Menetrend

Veterán OLB-k: Burgess, Ellis

2009. 05. 22. 06:21
Szerző: temp
Kategória: Hírek
Úgy tűnik, hogy a Patriots továbbra sem tett le egy veterán szélső linebacker beszerzéséről, annak ellenére, hogy a Jason Taylorért folytatott versenyfutásban alulmaradtak. A héten felröppent Derrick Burgess neve, az üggyel kapcsolatban Tom Cable a Raiders vezetőedzője egy televíziós show műsorban régi történetnek nevezte a Burgess üzletet: "Csak annyi történt, hogy folytattunk egy kis megbeszélést velük a draft során. Hogy ez most miért jött ismét elő, arra nincs ötletem." Mindeközben a Dallas Cowboys csere listára helyezte Greg Ellist a veterán külső linebackert, és potenciális csere partnernek a Patriotsot és a Bengalst jegyezte meg. A 33 éves játékos a 12. NFL szezonját kezdi meg 2009-ben. A korábbi North Caroline játékos a draft 1/8. helyén kelt el, és azóta mindvégig a Cowboys színeiben szerepelt, 365 szerelés mellett 77 sacket, és 4 int-et is szerzett. 2007-ben egy súlyos sérülés után visszatérve 12.5 sacket szerzett, ezzel kiérdemelte az Év visszatérő játékosa címet, valamint egy Pro Bowl meghívót. Végül, egy sorban emlékezzünk meg a hét "legviccesebb" ötletéről, miszerint a Patriotsnak szerződtetni kellene Michael Vicket, mert illene a rendszerbe, és vezetőség jól kezeli a hasonló problémás játékosokat (egyes források már egyenesen arról beszélnek, hogy szerződtetni szeretnék). Azthiszem mindenképpen elmondhatjuk, hogy az ötlet a móka és kacagás kategóriában sem indulna túl nagy sikerrel.

Hozzászólások

2009. 05. 22. 08:58
Szabotomy
Vick?! Pffff. Tényleg viccnek is rossz.
2009. 05. 22. 09:02
CoSco
óóó most miért, én jót derültem Vick igazoltatásán (kicsit felhízlaljuk vermonti cheddar sajttal és kész a tökéletes OLB :) ) Amúgy igaz hogy BB betudja törni a problémás játékosokat pl Dillon, én anno TO-t is elképzelhetőnek tartottam volna. Moss és TO :D Dúrva lett volna mint, Di Stefano és Puskás :)
2009. 05. 22. 16:54
Bulow
Ezt a kommententet találtam a boston.comon a Vick üggyel kapcsolatban:

"The Pats could rename it the WildDog Offense......"
Állatjó - szó szerint
2009. 05. 22. 21:08
temp
2009. 05. 22. 21:42
vidor
na meg akinek van TV6ja...
2009. 05. 22. 22:03
temp
Patrik: a gond az, hogy Vick nem az a csere QB, akire szüksége lenne a Patriotsnak, ha tapasztalatot szeretne hozni az irányítók közé. Teljesen más schemában játszott éveken át, nem hiszem, hogy ő lenne az a QB, aki könnyen beugorhatna Tom helyére egy sérülés esetén. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy milyen fizikai, és főleg pszichés állapotban lehet.
2009. 05. 22. 22:17
Patrik
Ezt elemzik az amerikai cikkek is, és ezekre a problémákra ők is kitérnek. Nyilvánvaló, hogy kérdéses Vick fizikai és pszichés állapota. Ezért írják hogy megfelelően kontrollált felkészítés mellet lehetséges opció lenne egy sérülés esetén vagy akár a jövő évi szerződtetése (ezt erősen kétlem). De én sem tartom a csapatba illő személyiségnek, és szerintem ez a lényeg! ahogy rajtam kívül a szurkolók 58%-a is ellenzi.

Más láttátok az előszezon sorsolását, izgalmas kis meccsek lesznek én a Giants és a Phili ellenit nagyon megnézném.
2009. 05. 22. 22:25
Patrik: az előszezon meccsekkel kapcsolatban ne legyenek túlzott elvárásaid. Csak egy dologra jók, hogy az újoncokat és az általában kevés játéklehetőséget kapókat is lássuk "valódi" meccsen és ne csak a edzőtáborról szóló hírekből próbáljunk valami képet kialakítani róluk.

Ha visszakeresel itt a tavaly augusztusi hírek között találhatsz az előszezonból beszámolókat, beharangozókat, ahol az ellenfelekre is kitértünk, hogy hagyomány alapján gyakran játszunk a Giants és az Eagles ellen is.
2009. 05. 22. 22:26
Vick-ügyhöz: nem hiszem, hogy lenne olyan csapat az NFL-ben akivel ne hozták volna már most össze pedig csak most szabadult... ez nem több mint médiacirkusz, és minden GM nagyon meg fogja gondolni, hogy egyáltalán szerződtesse-e.
2009. 05. 22. 23:25
temp
egyetértek DoM-mal. Pusztán marketing szempontból már egy hivatalos megkeresés is nagyon komoly negatív felhangot válthatna ki, márpedig, a csapatok elsősorban üzleti vállalkozások.
Egyébként szerintem van egy nagyon egyszerű oka, ami miatt nem fogja senki könnyen bevállalni. Gyakorlatilag azt a csapatot, ahol Vick játszana mind a 31 másik csapat szurkolói megtalálnák, lenne rengeteg transzparens, lenne rengeteg sajtó anyag, és nem biztos, hogy jóttesz egy franchise működésének, ha gyakorlatilag éjjel nappal az összes játékost Vickről faggatnák, éjjel nappal ez lenne a téma (nem véletlen volt az sem, hogy Tom nem nagyon mutatkozott, nyilatkozott tavaly a sérülése után, senkinek nem kellett az, hogy a pályán folyó események helyett a leláton ülő Bradyvel foglalkozzon mindenki).
2009. 05. 23. 10:36
Bulow
Eljátszottam a gondolattal, mi lenne, ha Vick a csapathoz jönne (csak vicc!!!): ő lenne az egyik csereirányító, néha bejönne csinálni egy-két trükkös playt, Bill újra felépítené mint játékost, majd jövőre eltrédelné 4 második körös picckért...
2009. 05. 23. 11:13
Zarathorn
Igaz nem ide vág de most olvastam, hogy indul a bikinis csajok amerikai focija hát megáll az eszem!!!!
Mondjuk egy meccset megnéznék szívesen:)
2009. 05. 23. 11:18
bradyfan
Sztem ha esetleg bejönne ez a Vick sztori, amit kétlek, akkor biztos vagyok benne, hogy 1 évig IR-re kerülne, hogy tanulja a playbookot, illetve, hogy újra NFL QB-vá váljon. És ez igaz más csapatokra is. Ha kap esélyt akkor sztem ez a variáció fog bejönni.
Én szívesen látnám őt a ligában, mert ő egy tipikusan olyan QB, akinek élmény nézni a játékát.
2009. 05. 23. 13:13
érdekes dolog ez egyébként...

olvasgatom a kinti fórumokat, NFL játékosok twittereit és kb. 90 % azt mondja h megérdemel egy második (utolsó) esélyt. Még olyanok is, akiknek kutyája van...
Nyilván ebben nagy szerepe van annak, h olyan ember állt mellé és foglalkozik vele, mint Tony Dungy, akit hihetetlen tisztelet övez szerte a világon.

ráadásul mindannyian tudjuk, Amerikában minden csoda 3 napig tart.

És ahogy bradyfan is írja, sokan vannak hasonló véleményen, h jó lenne újra a pályán látni, mert olyan dolgot tudott, ami kevesen.
2009. 05. 23. 13:30
bradyfan
Sztem ha Pacman kapott x millió esélyt akkor Vick is kaphat. Ő már megkapta sztem jogos büntetését. Ült sitten, és ezzel sok pénztől esett el.
Bár érdekes kérdés, hogy melyik csapat vállalná be. Ugye ahogy viito is emlitette ezt a csapatot, az NFL többi 31 csapatának szurkolói kezdenék ki. Én szurkolok neki.
2009. 05. 23. 14:02
_bb
Ha már Vick, akkor felmerült az is, hogy az újonnan induló UFL-ben (egy az NFL-lel párhuzamosan működő kisliga: http://en.wikipedia.org/wiki/United_Football_League_(planned) ) kapna lehetőséget, "kiöregedett" veteránok és egyéb az NFL-ben foglalkoztatni nem kívánt szabadügynökökkel. /Egyébként az UFL egy érdekes téma./
2009. 05. 23. 14:39
bradyfan
Sztem egy ilyen UFL liga nagyon jó ötlet lenne. Itt tudnának azok a játékosok összegyűlni akik vmiért nem kerültek be NFL csapatokba, és mivel ez az életük, így tudnak játszani. Az első nagy név Grossman lehet, aki senkinek nem kell, bár nem értem miért.
2009. 05. 23. 14:48
vidor
esetleg mert béna? :)
2009. 05. 23. 15:38
bradyfan
Hát azért egy 2-dik számú helyet megcsíphetne bárhol. És hát látjuk vannak olyan csapatok ahol simán lehetne akár kezdő is. PL Vikings vagy éppen Tampa. :D
2009. 05. 23. 20:24
Bulow
Lehet, hogy most Harrison rábízná a kutyáját Vickre...
2009. 05. 23. 21:26
vidor
viito, lázat mértél ma? :D

végülis Gootstól tavaly már egyszer elbúcsúztunk, szóval lehet benne logika
2009. 05. 23. 21:47
temp
vidor: tudod, hogy nálam nem újkeletű, hogy Rexit bírom :)
2009. 05. 23. 21:54
vidor
azt hittem, már kiheverted :D
2009. 05. 23. 22:29
Patrik
A lényeg, hogy kell valaki Tom mögé.Visszatérve az előszezonra még gimis koromban volt szerencsém látni élőben a Pats egy előszezonbeli meccsét és azt mondhatom kicsit több az mint egy "arsenal-haladás" matiné a nyáron(ezzel senkit sem akarok megsérteni). Rengeteg minden kiderül ezeken a meccseken és a találgatások valósággá válnak.
2009. 05. 24. 10:38
temp
Patrik: alapjában véve rengeteg minden kiderül egy előszeton meccsen, de ez a rengeteg minden szinte semmi támpontot nem ad a csapat későbbi erejére nézve. Valóban, nem olyan, mint egy Arsenal-Haladás (jut eszembe mivel Haladás VSC szurkoló voltam, mikor még érdekelt a magyar foci, így remélem úgy gondoltad, hogy nem túl izgalmas, amikor a Hali szétalázza az ágyúsokat ;)).

Egy előszezon meccs inkább egy Arsenal-Real Madrid ifi/tartalék csapat meccsre emlékeztet. Tehát ott van két nagy nevű gárda, de a pályán csak pár percre tűnnek fel a sztárok, ők sem erőltetik meg magukat, senki nem teszi magát igazá oda, mert senki nem vágyik augusztusban, pár héttel a szezon előtt egy komoly sérülésre, viszont a fiatalok, és a cserék megmutathatják, hogy a jövő nagy reménységeiről, hasznos kiegészítő emberekről vagy roster töltelékekről van e szó.

A szezon kezdetén már a nagycsapat játszik teljes létszámban, és onnantól tényleg minden héten háború.

2004-ben pl a preseasonban kikaptunk 3 meccsen, mégis SB-t nyertünk, miközben a preseason ellenfél Bengals és Panthers sem zárt pozitív szezont, és a 3 minket elverő csapatból 1 sem került be a rájátszásba.
2009. 05. 25. 13:36
viito: annyi korrekció, hogy a 2. körös pick Vollemerre vontakozott én meg rosszul olvastam..., ezért csak a két játékosról volt szó, de akkor is komolytalan volt.
2009. 05. 25. 17:32
vidor
szerintem tisztában voltak vele, hogy ezt az "ajánlatot" el fogjuk utasítani. MAgyarul nem igazán fűlik a foguk a velünk való trade-re. Ami mondjuk a Moss-eset óta érthető : ))
Hozzászólás a(z) Veterán OLB-k: Burgess, Ellis bejegyzéshez