Menetrend

Vigyázz, kész...

2011. 07. 22. 01:27
Szerző: Danna
Kategória: Hírek
Nagyon közel vagyunk a rajthoz! Az NFL csapatok tulajdonosai ugyanis pár perccel ezelőtt 31-0 arányban (Al Davis, a Raiders tulajdonosa tartózkodott) elfogadták az új, 2020-ig érvényes CBA tervezetét. A labda mostantól a játékosok oldalán pattog. A hivatalos közlemény szerint szombattól megnyitják a játékosok előtt az edzőtermeket és jövő héten szerdától indulhat az NFL idény. A Hall of Fame mérkőzés törlésre került. Frissítés: A játékosok szerint olyan pontok is belekerültek a tervezetbe, amelyekről nem szólt a korábbi egyezségük, így annak elfogadása erősen kérdéses. Mindenképpen látni szeretnék azt. Bővebb információ az eseményekről.

Hozzászólások

2011. 07. 22. 08:51
pat68
Remélem győz a józan ész és a játékosok érdemben foglalkoznak majd az ajánlattal! Nem volt korrekt a tulajok részéről ez a megoldás, de így talán lesz előrelépés. Lehet érezték az idő szorítását és ezért tették amit tettek, de ezért még akár változtatásokra is kényszeríthetők egy bizonyos szintig. Most a NFLPA oldalán a labda, mi meg csak tördeljük a kezünket idegességünkben! :-)
2011. 07. 22. 09:09
Én nem vagyok ennyire benne a tárgyalási pontokba. Mi az ami úgy került bele, hogy nem szavazták meg a játékosok? Mert ami a cikkben van, az így első olvasatra elég jónak tűnik.
2011. 07. 22. 09:38
Sok olyan pont van, amit állítólag elfogadtak, de nem tudjuk pontosan, hogy mik azok, amelyeket igen, és mik azok, amelyeket nem. Több olyan játékos kelt ki a tervezet ellen, aki nagyon sokat vett részt a tárgyalásokon vagy eléggé jól informált. Ne feledjük, hogy ez egy vázlat, amely egy 400 oldalas dokumentum tartalmát akarja visszaadni felületesen. A játékosok rendezni akartak minden CBA-ban található, vagy ahhoz kötődő kérdést (doppingvizsgálat, büntetésekkel kapcsolatos jogkörök, personal conduct policy), de ezt vagy változatlanul hagyták a tulajdonosok, vagy nem is rendelkeztek róla. Több nyitott kérdést félresöpörtek (pl. a 320 milliós visszavonultakat illető juttatás, amit a cap nélküli év miatt nem kellett a visszavonultak alapjába befizetni, de a játékosok szerették volna visszakapni).

Ne értse félre senki, ahogy a bowl.hu-s fórumban is írtam, ez egy jó ajánlat, de a játékosok még ennél is jobbat reméltek és tudtak volna kiharcolni véleményük szerint.
2011. 07. 22. 10:47
Maniac84
Én is azt szeretném ha végre rendeződne a vita és lenne szezon. Viszont laikusként úgy látom, hogy a tulajoktól ez egy elég szemét lépés volt, még akkor is ha jónak mondható ez az ajánlat. Gyakorlatilag áthárították a felelősséget a játékosokra, hogy őket ostorozza majd a közvélemény, ha mégsem szavaznak meg egy olyan tervezetet amibe olyan pontok is kerültek amikről még nem egyeztek meg.
2011. 07. 22. 19:48
Tzimisce
Bár mondhatnánk, hogy szemét lépés, de végre történt valami. A tulajdonosok szezont akarnak, és ez jó. Volt durván 6 hónapjuk megegyezni, és a játékosok baromira ráértek, csak formában kellett magukat tartani, esetleg reklámfilmeket forgatni. Ellenben a tulajoknak vannak más üzleteik is, mégis ők raktak le előbb egy tervezetet.
Tudom kissé demagóg, de szerintem ez az a lépés, amire sokan vártunk.
2011. 07. 22. 20:50
Tzimisce: Több tervezet cserélt kezet, mind a játékosok, mind a tulajdonosok raktak le az asztalra tervezetet a folyamat során. Csak azokat nem hozták nyilvánosságra és nem az volt a céljuk, hogy a másik felet nyomás alá helyezzék.

Másrészt nem minden tulajdonosoknak vannak más befektetései, üzletei, vannak olyanok is, akik csak az NFL csapatukból élnek.
2011. 07. 22. 21:47
Pat Patriot
Szükség törvényt bont. Most gyanúsan felpörögtek az események. Ugyanakkor csak július utolsó hetében jöhet létre - ha ugyan létrejön - a megegyezés. Ha mondjuk jövő hét közepéig mindenki mindenre rábólint, szerintem akkor is nagy káosz lesz még. Az edzőtábor tavaly is július utolsó napjaiban kezdődött, így elvileg nem vagyunk késésben. De én meg lennék lepve, ha normális, 16 meccses alapszakasz lenne a mostani is.
Örülök a fejleményeknek. Szerintem mindenki meg akar egyezni. Talán rájöttek, hogy mindenkinek jó (jobb), ha "teszik a dolgukat". :)
Hozzászólás a(z) Vigyázz, kész... bejegyzéshez