 kísérletből 170 yardot futott (5.2 átlag). Ez a teljes csőd így... :(

Brady frusztrációja érhető volt, tegnap nagyon rosszul játszott az offense a red zone-ban is, Hernandez esetében véleményes, hogy ki hibázott, Welker esetén egyértelműen a dobás volt rossz.

A Denver vagy nagyon tud vmit és/vagy iszonyú mázlijuk van. 2:26-tal perccel a vége előtt 10:0-ra állt a Bears és a Denver még az onside kicket is elrontotta.
2011. 12. 12. 21:19
cuncimp
Megint rossz volt a védelem, és megint nyertünk. Idegenben. Mindenki szomorú.
2011. 12. 12. 21:29
chateautorres
32. cuncimp

Igazad van!
Ahogy sokunkban itt, bennem is kavarognak a gondolatok, hogy: sírva örülni, vagy nevetve temetni?
El kell fogadni, hogy jelenleg a Green Bay a "Barcelona" és nem a Pats, tehát ilyen játékkal állhatnánk 7:6 -ra vagy 6:7 -re is, s akkor emésztene mindenkit a méreg, hogy nem jön össze a PO. De itt elkényeztetett szurkolók vannak, akik szeretnének a 2 pont mellé felhőtlen örömöt is, látványos támadójátékot, veretes védelmet egyben.
És ezt most nem kapjuk meg. Lehet hogy így fogunk elvergődni a SB-ra. De lehet, hogy már a WC körben pottyanunk, főleg ha megint Rex Matyit kapjuk. Az duplán fájna.
2011. 12. 12. 22:19
hulit
"A Denver vagy nagyon tud vmit és/vagy iszonyú mázlijuk van. 2:26-tal perccel a vége előtt 10:0-ra állt a Bears és a Denver még az onside kicket is elrontotta."

Tibow time-ban minden előfordulhat :-) az utolsó 5 percre
legalább 14 pont külünbségnek kellene lenni akkor talán
már biztos meglesz a meccs !
2011. 12. 12. 22:22
Patriots NEB
Cuncimp!
Ha láttad a meccset akkor gondolom láttad a statisztikát is a defense-ről.És a statisztikától függetlenül a magyar junior meccseken(láttam egy párat ebben az évben a fiam miatt) sem láttam azt,hogy a védők háromszor is egymást gátolják a szerelésben.Mindháromszor TD lett a vége.
2011. 12. 12. 23:08
Burkus
Patriots NEB:

Ott a pont! :) Jó volt a megjegyzés! Ahogy a trükkös játéknál a corner felrúgta Slatert, a safety-t (!!!), az párját ritkítóan szánalmas előadás volt!
2011. 12. 12. 23:30
LaFleur
OFF
Mivel jövő vasárnap a mi meccsünket adja az ESPN (de valószínű Ricsiék is), ezért újra közös meccsnézést szervezek a budai Champsbe. Részleteket később írok majd.

ON
cuncimp +1
Ez a vita egyébként parttalan, én már nagyon unom, ezért is szólok hozzá kevesebbet mostanában. Minden héten ugyanazt a vitát folytatjuk le újra és újra, szeptember óta. Mindenkinek van egy kis igaza, ezért is nehéz vitatkozni ilyenkor.
O-Brien meg azzal üvöltözzön aki elé teszi a levest, teljesen igaza van crazyhungary-nak.
2011. 12. 12. 23:49
cuncimp
Én borzasztóan bosszankodtam a védelem bénázásán meccs közben, de végülis nyertünk. Engem nem érdekelnek a statisztikák sem, hiszen végülis nyertünk. Sokkal kevésbé tudnék örülni Gronkowski elkapásainak, és sokkal jobban bosszankodnék a secondary bénázásán, ha 13 meccsből 10x kikaptunk volna. Azonban 13 meccsből 10x nyertünk.
Kicsit elszomorít néhány szurkoló pesszimista hozzáállása, de elfogadom, hogy ők így szurkolnak.
2011. 12. 12. 23:57
loop80
LaFleur

Én tutira ott leszek! De most vasárnap, nem? :)
2011. 12. 13. 07:48
crazyhungary
Én tutira megyek vasárnap, de szólni kell a tulajnak, hogy a pincéreket ne érje felkészületlenül a hajnal 2 órás zárás. :)
2011. 12. 13. 08:21
LaFleur
loop80: Természetesen most vasárnap, igen. :)
crazyhungary: Oké, szólok neki. Remélem Tebow nem hozza a szokásos formáját és nem lesz OT...
2011. 12. 13. 08:49
rege
37.LaFleur,15.crazyhungary
Az alapvető emberi tulajdonság, hogy csak annyi tiszteletet várhatok el a másik embertől amennyit megadok neki. Nos a kiabálás a pálya szélén nem megengedhető és csodálkoznék ha ezt BB szó nélkül hagyná. Ezt Ő biztosan nem fogja nagy dobra verni, de hosszú és mélyreszántó beszélgetést fog folytatni az érintetekkel, azt biztosra veszem.
TB egy játékos a mérközésre nevezett 53-ból. Nem engedheti meg magának, hogy egy másik emberrel, aki ráadásul OC kiabáljon. Ez persze fordítva is igaz.

15.crazyhungary ilyen szavakat NEM engedhetsz meg magadnak a csapat egyik tagjával szemben sem. Most kiállítottál magadról egy bizonyítványt, lelked rajta azt gondolom a moderátornak ilyenkor kellene közbelépni, mert ez az alpári stílus nem ide való.
2011. 12. 13. 09:05
crazyhungary
Kedves rege hogy ha már személyeskedünk, akkor te egy idióta vagy, nem értetted meg miről beszéltem, ne azt az egy sort ragadd ki.
És hogy felvilágosítsalak Tom nem volt nagyon gáz, csak miután O’brien elkezdett vele ordibálni.
És boccsás meg, hogy leírtam a véleményem: amely még mindig az, hogy te is fel tudd fogni, egy edzőnek okosabbnak kell lennie.
2011. 12. 13. 09:13
crucified
crazyhungary:

Minden tiszteletem a Tied, de szerintem az "ír edző kutyafattya" stílus szerintem sem illik az eddigi kellemes patriots.hu hangvételhez.

A játék hevében megesik az ilyen a legjobbakkal is, szerintem BB kezeli majd a helyzetet. Bízzuk ezt Rájuk.
2011. 12. 13. 09:31
crazyhungary
Crucified:
Abban az egy mondatban igazad lehet, de akkor néztem meg a videót és nagyon felhúztam magam rajta. (és én Tommal vagyok és mindig is vele leszek)
De írtam még pár mondatot, ami nem tartalmazzot semmilyen sértő kifejezést, mégis azon az egyen rugóztok. Érzelmes néha indulatos (másoknak szerint lehet bunkó) ember vagyok, de ti is gondolkozzatok már el mennyire magyaros az, hogy egy mondaton lovagoltok folyamatosan. Ez egy szurkolói oldal (fórum) nem az élet is irodalom folyóirat.
2011. 12. 13. 09:37
crucified
crazyhungary:

Hidd el, hogy én is hatalmas nagy bunkó vagyok. Hidd el, hogy számomra is TB egy korszakos zseni, akinek meghajolok a teljesítménye előtt.

De a patriots.hu oldalt elsősorban a szerkesztőkre illetve a többi regisztrált szurkolóra való tekintettel megtisztelem azzal, hogy nem itt élem ki a kocsmai stílusomat.

Maradok tisztelőd.
2011. 12. 13. 09:43
rege
43.crazyhungary nem kívánom ezt a dolgot tovább vitatni, bármennyire igyekszem nem tudok a Te szellemi színvonaladra sűlyedni.
Abban biztos vagyok most hoztad ki magadból a maximumot, de próbálkozz még hátha az "ír edző kutyafattya", vagy az "akkor te egy idióta vagy" mellett valami más is az eszedbe?? jut....... habár kétlem, mert olyan Neked nincs....
2011. 12. 13. 09:48
Inyas
Ne szidjuk ezt a védelmet ebben az évben mi a káosz formációt ;) használjuk ez a legújabb BB formáció! Tebowt szerintem mi fogjuk lezúzni mert a macik defje olyan mint a wermcht és azt egy ilyen improvizáló stílussal mint amit Tebow játszik azzal lehet őrületbe kergetni (mikor elindul még Tebow sem tudja mi lesz a játékból). A mi káosz formációnk még st Tebownak is ki ismerhetetlen lesz én már alig várom a meccset ha nem megtervezve de véletlenül valaki úgy el üti, legázolja, hogy keze lába összekeveredik. Ja még nem nyertük meg a csoportot ami késik nem múlik.Hajrá pats!
2011. 12. 13. 09:53
Inyas
2011. 12. 13. 09:56
crazyhungary
crucified
Köszönöm, megértelek azzal az egy mondatommal kapcsolatban teljes mértékben igazad van.
De te mondtad ki "szurkolói oldal" és szerintem egy szurkoláshoz szorosan hozzá kapcsolódik a kocsma. :)
Azon is el lehetne gondolkozni, hogy több százan írnak erre az oldalra és szerintem még több százan olvassák és mégis a közös meccsnézésekre csak max tucatnyian jövünk össze.
Persze most jönne az, hogy sokan nem pestiek meg nincs pénz, meg, hogy másnap munka van.
A több száz szurkolóból véleményem szerint legalább 100 biztos pesti vagy pest környéki, és aki igazi szurkoló azt nem érdekli a másnapi munka és arra az évi pár meccsre (amit a tv-ék közvetítenek) elő lehet teremteni a pénzt, mégis alig vagyunk, míg más NFL csapatok szurkolói még a vasárnap hajnali meccseket is együtt nézik.
2011. 12. 13. 10:06
crucified
crazyhungary:

Én tuti mindegyiken ott lennék, csak ugye nekem ahhoz 400 km-t kellene utaznom oda-vissza. Sajnálom elmulasztani a közös meccsnézést, de ez van. Arra viszont minden pestit biztatnék, hogy legalább a közvetítés elejére menjenek el a közös meccsnézés alkalmából. Legyünk ebben is jobbak, mint a többi csapat honi szurkolótábora.
2011. 12. 13. 10:52
Pupu
Én irigylem a Pestieket ebből a szempontból hogy közösen lehet meccset nézni..(Szombathelyi vagyok)
Nekem a baráti társaságom sajnos csak ez európai foci iránt lelkesedik így én szinte senkivel se tudom másnap megbeszélni főleg nem közösen végignézni..
Nekem csak a másnapi pats.hu hozzászólások olvasgatása marad :)
Valakinek meg becsúszik egy káromkodás nem a világ vége..
Ne legyünk álszentek..
2011. 12. 13. 11:16
crucified
Pupu:

Ebből a szempontból én is irigylem a pestieket, ez tény.
Nem álszenteskedésből írtam, de ha szerkesztő lennék én sem örülnék ha az oldalamon nacionalista hangvételű hozzászólás lenne. Írom ezt úgy, hogy magam is -ha úgy tetszik- nacionalista vagyok. A szerkesztőket nem akarom az önzetlen munkájukkal kapcsolatban kellemetlen helyzetbe hozni. Részemről lezárt a téma, maradok tisztelője ettől függetlenül mindenkinek.
2011. 12. 13. 11:18
Arsenal
Valaki magyarázza meg, hogy az NFL.com oldalon jelenleg a Patriots miért wild card helyen van? A Texans és a Bóltimor mitől jobb, mint mi.
2011. 12. 13. 11:20
crucified
Arsenal: Jobb a divízió mérlegük.
2011. 12. 13. 11:27
Pupu
Nem lehet a pats wild card helyen mivel vezeti a csoportját..
Valamit elnéztél..

crucified:

Nem azt mondtam hogy jó ha mindig ilyenek vannak..
Csak mert becsúszik egy nem kell rajt lovagolni.A pats.hu eddig se olyan volt hogy mindenki úgy beszél mint egy kocsis és ezután se hiszem hogy ez lenne..
És én nem vagyok nacionalista..
Az ír kutyafattya nekem is kicsit erős volt...de ha nem kell folyamatosan ilyeneket olvasnom nálam egyszer belefér..mindenki más..
Téma részemről is lezárva :)
2011. 12. 13. 11:28
Pupu
Arsenal bocsi én néztem el.. tényleg wild card helyen van:)
2011. 12. 13. 11:31
rege
A Patriots nincs WC-helyen, ott a NyJ. és a PS. van. A csapat a 3. csoportgyöztes jelenleg és ezért nincs ott a 2 kiemelt között.
A WC körben kell játszani a mostani állapotok szerint a NyJ.-el.
Ha a HT. kikap legalább 1x, akkor mi vagyunk a pihenősök január 7-8.-án a WC körben.
2011. 12. 13. 11:35
pointer01
Div Leaders W L T DIV CONF
[y] Texans 10 3 0 4-0 8-2
Ravens 10 3 0 4-0 7-2
Patriots 10 3 0 3-1 7-2
Broncos 8 5 0 3-2 6-3
2011. 12. 13. 13:16
hulit
Jobb lenne a szabad hétvége mint játszani a wild card hétvégén a Jets ellen de mint már említettem tartok a
PO-tól mert nagyon jó védelmek ellen kell bizonyítani
a támadóinknak !
2011. 12. 13. 13:36
non4m3
sztem mind1 h hogyan jutunk be a PO-ba csak jussunk be, így is úgy is nagyon nehéz lesz (DE NEM LEHETETLEN OTT GYŐZNI)

ha pihenünk egy kört akkor olyan csapatok jöhetnek mint texans,steelers
avens, ami megint nem egyszerű

személy szerint én a Jetstől azért tartok mert nagyon jól ismernek minket
2011. 12. 13. 13:44
crucified
Vadászrepülő legyek, ha a Jets WC helyen lesz. Mennek az Eagles-hez és a Dolphins-hoz, otthon (?) fogadják a Giants-et. Szerintem ez 3 sima vereség, de minimum 2.
2011. 12. 13. 13:52
Patriots NEB
Szép npot mindenkinek!
Szerintem nem baj ha WC meccset játszunk a Jets ellen(a másik WC-os jelen állás szerint a Steelers).Inkább maradjunk játékban a Gilette-ben.
Cuncimp 38.
Én egyáltalán nem vagyok pesszimista(és imádom ha nyerünk),de a PO-ban az offense kevés.
2011. 12. 13. 16:17
athees
Most láttam, hogy a SportTV és az ESPN is a mi meccsünket adja vasárnap. :)
2011. 12. 13. 17:40
LaFleur
rege: Most értem haza és látom, hogy meg lettem szólítva, reagálnék hátha még itt vagy.
Alapvetően egyetértek veled, nem a kispad mellé való a kiabálás egymással, és nem kellett volna.
DE
Az én olvasatomban (nem kell elfogadni) ez úgy történt, hogy Tom odaszólt Underwoodnak, valami olyasmit, hogy "Töki, azért ezt elkaphattad volna", erre O-Brien odalépett és üvöltözni kezdett Brady-val, hogy (gondolom) "Dobtad volna rendesen badmeg, irgum-burgum, stb." És Tom ERRE kezdett el visszakiabálni, hogy "Mi???" És aztán bla-bla-bla. Mit gondolt már? A kutya sem kérdezte őt, mit ugat bele? Én is berágtam volna Brady helyében. Arról nem is beszélve, hogy mit ugrált ott? Meg akarta ütni vagy mi? Olyan volt mint egy kocsmában a "mivanmivanmivan" gyerekek. És mielőtt nagyon védenéd ezt az edzőt, mit is tett ő a Patriotsért mint franchise-ért? Vagy, hogy szentimentális legyek, a Patriots családért? Mert Tom nagyon sokat. Szóval részemről úgy rúgnám ki, hogy a lába nem érné a földet. Nem kell elfogadni a véleményemet, de engedtessék meg nekem, hogy ez legyen. Nem ír kutyázom le, de attól még arra sem tartom méltónak, hogy bekösse Tom Brady cipőjét, vagy, hogy megigazítsa a lábvédőjét. Mert nem Tom Brady nem "egy" az 53-ból, mint ahogy Payton Manning, vagy Kurt Warner (volt) sem az. Ez a véleményem, de elfogadom a másikét is, legfeljebb nem értek vele egyet.
2011. 12. 13. 17:49
LaFleur
crucified és Pupu:
Nem nektek szólt ez a meccsnézős dolog, nálatok sajna nem kivitelezhető. Vagy ha estleg intézel valami jó kocsmát meg egy szállást Szombathelyen... :)
De tényleg érdekes, hogy alsó hangon kell, hogy legyen 100 budapesti fórumozó (nagy számok törvénye), és rendszerint összejövünk 10-12-en, ebből egy a Jets facebook szurker oldal szerkesztője, egy meg Steelers szurkoló... Mondjuk én nem bánom mert családias a hangulat, és már mindenkinek tudom a mobilszámát és sms-ezni is tudunk ha behal az oldal vasárnaponként, de azért nem az igazi.
2011. 12. 13. 18:08
Arsenal
Én ugyan 200 km-re lakom Pesttől, de egy Patriots SB. szereplést megnéznék fenn az itt hozzászólókkal!
2011. 12. 13. 20:08
loop80
67. LaFleur

Ezzel nagyon telibe találtál, magam sem írhattam volna le jobban a lényeget! ;)

Mi tagadás, az ilyen szituációk miatt tartják azt a magyarországi Pats-drukkerekről, hogy "divatszurkolók". Tisztelet a kivételnek! :)

Ui.: Meg tisztelet annak a bizonyos Jets- és Steelers-drukkernek is. :D
2011. 12. 16. 21:46
sirCharles
A siránkozásra:

Én inkább "sírás" után röhögök, mint röhögés után sírok. Az az igazság, hogy annyira instabil a védelem, hogy majd kitehetjük az ablakba ismét a szép alapszakasz mérleget és a csoportgyőzelmet, ha a PO-ban meccset sem tudunk nyerni. Tényleg egyáltalán ne legyen igazam, de azért nem ringatnám magam nagy playoff meg superbowl (istenem...) menetelésbe, okulva az utóbbi évek tapasztalataiból, miszerint a "tét nélküli" alapszakaszban tudunk csak villogni, és amint egy komoly csapattal összekerülünk playoffban, pár hiba után összeomlunk fejben.
Persze ebből nem következik magától értetődően a rossz széria folytatása, csak nem biztos, hogy rosszabb szurkoló az, aki már óvatosabban ragadtatja el magát a szép mérlegtől. Rengeteg mindenben kéne javulnunk védekezésben és támadásban is ahhoz, hogy ténylegesen versenytársai legyünk az esélyesnek nevezett csapatoknak.

Nyertünk már SB-t koránt sem tökéletes szezon után, csakhogy akkor a csapatban végig érezni lehetett a komoly tartást és magabiztosságot, ami a mostani garnitúrában néha vagy megvan, vagy nincs. Ráadásul akkoriban feljövőben voltunk a szezon végére, az utóbbi években viszont a hiányosságainkban szinte semmi előrelépés. Amíg Rex Grossman vagy a Manning nélküli Colts is így alázza a védelmünket, komoly playoff esélyeink szerintem nem igen vannak. De nem legyen igazam...
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Alapszakasz 14. hét bejegyzéshez