Menetrend

Vereen jó időben, jó helyen

2015. 02. 06. 17:44
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Tom Brady első Super Bowl győzelmében a futó fontos szerepet játszott a győztes támadás során. Vasárnap (magyar idő szerint hétfőn) Shane Vereen mindent megtett a végső támadásnál, hogy ugyanolyan fontos szerepe legyen, mint akkor J.R. Redmondnak volt.

Amikor a XXXVI. Super Bowl végén Brady végignézett az elkapóin, de senki nem volt szabad közülük, így a futó Redmond kapta a passzt, amit háromszor egymás után plusz yardokért ismételt meg. 

1
A Seattle elleni utolsó támadásnál ismét a futó segítette Bradyt az előrehaladásban azzal, hogy folyamatosan tisztára játszotta magát.

A szezon legfontosabb támadásánál Vereen a legjobbját nyújtotta. Három labdát levett a levegőből és 7 yardot futott a vörös zónában, ezzel segítette csapatát a 28-24-es győzelemhez.

Edelman touchdown elkapásakor Vereen maradt a zsebben, hogy fedezze Tom Bradyt, és ütközött Byron Maxwellel, aki az irányítót támadta, ezzel időt nyerve az irányítónak, hogy a szabadon lévő elkapó megszerezhesse a labdát. A csapatnál a negyedik évét töltő futó a meccs legtöbb elkapását mutatta be, összesen tizenegyet, de nem csak erről lett emlékezetes az alakítása, hanem hogy a zseben belül milyen jól védte Bradyt. „Pontszerzés. Pontszerzés. Pontszerzés. Mozgatni kell a szálakat, meg kell csinálni a játékot és pontot kell szerezni.” - mondta Vereen, amikor a csapat visszatért a Gillette stadionba. „Legjobbunkat kellett adnunk. Egy bajnokhoz illő támadást kellett véghez vinnünk, és ezt meg is tettük.”

Amikor megkérték arra, hogy ütközzön Maxwellel és a bajnoki cím volt a tét, Vereen pontosan tudta, hogy mit kell tennie, mert Belichick felkészítette őt.

„Ez olyasmi, amit már láttunk a filmeken. Tudtuk, hogy abban az esetben a vörös zónában nyomást akarnak majd ránk gyakorolni.” -mondta Vereen.

„Már a rosszullétig tanulmányoztuk ezeket a szituációkat, végül eljött az idő és képesek voltunk kivitelezni a játékot.”

Nem sokkal a második negyed vége előtt vezetett kétperces támadásban is nagy szerepet vállalt Vereen. Három elkapása volt, a leghosszabb 16 yardért. A támadássorozat pontszerzéssel zárult.

A veterán magabiztos játéka lehengerelte a futó James White-ot, aki az oldalvonal mellől kísérte figyelemmel Vereen játékát.

„Nagyon jó mérkőzése volt. Amikor szükség volt rá, akkor fellépett és nagy játékokat csinált.” - mondta White.

Igaz, hogy Vereen játékai nem a leglátványosabbak voltak a mérkőzésen, de nélkülük a Patriots csapata még mindig csak keresné a negyedik Lombardi-kupát.

Forrás: Boston Herald

Fordította: MemphisM

Hozzászólások

2015. 02. 06. 18:17
dartib83
plusz volt egy zseniális egykezes elkapása is
2015. 02. 06. 18:25
zoli0321
Nekem Tom és Superman után a legnagyobb kedvencem!
2015. 02. 06. 19:40
ArsnL
nagyon fontos lenne megtartani, de ilyen SB után sztem egy kis csapat kitömi a zsebét :( :(
2015. 02. 06. 19:42
pippu
Nagy erősségünk...

Le a kalappal előtte is!
2015. 02. 06. 20:15
Sinisa
Nálam az MVP címért Minitron csak egy hajszállal előzte meg.
Remelem marad velünk meg jópár évet Faulk v2.0.
2015. 02. 06. 21:55
dravait
Ahogyan többen írtuk: a csapatból mindneki hozzátette a részét ehhez a győzelemhez. Vereen végre az őt megillető játékokat kapta, és mindet meg tudta csinálni - az egykezes elkapása mintha egy startpisztoly lett volna, onnantól simán ment a drive, mintha olajon futna. Hihetetlenül hasznos játékos úgy, hogy vannak meccsek, amiken pályára se lép - ennek ellenére mindig kész segíteni. Nagyon jó volt őt nézni, hogy mennyire érzik egymást Bradyvel, aki gondolkodás nélkül bízik mostmár a Gronk, Jules, Vereen, LaFelle sorban. Soha többet nem fogjuk látni az egysíkú játékokat, és ebben Vereennek óriási szerepe van.
2015. 02. 07. 08:16
MemphisM
Dolát kihagytad!
2015. 02. 07. 15:44
dravait
Húúú, bizony! Igazad van, bocsánat érte így a kibertéren át Amendolától! :-)
2015. 02. 08. 07:49
magoocigen, és kihagytuk gronkiot, hightowert, collinst, mayot, wilforkot.
Meg a többieket. Mert ez egy csapatsport, Mindenki hozzáteszi a magáét, amiből kisül vmi, ami vagy elég egy SB győzelemhez, vagy nem. Most elég volt, éppen de elég. Ez pedig növeli a siker értékét!!!
2015. 02. 08. 07:53
magooc
bocsánat a sok "enterért". nem volt szándékos
Hozzászólás a(z) Vereen jó időben, jó helyen bejegyzéshez