Menetrend

Ups & downs - Alapszakasz 8. hét

2011. 10. 31. 10:50
Szerző: lucas
Kategória: Hírek
A New England Patriots amerikai idő szerint vasárnap délután 4.15  órától (nálunk vasárnap este 9.15-től) lejátszotta a 2011-es alapszakasz hetedik mérkőzését idegenben Pittsburghben a Heinz Field stadionban a Pittsburgh Steelers ellen, amely végül 25 - 17 arányú Patriots vereséggel zárult.
Up Kevin Faulk – Több, mint egy év után térhetett vissza a pályára, és sok lehetőséget kapott, 39 támadójátékban a pályán volt. 5 elkapással 20 yardot, illetve 6 futással 32 yardot hozott, de a blokkjai is jók voltak, különösen egy vörös zónás blokkja, ugyanakkor egy chop block  miatt büntetést is kapott. Rob Gronkowski – A  tight endet nem zavarta meg a körülötte zajló botrány (amit önmaga okozott), a pályán szerencsére hozta azt a teljesítményt, amit tőle megszoktunk. 7 elkapása 94 yardot előrehaladást jelentett, és a futásblokkolásban is meggyőző volt. A támadások során nem hagyta el a pályát, minden támadócsoportnak tagja volt. Red-zone defense – Bár ezen a meccsen én nem dicsérném a defense-t, de ha valamit pozitívumot mégis fel lehet mutatni, az a vörös zónás védekezés. A Steelers az egész pályán könnyen gyalogolt végig szép hosszú drive-okat vezetve, de hogy az eredményt mégis viszonylag szorosan lehetett tartani, az a red zone defense-nek volt köszönhető, a Vasasok 3 alkalommal is csak mezőnygóllal tudták befejezni az addig simának tűnő drive-jukat. Down Antwaun Molden/pass defense –   A Steelers azáltal tudta kezében tartani a meccset, hogy – egy váratlan(?!)  húzással – hatékony  rövid passzokkal (50 passzkísérelet, 36 sikeres) nagyon sikeresen tudott előre haladni. Ezt sem a secondary, sem a linebackerek nem tudták feltartóztatni. A héten kirúgott Leigh Bodden helyét átvevő Antwaun Moldent a 3. negyedben lecserélték, helyette Phillip Adams játszott. (Szerk.: Könyörgöm, mi volt ebben a meglepő? Az, hogy a Steelersnek sikerült rátalálnia a csapat legnagyobb gyengeségére, erre a világklasszisokat felvonultató, szuper secondary-re? Vagy az, hogy 3 és 15-re dobni fognak? ) Futójáték – Az eddigi meccseken a Patriots támadójátékát a kiegyensúlyozottság jellemezte, de ezen a meccsen nagyon egysíkú volt a támadás, mindössze 12 alkalommal próbálkoztak futással. De mintha nem is erőltették volna, Ridley nem lépett pályára, BJGE is csak kevesett (5 futásból elért 9 yardja nem valami meggyőző), Woodhead 4 snapet kapott a visszahordásokon kívül. Stephen Gostkowski – A kicker kihagyott egy 42 yardos mezőnygól kísérletet, és csúnyán elrontotta a meccsvégi onside kicket, ami adhatott volna még esélyt egy utolsó drive-ra. Szerkesztői különvélemény: Az egész csapat - Szerintem ezen a meccsen az egész csapatot ide lehet tenni, játékostul, edzőstül, mindenestül. Nem tudom, hol voltak fejben, egyesek talán még a Bahamákon, vagy Arizonában, de hogy nem készültek fel erre a meccsre, az biztos. Ez amolyan "legyünk túl rajta hamar, aztán húzzunk haza havat lapátolni" típusú meccs volt, ahol egy pillanatnyi esélye nem volt a csapatnak a győzelemre, és ilyen játékkal nem is érdemelték volna meg. Lehet kikapni, de az ilyen lelkesedés nélküli játékot, az ilyen típusú vereséget szurkolóként nagyon rossz nézni.

Hozzászólások

2011. 10. 31. 11:00
Sinisa
Már reggel, amikor Reiss-nél olvastam eszembe jutott, hogy nem túl korrekt Molden-t kiemelni. Tény, hogy nem játszott jól, de nem Ő tehet róla, hogy 3. tud lenni a DC-on...
2011. 10. 31. 12:28
lupus
Az utolso ponttal tudok maradektalanul egyeterteni!
A csapat.
Es a D "vedelmeben"(amire nagyon nem szolgaltak ra) 1(!!!) drive-val nem lehet merkozest nyerni.
Nagyon remelem,hogy ez megint csak egy jokor erkezo pofon volt.De nem hiszem,ezt csak az elvakultsag mondatja velem...
2011. 10. 31. 12:54
Seventh Son
Egy másik nézőpont, még ha lehet, hogy kissé erőltetett:
Tavaly 526-3-ra lemostuk a Jetset, minden csapatrész és minden játékos sziporkázott. Pár hét múlva szintén hazai pályán ebből semmit sem mutatott a csapat, újfent az első meccs után kiestünk a PO-ból.
Nem gondolkodhatott most BB úgy, hogy ,,Ezt nektek! Nem fogom megmutatni, hogyan tudnánk benneteket legyőzni, nem fogjuk a gyengeségeiteket most megmutatni stb. Ellenben majd a PO-ban!"
Mert nagyon valószínű, hogy ez a két csapat még találkozik a rájátszásban és akkor nem úgy fogjuk a meccset kezdeni, hogy az ellenfélnek már az összes kártyánkat megmutattuk előzőleg.
Röviden ennyi.
2011. 10. 31. 13:10
non4m3
egész csapattal maximálisan egyetértek, nincs mit ezen szépíteni van ilyen, lesz is

el kell kalapálni a 2 nyújorki bandát!!!
2011. 10. 31. 13:16
TenkRew
Seventh Son
Érdekes megjegyzés. Nem tartom teljesen kizártnak a felvetésed az előző 2PO miatt. Nekem csak az furcsa hogy ilyen hamar, és az is furcsa hogy gyakorlatilag ugyanúgy játszottunk mint a Dallas ellen. Már amikor a pályán voltunk... Ugyan az a reménytelen játék. Emlékezhetünk hogy ott is 2 jó támadásunk volt és kész. 2 meccs 37pont. Ez nagyon kevés. Sajnos az is benne van a pakliban hogy egyszerűen kiismerték a támadójátékunkat. Welker-Hernandez-Gronk legfeljebb Branch. Fafejt nagyon hiányolom ebben a szezonban Edelmannel egyetemben. Remélem úgy van ahogy Seventh Son mondta, mert ha nem akkor meleg a pite.(Az utolsó 2meccs alapján)
2011. 10. 31. 13:17
LordHorock
"Seventh Son
.....
Mert nagyon valószínű, hogy ez a két csapat még találkozik a rájátszásban és akkor nem úgy fogjuk a meccset kezdeni, hogy az ellenfélnek már az összes kártyánkat megmutattuk előzőleg.
....."

Mert ez a csapat, a tendenciózus játékot látva el fog odáig jutni?
2011. 10. 31. 13:19
gj2k
Az utolsó megjegyzés helytálló a cikkben, az egész csapat nagyon enervált és lagymatag volt. A secondary sajnos évek óta épül lefelé, talán ott kezdődött a legnagyobb vesszőfutás, amikor Hobbs is elment a csapatból. Azóta a CB-k jönnek-mennek, de nincs egy igazi vezére a védelemnek. Számunkra, szurkolóknak sajnos nem maga a vereség a legfájóbb, hanem hogy megint kezd látszódni az a tendencia, ami már két éve tart, hogy a nagy csapatokat csak ritkán tudjuk megverni, a playoffban pedig egyáltalán nem. . .
2011. 10. 31. 13:25
dexxy
Csak tudnám mit csináltak ezek az elmult 2 héten(főleg a védelem)
tegnap olvasva a meccs közbeni hozzászolásokat föleg azokat amelyek azt pedzegetik h a támadok nem játszanak jol azért azt megjegyezném h nem lehet elvárni tőlük hogy minden drive-ben legalább 7 pontot szerezzenek és különben is a steelers védelem még igy is h hiányoznak egy páran egy nagyon erös védelem
sokkal inkább a mi védelmünk hátso fele a s.ar az int ellenére is
nem olvastam utána de sztem eddig minden meccsen 300yard felett passzoltak ellenünk hát mondhatom fasza
És még ha meg is lesz a PO ami azért közel sem biztos ott ilyen védelemmel hát esélytelen
most lehet azt mondani hogy ha nyertünk volna akk persze nem irnék ilyeneket(lehet h nem irnám le de akk is igy gondolnám)
2011. 10. 31. 13:26
non4m3
@Seventh Son

ennyi erővel akkor a jets ellen se kéne győzni, vagy a phily ellen mert mi van ha a SB-ban találkozunk velük...

sorry de most a pesszimista énem uralkodik a kezeimen:

az utóbbi két meccsen megmutatták hogyan kell levédekezni ezt a "hihetetlen gépezetet" nagyon nagyon kíváncsi vagyok hogy a két NY-i egyesület ellen mire megyünk, mert bajba kerülhetünk

a sima PO-ban is kezdek kételkedni, két piszok nehéz meccsünk lesz a jets és eagles ellen(mind a kettő idegenben!!!), és akkor van 2 felemás csapat bills,giants akikből bármi kitelik (ha Eli is szétdobál minket én elsüllyedek szégyenembe) és akkor az underdogokról ne beszéljünk akik ellen bármikor becsúszhat egy L (lsd tegnap a NO)

a köv két W kötelező...
2011. 10. 31. 13:28
zsesszi
a meccs végi safety-t elmagyarázná valaki?
volt Tomnál egy fumbli, Polamalu előre ütötte és az endzoneban megfogták(?)....ez miért safety és miért nem TD?


most hogy egyet aludtam a meccsre már máshogy látom. persze gyengélkedett a D, de az O pillanatok alatt lejött a pályáról, így szinte folyamatosan védekeztünk. Tomnál sajnos nem láttam azt a tüzet amivel meccse(ke)t szoktunk nyerni. az elkapók megjátszhatatlanok voltak, pedig sokszor volt elég idő.
olyan belesz@rós meccs volt nnna....
2011. 10. 31. 13:47
Jó napot szurkoló társak.
Életemben először stream-en követtem a csapat játékát. A stream-mel nem volt, a csapattal igen.
Kezdjük ott, hogy optimistám tekintettem a meccs elé, mivel 3 meghatározó játékos nem volt az aktivak közt (Harrison, Farrior, Ward), gondolta ez majd segit. Tudtam, hogy ott lesz Wallace és a többiek. de gondoltam, csak csak megfogjuk őket. Persze a sokak által emlitett sec engem is aggaszt, mint ahogy azt egész évben irom is.
Amit láttam a meccse az elszomorit. Tudjátok én mindig leszúrom azokat akik sirnak, meg pesszimisták, de az idei dolgokat látva kicsit én is aggódom.
A drafton mindig találunk jó játékosokat. Tavaly DMC és Spikes és a két TE idén Solder a futók, Mallet. De ahogy nézem BB sokszor nem a sokak által need-nek vélt helyekre draftol. Valamint azért csúnya bukókba is beleszaladunk (cornerek pl) és érthetetlen pick tradekbe.
A Dfal FA igazolások érdekesek voltak. Carter végre elindult, hisz az elmúlt meccseken vannak tőle sack-ek. Big Al többnyire több embert is foglalkoztat. Ellis meg számomra eddig rejtély, miért nem mutatja mit tud. A secondary-nk ugye rettenet. DMC sehol nincs a tavalyi önmagához képest, elküldtük a tavalyi keret több mint felét. Vödör cut-tal továbbra is egyetértek, mert nem volt jó. Oké, most ebben az állapotban ő is segitség lenne, de mindegy Bodden nem volt tényező. Sanders elküldését akkor sem értettem csak biztam benne,hogy megvan az ok. Azóta sem tudom. Ide kéne valaki vagy valakik. Megint és újra Sharper sztori. Ha rossz formában van, sem ronthat a mostani helyzeten és rá tisztelettel néz mindenki.
Offense: Remélem a falra már nem nagyon áldozunk. Mondjuk egy center még kéne, de ennyi. Futó van elég, TE is és elkapó is Sőt még wr sok is van. Olcsó és Price alig kap lehetőséget. Akkor meg minek? Price-nak tegnap lehetett volna egy gyönyörű td elkapása, ha Brady nem mögé dobja.

Az egész nekem ott sántit, amit mi is csinálunk hétről hétre. Bizunk benne, hogy BB tudja mit csinál és meg van a haditerv. De egyre inkább úgy érzem, hogy nincs itt haditerv, vagy ami volt is az kuka, nem vált be. Védlemi guru létére miért nem tud normális sec-et összerakni? Volt egy Samuel-Hobbs-Harrison sec-ünk. Persze hibáztak ők is, de akkor kicsit más volt szerintem a leányzó fekvése. Ennyire nem tudjuk jól elmérni, hogy kiket kéne draftolni?
Állandóan nyugtatjuk magunkat, hogy majd a PO-ban igy meg úgy, aztán az elmúlt 3 évben semmi nem lett.
A D javul, de nem konzisztens (sec szinte nincs, szétpasszolnak), az O meg ha van kis nyomás akkor elszáll. Van 4 ember akit TB használ, de mást alig, pedig ilyenkor kéne a cseréket előhúzni a kalapból.

Nagyon szurkolok, hogy elussunk a PO-ba, de sokat nem várok a csapattól. Az meg hogy más csapat örülne ha PO-ba jutna az kevés. Akkor majd leszek Rams vagy Miami drukker, de egy PAts-esnek nehéz látni, hogy éve óta nincs igazi fejlődés vagy csak rohadt sokáig tart újabb jó csapatot felnevelni. Nekünk ott volt a 2000-es évek eleje mikor SB esélyes csapatunk volt meg a 2007-es. A Steelers pl az elmúlt 5 évben mindig esélyes volt (reálisan). Mi 2007 óta nem. Nekem ez a szomorú. Hogy szurkolok, de olyan igazi esélyt objektiven nem látok. MEgvan az emberanyag, de valami kohézió hiányzik.

Bocs a hosszúságért, csak ez most kijött :)

Amúgy Faulk-nak örültem nagyon és Gronk is jó volt, meg a sack-ek száma is ott volt végre.

Plusz ha az Off ilyet tudott a meccs végén, akkor miért is nem ment ez egész meccsen? Ez ami felfoghatatlan. Vannak megvillanások, de ez folyamatosságban nem mutatkozik
2011. 10. 31. 13:52
dexxy: A hozta a szokásos pontszámot, de az O nagyon nem. Ennyi a fő történés. Igenis nagyon hurka volt az O. Lehetett volna jobb a sec, ez sima liba, de legalább nem voltak rosszabbak, mint általában. Viszont az O most kaki volt nagyon, 17 pont? Ha 1 vagy2 célpontja lenne TB-nek akkor ok, de van vagy 5-6.
JAh és Gronk-nak az TD elkapása volt, még a kintiek szerint is. Olvastam BB nyilatkozatát, hogy miért nem challenge-elt, mondta, hogy nem volt egyértelmű??? WTF?? Az lehetett volna egy momentum.
Nem szokásom a birókra fogni, de ez durva volt.
2011. 10. 31. 14:09
Neo
A meccs előtt, azt mondtam magamban, hogy ha a támadók tudják hozni a pontokat verhető a csapat. (azzal tisztában voltam a meccs előtt is, hogy BigBen szétdobálja majd a védelmünket, tehát tőlük nem is vártam semmit.)

DE, engem egyre jobban frusztrál, hogy Tom nem passzol csak a 2 TE-nek és Welkernek. A többieket csak akkor veszi észre, ha előbbi 3 embert tényleg fogják. Miért van ez? Miért nincs elkapása Occsónak, Price-nak, Edelman-nak? Miért ilyen kiismerhető a támadójátékunk? Ha az ellenfelünk helyében lennék ezt a 3 embert fognám (lásd Steelers) és meg van nyerve a meccs. Nem tudom mi van az offensive playbook-unkkal, de k.-ra nem működik. És miért nincs több mélységi passz? Olyan jó volt látni a Price felé szálló reménybeli TD-passzt... még ha mögé is ment.

És tényleg miért nem lehet megszerezni ilyen neveket, mint Sharper? Miért érzem ezt a "begyöpösödést" a vezetői oldalról?
És miért nem lehet a szükséges posztokra draftolni, vagy igazolni? Miért kell a pickekkel sakkozni állandóan?

Valaki tudja a választ?
2011. 10. 31. 15:29
Gomes..
Nálam nincs Up,bucira vert minket a Steelers,kemények voltak,határozottak elöl-hátul,a végeredmény ránk nézve hízelgő..
Faulk öreg,lassú és darabos,nem is értem,Woodhead kárára miért volt ennyit a pályán,magunkat szívattuk.A pittsburghi pass defense ligaelső,erre mi úgy válaszoltunk,hogy 0 változatossággal játszottunk,tuti,h ilyen keveset senki ellen nem futottunk még idén.Az egész egy rakás sz.r volt,Brady is elmehet ám a .......,bedobja 10ből 10szer Wesnek vagy Gronknak 3yardért 3 pittsburghi közé,minthogy 1 az 1ben rádobná Ochora vagy Pricera esetleg 20-30 yardért.Köti az ebet a karóhoz,semmi esélyt nem adva senkinek,h bizonyíthasson.
Csak azt tudnám,hogy mire készültünk 2 hétig.Ti sem gondoljátok komolyan,h ez egy zseniális "BB" húzás volt,h majd a PO-ban...Lehet,h régen óriási védelmi guru volt,de egyre inkább csak egy rozsdás öregember a pálya szélén,akinek a jelenlegi védelme nincs az NFL szintjén...
Vagy nagy változások lesznek(amikben én nem hiszek),vagy egy rájátszásba jutás a csúcs az idei évben.Én többet nem várok...
2011. 10. 31. 15:37
nDRo
Gomes

"bucira vert minket a Steelers,kemények voltak,határozottak elöl-hátul,a végeredmény ránk nézve hízelgő.."

Mi meg mint valami rakás buz1(már elnézést a kifejezésért) pihegtünk. mi ez a sok misstackle? miért nem tudunk odabaszni, hogy emlékezzenek ránk? nem sérülést kell okozni de néha az az érzésem hogy csak kóvályognak a pályán a D játékosai...
2011. 10. 31. 16:26
loop80
Vicces némelyik hozzászólás... :D

Amikor nyer a csapat, akkor ugyanazok a játékosok a félistenek, a királyok, a hősök (...), akik vereség esetén kiégettek, bénák, vakok, süketek, fakezűek.

Srácok (lányok)!

Nem ártana néha egy kis testmozgás is, nem csak a fotelből kell ám szájkaratézni!!! Mert ez utóbbi nagyon simán megy, az előbbivel viszont meg kell szenvedni... Megnéznék a fórumról egy-két, állandóan "anyázó" arcot, őszinte lenne-e a mosolya ugyanannak a route-nak az tízszeri megfutása után, köztük 20 másodperces szünetekkel... ;)

Szerintem az a vérbeli drukker, aki akkor is a csapat mellett van, amikor az esetleg veszít. Bár az is igaz, hogy sokkal könnyebb ilyenkor elküldeni az összes játékost, edzőt a k.rva anyjába, mint higgadt véleményt megfogalmazni a történtekkel kapcsolatban.

Kikaptunk. Gyenge játékkal kaptunk ki. Előfordul. De már a jövő héten javíthatunk, ÉS EZ A LÉNYEG!!!

Go Patriots, go Welker!!!
2011. 10. 31. 16:36
Burkus
http://www.boston.com/sports/football/patriots/articles/2011/10/31/lately_their_games_been_soft_ball/


Érdemes elolvasni, hogy hogyan változott meg a hangnem még otthon, Bostonban is. És kemény a kritika a Mesterrel szemben. Ahogy fogalmaz: ez a védelem millió darabra tört szét.

"Other than Rex Ryan, most of the coaches bow at the altar of the Hoodie and it makes them do dumb things. Players, too. They all turn into puddles in the presence of New England’s institutional greatness, and that’s how you get Jason Garrett playing not to lose, Jason Campbell throwing the ball to the wrong team, and Norv Turner doing what Norv Turner does. They are like MIT seniors fumbling around at the Playboy Mansion."

Hoodie... szellemes. És most már ennek a varázsnak, vagy ha úgy tetszik, BB zsenijétól való félelemnek is lassan vége. És a tegnapi játék végéből egyértelmű volt: BB sem bízik a saját védelmében, ezért kísérelte meg az onside kicket, ami egyébként botrányos volt technikailag.

Mostantól legalább nincs bennem a görcs, hogy nyerni kell, mert el kell jutni a PO-ba, stb. Felszabadultan nézem, hogy tudnak-e a srácok offense-ben annyit hozni, hogy elviselje az eredmény, hogy nincs defense.

Asszem, eljutottunk oda, hogy dynasty is over. Mire felépítenek egy épkézláb - értsd legalább közepes - defense-t, "brother Tom" szögre akasztja a sisakot. És akkor végképp beszürkülünk a középmezőnybe. Ha "szerencsénk" van, a Phins sikeres szereplésével megszerzi Luckot és a Jets-Phins rivalizálás fogja jellemezni a következő évtizedet. BB pedig nem fog a végtelenségig vergődni egy közepes csapattal, visszavonul a megérdemelt nyugdíjba, mint Gibbs, Parcell. Okosabb ő annál, semhogy a végtelenségig rombolja a saját image-át. Esetleg elmegy egy SB esélyes csapathoz...
2011. 10. 31. 16:40
loop80: ooooo-yeeeeee!
teljesen egyetértek veled!
2011. 10. 31. 16:41
Burkus
Ja még egy: néztem éjjel a Philly-Cowboys meccset. Azon a defense-n, amivel mi annyira küzdöttünk két hete, úgy ment át a Philly, mint libán a ... Olyan passzok voltak kb. mint amiket mi kaptunk a Steelers ellen: amikor az elkapó nem küzd, nem ugrik, nem centik döntik el a sikert, hanem egyedül áll, két lábon és rögtön biztos a siker. Lényegesen meggyőzőbbek voltak támadásban a Cowboys ellen mint mi, ahogy láttam játszani végre egy igazi defense-t is. Az eredmény is magáért beszél. Mi még játszunk a Phillyvel idegenben ugye... Már előre félek.

De jó lenne, ha nem lenne igazam...
2011. 10. 31. 16:53
non4m3
@loop80

ez így oké, de nem én/mi zsebelem/jük be az x milliót évente ezért, sztem jogos a kritika az meg megint más kérdés hogy milyen mértékben, nem lettek gyengébbek a srácok ezt mindenkit tudja mégis a tegnapi teljesítmény nagyon halovány volt, az hogy ki mennyire erős kritikát fogalmaz meg az attól függ mennyire tudta "feldolgozni" a tegnapi vereséget

btw, ilyen a szurkoló ha nyer a csapat minden király, ha nem minden pocsék, sajnos most nem tudunk kiindulni abból hogy majd kövi kettőt behúzzuk mert ügye nem vagyunk médiumok, de ha így lesz utána már csak jót "röhögünk" ezen a meccsen, ahogy tettük tavaly a CLE-ivel is...
2011. 10. 31. 16:59
loop80: 4 év elég, hogy dumálhassak? :)
2011. 10. 31. 17:08
Egyébiránt, nem attól szurkoló a szurkoló, hogy csak anyázik vagy csak dicséri a semmit. Hanem reálisan kezeli a helyzetet és bevallja, ha gond van. Igen egyik hét ilyen, a másik olyan, de vannak hibák amik folyamatosan fenn állnak. Én ezek ellen emelem most már fel a szavam itt a kis közösségünkben.
Olvass vissza az első vagy második forduló után kiakadtam itt olyanokra kik már akkor kongatták a vészharangot. Korainak tartottam. De sajnos azon hibák közül még most is sok fennáll, sőt rengeteg tavalyi hiba megvan még, amikben nem látok érdemi változást.
Én ezen akadtam ki.
És ahogy az előbb is irtam fenntartom a jogot, hogy nem csak a karosszékből beszélek, hogy volt szerencsém magyar keretek közt kipróbálni a játékot egy ideig.

Minden héten bizom a csapatban, de vannak most már konstans problémák miket meg kéne oldani.

Azért nem hiszem hogy annyira eltűnnénk, hogy ne harcolhassunk a PO-ért, mert Mallet jó lesz ha figyelünk rá.
2011. 10. 31. 17:08
Seventh Son
LordHorock!

Be fognak jutni a PO-ba. Nincs kétségem efelől. 11-5 is elég lenne. És ha megnézed a hátralévő meccseket, ez minimum meg is lesz.

non4m3!

Ne sarkíts! A Jets ellen mindig nyerni kell. Az Eagles meg úgysem fog addig eljutni.
Egy gondolatot osztottam meg. Semmi több...
2011. 10. 31. 17:17
loop80
non4m3

Félreértés ne essék, nem szeretném megszabni senkinek, hogy mi a követendő minta (milyen alapon tenném?). Amit az imént írtam, azért tettem, mert számomra nagyon zavaró ez a "fekete vagy fehér" szemlélet (és most nem a QB-kérdésre gondolok! ;) ), vagyis hogy egyszer minden tökéletes (W), máskor meg minden sz@r (L). Plusz nagyon zavar az "anyázás" is, szerintem ezek primitív megnyilvánulások.

Mondok egy példát: 10-12 évvel ezelőtt sokat jártam Fradi-meccsekre, vidékre éppúgy, mint Bp-re (akkor még vidéken laktam). Egy idő után viszont elment a kedvem az egésztől, mert azt láttam, hogy maga a meccs már másodlagos, sokkal fontosabb az ellenfél pocskondiázása, meg a törés-zúzás,a verekedés. Pl. a Sóstói-stadionban nem azt énekelték az ultrák, hogy "Hajrá, Fradi!", hanem azt üvöltötték, hogy "Fa....opó Újpest!". Holott nem az UTE ellen játszottunk. Lehet, hogy hülye példa, de szerintem "átjön" a lényeg.

Vissza a Pats-hez: problémák vannak bőven, ezt mindenki látja (pl.: nemlétező secondary, gyenge pass rush stb.), de ettől függetlenül ez a mi csapatunk!!!

Paul43

4 év fórumtagság, vagy 4 éve amcsifocizol? ;)
2011. 10. 31. 17:21
loop80
Paul43

Szóval játszottad is ezt a sportot. Na, akkor neked biztosan van "rálátásod" a finomságokra. :)

Mint feljebb már említettem, nem állt szándékomban senkit rendreutasítani. Ez csak az én véleményem, semmi több.

Az amúgy publikus, hogy hol és mit játszottál? :)
2011. 10. 31. 17:26
loop80: Szerintem a választ te is tudod. Ha megnézed, nem vagyok négy éve a fórumnak. De már nem is játszom. 4 évet játszottam itthon. Igy tudom - persze nem azon a szinten - milyen ismételni ugyanazt és kikapni és nyerni.
Én mondjuk pont nem a fekete vagy fehér vagyok, mert mikor nyerünk is, sem ajnározok mindenkit, mikor vesztünk sem anyázok. Az szerintem sem ildomos. De vannak hibák és egy szurkolónak is egy idő után sok kezd lenni, hogy ha nem látja a megoldási kisérletet a csapata problémáira.
Szinte mindegyik probléma ami most van nem újkeletü. Pass-rush (tegnap végre volt), secondary, egysikú playhivások sokszor, sok esetben nem tud a csapat reagálni a megváltozott helyzetre, nehezen játszunk hátrányban (oké múlt héten nem).
Én is sokat nyugtattam itt mindenkit, hogy majd jobb lesz, de az elmúlt 3 évben a PO első körében kiestünk. Ez azért nem túl hangulatos szerintem. A csapat képes lenne nyerni, de valami miatt nem sikerül. A sec és a pass rush ha rendbe lnne, kkor szerintem megvan az állomány egy-két jó évhez.
2011. 10. 31. 17:34
loop80: free safety voltam Pesten :)

És nem hiszem hogy annyival nagyobb rálátásom lenne dolgokra. Vannak itt nálam jóval nagyobb rálátással rendelkezők.
2011. 10. 31. 17:51
pokica
Srácok,lehet szeretni a csapatot,én is azt teszem!De aki nem látja,vagy nem akarja látni,hogy ilyen védelemmel semmi esélyünk nincs komoly dolgokra(SB.),az becsapja magát!Bárki,ismétlem akármelyik QB. könnyedén dobálgat szét minket-és amíg ez az állapot és állomány lesz,ez nagy bánatomra változni nem fog!
2011. 10. 31. 19:31
Burkus
pokica,Paul43:

ott vannak pontok! Nem egy elvesztett meccs a baj, hanem a trend, ami 2007-es SB óta tart és egyre mélyebbre süllyed a csapat. 2008-ban simán lett volna PO Bradyvel, majdnem lett nélküle is, a 2007-es csapat szerkezete több-kevésbé (Samuel, Stallworth) egyben maradt. Azóta csak hanyatlunk, minőségi emberek távoznak (Vrabel, Seymour, stb.) és helyettük a tisztes középszer alatti játékosok érkeznek.

2007-ben legalább 5-6 playmaker volt csak a védelemben: Bruschi, Vrabel, Rodney Harrison, Wilfork, BigSey, Ty Warren, ha már Samuelt nem akarjuk ide sorolni, aki valóban egy sokkal jobb d-line mögött volt király, de azért mindig odaért az interception-re, amihez azért kell tehetség és tudás... Most meg? Mayo - bár idén ő is gyenge - Wilfork. Kit tudtok még említeni?

Tavaly azt magyarázta a csapat, hogy Sanders a sec. esze. Ehhez képest elzavarták és helyet küzd a megjegyezhetetlen nevű 44-es és a többi harmatgyenge játékos. Ezeknél Vödör is jobb volt, Chungot kivéve.

loop80:

Az elkeseredés nem ennek az egy meccsnek szól, hanem egy trendnek, amelyben semmilyen változás nem látszik és ami a tuti kudarchoz vezet. És lassan egy fél évtized telt el a 2007-es döntő óta! Azóta pedig csak kudarcok érik a csapatot, ami a rájátszást illeti.

Én tegnap nem is vettem észre, hogy Shaun Ellis és Branch is megsérült, az előbbi nem is tért vissza. Nem mintha sokat tett volna idén a játékhoz... Tud valaki róla valamit?
2011. 10. 31. 20:39
Arsenal
Loop80: Akik ezeken az oldalakon kritikát fogalmaztak meg hidd el, azok is imádják a csapatot, azonban tény és szerintem nem lehet elvitatni, hogy 2007-es SB utolsó másodpercei megtörték a csapatot. Azóta az a csapat, amely előtte elkényeztetett minket nem ért el semmit. Újra kimondom, számomra BB lehet, hogy egy zseniális edző volt, azonban azóta látványos hibákat vét a csapat összeállításában, draftokon, és egyre jobban nem értem, hogy védelmi guru létére a csapat védekezése miért liga utolsó?
2011. 10. 31. 21:49
Julio
Mint kezdőtől engedjetek meg egy megjegyzést. Greg Easterbrook keddenként ír az ESPN-n, mint TMQ. Pár hete olyasmit írt, hogy BB statisztikailag megvizsgálta, hogy azok a csapatok, akik 30 pontot elérnek rendszerint nyernek. Szerinte ez az oka annak, hogy nem fordít akkora figyelmet a D-re. Nem tudim, de mindenesetre érdekes megközelítés.
2011. 10. 31. 22:13
Tzimisce
NA a következőket látom:
1. Senkinek nem engedi a stáb, hogy bizonyítson, csak olyan posztokon, ahol már a minden mindegy kategória van, pl secondary.
2. A csapat most nagyon rossz volt, de én azt látom, hogy ránk sokkal jobban figyelnek, nézzetek meg egy bármileyn másik meccset, volt most egy olyan play, hogy a srác egyedül várta a lasztit az endzone-ban. Mikor fordult elő velünk ilyen? Mi az a csapat vagyunk, akit az AFC-ben meg kell verni. Örülök neki, hogy lejjebb csúsztunk, tavaly is az hozta a 14-2-t, hogy az első hetekben még 15-ikek voltunk a PR-ekben, és szépen kúsztunk csak felfele.
Nem lehet folyamatosan erősnek lenni, mert elfogy a szufla, ez 2007 óta bizonyított tény. Rosszul esik az ötödiknél lejjebb lenni PR-ben, de könnyebb onnan nyerni :)
3. Bár most a Steelers kevésbé volt aljas, de a bírók megint ellenünk fújtak nem is egyszer. Gronk TDje, a Safety, a sok be nem fújt holding, ezek mind mind hozzájárultak ahhoz, hogy vesztettünk.
4. A playcalling: 3 és 10+ esetén igenis meg kell tudni fogni a játékot, de ellenünk legalább 3-szor ment.
A támadó oldalon végre láttam egy kis kreativitást, de a kivitelezés botrányos volt. Amikor azonban a régi trükkjeinket csináljuk, azokat meg mind ismerik, és újra visszatérünk a bizalom kérdéséhez. Oké Price meg Ocho nem Welker szinten kapják el a lasztit, de ők is elkapják, és ha kapnak esélyt, fognak élni vele.
2011. 10. 31. 22:51
Tzimisce
Skacok, lehet, hogy hibás az elképzelés, de szerintem nem ez az év a mienk, hanem a következő. Idén PO lesz, talán nyerünk is egyet, de tovább nem jutunk. Jövőre azonban lövünk egy utolsót, pláne hogy nagyon jó sorsolásunk lesz.

Azonban az is lehet, hogy Brady nem fejezi be a 4 éves szerződése után, hanem még mondjuk két évet ráhúz, addig talán végre találunk egy tűrhető irányítót, bár Mallettben én is bízom.
2011. 10. 31. 22:56
beepee7
2011. 10. 31. 23:16
Tzimisce
beepee7: Na igen, pont az ilyenekről beszélek.
2011. 10. 31. 23:21
loop80
beepee7

Igen, egyértelműen szabálytalan megmozdulás volt (ezt már többen is említettük, a korábbi hozzászólásainkban), de tegyük a szívünkre a kezünket: nem ezen ment el a meccs...

Az más kérdés, hogy elképesztő bírói hiba volt, a fentiektől függetlenül!

Ebben a szezonban rengeteg hibát vétenek a zebrák (nem csak a mi meccseinken), és tényleg szembetűnő, amit LaFleur említ állandóan, hogy brutális holdingokat nem fújnak be, már "menetrendszerűen".
2011. 11. 01. 00:24
Tzimisce
Tisztázni kellene a holding szabályokat, hogy egyértelműbb legyen, hogy mire kell dobni a sárgát és mire nem.
Nem ezen ment el meccs, de ez adja az igazán rossz szájízt.
2011. 11. 01. 01:11
Burkus
Az nekem meccs közben fel sem tűnt, hogy Molden volt az egyik CB, olyan rossz volt, hogy a padra ültették, helyette Adam játszott, aki szintén olyan rossz volt, hogy őt is a padra ültették és visszaküldték Moldent. Uezt az Ihedigbo - Sergio Brown - Ihedigbo sorrendben safety poszton is előadta a csapat.

Délután elolvastam egy csomó amerikai elemzést és többé-kevésbé egyértelmű a vélemény, hogy ezzel a védelemmel egyetlen jobb csapat ellen sem vagyunk esélyesek. A red-zone offense-t pozitívumként emelték ki, rámutatva arra, hogy amennyiben az nem sikeres, akkor az este tömegmészárlásba (massacre) fulladt volna...

Azt sem értik többen, hogy miért nem próbáltunk futni, amikor 5 RB van a rosteren és miért nem kapnak az újoncok szinte semmilyen lehetőséget.
2011. 11. 01. 02:13
non4m3
@Tzimisce

én tavaly hittem azt hogy idén a mi SB győztes évünk lesz, nagyon jó lenne Indyben SB-t nyerni...
2011. 11. 01. 12:22
Neo
Lehet érdemes lenne nekünk is bedobni egyszer a törülközőt, mint most az Indy és egy igazi draftot nyomni (nem pick-cserélgetésekkel). A detroit is képes volt 2-3 év alatt ütőképes csapatot felépíteni.
2011. 11. 01. 12:59
lupus
Aki valaha latott sisakot belulrol,az ezt a jatekot mas szemmel nezi es elvezi!
Az O teljesitmenye 0volt,sot!1drive-val nem lehet merkozest nyerni!!Akarmilyen liga elittophyper D-vel allunk szemben.Itt egy ligaelittophyper O-rol beszelunk,allitolag.
A D hanyatlasat nem a jatekosokban es nem is annyira BB egyenisegeben latom.Viszont,akik a kakasulon ulnek es reagalnak(kene reagalniuk) az ellenfel huzasaira,hat enyhen szolva nem vegzik jol a munkajukat...
A D-bol a legnagyobb need a playbook!Egyszeru es konnyen kiismerheto,amit eddig az emberanyagra fogtunk.Na,lett pass rusher es a book valtozatlan maradt.Ja,es hab a tortan,hogy sikeresen szetvertuk a Sec-et.Van egy igen jonak mondhato Dline-unk es egy szinten sokra kepes LB sor.A D 2/3-a megvan.
2011. 11. 01. 13:56
focilap
"A detroit is képes volt 2-3 év alatt ütőképes csapatot felépíteni"
Igen, de jelenleg az a csapat bőven gyengébb, mint a miénk.

PO így is úgy is lesz. Ott meg első vagy 2. körös búcsú egy ilyen védelemmel. Bár 3-4 meccsre ha nagyon össze áll az O akkor bármi lehet, de nem hiszem, hogy a GB-t bárki is letudja győzni fontos helyzetben.
2011. 11. 01. 14:24
Neo
focilap

Nem tudom ezt a bőven gyengébbet mire érted. Szerintem bőven kikapnánk tőlük (is) a jelen helyzetben, hiába "bőven gyengébb".

Én is azt érzem, amit már páran itt megfogalmaztak előttem, hogy jelenleg a nagy (PO-törzsgárdák) közül szinte mind megverne minket jelenleg plussz az idén remeklő Lions-t is ide sorolnám és talán még a 49ers-t is.

Bradytől meg követelem, hogy dobjon többet Occsónak és Branchnek!
2011. 11. 01. 16:04
DefenseFan
Az a gáz a Sajtfejűekkel hogy tavaly Qva jó D és közepes O-juk volt, most meg Qva jó O-juk és közepes D-jük a lényeg igencsak SB esélyesek! Az AFC-ből fogalmam sincs ki állíthatná meg őket!
2011. 11. 01. 18:31
vpi
Én nem annyira a def-re fognám a dolgot. Ha ugyanúgy megdobjuk a 30+ pontot, akkor meg van a meccs.

Rengeted hibát láttam (vagy gondolok) edzői oldalról.
Hernandez TD-je elött tisztán látszott, hogy Gronk benn volt, és TD-t ért el. Avval, hogy nem dobott BB vörös zászlót elment kb 50 mp, mire beimádkoztuk mégegyszer a labdát.
Amikor a steelers támadott elárulja valaki, hogy miért hívtunk 3x időt 30mp alatt? Legalább a 2 min warning-ot megvárhattuk volna.
Az onside kick-kel látványosan lemondott a védelemről, pedig több sansz lett volna FG távolságon kívül tartani mint egy 1%-ban bejövő onside kick-et nyerni. (Az ESPN-en Phil Simms röhögött is, hogy a Pats utoljára 1995-ben hajtott végre sikeres onside kicket, amikor az ellenfél def coord-ját BB-nek hívták :)

Minden tiszteltem Faulk-é, de amikor az elmúlt időszakban kezd kialakulni egy elfogadható szintű futójáték BJGE-vel, Fafejjel és Ridley-vel, akkor miért kell szinte minden futást egy 35 éves, sérüléséből visszatért Faulkra hívni? Aki persze nem volt rossz, de... Állapodjunk meg, hogy ha BJGE hozza ezt a teljesítményt, nem kerül UP kategóriába.

A félidőkben az első drivejaink amikre elvileg napokat készülünk olyan sima punt-ra végződtek, mintha az OC összekeverte volna a meccseket, és most a Giantsre készültünk volna.

Sok javítani való van, de én azért bízom benne, hogy ez volt "A szezonbeli szar meccs". Ilyenkor mindenki temet minket, aztán jön az évvégi hajránk.

Go Pats
2011. 11. 01. 18:44
Boston
Visszaolvastam mindent azt hiszem. loop80, ha számít a véleményem akkor én Veled értek egyet.
Sokan vontak itt párhuzamot a korábbi évek Pats védelmével, lassan már Ellis Hobbsot is visszasírják egyesek, gondolom szívesen megnézik a 42. SB utolsó pár percét...
Lehet zsörtölődni a roster mozgások miatt is, de az elküldött játékosaink eddig nem igazán váltották meg a világot új csapataiknál. Én nem érzem azt, hogy Vödörrel, Butlerrel vagy éppen Sanders játékával sokkal életképesebb lenne ez a védelem. A elgnagyobb probléma szerintem a kohézió, abban a játékrendszerben, amelyben anno Bruschi nem csak a saját dolgát tudta, de azt is, hogy mit fog csinálni Rodney apó, vagy BigSey. Ennek a védelemnek nincs igazi vezére, nincs olyan kapitánya, aki pillanatok alatt rendet rak a fejekben a pályán. Mayo ebben a szerepkörben totális csőd. Remélem Chung odaérhet egyszer.
A másik gondom, hogy nincs egy Romeo Crennel, nincs egy Mangini, vagy egy Dick Lebeau az Öreg mellett, hogy összefogja a dolgokat, vagy éppen kreativitást vigyen a játékba.
Én bízom abban, hogy ez a fiatal csapat az elkövetkező években felnő majd a feladat mellé és kilép abból a szerepéből, amelyre jelenleg predesztináltatott.
2011. 11. 01. 19:37
Gomes..
Loop80!

Nyílván az egyik ember én vagyok.
Mióta az eszemet tudom sportolok,pár évet profi szinten is,de azóta is fontos része az életemnek,bármikor megfutok pár route-ot ha gondolod mosolyogva..:)
Egyébként meg mióta tart a szezon,talán ez az 5.hozzászólásom,ha gondolod visszanézheted,h egyetlen egy sem volt magasztaló,mert bármilyen a névsor,látom a meccseket hétről hétre,nincsenek olyan elvárásaim,mint itt sokaknak.Tavaly beleestem ebbe a hibába,idén örülök,ha nyerünk,de ha nem,tudok aludni...csak ez az ötlettelen,lelketlen szar kiverte nálam a biztosítékot,ennyi.
2011. 11. 01. 19:40
joebacsi
Én csak egy átlag szurkoló vagyok, az átlagnál kevesebb hozzáértéssel.

Jó ideje olvasgatom, főleg a gyengébb teljesítmények után, hogy TB nem dobál több felé, szinte csak Wes, Gronk és Hörni a célpontja, néha Deion. Ezért kiszámíthatóak vagyunk.

Azt kérdezném a hozzáértőktől, hogy ez mennyire TB és mennyire a play hívás hibája, mennyi szabadsága van Brady-nek, hogy áthívja a játékot.

Tudom, hogy PM ebben a legnagyobb, gyakorlatilag nem is kell edző, teljes szabad kezet kap, de szerintem nálunk nem ez a helyzet, itt TB sokkal merevebb keretek közé van szorítva.

Tehát ha azt mondjuk, hogy Tom nem bízik Ocho-ban, Price-ban, és a többiekben, nem lehet, hogy az edzők nem bíznak annyira??

Az érdekes csak az, hogy az első meccseken sokkal több felé dobáltunk, tán volt olyan is, hogy 6 vagy 8 ember kapott passzt, de egy ideje ez kevésbé jellemző.

Ha valaki ért hozzá, szívesen veszem a válaszát.
2011. 11. 01. 20:17
Neo
Én is így érzem, hogy nincs meg az a kreativitás az OC fejében Tom meg gondolom nem nagyon meri a hívott play felülbírálni.

Talán furán fog hangzani, de amíg Josh McDaniels nálunk volt sokkal változatosabb és merészebb támadójátékunk volt. Kiszámíthatatlanabb volt és ezen van a hangsúly. Ezt hiányolom már egy ideje a OC-től és ahogy nézem idén is megállt a tudomány a TE és Welker-játéknál.
2011. 11. 01. 20:42
loop80
Gomes..

Nem rád céloztam, általánosságban írtam, amit írtam. Amúgy tudom, hogy van jópár olyan ember itt az oldalon, aki mosolyogva futná a route-okat. Tudod, akinek nem inge... ;)

Boston

Köszi. :)
2011. 11. 02. 10:01
vpi
joebacsi: Szerintem egy TB szintű QB simán áthívhatja a játékot, ahogy ez sokszor meg is történik. Illetve azt se felejtsük el, hogy van egy védelem is. Ha az lefedi a receivereket, akkor hiába van meg a séma, meg a route, nem fogja odapasszolni. Ilyenkor jöhet elő, hogy egy kockázatosabb passzt kinek mer passzolni, s eddig WW, Hernandez, Gronk néha Branch az akire kiélezett szituban mer dobni. (ami valljuk meg annyira nem kevés, 2 TE és 2 WR). Pluszban ha megfigyeled WW az akinek a feladata visszajönni labdáért, ha nem működik a play, benne TB 100%-san meg is bízik, de ez szerintem nem teszi kiszámíthatóvá a játékunkat.

De ez még mindig jobb, mint pl Romo, aki mindig megdobja azt amit a play szerint meg kell, ha ott van a csapattárs, ha nincs.
2011. 11. 02. 12:28
gj2k
Hobbs-ot nem sírja vissza senki, bár nem volt olyan katasztrófa vele a sec mint most, de persze azért az ominózus SB-t hajlamosak vagyunk a nyakába varrni.
2011. 11. 02. 14:52
Boston
gj2k!
Nem hiszem, hogy a véleményem mögé olyan dolgokat kéne bemagyarázni amiket legfeljebb látni vélsz mögöttük. Lehet, hogy Te hajlamos vagy ( csak a többes szám miatt gondolom ) a nyakába varrni én nem tettem ilyet. Arra céloztam mindössze, hogy az én véleményem szerint Ellis Hobbs nem az a cornerback, akinek a távozása képes elindítani egy secondaryt a lejtőn. Elfogadom ha másképp látod, sajnálom ha bántónak érezted a hsz-emet, de a véleményem akkor is az, hogy nem egy kivételes képességű, meghatározó játékosról beszélünk, mint mondjuK Rodney, BigSey, Teddy, vagy éppen Vrabel.
Hozzászólás a(z) Ups & downs - Alapszakasz 8. hét bejegyzéshez