Menetrend

Ups & Downs - Alapszakasz 8. hét

2008. 10. 27. 15:32
Szerző: lucas
Kategória: Cikkek, Meccsek
Up & DownA New England Patriots 23-16 arányú győzelmet aratott a St. Louis Rams ellen vasárnap délután hazai pályán, a Gillette Stadionban. Lássuk Mike Reiss szokásos játékosértékelését!
UP Matt Cassel - Az irányító levezényelte pályafutása első 4. negyedes comeback-jét ( az ellenfél vezetesénél előbb egy mezőnygóllal egyenlítettek, majd egy touchdownt eredményező drive-val sikerült megfordítani az állást ). 33 passzkísérletéből 21 volt sikeres, ezzel 267 yardot teljesített, 2 int-et és egy TD-t dobott. (A 267 yard Cassel karriercsúcsa.) Meg tudta őrizni a higgadtságát, amikor a 3. negyedben kicsúszni látszódtak a dolgok az irányítása alól ( 2 interceptiont dobott és ezek után volt egy feltartóztatott drive is). Ezen kívül 7 próbálkozásból 22 yardot is futott. Kevin Faulk - A snapek nagy többségében pályán volt running backként. 13 kísérlettel 60 yardot tudott teljesíteni, ráadásul 47 yardot hozó 4 elkapása is volt - ezek között  a meccs megnyerését eredményező 15 yardos gyönyörű touchdown elkapás. Stephen Gostkowski - A kicker mindhárom próbálkozása eredményes volt: 30, 27, és 47 yardos mezőnygólokat rúgott, 5 db kickoff-jából egy lett touchback. Richard Seymour -  A defensive lineman nevéhez 7 tackle és 1 sack fűzödik, de feljegyzésre érdemes az irányító siettetése is több alkalommal (4 hit), ez is jelzi, hogy folyamatosan és hatékonyan támadta a zsebet. Adalius Thomas - Az OLB két első félideji 2 sackje 10 pont eléréséhez segítette hozzá a csapatot. Ty Warren - A defensive end 4 tackle-t ért el, és a végeredmény szempontjából nagyon fontos volt a 16-16-os állásnál elért sackje, mert puntot és utána egy nagyon jó mezőnypozíciót eredményezett a Patriots offense számára. DOWN  Ellis Hobbs/James Sanders -  A defensive back-ek helyezkedtek a legközelebb WR Donnie Avery-hez a 69 yardos TD-t eredményező elkapása során. Chris Hanson - Három puntja volt, és mindhárom touchback lett, amely automatikus 20 yardos előrehaladást jelentett az ellenfélnek. David Thomas - A kick off return tagjaként a tight endnek kellett volna megakadályoznia, hogy az ellenfél onside kick próbálkozása sikeres legyen a második félidő kezdetén. Forrás: Reiss's Pieces

Hozzászólások

2008. 10. 27. 15:51
bradyfan
Látom nem került ide bele de nekem mindenképpen up Moss teljesitménye. Bár igaz hogy tőle ez egy megszokott dolog de azé mégis. Ami a győzelemnél is jobban tetszett tegnap hogy Cassel végre igazi vezére volt a csapatnak. És látszik rajta a fejlődés.
2008. 10. 27. 16:19
lepenyhalus
Cassel egyre jobb, de ezzel a secondaryvel a Colts ellen nagyon nehéz lesz...
Mindenesetre ez a győzelem nagyon fontos volt, mert utolértük a Buffalot.
Go Pats
2008. 10. 27. 16:23
Kollega
Csak azt nem értem, hogy Cassel ezt a 267 yardot melyik irányba dobta? Jó, a második IT-ről nem igazán tehetett, elesett a receiver.
2008. 10. 27. 16:23
temp
Azért Sey teljesítményéhez szerintem nem kicsit tett hozzá az is, hogy nem volt számottevő futás a Rams részéről, így több ideje/energiája maradt az irányíóra koncentrálni. Minden esetre parádés teljesítmény.
2008. 10. 27. 16:26
zsesszi
mégegy up, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni:
a csapatfegyelem - 0 yard bünti, a franchise során először.
2008. 10. 27. 16:28
Az nfl.hu helyreállt.
2008. 10. 27. 16:29
Kollega: sztem az elsőről sem tehetett, Randy nem tudta elkapni és az ő kezéről pattant fel a labda, és a tőlük kb. 5-10 yardra nézelődő játékos kezébe pottyant. Sztem egyik INT sem az ő hibája volt feltétlenül.

Plusz simán vezethettünk volna ha Randy a 2 tökéletesen pontos labdáját az end zone-ban elkapja. Az egyiket tény h kiütötték a kezéből, az nem az ő hibája volt, a másodikat viszont elkaphatta volna.

Sztem most jó volt Matt! Ráadásul láthatóan kezdenek összeszokni az elkapókkal, a fal is többé - kevésbé megvédte, én optimista vagyok. Viszont fontos lenne h a Colts ellen legyenek futóink, úgy tudnánk tartani velük a lépést, plusz a sec-ből se essen most már senki ki, talán Lynch-et a tapasztalata miatt leszerződtetthetnénk, de BB-ék biztos tudják miért nem akarják.
A Colts elleni meccs sztem ma fog eldőlni, ha ma kikap a Colts, nekik az élethalál meccs lesz, kevés esélyt látok ellenük. Ha nyernek, akkor lehet esélyünk.
2008. 10. 27. 16:43
balu
Csapatfegyelem kiváló volt, és cassel is jobban játszot mind eddig.
2008. 10. 27. 16:51
bradyfan
Sztem is jol játszott Cassel. Egyik INTről sem tehetett az elsőnél egy pontos passzt adott Randynek de ő nem tudta elkapni és a kezéről vagy a vállvédőjéről a levegőbe pattnt a labda. A másiknál pedig sztem szabálytalanság volt. De lehet hogy csak én látam rosszul. Ami mindenképpen pozitivum az MC fejlődése. Az év elején egy lyukas garazst se adtam volna arra hogy csinál egy 4. negyedes comebackot.
2008. 10. 27. 17:26
Kollega
Danna: Az egyiket valóban kiütötték Randy kezéből, az csak kicsit volt pontatlan. A másik annyira rövid volt, hogy csoda, hogy ennyivel megúsztuk.

Az első IT-nél szintén pontatlan volt a dobás, ráadásul olyan helyre ment, ahova egyszerűen nem lett volna szabad passzolni. Annál a szituációnál Randynek nem volt esélye.

Amit még nem értek, hogy nem dob Mossnak magasabb labdákat.

Még mindíg rettenetesen lassan olvassa a játékot. A red zoneban rendre rosz döntéseket hoz. De legalább már kezdi érezni a zsebet.
2008. 10. 27. 18:16
newenglandpeete
Bízzunk Kollega,lesz ez még jobb is.Ha ilyen nyögvenyelősen nyerjük meg a bajnokságot,szerintem senki nem szól egy szót sem.Egyre jobban összeszoknak a fiúk,futók reméljük mihamarabb visszatérnek és akkor go....
2008. 10. 27. 18:34
juhi04
Moss statjai jók nagyon de aki látta a meccset az tudhatja hogy jópár yard benne maradt. Plusz az első INT-ben is eléggé közrejátszott. Ne értsétek félre nem bántani akarom mert kellet ehhez a győzelemhez nagyon ő...
2008. 10. 27. 18:36
temp
"Ha ilyen nyögvenyelősen nyerjük meg a bajnokságot,szerintem senki nem szól egy szót sem"

Nyerjük meg a bajnokságot? Izé...
1) lépés zárjunk pozitív mérleggel
2) lépés érjünk el WC helyet

szóval mielőtt a bajnokság megnyerését egyáltalán megemlítjük, próbáljunk meg a realitások talaján mozogni, és az 1. lépésre koncentrálni, ami jelen pillanatban még mindig komoly feladat, semmiképpen nem a kötelező kategória, semmi nincs lefutva ilyen téren sem nálunk sem az AFC Eastben.
2008. 10. 27. 19:15
Gabesz
bajnokság?
még PO is nagyon messze van

elég jól játszott a csapat tegnap. végre MC nem kapott annyi sacket tegnap, igaz nem is volt akkora nyomás rajta (mint mondjuk a SD ellen) meglátásom szerint kicsit gyorsult, de pontatlan még. bízok benne ezen még javítanak. ami nekem nagyon tetszett és szerintem UP az a ST volt nem is emlékszem futott-e vissza nagyobb távot az ellen.
és kérdeznék valakit aki jobban ért hozzá mint én miért nem használjuk a TE-ket, ha jól emlékszem talán ha 2 elkapása volt a TE-nek?
2008. 10. 27. 19:39
juhi04
Nemis akárkit nem hagytunk visszafutni rendesen... De nálunk Hobbs ismét csak jól tolta.
2008. 10. 27. 20:37
Bulow
Bajnokság? Igen, akár. Ez egy bolond szezon, kérdem én hol volt tavaly ilyenkor a Giants? Láttam őket a Wembleyben, egy rakás szerencsétlenség voltak, Eli-ról nem is beszélve. Szóval akár nyerhetünk is, de persze vagy 15 másik csapat is. Mint ahogy az is lehet, hogy nem lesz PO sem.

Tegnap egyébként jól harcoltunk, Matt is tetszett, de az tény hogy a WR-ek nagyon sokat droppolnak, jóval többet mint tavaly. Ez nem hiszem hogy csak passz probléma. És még lassan is olvas, ez is tény. Szóval lassan-lassan belerázódunk, sztem a Colt is ixes meccs lesz. Tökmindegy mit játaszanak ma, egy Colts nem vesz félvállról egy Pats meccset az tuti. Meg mi sem...
2008. 10. 27. 20:58
CoSco
Bajnokságról tényleg ne beszéljünk még... Hülye játék ez, még meg is nyerhetjük, de nagyon messze állunk attól. Jelen állás mellet én egy playoffért összeteszem a kezem.

Amúgy gondolkozok, hogy megteszek egy Texans - Cardinals döntőt, még be is jöhet, ha jobban belegondoltok :)

Moss, igy látva az összefoglalót... A neve miatt nem down, de ez nem a tőlle megszokott teljesítmény. Cassel tett egy két simán kapható labdát.

Hanson meg hát na benne van a szar játék nálla is. Csak izé, hogy amikor 3puntból 3 in20 akkor meg leszarják :( Na jó ez az én hülyeségem; megszólalt a kickerek és punterek védőszentje énem :)

A secondary tényleg gáz volt, de bízok bennük, ilyen szarul úgy se fognak mégegyszer játszani :) (plusz már az év elején tudhattuk, hogy komoly gondok lesznek, csak Brady sérülése elterelte a figyelmünket róla)
2008. 10. 27. 21:04
vidor
az a baj, hogy Hansonnak idén nem nagyon sikerednek a puntjai, pedig képes lenne rá (de gyanítom, emiatt ő a legbosszúsabb)
el is gondolkodtam pár hete, hogy vajon azért dadog a lába, mert a nyakára hoztak pár puntert, vagy azért hoztak pár puntert, mert dadogott a lába?
(és a tyúk meg a tojás esete is sok álmatlan éjszakát okoz...)
2008. 10. 27. 21:19
Vidor: mihez képest nem sikerülnek jól a punjai? A tavalyi idényhez képest? Akkor nem volt túl sok ideje gyakorolni :D

Egyébként tavaly is több punter fordult meg a keretben, és a végén elég röhelyes módon pont Hanson maradt bent, szóval ez nem meglepetés számára.
2008. 10. 27. 21:32
temp
Tegye fel a kezét, aki Brady sérülése pillanatában 1 forintot feltett volna arra, hogy 7 lejátszott meccs után
- jobban állunk, mint a Colts
- ugyanúgy állunk, mint a Steelers
- jobban állunk, mint a Chargers
- azonos mérlegünk lesz a Billssel
2008. 10. 27. 21:47
vidor
nem, én a helyzethez viszonyítok :D
ha nekünk az kell, hogy mondjuk 5 yardon belül jöjjenek, és erre touchback lesz, az nem jó
(tudom, szigorú vagyok)

egyébként nincs semmi bajom Hansonnal, az az érzésem, már nem először kerül azért a Down rovatba, mert túl kevesen vannak ott :))
2008. 10. 27. 22:01
temp
BB szerintem kb 3 éve nem elégedett a punter helyzettel. A probléma az, hogy próbáltunk egy csomó embert, és valahogy mégis Hansonnál kötöttünk ki. Ha emlékszel még a tavalyi preseason alatti punter saga részleteire, akkor abból kijön, hogy itt gond van, csak egyelőre nincs jobb.
2008. 10. 27. 22:10
vidor
(a tegnapi Steelers meccset látva asszem semmi okunk szomorkodni. Szegény srácnak nem tudom, mi maradt a combjából meccs végére...)
2008. 10. 27. 22:26
temp
tegnapi Steelers meccsen ment el a fantasy győzelmem a liga veretlen bajnoka ellen. Nem elég, hogy Nála a Giants D tündökölt, de nálam Big Ben ótvar játékot nyújtott :S
2008. 10. 27. 22:29
Viito,

nem teszem fel a kezem..;-)
EZ egy igazi NFL-szezon, nincs dominancia, bárki legyőzhet bárkit! Ezért volt félelmetes a tavalyi Pats szezon! 1 utolsó meccs, ehhhh....na de ez már történelem. Meggyőződésem, hogy évekig meg sem fogja senki közelíteni a 16-0-t, így a Titans is el fog vérezni. s szintén meggyőződésem, hogy az idényközben gyengélkedők közül fog kikerülni idén is a PO-t domináló csapat, decemberig fog összeállni a végső győztes. a PO pedig más lelkiállapotot kíván. szvsz a sérülések ellenére a potenciál benne van a Pats játékosállományban és az edzői stábban egyaránt. Mindenesetre asszem TB - és a többiek - sérülését követően egy PO esetén már mindenki azt mondhatja, hogy erőn felüli teljesítmény....
2008. 10. 27. 22:52
Kollega
A Rams puntere meg 50 yardnál kivágta oldalra. Szóval ehhez is mérhetitek Hansont!
2008. 10. 27. 22:54
temp
Nem akarom Hansont bántani, főleg nem máshoz mérni. Egyszerűen van egy olyan érzésem, hogy BB nem elégedett a punterekkel akik mostanában a csapatnál megfordultak - beleértve Hansont is -, csak egyelőre nem találja a megoldást a kérdésre.
2008. 10. 27. 23:07
balint
Matty tényleg kezd úgy játszani h azt sugározzza h ő a vezér és h bajnokok leszünk e vagy nem ez téll nagyon összetett és csak december végére kapunk tényleges képet a csapatokról,úgy ahogy a Giants tavaly a szezon közepén még a szurkolok segítségét is kérték hogy hogyan lehetne jobb a csapat ha jól tudom
2008. 10. 27. 23:23
Lacus
Nos a tegnapi meccs nekem nagyon tetszett, tényleg izgalmas, fordulatos volt. Matt vezér volt végre, a D úgy teljesített ahogy kellett, bár a sec nem volt túl acélos enyhén szólva. Az O hozott néhány szép megmozdulást, Moss, Falk, Wes (kár, hogy a 2. félidőre eltűnt, de az elsőben nagyon ott volt a pályán) minnyájan kellemes benyomást keltettek. Az O fallal még mindíg nem vagyok igazán elégedett... Hobbs sérülése nem tudom mennyire komoly, de ha kiesne a sec-ből szerintem 2 lehetőség lenne adott:
1: mégjobban visszaesne a sec védelmünk
2: felkerülne a tartalékból egy Gree-Ellis szerű elfeledett zseni (bár őt épp nem tartom annak, viszont bíztató a játéka)
Összegzésként tetszett a tegnapi meccs, de a bajnokságról még ne álmodjunk szerintem sem, és Viito, 2 kézzel jelentkezem!!! :D Ugyhogy rendkívül elégedett vagyok az eredménnyel, mégha nyögvenyelősnek tűnik is...

Giant meccshez: kérdezném, hogy a Giants a 2. félidőben is olyan kemény D-vel játszott mint az elsőben? (a második félidőt nem láttam) Nagyon brutálisak voltak, legalábbis meglátásom szerint.

Jah és vidor: válaszolva a tegnapi "felháborodásodra" (tegnap a meccs alatt nem tudtam reagálni, lefoglalt a szívinfarktus :) ) : nem kell féltékenynek lenned Wes miatt, megmaradok a lányoknál ;) De nem tehetek róla, szimpatikus a srác hozzáállása, játéka, a pályán való mozgása, a pályán kívüli viselkedése, egyszóvál szimpi a csávó :)

Bocs hogy hosszú lett...
2008. 10. 28. 07:34
imi
A Giants védelem ismét nagyon nagyot alkotott, a 3. negyedben volt egy igen csúnya sec hiba, és úgy nézett ki h talán meglesz a meccs a Steelersnek, aztán innentől kezdve volt minden.

A következő meccs az Indy ellen tényleg kemény lesz, győzőtt ellenük a Titans, ugyhogy számukra élethalál mecs lesz, és ha győznek akkor is csak 4-4 a mutatójuk :)
2008. 10. 28. 08:31
steve
Mielőtt ódákat zengenénk, emlékeztetnék egy jegyzőkönyvezett tényre, miszerint a végeredmény 23-16!!!!
A Rams(!) ellen....
Én valahogy nem estem eufólikus hangulatba tőle.
Természetesen örülök, hogy nyertünk...,de...és ott van a de...:)))
Meg következik a Colts!!!:)
2008. 10. 28. 08:36
mascherano
Ez a Rams az utolsó 2 meccséből előttünk megverte a 6-2 vel álló Redskinst és az 5-3 mal álló hypolt Dallast.
2008. 10. 28. 08:42
steve
Minket meg sz.rrá vert, a tavaly "zsírra" alázott Dolphins...

Hát a Colts mai teljesítménye alapján ellenünk élet-halál harcot fog játszani...:)))
2008. 10. 28. 08:56
mascherano
de azért ez a Dolphins már nem az a Dolphins. :-) A Billst is behúzta. Egy a lényeg itt most tényleg mindenki mindenkit megverhet.
2008. 10. 28. 08:58
temp
Azért magunkat se hypeoljuk túl.

A Redskins szerintem 80%-ban önmagát verte meg, a Dallas meg csere irányítóval játszott, és a Rams részéről pályán volt egy bizonyos Steve Jackson (ellenünk ugye nem játszott), aki a Rams legjobb támadójátékosa volt már korábban is, a Dallas ellen meg futott laza 160 yardot, csinált 3TD-t, és nem mellesleg elkapott még 16 yardot. Amúgy a Dallas most egyértelműen hullámvölgyben van, nem csak Romo kiválása miatt, mert például a védelem is messze tudása alatt játszik.

Egy szó mint száz, mindössze a statisztikákból veszélyes messzemenő következtetéseket levonni szerintem. Azért nem volt ez olyan sima meccs, hogy mondjuk egy Jackson kaliberű támadó játékos ne billenthette volna a mérleg nyelvét a másik irányba (persze ez utólag csak fikció ilyen formában, de akkor is érdemes figyelembe venni, mielőtt téves logikára futunk :))
2008. 10. 28. 09:29
mascherano
Távol álljon tőlem a túlértékelés. Tisztában vagyok azzal, hogy jelen pillanatban minden egyes győzelemért keményen meg kel izzadni. És a csapatunkat sújtó sérüléshullám igen igen gyengíti mind az Offensünk mind a Deffensünket. De elnézve az összes többi csapatot senkiről nem mondható el hogy világverő formában vannak. Hullámzik az egész mezőny. :-)
2008. 10. 28. 10:25
steve
Egyenlőre a Titansról elmondható....:)))
2008. 10. 28. 10:27
Kollega
Paytonék majd jól odateszik magukat ellenünk... Szerintem ilyen nincsen, meg olyan se, hogy élet-halál. Csak egy dolog van: minden héten háború!
2008. 10. 28. 10:27
Kollega
Peytonék elnézést!
2008. 10. 28. 10:32
temp
Igazából szerintem ez a természetes. Mindenki kikap 1-2 alkalommal, de azért vannak olyan csapatok, akik jelen állás szerint kiemelkednek (persze nekik is jöhet bármikor egy rossz forma, egy pár kritikus sérülés): Titans, Giants, Redskins most nagyon jó formát mutat, ők szerintem kiemelkednek a ligából, ha nem is fényévekkel.
2008. 10. 28. 10:38
juhi04
Jövőhéten tényleg ÉLET HALÁL meccse lesz a Colts-nak pláne egy nagy rivális Pats ellen... És tudjuk Manning-nek mikor megy igazán... amikor para van. Nekem kell minimum három 0-16os szezon a Colts-tól hogy ne rémüljek meg tőlük és Manningtől...
2008. 10. 28. 10:42
Pats12
köszi Imi!
:-(((
még jó hogy a "Game Recap"-et nem tetted be :-)
2008. 10. 28. 12:22
lepenyhalus
A Colts ellen az a lényeg, hogy Manning ne legyen a pályán, de ahhoz sokat kell futnunk.
Go Pats!
2008. 10. 28. 12:54
steve
mosscs!

Annyiban kiegészítenélek, hogy legalább 1 fával szerezzünk többet a Coltsnál akkor nem lehet nagy gáz.:))))
2008. 10. 28. 14:24
Kollega
A Coltsnak valóban riválisa vagyunk idén, hiszen csak két csapat lehet wild cardon. Csakhogy mi még lehetünk esetleg csoportgyőztesek, ők ettől nagyon messze vannak.

Az sem véletlen, hogy negatív a mérlegük. Szóval nem különlegesebb ellenfél, mint akármyelyik másik. Nekünk meg tökmindegy: bárkit megverhetünk, de bárki porig is alázhat minket. Ehhez még csak Peyton Manning sem kell.
2008. 10. 29. 10:12
lepenyhalus
Szerintem igenis egy különleges meccs a Colts elleni, mert ennek a párharcnak van múltja, hacsak az elmúlt pár évet nézem akkor meg különösen, ugyanolyan különleges meccs, mint ahogy a Broncos elleni is az volt szerintem (nem véletlenül volt az MNF, ez meg lesz kiemelt időpontban).
Hozzászólás a(z) Ups & Downs - Alapszakasz 8. hét bejegyzéshez