Menetrend

Változások az edző és szakmai stábban (2016)

2016. 01. 30. 11:04
Szerző: DoM
Kategória: Hírek
A 2015-2016-os NFL idénye az elveszített AFC döntőt követően a reméltnél korábban véget ért a New England Patriots számára. Az elmúlt szűk egy hétben több változás is történt az edző és szakmai stábban:

Dave DeGuglielmo
A támadófal edzője 2014-ben érkezett Foxboróba, hogy átvegye annak az egységnek az edzését, amely a korábbi években egyet jelentett Dante Scarnecchia nevével. Scar 1991 óta állt a klub szolgálatában, 2000 óta a támadófal pozíciós edzője cím mellett Bill Belichick vezetőedző helyettese is volt. Mindenki félt a váltástól, de 2014-ben a kezdeti megingásokat követően szépen rendeződött a támadófal játéka, amit DeGuglielmo érdemének tartottak. Akárcsak 2015-ben a fiatal játékosok rotációját a falban, amelyet idényközben szintén sokan dicsértek. Az évek során a Patriots rájátszásbeli vereségeinek szinte kivétel nélkül a támadófal volt az elsőszámú felelőse. A denveri példatlan verés, amit a támadófal kapott azzal a következménnyel járt, hogy a csapat nem hosszabbított szerződést DeGuglielmóval. Házon belüli lehetséges utódja Brian Daboll (tight end edző) lehet, aki mikor 2013-ban visszakerült a Patriots stábjába, a támadófal segédedzője volt Scar mellett.

Patrick Graham

Utóbbi két évben a linebackerek edzője volt Graham. Pozíciós edzőként 2011 óta volt a csapatnál előbb linebacker (2011) majd védőfal edzőként (2012-2013). Graham önszántából távozott a csapattól, hogy a New York Giants védőfal edzője legyen 2016-ban.

Harold Nash

Nash 2005 óta dolgozott a klub erőnléti stábjában segédedzőként, majd 2010-től kezdve már ő volt a Patriots erőnléti edzője. A bajnokság után elküldte/nem újította meg szerződését a csapat. Nem maradt sokáig állás nélkül, a Detroit Lions szerződtette le ugyanerre a feladatra. Utódja a papírforma szerint Moses Cabrera lehet, aki az elmúlt években Nash mellett dolgozott segédedzőként (2011-2015).

Dr. Matthew Provencher

Csupán két évig töltötte be a csapatorvos pozícióját a Patriotsnál Dr. Provencher. Ahogy korábban Dr. Gill távozásának, úgy a mostani váltásnak sem elsősorban a New Englandhez van köze. A Patriotsnál hagyomány, hogy a Massachusetts General Hospital (MGH) "sportkórházának" a vezetője látja el egyben a csapatorvosi teendőket is, tehát ha a kórházban vezetőváltás történik, az kihat a csapatra is. Ennek megfelelően Provencher utódja a kórházban, Dr. Peter D. Asnis lett a Patriots új csapatorvosa. Asnis szakterületét a sportolók váll- és térdsérülései jelentik.

Bob Quinn
Quinn az NFL csapat-, és játékoselemzés igazgatójaként egyik volt a Patriots legfőbb döntéshozóinak. 2000-től dolgozott a csapatnál, ahol végigjárta a ranglétrát. Volt NFL megfigyelő, egyetemi játékosok megfigyelője, mielőtt a szakmai döntéshozók, a front office tagja. 2016-tól kezdve a Detroit Lions GM-je lett. 

Kevin Anderson
Legkönnyebben életvezetési tanácsadás igazgatójának lehet fordítani a pozícióját. Az egyetemről kikerült játékosok átállását segíti, hogy képesek legyenek megfelelni a profi játékosokra leselkedő kihívásoknak az NFL-ben a pályán kívül. A már veterán játékosok részére elsősorban pénzügyi természetű tanácsokkal szolgál, hogy otthonosan mozogjanak ezen a területen. A a játékosok pénzügyi képzésére, oktatására létrehozott Patriots programot 2008-ban az NFL legjobbjának választották, míg a teljes életvezetési tanácsadó részleg 2009-ben és 2011-ben lett az NFL legjobbja. Anderson a távozó Bob Quinnt követi Detroitba, ahol az új GM háttércsapatát fogja vezetni "kabinetfőnökként". 

Hozzászólások

2016. 01. 30. 12:00
DM
sziasztok egy régebbi cikk az OL kócs témához vajon ki lenne a legmegfelelőbb az állásra?

http://www.weei.com/sports/boston/football/patriots/christopher-price/2016/01/26/six-who-could-be-line-take-over-patriot
2016. 01. 30. 12:05
A link szerepel a cikkben is.
2016. 01. 30. 12:27
Andrew900
Minden évben vagy két évente szétszedik a stábot.Van mikor szándékosan - megújulás érdekében ,vagy önszántáből lép az ember tovább és mindig megtaláljuk a megfelelő embert a feladat pótlására.
2016. 01. 30. 13:39
hopi46
Az ESPN szerinti "edzőhelyzet":
Head coach: Bill Belichick (17th year)
Offensive coordinator/quarterbacks: Josh McDaniels
Defensive coordinator: Matt Patricia
Offensive line: Vacant
Tight ends: Brian Daboll
Running backs: Ivan Fears
Wide receivers: Chad O'Shea
Defensive line: Brendan Daly
Linebackers: Vacant
Cornerbacks: Josh Boyer
Safeties: Brian Flores
Head special teams: Joe Judge
Assistant special teams: Ray Ventrone
Head strength and conditioning: Vacant
Assistant strength and conditioning: Moses Cabrera
2016. 01. 30. 14:02
A menüben: New England Patriots -> Vezetőség

http://pats.hu/vezetoseg
2016. 01. 30. 16:29
hopi46
Bocsi, elnézést, nem gondoltam volna, hogy ennyire naprakész. :-)
2016. 01. 30. 18:37
A New England Patriots -> Játékosok oldalt is próbáljuk naprakészen tartani. Már olvasható rajta a 2016-ra szerződés nélküli játékosok listája UFA/RFA/ERFA bontásban, illetve a future contractot aláírt játékosok is megtalálhatók itt.
http://pats.hu/jatekosok

Mindkét lista a wikipedia hasonló táblázatai alapján készült.
2016. 01. 30. 20:03
LasVegas
A linebacker edzőért kár, ott rendben voltak a dolgok. Az erőnléti edző véleményem szerint nem végzett jó munkát idén, szerintem ennek is szerepe lehetett a sok sérülésben. Bobb Quinnek sok sikert Detroitban, rájuk fér. A falba meg új edző mellett talán játékos is kéne, anélkül nehéz jó edzői munkát végezni.
2016. 01. 30. 20:08
LasVegas
+ szerintem érdemes lenne megnézni a WR edző tevékenységét is, mélységben nem igazán tudtunk maradandót alkotni. Csak Edelmanre alapozva (Dolával megtámogatva) nem lehet alapozni, láttuk a sérülések után, hova vezet. Igazán használható mélységi játékosok nélkül betömörülnek a védelmek, az eredmény pedig ilyen Denver-szerű meccsek lehetnek. Fájó volt látni, hogy egy Brady kaliberű irányítónak a hosszú játékokat egy running backre (White) kell feldobálni....
2016. 01. 31. 09:31
Andydaro
Azért JMD is elég érdekes playbook-kokat készített az elmúlt 6-8 játékra
Tavaly nem voltam a hangadók közt akik a távozását követelték, most sem ezt mondom, és megértem, hogy támadófal nélkül nehéz, de ezeket a játékhívásokat mi is meg tudtuk volna csinálni.

2016. 01. 31. 12:41
LasVegas
Egyetértek veled annyiban, hogy a támadó koordinátornak érzékelnie kell a meccs közben, ha egy egység nem működik, és nem megy a game plan, ekkor közbe kell lépnie és változtatni. Sajnos annyira be tudunk ragadni az eredeti elképzeléseinkbe, hogy gyakran vége a meccsnek, mire el tudnánk engedni. Szerintem kellene igazi mélységi WR is a változatosabb támadójátékhoz, persze mindehhez idő kell, amit a fal tud(na) biztosítani (...és ugye, az hozná magával az eredményes futójátékokat is).
2016. 01. 31. 13:46
Brady Tamás visszaüt
Kívánságkosár:

Offensive line: ifjabb Belicsekk

Linebackers: Vrabel

Head strength and conditioning: Réka&Norbi :-P
Hozzászólás a(z) Változások az edző és szakmai stábban (2016) bejegyzéshez