Vasárnapi hírmorzsák 2017.03.26.

1. A Patriots hétfőn kitette keretéből a futó Tyler Gaffney-t, aki a 2016-os szezon legnagyobb részét a gyakorlócsapat tagjaként töltötte. A Stanford volt játékosa hatodik körösként érkezett a ligába, 2014-ben a Carolina Panthers választotta ki 204-ikként. Az edzőtáborban sérülést szenvedett, majd 2014 július 28-án a Patriots claimelte a futót. 2015-ben is megsérült és az egész évet az IR-en töltötte. Tavaly az 53-as keret szűkítésekor küldte el a Patriots, majd október 17-én csatlakozott a new englandi gyakorlócsapathoz. Október 29-én az 53-as keretbe is bekerült, de másnap a Bills elleni meccsen inaktív volt és november 10-én újra kikerült az 53-as keretből, hogy november 12-én megint csak csatlakozzon a gyakorlócsapathoz.-TORESPONT-

2. Mike Giardi szerint az, hogy most éppen csend van a Malcolm Butler saga körül nem jelent semmit. Az ajánlat nagyjából kész van, pár részlet hiányzik még. Minden Belichicken múlik majd. A ProFootballCentral szerint a Patriots a Saints első kör 11-ik választását akarja. A Saints gondolkodik, de néhányan a franchise-on belül úgy gondolják, hogy a 11-ik választási jog és egy hosszú távú szerződés túl sok lenne Butlerért.

3. Bryan Stork, a 2014-es Super Bowl győztes csapat centere úgy döntött, hogy befejezi pályafutását. Storkot a Patriots a 2014-es draft negyedik körében választotta ki. Rookie évében kezdő centerként nyert Super Bowlt a csapattal a Seattle Seahawks ellen. A következő évet, miután már harmadik agyrázkódását szenvedte el, a rövid távú injured reserve-n kezdte. Tíz meccsen játszott végül 2015-ben, de a 2016-os idény kezdetén a csapat elcserélte a Washington Redskinshez egy kondíciós 7-ik körös választási jogért cserébe, azonban Stork nem ment át az orvosi vizsgálatokon, így a csere meghiúsult. A csapat ezek után elküldte a játékost és azóta sem talált csapatot.

4. Sokszor éri az a vád Bill Belichicket, hogy bár zseniális edző, a draftolásokkal meggyűlik a baja. Nos az alábbi táblázat mutatja, hogy ez nem igaz. Jól látható, hogy 2000 óta a Patriots draftolta a legtöbb Pro-Bowl játékost és All-Pro játékosok kiválasztásában is az élmezőnyben van.

5. Tony Grossi (ESPN) szerint a ma kezdődő tulajdonosi találkozón a Cleveland Browns egy utolsó nagy rohamot indít majd Jimmy Garoppolo megszerzésére. Több csapat is próbálta megszerezni a játékost, de a sikertelen próbálkozások után másfele néztek. Már csak a Browns próbálkozik, melynek hatalmas muníciója (draft) van hozzá.

6. A Pro Football Focus egy charton mutatta meg, hogy miért is volt a Brandin Cooks trade nagyon jó a Patriots számára. Jól látható, hogy azokon a route-okon, ahol az elkapónak egynél több irányváltoztatást kell csinálnia, vannak az NFL elkapók és van Brandin Cooks, aki teljesen más szintet jelent. Magasan a leghatékonyabb játékos a ligában. És bizony a Patriots nagyon sokszor kéri az elkapóit, hogy ilyen útvonalakat fusson.
(Yards/route: az ezeken az útvonalakon szerzett yardok száma elosztva az ilyen útvonalak futott számával).

 

7. Dont'a Hightowernek három kérője volt a szabad-ügynök piacon és ő annak ellenére a New England Patriots csapatát választotta, hogy ők ajánlották a legkevesebb pénzt. A Jets évi átlag 11 millióval (és a születésnap évente való megünneplésével) csábította a linebackert, míg a Steelers 9 milliós ajánlatot tett a játékos elé. Hightower végül a Patriots ajánlatát fogadta el, mely évi átlag 8,7 millióról szól, ami bizonyos íncentívek elérése esetén (pro-bowl, all-pro, stb) évi max plusz 2 milliót növekedhet.

8. Duron Harmon pár héttel ezelőtt egy kisebb boka műtéten esett át.