Menetrend

Változások az irányító poszton: Gutierrez, Walter

2009. 08. 04. 09:19
Szerző: temp
Kategória: Hírek
Az újságok már napokkal ezelőtt megszellőztették, hogy a Patriots vezetősége szeretne egy veterán irányítót látni a térdsérüléséből visszatérő Tom Brady mögött. A korábbi hírek Cleo Lemonról szóltak, mivel a játékos múlt pénteken találkozott a csapat vezetőivel. A szerződést azonban végül a szabadügynök Andrew Walter kapta meg. A 27 éves játékos a 2005-ös draft 3. körében (összesítésben 69. helyen) került az Oakland Raidershez, ahol 4 éven át. Az Arizona State egyetem egykori játékosa 1.919 passzolt yard mellett 3TD-t és 16INT-et jegyez pályafutása során. Összesen 15 meccsen lépett pályára, ebből 9 alkalommal kezdőként, a tavalyi évben 1 alkalommal kezdett. A nem túl fényes statisztikákhoz mindenképpen hozzá kell fűzni, hogy "Crazy" Al Davis csapatában 4 év alatt 4 különböző vezetőedző keze alatt dolgozott, és minden alkalommal eltérő támadó schemákat kellett megtanulnia, valamint az oaklandi támadó fal, és elkapó sor sem mindig állt a helyzet magaslatán, mindez pedig komolyan hátráltatja egy fiatal irányító fejlődését. Walter érkeztével a csapatvezetés vélhetően egy valamennyire rutinos játékost szeretett volna hozni Tom Brady mögé (9. alkalommal kezdett), ez azonban valószínűleg nem fenyegeti a hosszabb távú projektként dolgozó Kevin O'Connel pozícióját. Hogy helyet csináljanak az új csere irányítónak a csapat vezetése megvált Matt Gutierreztől, a korábban UDFA-ként a csapathoz kerülő, és összesen 2 szezont Foxborough-ban töltő játékostól. FRISSÍTÉS: Az irányítókhoz kapcsolódik Kevin Carter is, bár ő inkább a támadók életének megkeserítésében játszhat szerepet. Hivatalos értesülések szerint a veterán szabadügynök és a csapat felvették egymással a kapcsolatot. Ez természetesen még nem jelent automatikusan szerződést, de azt mutatja, hogy az érdeklődés mindkét fél részéről megvan. A defensive end nem tartozik a legfiatalabbak közé a maga 35 évével, de eddigi pályafutása során szerencsésen elkerülték a sérülések.

Hozzászólások

2009. 08. 04. 13:12
Hiába játszott Kevin Carter az elmúlt két évben a Tampaban defensive end poszton, inkább a futójáték ellen volt hasznos, és méretei (198 cm, 138 kg) valamint sebessége alapján a Patriots 3-4-es védekező sémájába is defensive endnek tűnik, mint pass rusher külső linebackernek.

Nyilván nem kell túlzott következtetést levonni,de a tények azok tények. Ty Warren még mindig sérült listán van és év eleji műtétjeiből lábadozik. Ugyanezen a listán van ismeretlen okból az újonc Darryl Richard. Myron Pryor az első nap óta nem lépett pályára. Richard Seymourt a legelső edzés óta nem láttuk.

Az eredetileg NT-nek érkezett Ron Brace elég sokat fordul meg DE poszton (ez azonban természetes, hogy megtanulja a védőfal minden posztját). Rajta kívül Jarvis Green, Mike Wright és Le Kevin Smith elérhető, mint defensive end.

Ez alapján azt mondanám, hogy a TC gyakorlataihoz kevés a DE a rosteren. Egy próbát megér, hogy milyen formában van még 35 évesen, és szükség esetén lehet-e rá számítani.
2009. 08. 04. 13:23
temp
DoM: én is DE-nek aposztrófáltam a cikkben, 100%, hogy nem OLB lesz (remélem nem is írtam félreérthetően). Viszont, mivel korábban az irányítókról írtam, ezért valahogy fel kellett vezetni egy védekező falembert, nem akartam csak azért a 2 sorért külön cikket nyitni.

Carter ha jön, akkor Sey és Ty mögött fog szerepet kapni. Ellenben ez számomra kicsit azt vetíti elő, hogy valakivel nagyobb a gond a védőfalban, mint gondoltuk, és PUP-on fogja kezdeni az évet, mivel fiatal játékosból álló cserék vannak bőven (túl sokan is), de ha mondjuk Warren vagy Seymour PUPon indul, akkor gond van.
2009. 08. 04. 13:26
temp
Carter egyébként így 35 évesen is erősítést jelenthet még (persze kezdő nem lesz, ha nincs sérülés), főleg akkor, amikor a csoportunkban igen komoly futójátékot vonultat fel mindhárom ellenfél (a Jetsben jelenleg talán nincs is nagyon más), így elkelhet a falban egy megfelelő tapasztalatú, és erejű ember.

Ha meg PUP-on kezd valaki a kezdők közül akkor simán még kezdőként is pályára kerülhet, futás ellen Green, Wright sem az igazi, Smith szerintem nem lesz velünk a szezon elején már.
2009. 08. 04. 13:29
Nem.
Csak azért emeltem ki, mert az elmúlt időszakban mindig a vékony külső linebacker posztról volt szó, és nem akartam, hogy a 4-3-as defensive end miatt mindenki arra gondoljon, hogy majd ő is jöhet 3-4-es OLB-nek, mint Peppers vagy Burgess esetében volt szó.
2009. 08. 04. 13:34
Főleg Warren miatt aggódom, bár könnyen lehet csak óvatos a stáb, és nem akarják elsietni a dolgot. Viszont az sem biztató, hogy sem Pryor, sem Richard nincs ott az edzőtáborban. Bárcsak utóbbi van hivatalosan sérült listán, de Pryor is csak az első napon edzett. Ebből max PS-t nézek ki és jelenlegi tudásunk szerint nem nagyon jönnek majd szóba a DL depthnél.
2009. 08. 04. 14:04
temp
jaja Pryornak tíz körömmel kellene küzdeni, még akkor is, ha ott ahol elkelt, ott már steal volt. Sajnálom, mert számomra nagyon szimpatikus volt, amit a draft előtt lehetett tudni róla, örültem, hogy a Patriotsba került, most meg úgy tűnik, hogy egyelőre eltűnik.
2009. 08. 04. 14:29
temp
Walter egyébként érdekes kérdés lehet. Elég fura pályafutása van, ha jól látom, akkor a sérülések sem kímélték őt annyira, viszont a jelenlegi statjaiból nagyon nehéz következtetni bármire is, mivel a Raiders nem éppen egy kezdő QB álma az utóbbi években.
2009. 08. 04. 14:48
_bb
Én Warren miatt még kevésbé aggódom egyelőre (Carter lehet csak a depth miatt merült fel)... leginkább az újoncok, vagy Crabel kerülhet nagyobb hátrányba egy-egy, vagy több kihagyott edzés esetén. Egyébként próbáltam rákeresni, hogy ez hogy alakult korábban és találtam egy ilyet:
http://www.patsfans.com/new-england-patriots/messageboard/32/57845-2007-training-camp-list-missed-practices-other-notes.html
2009. 08. 04. 15:07
temp
Természetesen az újoncok számára komoly érvágás az, ha nem tudnak résztvenni az edzéseken, főleg, mivel ők még a roster helyért küzdenek (Warren-nél azért nem olyan nagy katasztrófa, ha pihenteti még egy kicsit a sérülést, őt nem fogja valaki két pillantás alatt kiszorítani a helyéről várhatóan :)).

A veteránoknál inkább a pre meccsek lesznek fontosak abból a szempontból, hogy egy kicsit ismét átmozgassák magukat, és visszazökkenjenek. Érdekes, hogy a pre meccsek kimenetele ugye a veteránok számára semmilyen jelentőséggel nem bír, többségüknél pozíciós harc sem várható, ennek ellenére gyakran látszik valakin az első 2-3 fordulóban ha kihagyta az összes preseason meccset, hogy van némi meccshiánya. Emlékszem, pl LT-nél próbálták őt minden sérüléstől megóvni azzal, hogy nem lépett pályára, és bizony kellett egy kis idő, amíg visszazökkent a normál kerékvágásba.
2009. 08. 04. 15:43
duanebarry
Lehet, hogy én voltam figyelmes, de Gutierrez-től megváltunk; vagy csak hátrébb sorolódott?
2009. 08. 04. 16:30
duanebarry: elküldtük, most nézem, hogy a cikkből tényleg nem derül ki egyértelműen, de az ötödik napi edzésriport végén is megemlítettem:

"Hoyernek egyelőre sikerült meggyőznie a stábot, hogy helye van a rosteren, mert a frissen érkezett irányító, Andrew Walter miatt Matt Guiterrezt küldték el."
2009. 08. 04. 16:35
viito: "Természetesen az újoncok számára komoly érvágás az, ha nem tudnak résztvenni az edzéseken, főleg, mivel ők még a roster helyért küzdenek (Warren-nél azért nem olyan nagy katasztrófa, ha pihenteti még egy kicsit a sérülést, őt nem fogja valaki két pillantás alatt kiszorítani a helyéről várhatóan"

ebben persze igazad van, de az edzőterem nem tudja helyettesíteni a kontakt-edzéseket, ami részét képezi a felkészülésnek, hogy rendben legyen akár a veterán játékos is legalább 17 héten át. valamit nyugadtabb lennék ha Warren már képes lenne elbírni az edzésmunkát a TC során. Róla pont tudjuk, hogy milyen műtétei voltak az offseason során. Brady is vásárolhatná a baba-holmikat ahelyett, hogy a TC edzésekre jár, neki aztán tényleg nem kell aggódnia a rosterhelyért. :)
2009. 08. 05. 14:32
temp
Azért Brady 2 okból is más szerintem. Egyrészt össze kell szoknia az új célpontokkal (TE, WR is érkezett bőven új ember, de ott van Taylor is), másrészt ő egy komplett év kihagyás után tér vissza, meccshiánya lesz bőven, gondolom bármilyen jól sikerült a műtéte, akkor is meg kell szoknia ismét a dolgokat.

Viszont Warrennél vagy Seymournál nem sok okokt látok arra, hogy ne lehetne őket egy kis extra pihenőben részesíteni, és majd mondjuk a 2-3. preseason meccsen felrázni őket egy kicsit.
2009. 08. 05. 20:04
_bb
Biztos, hogy sosem jó, ha valaki sérülés miatt hiányzik a csapatból, s az, hogy most kihagynak egyesek tényleg eredményezhet döcögős kezdést, ugyanakkor ez tavaly majdnem PO-t eredményezett (tudom a majdnemen van a hangsúly), és év végén a Pats volt a "legforróbb" csapat az NFL-ben. A túl jó kezdésben sajnos benne van a forma kifulladása is, biztos nem véletlen, hogy az utóbbi években több wild cardos, vagy csúnyább mérlegű csapat okozott meglepetést a PO-ban.
Hozzászólás a(z) Változások az irányító poszton: Gutierrez, Walter bejegyzéshez