Menetrend

Út a Super Bowlig

2012. 02. 04. 09:23
Szerző: GRAFI
Kategória: Cikkek
Alig több, mint egy fél évvel ezelőtt még kétségek között vergődtünk, hogy lesz-e egyáltalán szezon. Ha lesz hány forduló marad el? Ha "neadjisten" nem lesz mihez fogunk kezdeni vasárnap esténként/éjjelenként? Aztán a szembenálló felek az utolsó pillanatban megegyeztek, és megkezdődhetett az annyira várt 2011-12-es szezon...
A szezon kezdetekor még mind a 32 csapat azzal a titkolt reménnyel vág neki a szezonnak, hogy ott lehet - nemcsak nézőként - a szezon utolsó mérkőzésén, a világ legnézettebb sporteseményén, a Super Bowlon. Aztán ahogy telnek a hetek, valakik álma fokozatosan szertefoszlik, míg más csapatok reménye egyre erősödik. Idén abban a szerencsés helyzetben lehetünk ismét, hogy nem kívülállóként kell néznünk a szezon csúcsát jelentő eseményt, hanem kedvenceinknek szoríthatunk. Következő kis írásunkban hétről hétre sorravesszük a 2011/12-es szezon mérkőzéseit, ismét végigjárva a Super Bowlig vezető utat. 1. hét, 2011. szeptember 12. Sun Life Stadium Patriots @ Dolphins 38-24
Tom Brady sziporkázott a Patriots idegenbeli szezonnyitóján. Csapatrekordot érő 517 yardot passzolt, és 4 TD átadása is volt. Wes Welker és A. Hernandez is 100 elkapott yard felett zárt, ráadásul Welkernek volt egy 99-yardos TD elkapása is. A Dolphins irányítója, Chad Henne is remek estét fogott ki. Miami rekordot érő 416 yardot paszolt, de ezen az estén ez kevés volt a győzelemhez. Bár Bradyn ennek nyoma sem látott, a mérkőzés után még sokan az offszezonban rajta végzett lábműtétjén elmélkedtek. Teljesítménye elismeréseként, a hét legjobb AFC támadójátékosának választották Bradyt.
2. hét, 2011. szeptember 18. Gillette Stadium Chargers @ Patriots 21-35
Brady ismét villogott - ezúttal már hazai közönség előtt - a Chargers ellen. Az első héten elért 517 yardja után, most 423 yardig jutott, és 3 TD átadása volt. Brady ezzel hetedik irányítóként állt be a sorba azok közé, akik két egymást követő mérkőzésen is 400 yard felett dobtak. Talán még sokan emlékeznek rá, hogy 2008-ban Matt Casselnek is sikerült ez. Mindezek fejében 28 év után Brady az első játékos az AFC-ben, aki mind az első, mind a második játékhéten a hét támadója lett ugyanabban a szezonban.
3. hét, 2011. szeptember 25. Ralph Wilson Stadium Patriots @ Bills 31-34
Bár Tom Brady ezen a héten is alulról súrolta a 400 yardot, és 4 Td passza is volt, de az ezek mellett dobott 4 interceptionje megpecsételte a csapat sorsát. Hiába cipelte a hátán Wes Welker (16 elkapás, 217 yard, 2 TD) és Rob Gronkowski (7 elkapás, 109 yard, 2 TD) a csapatot, az ekkor még hatalmas lendületben lévő Bills hagyta végül el győztesen a pályát. A forduló után már sokan az év meglepéscsapatának, és titkon SB esélyesnek titulálták a Buffalot.
4. hét, 2011. október 2. O.co Coliseum Patriots @ Raiders 31-19
A Patriots támadósora elsősorban a futásokra alapozott. Stevan Ridley 10 futásból 97 yardot hozott, és egy TD futás is fűződik nevéhez. Brady vélhetően az előző heti sok hibának köszönhetően jóval óvatosabban passzolt, de azért Welkernek így is sikerült 9 elkapásból 158 yardot és 1 TD-t összehoznia. A Raiders elsősorban a nem túl acélos secondary szétszedésével próbálkozott. 4 elkapónak is volt 25 yard feletti elkapása, de a sok hosszú passz 2 interceptiont is eredményezett az egyébként remekül játszó Jason Campbell számára.
5. hét, 2011. október 9. Gillette Stadium Jets @ Patriots 21-30
Csoportellenféllel játszani mindig nagy kihívás, pláne ha a legnagyobb rivális Jetsről van szó. Ben Jarvus Green-Ellis remek futásai (27 futás. 136 yard, 2 Td) és Wes Welker remek elkapásai (5 elkapás, 124 yard, közte egy 73 yardos elkapás) megalapozták az offense jó teljesítményét, és győzelemhez segítették a csapatot. BJGE a FedEx Ground Player of the Week címet is besöpörte, sőt az első 5 forduló alatt negyedszer döntötte meg a Patriots mérkőzése a helyi nézettségi rekordot.
6. hét, 2011. október 16. Gillette Stadium Cowboys @ Patriots 16-20
Bár az NFL-ben sosincsenek előre lefutott mérkőzések, a Dallas elleni találkozó a vártnál nyögvenyelősebbre sikeredett. Tom Brady ismét TD átadásaival megegyező számú interceptiont is dobott (2 TD, 2 INT). A sok turnoverrel tarkított (4-2) és végig kiegyenlített mérkőzés hajrájában, alig egy perccel a vége előtt, ahogy már azt Tomtól többször is láttuk, megfordította az eredményt. Alig több, mint 2 perc alatt 80 yardot megtéve egy 8 yardos TD passzt adott Rob Gronkovskinak Aaron Hernandeznek, ezzel győzelemhez segítve csapatát.
8. hét, 2011. október 30. Heinz Field Patriots @ Steelers 17-25
A Steelers végig uralva a mérkőzést, magabiztosan gyűjtötte be a győzelmet, ezzel a Patriots második vereségét könyvelhette el a szezonban. Brady sem a legjobb mérkőzéseként fog erre a meccsre emlékezni (mindössze 198 passzolt yardot hozott össze), de a futóknak sem igazán ment a játék. Bár Kevin Faulk először lépett pályára a szezonban, mindössze 32 yardot sikerült összehoznia. A labdabirtoklás eloszlása sokat elárul a két támadósor közti különbségről ezen a napon. A Stellersnél szinte pontosan kétszer annyi ideig volt a labda, mint a Patriotsál.
9. hét, 2011. november 6. Gilette Stadium Giants @ Patriots 24-20
A két csapat nem találkozott a 2008-as Super Bowl óta (csak az előszezonban). A mérkőzés kisértetiesen hasonlított az akkori vereséghez. Az első félidő szerzett pontok nélkül ért véget. A második félidőben beindult végül pontgyártás. Először a Giants húzott el 10 ponttal, majd 2 FG-t és egy TD-t követően már a Patriots vezett 3 ponttal. Újabb Giants TD ismét megfordította az eredményt. Alig másfél perccel a vége előtt ismét a helyi közönség örülhetett. Tom Brady megtette amit tenni kellett. Egy 14 yardos Gronkovski passzal ismét a new englandi gárda vezetett. Innen már a védelmen lett volna a sor, hogy feltartóztassa Eli gárdáját, de sajnos nem sikerült. Tipikusan olyan mérkőzést láthattunk, ami bekerül az emlékkönyvekbe a legnagyobb mérkőzések közé. Ezúttal nem(sem) a mienkbe.
10. hét, 2011. november 13. MetLife Stadium Patriots @ Jets 37-16
Ami nem sikerült otthon az egyik new yorki csapat ellen, az sikerült New Yorkban a másik ellen. Bár a Jets edzője, Rex Ryan ismét nagy szájkaratét vívott a mérkőzés előtti héten, a pályán nem úgy alakultak a dolgok, ahogy ő szerette volna. A Patriots végig uralta a pályát. A legszorosabb eredmény 23-16 -os Patriots vezetésnél volt. Rob Ninkovich (50) egy interceptiont visszahordot TD-ra. Egy pillanatig nem volt kérdéses, hogy a két csoportrivális közül ki a jobb ezen a napon a pályán.
11. hét, 2011. november 21. Gillette Stadium Chiefs @ Patriots 3-34
Bár az első pontokat - a Matt Casselt sérülése miatt helyettesítő - Tyler Palko vezette alakulat tette fel a táblára még ez első negyedben, de többé ezen a mérkőzésen ez nem sikerült neki. Succopp field góljára 2 Gostkovski field goal, 2 Gronkovski TD, egy Vereen Td és egy Edelman punt return TD volt a válasz.
12. hét, 2011. november 27. Lincoln Financial Field Patriots @ Eagles 38-20
Bár az első negyed végén még 10-7 volt az állás a hazai csapat javára, de ezután már nemigen tudta az Eagles védelme feltartani a remekül játszó Tom Brady (361 yard, 3 TD) támadósorát. Természetesen az eredményességhez BenJarvus Green-Ellis 2 Td-ja, és Wes Welker (115 yard, 2 TD) valamint Deinon Branch (8 elkapás, 125 yard) remek teljesítménye is kellett. A Patriots 17 pontot szerzett a második negyedben, és többet nem is nézett vissza.
13. hét, 2011. december 4. Gillette Stadium Colts @ Patriots 24-31
A máskor kissé félve várt rivalizálás Peyton Manning hiányában sima meccsnek ígérkezett. Rob Gronkovski (2 elkapott, 1 futott TD) 2 yardos futott TD-jával már 31-3 -ra vezett a 3 negyed végén a Patriots. Ekkor azonban valami megváltozott. A csikók megtálododtak, és 21 megválaszolatlan ponttal megmutatták, hogy azért még ők is a pályán vannak. Egyesekben mér előtörtek a korábbi fájó emlékek, de szerencsére a 31 pontos hátrány leküzdése már túl nagy falatnak bizonyult, Dan Orlowsky és támadósora számára.
14. hét, 2011. december 11. FedEx Field Patriots @ Redskins 34-27
Sorban a második meglepétszerűen szoros meccs egy könnyűnek igérkező ellenfél otthonában. Rob Gronkovski karrier rekordot érő 160 yardjával és 2 Td-nal járult hozzá a kiszenvedett sikerhez. 2 elért Td-jával ráadásul NFL rekordot is megdönött. Immáron ő az egy szezonban legtöbb elkapott TD-nal rendelkző TE az NFL történetében
15. hét, 2011. december 18. Mile High Stadium Patriots @ Broncos 41-23
Tom Brady győzelemre vezette csapatát Denverben, és ezzel véget vetett Tim Tebow és a Broncos hat meccses győzelmi sorozatának. Bár még az első negyed végén 13-7 -re a Denver vezetett, de Tom szinte hibátlanul játszva egy 20-3 -as második negyedet produkálva mindenkit tudtára adta, hogy Tebownak még van mit tanulnia (tőle). A meccs embere ezúttal Aaron Hernandez volt, 9 elkapásból elért 129 yardja és TD-ja mellett egy 16 yardos futást is produkált. A Brady vs. Tebow összecsapás olyannyira felkapott téma lett, hogy a CBS-nél alapszakasz nézettségi rekordot is döntött.
16. hét, 2011. december 24. Gillette Stadium Dolphins @ Patriots 24-27
A szezon első hétfő esti meccsén a Dolphins ellen Tom Brady rekordöntő napot fogott ki. Ez a nap nem ilyen volt. Az első félidt mind a védelem, mind a támadók végigaludták, így a harmadik negyednek 17-0 ás Miami vezetéssel vágtak neki a csapatok. Az öltözőben nagy fejmosást kaphattak a játékosok, mert a második félidőnek nekiugorva 27 pontot tettek fel a táblára, miközben a Dolphins támadásai nem hoztak pontokat. Bár rekordokat nem döntött, azért sokkal hozzájárult a győzelemhez Brady is, hiszen 9 alkalommal is futásra kényszerült, amiből 2 TD is született.
17. hét, 2012. január 1. Gillette Stadium Bills @ Patriots 21-49
A dolgok ezúttal sem indultak igazán jól a Patriots számára. A csapat ismét elég fáradtan kezdett, minek köszönhetően az első negyed végén már 21-0 volt az eredmény a Bills javára. AZ ébredésre ezúttal viszont nem kellett a szünetig várni. A mérkőzés hátralévő részében a Bills már nemigen jutott szóhoz, a Pats 49 pontjára egy sem érkezett válaszként tőlük. A TE tandem mindkét tegja remekelt a mérkőzésen. Aaron Hernadez 7 elkapásból 138 yardot és 1 TD-t, Rob Gronkovski 8 elkapásból 108 yardot és 2 Td-t hozott össze. A csapat a győzelemmel bebiztosította a pihenőt a rájátszás első körében, és a hazai pályát a rájátszás folyamán.
Divizió elődöntők, 2012. január 14. Gillette Stadium Broncos @ Patriots 10-45
Sokan azt várták a Denvertől, hogy visszavágnak az alapszakaszbeli vereségért, de Brady és csapata mindenkinek világosan a tudtára adta, hogy nem sok keresnivalója van itt Tim Tebownak. Tom Brady NFL rekordot állított be 6 TD passzával (ebből 5 az első félidőben). Gronkovski ismét sziporkázott. 10 elkapás, 145 yard és 3 Td volt a napi teljesítménye. A védelem is kitett magáért, Tim Tebowt ötször is sackelték a mérkőzés folyamán, és a folyamatos terrorizálásnak köszönhetően Tim Tebow mindössze 136 passzolt yardig jutott.
AFC döntő, 2012. január 22. Gillette Stadium Ravens @ Patriots 20-23
A Denver elleni magabiztos győzelem után egy jóval keményebb dió következett. Nem elég, hogy a Ravens védelme a legjobbak között van a ligában, ezen az estén Joe Flacco is a vártnál jobban teljesített. A végsőkig kiegyenlített mérkőzés igazi Főcsoport döntőhöz méltó összecsapás volt. Bár a támadógépezet nagyon döcögősen működött ezúttal, ismét bizonyosságot nyert, hogy a védelem nyeri a bajnokságot. A lesajnált Pats D# emberfelettit teljesített. Vince Wilfork talán élete legjobb meccsét játszotta. Az edzőcsapatból felkerült Sterling Moore két potenciális TD passzt is kivédekezett a Ravens utolsó támadásánál, az egyiknél már az elkapó kezéből kiütve a labdát. A mérkőzés végén még egy field goallal egyenlíthetett volna a Ravens a hosszabításáért, de ezúttal az égiek is a Hazafik mellé álltak, és Ryan Billy Cundiff egy szinte kihagyhatatlan helyzetből méterekkel mellévágta a labdát.
A szezon a héten véget ér. Jövő héttől megkezdődik a (nem is olyan) unalmas offszezon. Élvezzétek ki az utolsó órákat belőle. És mindenki drukkoljon, hogy a legszebb emlékekkel tekintsünk vissza rá. Go Pats. Go for the Lombardy Trophy.

Hozzászólások

2012. 02. 04. 09:45
infidelitas
Grafi: A cowboys ellen Hernadeznek adott TD passz Brady a mérkőzés végén...
2012. 02. 04. 09:52
infidelitas
A Patriots@Steelers meccs eredmény nem jó, helyesen 17-25
2012. 02. 04. 10:24
szeder
Grafi: Gronkowskit következetesen Gronkovskinak írod végig. Meg Gostkowskit :)
2012. 02. 04. 10:25
TenkRew
Nem kötekedésből de nem Ryan hanem Billy Cundiff. A cikk egyébként nagyon jó lett!!
2012. 02. 04. 12:27
Benkovi
2007-ben az alapszakaszban a Giants-t NY-ban 38-35-re vertük. A Super Bowlt nem mi nyertük.
2011-es alapszakaszban a Gilette Stadionban a Giants nyert 24-20-ra, és újra mi játszuk a döntőt.
Reménykedem a "sors" igazságosságában.
2012. 02. 04. 14:19
Zarathorn
Benkovi én is pont erre gondoltam :)
2012. 02. 04. 14:59
imrow
Ahogy nézem, a többség a Giants sikerét jósolja. Gyerünk fiúk, tessék rájuk cáfolni!!!!
Go Pats!
2012. 02. 04. 15:29
loop80
A Colts ellen nem vezethettünk 34-3-ra... ;)

Hú, a Philly elleni meccs után kezdtem hinni abban, hogy akár be is juthatunk a döntőbe... S lőn! :D
Hozzászólás a(z) Út a Super Bowlig bejegyzéshez