Menetrend

Ups & downs - Alapszakasz 2. mérkőzés

2011. 09. 19. 10:09
Szerző: lucas
Kategória: Hírek
A New England Patriots  amerikai idő szerint vasárnap délután 16.15 órától (nálunk 22.15-től) lejátszotta a 2011-es alapszakasz második mérkőzését  hazai pályán Foxboroban, a Gillette stadionban az AFC egyik legjobb csapata, a San Diego Chargers  ellen, amely végül 35-21 arányú Patriots győzelemmel zárult.
Up
Deion Branch – Azok után, hogy az előszezonban egyetlen elkapást sem produkált, a veterán WR meggyőző  teljesítményt nyújtott a 8 elkapással szerzett 129 yardjával, amely a legjobb elkapó eredmény volt ezen a meccsen a csapatban.
Vince Wilfork A mamutnagyságú  defensive tackle (avagy a „Pufifánk”)  élete első  interception elkapását érte el, melyet még megtoldott egy 28 yardos futással is, ahol Conollyt megszégyenítő sebességével meglepő atletizmust is felmutatott, s ezzel egy fontos Chargers drive-ot akasztott meg.

Tom BradyA Monday night-on felmutatott rekorddöntő fantasztikus teljesítmény után újra lenyűgöző produkcióval igazolta a klasszisát, 40 kísérletéből 31 volt sikeres, 423 passzolt yard és 3  passzolt TD int nélkül fűződik a nevéhez ezen az estén.
Rob Gronkowski/ Aaron Hernandez - Ugyan az eredeti cikk írója Mike Reiss ragaszkodik 3-3 kiemeléshez, és így nem említi ki őket, de szerintem nagy igazságtalanság lenne, ha a két TE-t nem sorolnánk a jók közé, hiszen mindenki láthatta, milyen meghatározó szerep jutott nekik a győzelem kiharcolásában.
Down
Devin McCourty A másodéves cornerback két TD elkapást engedélyezett. Egy az egyben védekezett Vincent Jacksonon és  Malcom Floydon, de egyiküket sem tudta igazán tartani.
Leigh BoddenA veterán cornerbackre kétszer is dobtak zászlót holding miatt, az egyik alkalommal egy kivédekezett  3. downos passzkísérlet során, amely különösen rosszkor jött a csapatnak az első félidő végén.
Pass rush Mark Anderson ugyan a meccs végén elért egy labdavesztést eredményező sacket, de a meccs nagy részén sajnos nem működött a passrush, és ezt egy Philip Rivers kaliberű QB ellen nem nagyon engedhetjük meg magunknak. A következmény Rivers 378 passzolt yardja volt.

Hozzászólások

2011. 09. 19. 10:20
Alapvetően egyetrétek az itt leírtakkal.
Baby Vince megmozdulása hatalmas volt :) Bár nincs itt, de az Ofal teljesítményét is ki kell emelni szerintem, mert nagyon jól védték Brady-t (többnyire). Igazság szerint Vollmert most gyengébbnek éreztem, mint múlt héten Solder-t.
MEgijedtem mikor Tom lábára ráestek.
Védelem szempontjából Bodden mintha nem találná a helyét, DMC meg a tavalyi csukát. Persze ebben lehet tényleg, hogy jam-elni akart állandóan, nem pedig csak lekövetni az emberét. Jóval nagyobb elkapókon minek kell ezzel próbálkoznia, semmit nem fog elérni vele, mint ahogy láthattuk.
Mayo második félidejének nagyon örültem. Jó volt látni, hogy kezdi érezni mi a helyzet. Chung is jó volt, benne nem csalódtam, Gates-et nagyon szépen levették.
A secondary ettől független elég gyengécske. Most már egy picit én is aggódtam, főleg Arrington meg Ras-I sérülése után. Lassan el lehet gondolkodni egy veterán corner elhozásán (Samuel???). És a pass rush sem volt jó.
Viszont a futás ellen középen nagyon jó a Vince-Al és a többiek összeállítás.

Zolival és a többi sérülttel mi van? Tudtok valamit?
2011. 09. 19. 10:26
LaFleur
Azért tegyük hozzá, hogy az, hogy Boddenre zászlót dobtak az nem azt jelenti, hogy szabálytalankodott is. Az egyik ráadásul nem is befolyásolta a játékot mert a másik oldalon volt ha jól emlékszem, nem is értem miért fújták vissza azt a játékot. Egész meccsen nem értettem a zebrák működését tegnap, a D falunkon szinte folyamatosan holdingok voltak minden playnél, mégsem fújtak be emlékeim szerint talán csak egyet. DMC-t pedig nem tudom hova tenni, főleg a tavalyi jó szezonja után.
2011. 09. 19. 10:31
focilap
Ez a cornerback poszt átka. Az évek között nagyon nagy lehet a különbség. Például a tavalyi évben minden összejött neki most meg kb. semmi. Rengeteg ilyen corner van a ligában akinek úgymond hullámzó a teljesítménye. Ezért is igen nehéz megítélni egy cornert. Plusz a véleményem szerint itt van a legnagyobb szerepe a szerencsefaktornak. Pl.: Mit fújnak DPI-nek. Leszedi-e az intet. Vagy csak ha rajta van az elkapón szorosan az pedig elejti akkor ő a király, mert biztos zavarta azért ejtette el. Míg ha megfogja az elkapó akkor ő a szar, hogy nem tudta levédekezni.
2011. 09. 19. 10:33
LaFleur
focilap : +1
Én is az egyik legnehezebb posztnak tartom, pont ezért amit írtál.
2011. 09. 19. 10:44
Justicar
Sziasztok!
Előre mondom, hogy örülök a győzelemnek, de ahogy a csapat játszott az már nem annyira. Kövezzetek meg de szerintem ezt a mérkőzést a Bolts vesztette el, és nem MI nyertük meg.
Ami nem tetszett:

- Szabálytalanságok: ha jól emlékszem 8/80!!! Ezt egy ilyen kaliberű csapattal szemben nem lehet többet megengedni. Bodden nem sokat volt látható, ez talán azért lehet, mert nem dobtak felé. De a két szabálytalanság azért sok volt. Pont 3rd az eggyik.
Mondjuk megjegyzem érdekes volt a sporik bíráskodás.Mintha nem is mi lettünk volna hazai pályán.
- Secondery: DMC-t meg kell hogy védjem. Másod éves játékos, akinek kimaradt egy fontos Offseason.Folyamatosan 1 az 1.ben volt Jakson-nal. Aki sokkal magasabb,fizikálisabb nála.Nem is értem miért próbálta jammelni... DE, ismétlem de többet vártam tőle. Amúgy a sec egésze elég halvány volt. Kivéve Gates levédekezése.Abból lett az INT is! Bár lehet nem is akartak rá annyira építeni.
- Offens fal: A pass block az gyalázatos volt egy-egy drivre alatt főleg a 2. félidőben.Többször volt földön TB mint állva.

Ami viszont tetszett:
- WRek, főleg Deion, és Wes. Kivállaóak voltak a TE-k el együtt. Bár volt egy holdin Gronk-nak de amúgy mindeg dicsértete megérdemelknek, mert engyon zúzták őket az elkapás után!
- Off fal run block: Szerintem jól müködött, főleg a második félidőben(gondolom fáradt a Bolts fala)
- TB: No comment, ott hagyta abba ahol a Miami ellen befelyezte. Konzisztens kiválló teljesítmény.
- No Huddle Offens: Kivállóan muzsikál. Élvezet volt nézni.

Kövezni Ér! :)
2011. 09. 19. 10:54
Neo
A sérültekkel tényleg mi van? Mert rettentő volt látni, hogyan hullottunk a 3. negyedben...aggódtam is hogy emiatt megfordítja a Chargers a végét...de nagyon jól ment a játék a támadóknak és Tolbert fumbliját nem győzöm köszönni neki :D
2011. 09. 19. 10:56
Pat Patriot
Már múlt héten előrevetítettem, hogy mi lesz akkor, ha Brady eléri az ötödik meccsre a 2000 yardot... Nos, lehet, hogy azt a bizonyos cikket előrehozzák... Ezt a Bolts-védelmet így szétdobálni... Szenzációs QB-nk van! A meccs jelenete egyértelműen Vince interceptionje volt. Hihetetlen reflexre utalt, hogy ezt a passzt így lehúzta! Mert egy Rivers-passz azért nem kis sebességgel indul, és Vince nem 20 méterre állt a 17-estől. Azt hiszem, kis megtorpanás után igencsak magabiztos győzelmet arattunk! A liga összességében legjobb védelme ellen 35 pontot szerezni, egyik legjobb támadóalakulata ellen ennyi labdát szerezni remek teljesítmény. A meccs kulcsmomentuma szerintem az volt, amikor Tolbert labdavesztése után 8 pontot tettünk a táblára. Amikor Bradyt leterítették, egy pillanatra nagyon megijedtem. Ha leragad a lába, akkor szerintem vége az idényének. Szörnyű jelenet volt. Nagyon büszke vagyok a csapatra!

Ha jól értettem, tegnap arról beszélt Olivér barátunk, hogy a Coltsnak akkora veszteség Manning hiánya, mint a Patsnek lenne Brady kiesése... Kissé szelektív memóriára utal ez a megállapítás. Pedig ő a szakértő, és 2008 nem is volt olyan régen... Ha a Colts csinál egy 11:5-öt PM nélkül, akkor áll ez a megállapítás.
Olivér másik megjegyzésével kapcsolatban annyit, hogy Bill Belichick nem lengyel, hanem horvát származású. (Don Schula valóban magyar, erre jól emlékezett Olivér...)
2011. 09. 19. 10:58
Boston
Nem szabad DMC-re ráhúzni a vizes lepedőt. Vincent Jackson az egyik legjobb WR a ligában, ilyen ergya passrush mellett Darelle Revis-ből, vagy Nnamdi Asomugha-ból is bohócot csinált volna.
A Pats D elképzelése elég egyértelmű volt atekintetben, hogy Antonio Gates-t minden áron ki kell venni a játékból. Szinte az egész meccsen double team volt rajta, ami nem von le semmit Chung érdemeiből, aki elképesztő nagyot játszott, nálam simán UP kategória. Így viszont egyértelmű volt, hogy a cornereink egy az egyben maradnak az ellenfél elkapóival, ami ilyen véknya passrush mellett simán magában hordozta a végkifejletet. Andre Carter például szinte a pályán sem volt, nálam egyértelműen DOWN.
Wilfork gyönyörő INT-je mellett valahogy elsikkad a "közvélemény" Sergio pickje mellett, pedig Brown gyönyörűen olvasta a játékot abban a playben, hatalmas dícséret illeti érte.
Laikusként engem két dolog aggasztott személy szerint. Az o hihetetlen impotenciája a második félidő nagy részében és a D hihetetlen impotenciája a screen passzok és a DL mögé bejátszott rövid passzok terén.
Mindezektől függetlenül az AFC egyik legerősebb csapatát sikerült legyőzni - külön köszönet Rivers elkeseredett képének látványáért - ami hatalmas fegyvertény és nagyonf ontos lépés a PO felé vezető rögös úton. Csak így tovább srácok!
2011. 09. 19. 11:04
Stephan
Bocs, hogy beleszólok, emberek, de Vince lekapta a passzt, nem beleakadt, Brown Gates elé ugrott és elvitte, Tolbert esetében meg Mayo ütött a labdára.

Biztos hülye vagyok, de ezeket miért írnánk elsősorban a szerencsére? Nem mondom, hogy nem kell hozzá, de miért kisebbítjük a védőink munkáját? Ilyen alapon, ha bárki elér valamit, azt kell mondani, hogy csak szerencséje volt?

Higgyétek el, látom a cornereinket, látom a secondary-t, tisztában vagyok vele, mennyit kell még fejlődni, nagyon sokszor fogalmuk nincs merre van észak, és fogunk még miattuk kikapni, de tegnap egy nagyon jó pass-heavy csapatot vertünk meg, amelynek elit irányítója is van...

Nem lehet minden csapategység a liga élvonalában.
2011. 09. 19. 11:11
A közvetítésekből nagyon nehéz megítélni (legalábbis nekem) a secondary munkáját, mert legjobb esetben közvetlenül a snap majd az elkapás pillanatában látjuk őket. McCourty játékára egy magyarázat lehet kinti fórumok alapján, hogy idén ott van hagyva 1-1-ben a pálya szélén "a szigeten", oldja meg ahogy tudja jelszóval, míg tavaly inkább zónáznia kellett, és Meriweather rendszeresen fedezte/biztosított hátulról.

Bostonhoz csatlkakozva azt még valahogy le lehet nyelni, hogy Vincent Jackson egyedül majdnem megvert minket, hiszen az egyik legjobb elkapója a ligának top irányítóval, de azért kicsit túlzás volt, amit művelt, különösen úgy hogy mellette csak Gates-re kellett ügyelni Floyd sérülése miatt, de a tight end kikapcsolása volt az egyetlen feladat, ami sikerült a védőknek.

Mathews és Tolbert közel 210 yardja viszont no komment.

Ahogy Borges írta: elképzelhető, hogy a Pats védői "ball-hawking, bend-but-don’t-break, opportunistic group of assassins who create game-changing turnovers at key moments", de csak ha valaki csukva tartja a szemét.
2011. 09. 19. 11:13
Azért szerintem ahhoz, hogy a Chargers elvessze ezt a meccset (és ne mi nyerjük meg, ahogy azt írtátok), ahhoz kellett egy Pats, aki rákényszeríti Rivers-t a rossz döntésekre, aki eléri, hogy ideges és dekoncentrált legyen. Ehhez kellett a mi csapatunk is. Sok benyelt yard, főleg levegőben, de megint itt vannak a turnover-ek.

Én nem szoktam rosszat mondani a Sport tv-s közvetítésekre, de amit Olivér állandóan leművel, az így az évek alatt kicsit sok lett. Megint olyan érzésem van, hogy savanyú a szőlő. Mikor az ovisnak véletlen összejön valami és még évek múlva is azzal kérkedik, pedig ezzel csak saját magát égeti. Nem kell szeretni a Pats-et, senkinek nem kötelező, de azért kicsikét sok múltbéli dolgot hoz fel, pluszban elég hülyén tálalja.
2011. 09. 19. 11:15
Boston
Rob Gronkowski viszont nem is annyira szép csöndben a liga egyik legjobb TE-vé nőtte ki magát. És ki tudja még hol a határ...
Szerk.: A második TD-jénél mutatták szegény Weddle arcát, rajta a félreérthetetlen tanácstalansággal, hogy most mi a szart csináljak ezzel az óriással aki mindent elkap. Pedig Weddle nagyon ügyes safety...
2011. 09. 19. 11:23
focilap
DoM: Nyilván nem ilyen a védelmünk, de ha belegondolunk tavaly is ez ment és ebben az évben is. Persze lehet, hogy hihetetlen szerencsénk van, de szerintem nem véletlen.
Az igazi próba az lesz amikor nem megy az O-nak. Akkor mit fognak csinálni.
2011. 09. 19. 11:25
focilap
DoM az O-falról mit gondolsz? Néha rengeteg ideje volt Bradynek, de volt amikor sokszor hamar odaértek. Bár ezek az odaérések inkább Woodhead és Gronkowski rossz blokkjairól volt.
2011. 09. 19. 11:42
elbandi
Dan Gronkowski-nak viszont még sok a tanulnivalója, megint összeszedett egy false start büntit, ugyanúgy mint az első meccsen. Jobban megy McCourty tesójának a Tennessee-ben, összehozott egy interception-t. :)
2011. 09. 19. 11:52
Igen, de pl. BJGE utolsó TD-jénél meg ő blokkolt ( a nagy Gronko) kiválóan. Ezek a false startok amiatt vannak, hogy nagyon későn került a csapathoz, és még nem érzi a ritmust.
2011. 09. 19. 12:01
elbandi
A sérültekről:

Arrrington: a riportereknek úgy tűnt jól van.
Chung: a 4. negyedben visszatért bekötött kézzel.
Ras-I Dowling: nem tért vissza.
Hernandez: térd sérülés, a sajtónak azt mondta nem komoly.
Mesko: visszatért mint holder.
Ihedigbo,
Haynesworth: visszatértek.
2011. 09. 19. 12:02
>>focilap

A verzió: Ismét ki nem kényszerített hibákkal tette tönkre magát egy támadósor különösen az első félidőben és a második kritikus pontjain hengerelő és TD-ket szerző Pats támadók miatt fokozott eredmény/TD-kényszer hatása alatt.

B verzió: A csapat nyert, mindenki zseni. Az előzetesen eltervezett taktikát tökéletesen hajtották végre a védők és támadók. A kemény munka eredménye meglett, hiszen egész nyáron a védőfal által a levegőbe felütött passzolt labdák elkapását gyakorolták a srácok bal és jobb kézzel is.

C verzió: Az igazság valahol félúton van.

-----------------------------------------------
2003-tól kezdve a Pats által kikényszerített fumble-ok megszerzésének aránya százalékban (Takeaway Fumble Recovery Percentage):

42, 52, 53, 56, 43, 47, 38, 61.

Ligaszinten 30 és 60 % között mozognak évről-évre a csapatok. Meccsenként a csapatok átlagosan 0.7-2.5 fumble-t szenvednek el. Aki erre taktikát épít, annak csak gratulálni lehet.

A "szerencse" dolog meg tőlem indult még az eredménykövető végén. Én két esetre utaltam. A Tolbert fumble megszerzésére, és a Wilfork INT-re. Ezeknek az első fázisa (deflected/batted down pass és forced fumble) jó védőmunka, de a másik fele már inkább lutri nálam. Biztosan sokat lehet gyakorolni, és készségszinten fejleszthető, de én nem nagyon hiszek benne. Kb. mint az edzőtáborban rendszeresen tartott kukába/célbadobás az irányítók részéről.

Ebből a két szerzett labdából 11 pontot szerzett a Pats, a mezőnypozíció alapján vélhetően (jobb esetben) két Chargers FG helyett. Részemről ez volt a "szerencsés körülmények" alapja, mert senkire se lehetne mutogatni, ha +17 helyett -10-zel jött volna ki a Pats ebből a két játékból, s ki tudja hogyan alakul a végjáték.

A végén persze megint csak ez marad: a sportban nincs "ha" és a meccset megnyertük.
--------------------------
A támadófal: nem érződött Koppen hiánya. Viszont Connollynak is volt egy-két hajmeresztő megoldása, amikor veszélyesen jutott át rajta Garay. Waters már most jó húzásnak tűnik.
2011. 09. 19. 12:02
chateautorres
Elismerve minden nálam szakavatottabb hozzászólást, s a benne foglaltakat, nem érzem, hogy ilyen mértékbe a védelemre kellene húzni a vizes lepedőt.
Ahogy írtátok sokan, a liga egyik legjobb csapatát vertük meg, szinte végig vezetve. (Hogy volt a meccsnek egy olyan időszaka, amikor tartani lehetett attól, hogy esetleg szorosabb lesz az eredmény, vagy kiegyenlítenek? Könyörgöm, nem a Barca játszott a spanyol harmadik liga sereghajtójával!) Egy ilyen kiegyensúlyozott csapatokkal rendelkező ligában, ahol bárki megverhet bárkit, nem adnak ingyen egyetlen yardot sem. Egy olyan védelemmel, amit jószerivel 2 hete raktak össze, simán megoldottuk a feladatot.
Elhangzott, hogy az egyik legjobb védelme és passz játéka van a Boltsnak, emellett Tolbert a múlt héten 3 TD-t csinált. Lehetetlen levédekezni mindent egyszerre. BB felállított egy preferenciát, és annak alapján építették fel a védelmet. Ha a teljes védekezési szortimentet le akartuk volna fedni, simán legyaláznak bennünket. Jól védekeztünk Gates ellen, s amikor beszorultunk a saját endzone-ba, egy kivétellel hihetetlen módon jól zártuk le a területet. Jó, lehet hogy DMC nem ugyanaz mint tavaly, de biztos nem a saját feje után csinálja amit, hanem ez a feladata. Lehet, hogy kívülről gyengének tűnik, de biztos elvégzi a feladatát, ha mégsem, akkor majd fejlesztik az edzésen. De 21 ponton tartottuk a őket.
Mit kommentelhetnek most a Chargers szurkolói? Persze javulni kell, s tanulni a hibákból, de szerintem amit mi (vagy az újságírók) annak vélünk, lehet hogy egy tudatos játékelem. Áldozatot kell hozni egy-egy csatában, hogy háborút tudjunk nyerni.
2011. 09. 19. 12:14
Burkus
Sztem a tegnapi meccsben a védelemnek óriási szerepe volt, amikor az offense megállt, ők tartottak meccsben minket. A passzvédelem nem volt jó (néha katasztrófa, ld. Jackson három ember között elkapott TD-ját), de a kritikus pillanatokban megint jött a labdaszerzés. Arra haladunk, amerre tavaly: ragyogó offense - még jobb mint a tavalyi, - gyenge secondary, erős futás elleni védelem és nulla passrush, viszont kivál turnovermutató. (Már nem emlékszem, hogy mennyi volt a végén tavaly, talán +14?, de ez a hétvége 4:0) A baj az, hogy amikor eljött a PO és valaki - a Jets -kivette az offense méregfogát, akkor jött az összeomlás...

Mintha erre játszanánk - 3-4 TO egy meccsen és azzal el is dőlt. Ha ez a stratégia és működik is, akkor én elfogadom! :) Azért én a vezetés helyében megnézném a Samuel-opciót (tudom, sokan ellene vannak). Jelenleg ő az egyetlen igazolható top CB a piacon azt hiszem.

Annak kevéssé örülök, hogy múlt héten Henne, most Vincent Jackson játszotta karrierje legjobb játékát.

A sérültekről senki nem tud semmit? Dowlinggel és Meskóval mi van? Hernandez tényleg lesérült?

A mai power rankingen 2.-ok vagyunk, a Kóc már csak 30....
2011. 09. 19. 12:21
chateautorres
Bocsi, de talán még valami.
Nem megesküdvén, hogy tudatos, de tavaly is nagyon sok yard-ot csináltak ellenünk, mégis a legkevesebb TD-t. A stáb biztos tudatában van a védelem képességeivel, s ennek ismeretében építi fel a védekezési taktikát. Ahogy írjátok is, a secondary nem a legfényesebb, tehát (a látottak alapján is) nem is arra hegyezi ki a védekezést, akkor vagyunk hatékonyak, amikor összetömörödik a védelem. (Ezzel most biztos nem fedeztem fel a spanyolviaszt)
Én is nyugodtabb vagyok, amikor az ellenfél 30 yardnál megállítjuk őket, de ezt mindig elvárni botorság.
Azzal együtt, hogy tegnap sem voltam nyugodt, amikor csak jöttek és jöttek, s nyelték a yard-okat, szerintem zseniálisan védekeztünk, s tudat alatt benne volt, hogy egyszer elkapjuk a labdát. Tudom, ahhoz hogy ilyen módon, 3x is az endzone-nal megállítsuk az ellenfelet szerencse kell, s erre nem lehet alapozni a PO-t. De mégis - olyan vagány!
2011. 09. 19. 12:59
Boston
DoM!

Azért Wilfork INT-jét erős túlzás lenne a vakvéletlen számlájára írni. Megnéztem többször is, teljesen tudatos dolog volt Vince visszalépése coverbe. Hogy ezt most ő találta ki magától, vagy a hívott play ( és ezáltal BB ) érdeme azt nem tudom. De gyönyörűen lépett bele a passz sávba. Persze lehetett volna ez egy sima elütött passz is, de magábana mozdulatban ott volt az INT lehetősége is (ugyanezt csinálta Ryan Kerrigan a múlt héten).
A Bolts-nak is volt szerencséje bőven, lásd Ghost kihagyott FG, meg egy rakás third down, aminek egy-két inch volt a híjja.
2011. 09. 19. 13:01
tomi-tomi
chateautorres,
nagyon egyetértek! Gates-t akkora veszélynek ítélték (YAC miatt valószínűleg), hogy az ő kivonása lett az elsődleges célja a Def-nek. A WR-ek nem is futottak jelentőset elkapás után. Ekkora (190cm+) WR-ek ellen egy 178 cm magas CB első fegyvere a jam-elés, az időzítést akarja megzavarni. Ha már ugrabugrálni kell pontos, magas passzokért, akkor nagy baj van. (DMC-nek megmondták az edzők, hogy nehéz éve lesz, mert már ki tudják elemezni, és a feltárt gyengeségeit fogják támadni. Ettől függetlenül 1-1-ben hagyják elit elkapókkal szemben.) S ne felejtkezzünk meg a sérülésekről sem! Több mint fél meccset Chung és Ras-I nélkül játszottunk.
Szvsz tegnap az LB sorunk volt fogalmatlan passz játékoknál. Ültek az eléjük passzolt RB screen-ek (dühroham nálam is), ültek a mögéjük passzolt középmély labdák is. Minimális támogatást adtak a Sec-nek, pedig alapvetően 4 man rush-sal nyomtuk Rivers-t. Meg beszélhetnénk Mayo alakításáról az első TD-nél.
A 3rd down mutató szörnyű, tavaszi libafos. Azért tartják kiemelt jelentőségűnek, mert ez mutatja meg, hogy egy Def. mennyire képes az alapvető feladatát - az Off. leküldését - teljesíteni. Tegnap a Chargers nyolc drive-ot vezetett (az utolsót nem számolva), ebből háromszor tett fel pontot a táblára, ötször leküldte a Def. a pályáról. (Pats-nél ugyanez: kilenc drive-ból hat pontszerzés.) Melyik védelem volt a hatékonyabb? Tegnap a Pats Def. három döntő momentumot is szállított, kétségtelen ebből kettő turnover volt. Az viszont teljesen igaz, hogy nem lehet elvárni, hogy a Def-nek két egymást követő évben is sikerül turnover gyárat nyitni.
Az Off. "csak" a 3. negyedben oltotta le a villanyt. Nagyon rég láttunk már meccset lezáró, hosszantartó és TD-vel záruló drive-ot tőlük!
Csapatmunka volt ez a javából. Megnézem azt a csapatot, amelyik a Pats ellen idén bevállal 5 yardon belülről 4th down-t. Mert az benne van, hogy kivédekezik, dehogy utána 99 yardos TD drive lesz, az több a soknál. Eddig volt 12 ponttal záruló drive. Ezekből kettő 99, egy 92, egy 80 és két 78 yardos. A képlet a szokásos, a Pats-et csak az Off-én keresztül lehet megverni. Kérdés, hogy a védelem fejlődik-e valamicskét.
2011. 09. 19. 13:16
Nomad
tomi-tomi írta le elsőnek amit én a leggyengébbnek tartottam,nevezetesen a linebacker sor. A sok DL mögé beejtett labdából nem maradt meg egy sem,ahol időben odaértünk volna...
Lehet szidni a cb-ket vagy,hogy gyenge a safety párosunk,de chung meg dowling sérülés tényleg azért érezhető volt. Bodden lövésem sincs, talán az egyik flag-et amit rá dobtak,nem is mutattak, másik meg, hogy tegnap szinte csak mi nyeltük a büntetéseket... pl mikor Rivers a földre került (szemből telibe verték mellkasra), az miért volt personal fault???
Nem volt helmet to helmet, nem volt dobás utáni, nem is láthatta amúgy sem. Úgy érzem azon túl, hogy nyilván még sokat kell fejlődni, azért ez a bírói csoport tudatosan ellenünk fújt...nem várom el,hogy hazai pálya lejtsen, de ez már undorító volt néha amit műveltek...
MAYO: elején mikor rossz lyukra futott aztán miss tackle,hát nem volt túl szép pont tőle, utána persze forced fubmle-el valamit javított.
A legcsúnyább szvsz a 3 DB közé bedobott laza TD volt, fogtam a fejem, hogy itt mégis mi volt az elképzelés :(
DMC-t meg annyiból megvédeném, hogy tényleg a CB poszt a legnehezebb a defense-ben, és a fizikális különbségeket szépen kihasználta egy elit elkapó.
A győzelem szép volt, "sajnos" eredetin néztem, szóval a kommentátorok ténykedéseit nem tudtam lekövetni, de megvárom mikor kerül fel netre, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy a tegnapi fórumozók miktől akadtak ki. :)

Go PATS!!!
2011. 09. 19. 13:30
Olvasgatom a gamebook-ot...

A pats.hu szakértőitől kérdezném, van-e valami jelentősége, hogy a kezdő lineup-unk, se 3-4, se 4-3, hanem... 3-3-5?
Vagy ez csak az első felállás volt, és nincs jelentősége? Aki itt szerepel, az hivatalosan a "kezdő", a többiek meg csak "csereként" létek pályára? Van ennek valami presztízs (statisztikai) értéke?

LE: Ellis
NT: Wilfork
RE: Carter
OLB: Ninkovich
ILB: Mayo
OLB: Fletcher
LCB: McCourty
RCB: Dowling
S: Brown
S: Chung
S: Barrett
2011. 09. 19. 13:31
tomi-tomi
Nomad,
csak Olivér miatt ne nézd meg! :-) Ha egy mondatban elhangzott BB neve és a "film" szó, akkor ő a spygate-et emlegette. Móricka és a p.n. esete. Kifejezetten dühítő és méltatlan volt. A többi csak a szokásos hülyesége, hozzá nem értése, felkészületlensége volt.
2011. 09. 19. 13:33
Burkus
Nomad:

Ne kínozd önként magad :) Örülj neki, hogy eredetiben nézted. Nekem is volt rá lehetőségem (ESPN America), de ledumáltak róla :( Kár a vérnyomásodat ezzel tönkretenni. Ez a hollócsőrű csúnya fiú - Olivér asszem - úgy utálja a Pats-et, hogy hozzá képest Rex Ryan szereti. Emiatt még elfogulatlan is képtelen lenni. Ricsike pedig effektív majdnem sírva mondta a 4 TD-nél, hogy "tacsdaun..."
2011. 09. 19. 13:38
tomi-tomi
Burkus,
Ricsi régóta nem emeli a hangját Pats TD-nél. Szvsz ez nem a negatív érzései miatt van így. Ellenkezőleg, a legnagyobb elismerést érzem ki belőle. A Nap Keleten felkel, a Pats TD-t szerez, majd a Nap Nyugaton lenyugszik. Ezért miért kéne ordibálni? :-)
2011. 09. 19. 13:43
Azért Ricsi tud örülni egy egy jól sikerült támadásnak, független, hogy az most Pats vagy Colts vagy akárki már. Rajta azért érezni a sok év kommentátori rutint, hogy nem elfogult, tud röhögni pl a Chiefs-en is. Én őt bírom.
Sanyi a legjobb szerintem társvezetőnek, Márk lassan kezd belejönni és elindul a beszédes kedve :) Udvardi GYula néha jó néha nem. De Olit már régóta nem kedvelem és nem a Giant imádata miatt, az nem érdekel, hanem a marhaságok miatt beszél. Na de sebaj. Idén sajna nem tudom megtenni, hogy ne a magyart nézzem, így egy Oli miatt nem fogom magam kiakasztani :)
2011. 09. 19. 13:48
Boston
pirko!

Én nem vagyok szakértő, de azt hiszem ez bizony egy nickel/dime felállásnak tűnik, amely a passz elleni védekezést hivatott elősegíteni. Ha jól emlékszem a MIami elleni meccsen is ezt a felállást alkalmazta a leggyakrabban a mester, de lehet, hogy tévedek.
2011. 09. 19. 13:50
Burkus
tomi-tomi:

Ez nagy duma. :):):)

Olyan mint amikor a neten kommentálták a moldáv meccsen a moldávok/románok "Gyűlölünk titeket!" transzparensét eképpen: "Mi, "Gyűlölünk titeket"? Parádésan slágfertig kiírás ezeknél a férgeknél, kedves Hölgyeim és Uraim - a Szteaua szurkolói után újabb románok bizonyítják, hogy tökéletesen tudnak magyarul. Nagyon helyes. Mi viszont nem gyűlöljük őket, ahogy az oroszlán se gyűlölhet egy csótányt. "

Magamat semmiképpen sem minősíteném oroszlánnak, az pedig messze áll tőlem, hogy bárkire, még Olivérre is azt mondjam, hogy "csótány", de azért a fenti elvhez tartom magam őt illetően.

A MNF meccs Kovács Sanyival kifejezetten élvezetes volt.
2011. 09. 19. 13:51
Jól értem, hogy a "N.Solder reported in as eligible." a támadásoknál azt jelenti, hogy nem falemberként, hanem "megjátszható" játékosként vesz részt a támadásban? Mert, ha jól számolom, ezekből volt vagy egy tucat play, és vagy BJGE (Ridley) futott, vagy Hernandez/Gronk passz jött. Szakmailag tudna erről valaki bővebben? Pontosan melyik poszton áll ilyenkor Solder?
2011. 09. 19. 14:00
Burkus
A Boston.com szerint sérült Hernandez, Haynesworth, Meskó, Dowling, Chung és Ihedigbo. Ebből nem tért vissza játékba Hernandez, Dowling és Meskó (csak tartani.) De a legrosszabb, hogy szerintük a Pats a héten új punter után néz a piacon :(:(:(

Ez nem hangzik túl biztatóan.
2011. 09. 19. 14:09
chateautorres
Amikor vitték le Meskót a pályáról, már akkor mondtam a barátomnak (akivel együtt tévéztünk) hogy a hét elején új punter érkezik. Inkább a lottón találnék el valamit!

tomi-tomi
Nagyon szép volt!!!!!
10 pont
2011. 09. 19. 14:43
non4m3
nem tudom megéri-e az UP-ot, de én szeretném kiemelni BJGE futásait, főleg amit a fumble után művelt, ott mindenki tudta hogy futni fogunk (90% esély volt rá, hisz nekünk pörgetni kellett az órát + nem volt punter, persze tudom a Pats O-nál sosincs olyan hogy tuti hogy csak futni fognak) és ő megoldotta (aszem 3 sikeres futásból megoldotta a first down-t), és az egész drive a jó futásainak köszönhető és a megnyugtató TD is

sztem ez a drive is a fontos momentumok egyike volt
2011. 09. 19. 15:40
Máshol viszont azt lehet olvasni, hogy nem komoly a sérülés. A gond csak ott van, hogy az 53 fős keretben ritkán van arra hely, hogy egy rúgóra heteket várjanak. Tehát minden attól függ, milyen rövid idő alatt tud helyrejönni. Ha szalagszakadást feltételezett volna a stáb, akkor viszont holderként sem engedik pályára - szvsz.
2011. 09. 19. 16:05
Meg utána mutatták ahogy a bringán tekert. ha szalag, azt se engedték volna neki. reméljük h max 2-3 hét, és emiatt nem küldik el.
2011. 09. 19. 16:08
tomi-tomi
lucas,
sőt, mutatták az oldalvonal mellett, a gyúró cibálta a lábát oldalirányba. Szinte biztos, hogy nincs szalagszakadása, inkább valami kisebb ficamszerűség lehet. Fájni, az is fáj nagyon.
2011. 09. 19. 17:36
non4m3
#36

vissza nézve a meccset, ez a drive SD TD után volt és nem a fumble után, ennyi helyesbítést tennék
2011. 09. 19. 17:50
Tzimisce
20. Burkus: +27 volt, amivel toronymagasan megvertünk mindenkit.
BB mondta, hogy a meccset (többek közt) a TO mutató dönti el, ha mi több labdát szerzünk, mi fogunk nyerni.
2011. 09. 19. 18:29
hulit
A secondary szerintem nem volt olyan rossz a sok benyelt
yard ellenére sem és ne felejtsük el, hogy újons és másodéves
játékosok játszottak a liga egyik legjobb védelme ellen !
A Ravens 358 yardot kapott egy közel sem ilyen jó elkapókkal rendelkező Titans ellen egy kicsit nagyobb nevekből álló secondary-vel is !
A középső futást nagyon jól megállítják a " pufik " de a pass rush-t én is hiányolom mert idén lenne megfelelő játékos hozzá !
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Alapszakasz 2. mérkőzés bejegyzéshez