Menetrend

Villámreakció és Ups & downs - 13. mérkőzés

2014. 12. 08. 12:20
Szerző: lucas
Kategória: Cikkek

Mindkét csapat számára nagy volt tét, ezért kiélezett küzdelmet hozott a New England Patriots  és a San Diego Chargers összecsapása. A mérkőzésen inkább a védelmek domináltak, a támadójáték mindkét oldalon akadozott. Végül  a csatát a Patriots nyerte 23-14 arányban.A mérkőzés jelentősége: Nehezen, hátrányból fordítva harcolta ki a győzelmet a Patriots, és ezzel megőrizte a vezető helyét az AFC első kiemeléséért folytatott küzdelemben. A rájátszás szempontjából mindkét csapat számára nagy volt a tét, és ez meg is látszott, „playoff-típusú" küzdelmet láthattunk.  
 Most három csoportmérkőzés következik, s bár a Pats meggyőző előnnyel vezeti a divíziót, senki ne gondolja, hogy ez már sétagalopp lesz.  Bár a Miami és a Buffalo is kikapott a hétvégén, és ezzel a rájátszási esélyeik jelentősen csökkentek, de nem fogják olcsón adni a bőrüket Foxborough-ban sem, a Jetsszel pedig idegenben játszik a csapat. De az legalább biztató, hogy nem arra kell várni, hogy más csapat hibázzon, hanem a Patsnek a saját kezében van a sorsa, már „csak” győzni kell. Ha a hátralévő három meccsen sikerül elérni a győzelmet, akkor megszerezhető a hazai pálya előnye a rájátszásban. 

A meccset a védelem és a special team hozta:  Amikor a támadók  elszúrnak két vörös zónás esélyt a meccs elején, amikor az elkapó Brandon LaFell labdát veszít a második negyedben, amelyet az ellenfél 53 yardos TD-re hord vissza, amikor Tom Brady  dob egy érthetetlen interceptiont a red zone-ban a félidő vége előtt, és a második félidőben háromszor egymás után küldik le a támadókat three and outtal egyetlen first down nélkül, akkor csak egy abban lehet bízni, hogy a védelem és a special team tartja addig a Chargerst, amíg a támadók ki nem találnak valamit. És ők tették a dolgukat, és megmutatták, hogy a Pats akkor is meg tudni nyerni egy nagy csatát, ha a támadás gépezete valamiért nem tud beindulni. Ez a meccs erről szólt.


Bolden blokkolt puntja az egyik kulcspont volt: A running back Brandon Bolden, aki a special team egyik legfontosabb embere, hiszen mind a négy unit tagja, egy nagyon fontos játékot mutatott be a blokkolt punttal, hiszen azt gyors TD-re tudta váltatni a csapat. Amikor LeGarrette Blount visszatért, sokan azt gondolták, hogy Bolden feleslegessé vált, és akár az ő helyére is lehetne tenni Blountot. Ezen a meccsen viszont Bolden igazolta, hogy nem véletlenül jutott neki hely a rosteren, ő a special team egyik alapembere.

A meccslabda: Jamie Collins-nak jár. A linebacker átvette a védelem vezérének szerepét, mivel   Dont'a Hightower (jobb váll) a sérülése miatt nem tudott játszani ezen a meccsen. Kiválóan játszott, mindenütt ott volt a pályán, és az első félidőben két sacket is elért. Ezzel a meccsel kiválóan igazolta a tehetségét, és azt, hogy jól döntött a csapat a 2013-as drafton, amikor elsőként őt választotta  az 52. helyen.

 
A bírók téves döntése 7 ponttól fosztotta meg a csapatot a harmadik negyedben: Erről a playről még bizonyára sok szó esik a közeljövőben: Brandon Browner sisakkal való ütközés miatt büntetést kapott, ezért a bírók törölték a Pats interceptionjét és a visszahordott TD-t. A visszajátszások azonban azt mutatják, hogy bár Ladarius Green valóban nagy ütést kapott, de az nem sisakkal történt, hanem vállal a játékos mellkasára. A bírók döntése nagyon súlyosan érintette a Patriotsot, és akár a meccset is eldönthette volna. Talán érdemes lenne a ligának elgondolkodnia azon, hogy a visszanézés lehetőségét kiterjessze a szabálytalanságokra is.  


Egy kis statisztika 1. : 2003 óta a Patriotsnak 37-4 a rekordja vereségek után, tehát csak nagyon ritkán kapott ki az együttes két egymást követő meccsen.


Egy kis statisztika 2. : A Patriotsnak ez a 12. szezonja zsinórban, amelyben 10 vagy annál több győzelmet ér el. Ennél hosszabb sorozatot csak a ’49-ers ért el (16 szezon) a ’70-es években.


A sérülésekről: Ezen a mérkőzésen szerencsére egy Pats játékosnak sem kellett elhagynia a pályát sérülés miatt.

És ami jön: Végre irány haza. A csapat november 29. óta úton van, ugyanis a Green Bay meccs után egyenesen Californiába utaztak, és egész héten ott edzettek. A következő mérkőzést a Dolphins ellen játsszák hazai pályán, december 14-én  „normális” időben, tehát nekünk este 19.00-től.

Ups 
Brandon Bolden - A running back blokkolt egy puntot a második negyedben, amelyből a csapat egy gyors TD-t ért el. Ez egy jelentős fordulópontja volt a meccsnek.

Jamie Collins – A  linebacker megcsinált két sacket, és mind a passzok , mind a futás ellen nagyon hatékonyan játszott.

Julian Edelman – A receiver  69 yardos catch-and-run (elkapás utáni  futás) TD-t ért el a negyedik negyedben, amely nagyon fontos volt a meccs eredménye szempontjából. Minitron teljesítményét csak dicsérni lehet: ahogy áttörte Brandon Flowers tackle-jét, az mesteri volt, és akkor jött, amikor a legjobban kellett a csapatnak. (Szerk. : Elismerve Collins érdemeit, én a meccslabdát is neki adtam volna.)

Rob Gronkowski – Ő az első tight end az NFL történetében, aki 4 szezonban is 10, vagy annál több TD-t tudott elérni.

Darrelle Revis -  Keenan Allen őrzése volt a feladata, és vagy azért, mert nagyon szorosan fogta, vagy a hírnevének köszönhetően, de egyetlen labda sem ment feléjük.

Down 
Brandon Browner – Attól függetlenül, hogy a harmadik negyedes eset nem volt jogos, túl sokszor dobnak zászlót miatta, a szezonban már 11-szer büntették meg. Ráadásul a TD-je előtt Malcom Floyd megverte a második negyedben.

Brandon LaFell – A  receiver elveszítette a labdát a második negyedben, amelyet az ellenfél 53 yardos TD-re hordott vissza. Ez volt az első visszahordott turnovere Tom Brady-nek ebben a szezonban. Ez volt az első turnovere a csapatnak a szezonban Brady intjein kívül.

Nate Solder és a támadófal – A bal oldali tackle sokszor került bajba az első félidőben, ami azt eredményezte, hogy Bradynek nem volt ideje a pontos dobásokra, de nemcsak neki, hanem teljes támadófalnak nehéz estéje volt, nehezen állták a Chargers védők rohamait.


Bill Leavy és bírói gárdája a harmadik negyedben -- A büntetés, amely annak következtében született, hogy Ladarius Green lenn maradt az ütközés következtében, megfosztotta a Patriotsot 7 ponttól. A bírók „helmet to helmet”, tehát sisak a sisaknak ítélték Browner megmozdulását, holott a visszajátszás is igazolja, hogy nem volt az. Jogos lenne az elvárás, hogy legalább az ilyen esetekben (pontszerzés annulálása) visszanézhetőek legyenek a büntetések is.   

 
 

Hozzászólások

2014. 12. 08. 12:29
azimut
Ezen a meccsen az O fal kb azon szinten mozgott mint az első hetekben! Ilyen O fallal sztem nem lehet SB-t nyerni! Persze van egy bitang erős védelmünk :D :D
2014. 12. 08. 12:51
piszkosfred
Teljesen egyetértek! Ha az O-fal nem tud javulni, akkor csoda lesz az SB.
2014. 12. 08. 16:58
Tibi Twelve
Szerintem az O fal az egyik legösszetetteb dolog, egyszer fenn egyszer lenn.. de alapból jónak mondható az O falunk.Most 2 meccsen gyengébben voltak, meglátjuk..nem kell leírni őket, ez ezért messze van a Kc elleni faltól
2014. 12. 08. 16:58
Tibi Twelve
Szerintem az O fal az egyik legösszetetteb dolog, egyszer fenn egyszer lenn.. de alapból jónak mondható az O falunk.Most 2 meccsen gyengébben voltak, meglátjuk..nem kell leírni őket, ez ezért messze van a Kc elleni faltól
2014. 12. 08. 16:58
Tibi Twelve
Szerintem az O fal az egyik legösszetetteb dolog, egyszer fenn egyszer lenn.. de alapból jónak mondható az O falunk.Most 2 meccsen gyengébben voltak, meglátjuk..nem kell leírni őket, ez ezért messze van a Kc elleni faltól
2014. 12. 08. 16:59
Tibi Twelve
bocs ez nem én voltam, nemtom miért nyomta el 3x
2014. 12. 08. 12:29
crucified
Up:

Wilfork sprintje a pick 6-nél, amit utóbb visszafújtak. :)
2014. 12. 08. 12:46
piszkosfred
Tom nyilatkozta még a Green Bay meccs előtt, hogy van mit tanulni Rogers-éktől. Hát, baszki, nem gondoltam volna, hogy pont a red zone hatékonyságot fogják ellesni...
2014. 12. 08. 14:24
fatman
2014. 12. 08. 12:53
mammut
"Ez volt az első visszahordott turnovere Tom Brady-nek ebben a szezonban."

Valaki segítsen, mert sajnos nem láttam a meccset: ez miért TB turnover-e volt? Nem az volt, hogy LaFell elkapta, aztán kiejtette (fumble)?

Köszi!
2014. 12. 08. 14:08
Igazad van. úgy látszik túl álmos vagyok a fordításhoz. :)
2014. 12. 08. 14:21
mammut
Ha végignézted a meccset, akkor ez nem csoda... :)
És talán ezt még (ide) nem írta senki: köszönjük a cikket!
2014. 12. 08. 16:23
Sinisa
Hello!

Először is, en is köszi a fordítást ill. a sok munkát amit értünk, ezért az oldalért csináltok!

Szerintem úgy lenne pontos a mondat, hogy ez az első labdavesztes, amit nem TB követett el, mert az INT-eken kívül volt mar Neki par sack utáni fumble-je is.

2014. 12. 08. 12:57
MemphisM
Nekem kicsit elegem van abból hogy Browner folyamatosan downban van. Személy szerint örülök hogy ilyen kemény! Olyan sittes Dnk van ami nem alattomos és ebben nagy szerepe van!
2014. 12. 08. 14:55
Firstdown
+1 Ezt nagyon adom!Nagyon bírom Brownert,kell egy ilyen"állat"! :) Egyébként azt gondolom hogy a CB-eknek a legnehezebb a dolguk az új -szerintem elcseszett-szabályok miatt.
2014. 12. 08. 15:10
narbony78
Én is ezen akadtam ki egy kicsit! Vegyétek ki Brownert a down-ból! Semmmi keresnivalója egy ilyen atom defense egyetlen tagjának sem a down-ban. Egy pár offense játékosnak viszont ott lenne a helye...
2014. 12. 08. 16:24
Tibi Twelve
tényleg Browner egy kibszott vadállat, én örültem a szerződtetésének és kezdettől bírtam a játékát, tényleg van pár buta hibája, de kikupálódik :) a playoffban nagyon fognak neki örülni akik downba is gondolják :)

Revissel pont jó párositás, mert ő nem szed egy büntit se, rá se mernek dobni, Browner ha meg bemutat még pár olyan knockoutot mint amiket szokott, oda se fognak dobálni :)

https://www.youtube.com/watch?v=qcUS2sGRqhE
2014. 12. 08. 16:25
Tibi Twelve
2014. 12. 11. 20:29
Lalika
Behúzta a kéziféket Welker-nek :D
2014. 12. 08. 16:17
B.Toma
Most sajnos jogos a down szerintem, kétszer is miatta folytathatták Riversék a playt, puntolás helyett
2014. 12. 08. 21:21
hopi46
A Browner "rajongóknak" tárgyilagosan(és nem bántani akarom!):
1. Sajnos Ő hibázik a legtöbbet egy nagyon jó sec.-ben, ezért feltűnő.
2. A relatív lassúsága sajnos vitathatatlan és ez nehezíti az elkapók követéséét (ld. Floyd tegnap)
3. A keménysége imponáló, de vagy 150 yardot vesztettünk miatta.
4. Soha ne legyen rosszabb CB-ja a Pats.nek.

Más: Solderre kéne egy kis többletsúly, mert egy vakoldali tackle nem lehet folyton a földön.
2014. 12. 09. 06:29
MemphisM
Csak azért írok mert nem lehet ez a végszó! :) Booo
2014. 12. 08. 21:23
MemphisM
De a kemény ütközések után az elkapóknak megremeg a keze azt nézik elkapás közben hogy mikor jön a busz! Nem baj ha bedobjám egyszer egyszer csak fossanak a kemény sectől a pubi kis elkapók. Offense játékosok között már nincs olyan kemény mint régen Shockey volt!
2014. 12. 08. 21:23
MemphisM
2014. 12. 08. 21:36
max350
De, rasszistább sincs!!!!!
2014. 12. 09. 08:34
pat68
Van olyan kemény az 'O' játékosok köt, de nálunk játszik! GRONK!
2014. 12. 08. 12:58
Lalika
Végre, idén az első szép tarolás...erre büntetés...áhh
2014. 12. 08. 13:06
1976gabi
bravo,bravo,bravo
csak így tovább,ha csak nyerünk nem lesz baj.
2014. 12. 08. 13:15
hulith
A védelemeknek egyre nehezebb dolga lesz ilyen bírói felfogással.
2014. 12. 08. 13:27
athees
Én JMD-t és az offensive game plant is downba tenném. A múlt héthez hasonlóan sajnos most is sokszor teljesen érthetetlen offense playhívásokat láthattunk.
2014. 12. 08. 21:20
MadJani
+1

Megint a gyengélkedő O falra hívtak egy csomó negatív yard-os középső futást.
2014. 12. 08. 13:34
Aaaaaaaa, Browner visszahozta a régi Rodney Harrison stílust, ezt hiányoltam évek óta. Nem izgat ha meccsenként ráfújnak 1-2-szer a kemény, de szabályos (!!!) belépők miatt, ezzel simán elbizonytalanítja az ellenfelet. Ahogy látom BB-nél ez simán benne van, felmérték őt a fiút már korábban.

Szóval UP: a Defense, 7 ponton tartották a Chargerst, brutál játékokkal, Revis ismét a topon. A D-t élmény volt nézni.
Down: az Offense úgy ahogy van az első 3 negyedben. Miket idegeskedtem, 4 three & out a második félidő elején??? Botrány. Na de csak nyertünk és nagy nehezen a fantasy-ben is tovább mentem :)
2014. 12. 08. 13:43
BaP
Sajnos az O# megint leolvadt.. ( elég nagy baj)
JMD? Nem tudom, de ez nagyon gyenge volt...

Szerencsére a D# hatalmas volt, az a Pick 6 az év játéka volt, egyben szégyen, hogy elvették a zebrák...
A többit leírtad :)
2014. 12. 08. 13:48
nszgergo
2014. 12. 08. 14:12
kyobalu
Ezzel a Harrison féle szerepkörrel semmi gondom..Büntessen, ütközzön keményen! Tetszik nekem is nagyon..Sőt azt se bánom, ha ezért kapunk meccsenként 1-2 büntit..DE gyors irányváltásokra képes, első másod számú WR-ekre, slot elkapókra ne állítsuk,mert egy az egyben megverik..Tegnap is..2x is egymás után..A TD-t szerző drive-ban Rivers szinte csak rá dobált, s nyeltük is rendesen a yardokat, majd a TD-t is..Browner maradjon középen slotban, vagy védekezzen a nagyobb fizikális elkapókon, TE-ken..Az kifejezetten jól megy neki..De találjuk meg a szerepkörét, mert mindenre ő sem alkalmas.. Attól függetlenül élvezem nézni a játékát..Végre van egy hard hitter a csapatban. :-)
2014. 12. 08. 21:56
hopi46
'1
2014. 12. 08. 21:57
hopi46
+1
2014. 12. 12. 21:54
Gege8
+1, most írtam le ugyanezt a Browneres cikkhez. :D Hard hitting rulez! :D
2014. 12. 08. 13:45
nszgergo
a bírók minden héten down-ban vannak, ez a gáz, nem az O-fal...(na jó, most az is :( )
helmet to helmet, persze...
2014. 12. 08. 13:56
mhatrix
ja meg Bill Leavy az egyik legjobb spori állítólag,de ez...
2014. 12. 08. 16:26
Tibi Twelve
szerintem Gene Steratore a legjobb
2014. 12. 08. 18:35
kerekistvan
hochuli for president
2014. 12. 08. 21:05
fejszee
én személy szerint Hochuli-t utálom a leginkább
2014. 12. 09. 12:10
nosbiglem
Igy van, Hochuli a legalja!
2014. 12. 08. 14:07
hulith
A változtatás hiánya ami a legbosszantóbb JMD esetében.
2014. 12. 08. 22:35
hopi46
Ez a JMD "ekézés" számomra érthetetlen és kicsit unalmas, mert:
1 Van egy adott évadra kiválasztott playbook x play-el, amit a játékosok a felkészülési mérkőzéseken és az első mérkőzéseken gyakorlatilag elsajátítanak. Éppen elég ezt megváltoztatni a sérülések ill. az ellenfél korábbi játékai alapján. Nem lehet egyik hétről a másikra teljesen új playeket (legfeljebb variációkat, amit meg is tettünk) kitalálni.
2. JMD hívásait TB szükség szerint "áthívhatja". (Manning és Rogers is!) Nem tudhatjuk, hogy egy adott play kinek a felelőssége. (A felállás JMD-é.)
3. Jobbnál jobb játékosokból álló védelmek állnak velünk szemben, akik időnként jól olvassák a támadási szándékainkat, ez természetes.
4. Évek óta szállítja nekünk a 10+ győzelmeket, pedig hol Gronkja, hol Minitronja, hol Vollmere stb. nincsen.
Javasoljál már helyette egy bizonyítottan jobb és szabad támadókordinátort.
Nézzél néha egy kicsit a "labda mögé" is!
Természetesen nem vitatom, hogy bármelyik edző hibázhat, talán még BB is?! Egy támadó play sikere száz dologtól függ (de 12 embertől mindenképpen), amiben a támadókordinátor csak egy.
2014. 12. 08. 14:11
hulith
A szoros eredmény az első félidei red zone bénázásnak is köszönhető.
2014. 12. 08. 14:22
danmajerle
Mindenki nyugodjon meg, visszajön Fleming, és megint 200 yardokat futunk. Homan 40 snapjéből megkap 30-at, és a futás mellett a play action is jobb lesz. Nem is baj, ha csak a po-ra tartogatjuk :) Persze azt se gondoltam volna pár héttel ezelőtt, hogy őt fogom hiányolni.
2014. 12. 08. 16:06
hulith
A jobb futás nagyon kellene a jó futók megvannak csak a blokkolás hiányzik.
A Denver is futással nyerte az utolsó meccseit, Manning sorozata meg is szakadt.
2014. 12. 08. 14:54
ironman8
Azt hiszem most már meg kell néznem a meccset.....
2014. 12. 08. 15:23
Raschy
Browner max a TD miatt down, keményen játszik és ez van, ennek nagyon sok statidztikailag láthatatlan előnye van és pár nagyon látható hátránya. Ez nálam nem down.
2014. 12. 08. 15:31
dartib83
Browner mega-gigahitje zseniális :)
https://gfycat.com/FickleHeartfeltIndiancow
2014. 12. 08. 15:40
tottingetosz
Legközelebb nem szívesen járnék arra... :)
2014. 12. 08. 16:36
B.Toma
Az egész támadó egység mehet a downba, na jó, Gronk és Edelman kivétel. A passzjáték közepesen döcögött, Brady sokszor pontatlan volt, a futójáték meg gyakorlatilag megszünt a második félidőben, nullán vagy negatív yardon elfojtottak minden próbalkozást. Ezzel muszáj lesz kezdeni valamit.
Szerencsére a védelem és speciális egység nagyon odatette magát, és hozták a meccset.
2014. 12. 08. 16:53
wolandrules
Valaki, linkelje be a teljes meccset, nem találom sehol. Köszi
2014. 12. 08. 17:00
Alexander
2014. 12. 08. 18:22
petichef
Most komolyan ezt kell csinálnotok? Tisztelet a kivételnek...

Volt két meccs, ahol az Ofal nem úgy muzsikált, ahogy azt a megelőző 6-7 meccsen megszoktuk, és már rögtön megy a sopánkodás, hogy jaj de rossz így, leolvadtunk, megint gyengék voltunk, nem lesz így SB, stb.
Bezzeg amikor sorozatban tettük fel a 40+ pontokat, akkor mindenki ujjongott, hogy hű de fasza!!!
Srácok!!! Ezek a játékosok ugyanazok, akik a 40+-os meccseket hozták, senki sem felejtett el játszani!!! GB-ben hogy nem ment a foci, ne csodálkozzunk, oda mindenki pofonért jár. És mi csak egy taslit kaptunk... Erről a meccsről meg mindenki tudta, hogy nem lesz egyszerű, mert Rivers-ék jók otthon, plusz nálunk is tudta mindenki, hogy ezen a meccsen fog múlni a szabad hétvége a rájátszásban. Merthogy a maradék 3 meccset hozni fogjuk, higyjétek el nekem! És én is úgy gondoltam, hogy ezen a meccsen fog múlni minden, mert a Broncos valszeg nem fog hibázni.
A nyomás ott volt, és megküzdöttek vele a fiúk! nem azt kell nézni, hogy "csak" 9 ponttal nyertünk, hanem azt, hogy honnan állt fel a csapat! És azt hogy felállt!
nem folytatom, mert órákig tudnám írni, de a lényeg azt hiszem benne van! Nem akkor megy fel bennem a pumpa, amikor valaki leírja, hogy igen, nem voltunk tegnap top-on, vagy hogy játszhattunk volna jobban. Mert ez így van. Hanem amikor két ilyen meccs után elkezdődik a jajveszékelés, óbégatás!
Különben sem az a lényeg, hogy milyen játékkal, hanem az hogy nyertünk!
Kövezzetek meg, de egy ugyanilyen játéknak, ugyanilyen eredménnyel anniyra fogok örülni a SB-ban, hogy egy hétig nem lehet majd a vigyort az arcomról letörölni!!
Vagy akkor is fanyalgás lesz, hogy jó, oké hogy megnyertük a SB-t, de.. ?
Artie bácsi nem volt hülye: just win Baby!!!

Úgyhogy most lehet rámzúdítani a kénköves esőt, ez a véleményem. És még az, hogy: Hajráááááááááá Paaaaats!!!!!!!!
2014. 12. 08. 19:01
max350
Maximálisan egyetértek!!!!
2014. 12. 08. 21:09
fejszee
én is egyetértek szinte mindennel amit írtál...DE! ha megnyernénk a Super Bowl-t, akkor egy plasztikai sebész évekig tartó kemény munkája szükségeltetne ahhoz, hogy eltüntesse a vigyort az arcomról!
2014. 12. 08. 21:43
petichef
2014. 12. 08. 21:41
Lucius
Igazad van, én sem szeretem a károgást. De ettől még rossz volt látni 4 three and out-ot egymás után.
A Pats O# fázisai egy egyszerű szurkoló számára a következők:
1. fázis: Futunk és szétszórjuk a passzokat, ideális balance, jó futójáték és passzjáték, kreatív playhívások, igazi örömfoci, szerzünk 50 pontot, aztán kitérdeljük a maradék 20 percet.
2. fázis: Ha az első 5 futójátékból (szigorúan középső futások, nem zavarjuk össze a védelmet! Fair play mindenek előtt!) nem szerez a csapat minimum 50 yardot, akkor elfelejtjük az egészet és csak passzal szétszedjük a védelmet. Brady passzol 500 + yardot, és ad 5-6 TD passzt 7 különböző elkapónak (1 TD-t a bírók visszafújnak Browner előző félidőben elkövetett szabálytalansága miatt). Brady ügyes gyerek, megoldja.
3. fázis: Ha 10 passzkísérletből legalább 8 nem sikeres és/vagy nem halad velük a csapat minimum 200 yardot, akkor jön a szupertitkos "passzoljuk csak Gronknak és Edelmannek" stratégia, ami abból áll, hogy az ellenfél megtévesztése céljából csak Gronkanak és egy random másik játékosnak (az egyetlen kikötés, hogy Edelmannek hívják) passzol TB, hátha 20. alkalomra már nem számít rá senki. Ha Gronk vagy a random játékos csodát tesz a pályán és leveri az ellenfél 11 védőjét, akik immár csak őket fogják, simán szerezzük a pontokat, ha nem... nos akkor nincs több fázis. Game Over, kérjük dobjon be még 25 centet.
De ez csak egy egyszerű és tudatlan szurkoló nézőpontja.
Én azt mondom a Pats a király és SB-t nyer a csapat.
2014. 12. 08. 21:46
petichef
Van abban igazság amit írtál, nem is ellenkezek. Sőt! Ha valaki negatív kritikával illeti a csapatot mint Te, abszolút megértem. Én is elmondtam hogy tény, nem játszottunk jól. Kritikát lehet megfogalmazni, az nem árt. De feljebb elkezdődőtt a sírás, azokra reagáltam. Mi egyetértünk! ;)
2014. 12. 08. 21:41
Lucius
Igazad van, én sem szeretem a károgást. De ettől még rossz volt látni 4 three and out-ot egymás után.
A Pats O# fázisai egy egyszerű szurkoló számára a következők:
1. fázis: Futunk és szétszórjuk a passzokat, ideális balance, jó futójáték és passzjáték, kreatív playhívások, igazi örömfoci, szerzünk 50 pontot, aztán kitérdeljük a maradék 20 percet.
2. fázis: Ha az első 5 futójátékból (szigorúan középső futások, nem zavarjuk össze a védelmet! Fair play mindenek előtt!) nem szerez a csapat minimum 50 yardot, akkor elfelejtjük az egészet és csak passzal szétszedjük a védelmet. Brady passzol 500 + yardot, és ad 5-6 TD passzt 7 különböző elkapónak (1 TD-t a bírók visszafújnak Browner előző félidőben elkövetett szabálytalansága miatt). Brady ügyes gyerek, megoldja.
3. fázis: Ha 10 passzkísérletből legalább 8 nem sikeres és/vagy nem halad velük a csapat minimum 200 yardot, akkor jön a szupertitkos "passzoljuk csak Gronknak és Edelmannek" stratégia, ami abból áll, hogy az ellenfél megtévesztése céljából csak Gronkanak és egy random másik játékosnak (az egyetlen kikötés, hogy Edelmannek hívják) passzol TB, hátha 20. alkalomra már nem számít rá senki. Ha Gronk vagy a random játékos csodát tesz a pályán és leveri az ellenfél 11 védőjét, akik immár csak őket fogják, simán szerezzük a pontokat, ha nem... nos akkor nincs több fázis. Game Over, kérjük dobjon be még 25 centet.
De ez csak egy egyszerű és tudatlan szurkoló nézőpontja.
Én azt mondom a Pats a király és SB-t nyer a csapat.
2014. 12. 08. 21:41
Lucius
Bocs, nem akartam kétszer.
2014. 12. 08. 21:49
hopi46
Értem az iróniádat.de melyik csapatnak jobb vagy bonyolultabb a támadása? Az amifoci egyszerű szurkolónak "egyszerű" játék. Persze csak ha a labdát nézzük...
2014. 12. 08. 18:58
max350
Ezek után nem is csodálom, hogy mindent megtesznek a csapat ellen! Denveri pontszerzésnek örülnek a bírók!!!! Hogy is van ez?????

https://www.youtube.com/watch?v=F756cc3u5xE
2014. 12. 08. 19:07
Tibi Twelve
Annak örültek hogy nem baszták el a callt :-D
2014. 12. 08. 19:17
max350
Aha! Én meg Holdutazásra készülök!
2014. 12. 08. 20:00
MajnemizBond
Akkor csomagolhatsz..
2014. 12. 08. 20:14
simita14
Húúú ez nagyon ciki !!!!
2014. 12. 08. 21:18
Lucius
Ez az.
Mondjuk ne higgye senki, hogy a bírok nem szurkolnak csapatoknak. Nyilván az életük ez a játék és nyilván van kedvenc csapatuk. Ettől még lehet pártatlanul bíráskodni. De kimutatni nem kellene, mert innentől kezdve hiteltelenné válnak. C'mon man!
2014. 12. 08. 19:36
iceman
Azért az, hogy Brady down lenne,amit javasolnak egyesek, erős túlzás. Miközben 300 + passzolt yard-ot és két TD passzt hozott össze. Ráadásul baromi keményen jött a nyomás rá, amiről viszont az O-fal tehet. Bár én annyiban megvédeném az O-falat is, hogy ez egy ligaelit védelem volt. Egyszerűen ezen a meccsen a defense-ek domináltak, ahhoz, hogy hozzuk a meccset kellett Brady pár zseniális momentuma (pl.a TD passz Edelman-nek).
2014. 12. 08. 19:59
Bruschi85
Fontos győzelem, parádés D#-el, a Rivers vezette Bolts ellen, amelyik PO kaliberű csapat, kellett, hogy továbbra is saját kezünkben legyen a sorsunk az AFC #1 kiemeléshez.

A lényeg továbbra is Hajrá Pats!
2014. 12. 08. 20:05
vhs-box
az ilyen hétfőket csípem, más így a meló is :-) remek csapat ez, hol egy egy futó,hol a támadók, hol a védők,de legtöbbször megoldják a mérkőzéseket.
Nemrég kiderült a pénzszállító a munkahelyemen, szintén nagy Pats fan, na ma meg is beszéltük a folytatást,3 győzelem még(szerintem a Bills lesz a legnehezebb), első kiemelés és irány Arizona :-)
2014. 12. 08. 20:09
petichef
A 3 győzelemben egyetértünk, de szerintem a Miami lesz a legszorsabb ;)
2014. 12. 08. 20:10
simita14
Én kíváncsi lennék Vince átlagsebességére annál a bizonyos TD-nél ! Az összes giliszta most agyrázkódással szenved amerre járt, az tuti !
2014. 12. 08. 20:12
vhs-box
2014. 12. 08. 20:38
max350
2004-ben, 40 yardon 5,08s, mondjuk azóta biztos lassult egy kicsit, de nem hinném, hogy 6mp-nél rosszabb lenne a 40 yard!!!!!
2014. 12. 08. 20:49
KoviBazsi
Revisre volt egy dobás, de elkapás nem volt. Működik a Revis Island! :-)
Nekem sincs semmi bajom Browner keménységével, nagyon pofás kis Defence jött itt össze. Az utolsó 3 meccset behúzva, hazai pálya a SB-ig! :-)
Go Pats!
2014. 12. 08. 21:29
max350
Mindenki Bill Belichickről és Josh McDanielsről beszél, de azért említsük már meg Matt Patriciat is, mert neki is hatalmas szerepe van abban, hogy a védelem így szerepel!!!!!
2014. 12. 08. 21:47
petichef
2014. 12. 08. 21:51
dravait
Bizony, brilliáns védőmunkát láttunk, tervezésben és kivitelezésben egyaránt, és még jönni fog Jones mester is a maga 300 sackjével. :-)
2014. 12. 09. 19:12
Lucius
Nekem kifejezetten szimpatikus figurának tűnik, úgy néz ki, mint egy hobó.:)
2014. 12. 08. 21:41
hopi46
Ha már dicsérjük a védelmet, persze jogosan, nagyon UP: M. Patricia
2014. 12. 08. 21:48
dravait
Na, megnéztem a meccset végre, nekem nagyon tetszett így utólag, bár ha élőben nézem, valószínűleg ötpercenként kaptam volna agyfaszt a játékunkon. Időnként hajmeresztő dolgokat engedtünk nekik, több majdnem-sack volt Riversen, de vagy kiengedtük belőle és futott, vagy még el tudta KÉZBE passzolni a labdát. De ez mindegy , mert összességében a DEF hihetetlen munkát végzett. Riverst nullán tartani 35 játékpercen át???? Nagyon komoly teljesítmény. Brady meg megtett mindent, ami a módjában állt az időnként összeomló zsebben, onnan kimenekülve, vagy megfutva a 1st downt. Nekem ő is UP, nem adta fel a meccset, a mentális erejével ő is hozzájárult a fordításhoz. Mondjuk a futást kár volt erőltetni amásodik félidőre, mert arra nagyon felkészült az ellen.
A bírók meg kapják a balosokat mindenhonnen és remélem BB is rájuk borítja az asztalt, mert már nagyon nehezen tűrhető, amiket tévednek. A Browner-ütközést benézni szarvashiba, ez nem egy 5 mm-es ladbaföldetértguruláskor eset, amit még a felvételről se lehet jól látni, ez bizony kiütötte MINDENKI MÁS szemét, csak a sporik nem látták jól.
Tehát GOOOO PATS a további győzelmekért!
2014. 12. 08. 22:14
komzoz65
Most én is csak utólag nyugodtan néztem meg a meccset. Nagyszerűen játszott most is a csapat, a vldelem kimagaslóan, a speciális egység döntő helyzetben blokkolt puntot 6-14-es állásnál ugye, és az offense játéka is megfelelt, bár tőlük tényleg többet várunk. Főleg a .3 negyed fájt, de továbbra is azt hajtogatom, ha ilyen, kicsit lyukas, messze nem tökéletes játékokkal gyűjtjük be a győzelmeket, akkor mi lesz ha januárra összeáll a tökéletes? Jövő héten kíváncsi leszek itt Mannnigre ugyanitt. Nekünk a kötelező van hátra, a szükséges fókusszal ezek simán nyerhető meccsek, ezt kár lenne tagadni. Persze nem lenézve az ellenünk biztosan motiváltan játszó ellenfeleket. A Sorozat, egy kis hibával letudva, határozottan reménykedhetünk egy szép újévben!
2014. 12. 09. 01:06
Bandi
Mivel BB szereti azokat a játékosokat akik ellenünk jól játszanak figyelmébe ajánlom Ingram-et.
Idén 8 PO esélyes csapatot ellen 5-3ra(de a MIA jön)állunk és vertünk minden csoport 1.-t akivel találkoztunk. A játék mindhárom fázisában jóval az átlag felett játszik a csapat. A héten bejutunk a rájátszásba.Onnantól azt kívánom térjenek vissza a sérültek és irány a célegyenes.
GO PATS!
2014. 12. 09. 01:08
Whitealert
Jól megkésve, de megnéztem én is a meccset. A defense nagy napja volt. Kár, hogy elvették DMC TD-jét, szép játék volt. :(
Egyébként egy passz ment Allen felé amit el is kapott Revisen. 3. negyedben 2:21-nél. Kőkemény 3 yardért. Brownerre igaz, hogy sok bünti megy, de ezek a 10-15 yardok 1x beleférnek a meccsen, gondoljatok bele, mi van ha máskor meg nincs ott és nem cseszegeti az elkapókat, akkor simán jönnének a 20+ yardos passzok. Egyébként várom, hogy Chandler Jones visszatérjen, Ninko kicsit többet pihenjen, de jó lesz ez. Meglesz a hazai pálya a rájátszásban, én úgy érzem. :)
2014. 12. 09. 07:49
azimut
Engem az érdekelne
hogy a gyengélkedő atlanta hogy tudott 37 pontot elérni a GB ellen? Mert hozzájuk képest mi kategóriákkal jobb csapat vagyunk! :)
2014. 12. 09. 08:31
nszgergo
Julio Jonesnak hívják. De ha Gronkowskit is így fogták volna, mint őt, 50 pontot szerzünk... komolyan elkapás után 10 méteren belül védőt nem láttam szinte soha...
2014. 12. 09. 08:59
hulith
A 31-7 volt az első félidő után
a másodikban kiengedett a GB védelem, punt alig volt a mérkőzésen,..


2014. 12. 09. 07:55
1976gabi
régebben nem volt bünti,de nyelte a hátsó alakzat a métereket,mint kacsa a nokedlit.most mindenki arról beszél,hogy jó az elkapók elleni védelem,de van bünti.szerintem az utóbbival többet nyerünk,mint vesztünk.szarjon csak be az ellenfél elkapója,hogy kemények vagyunk.
2014. 12. 09. 08:51
romeouald
Brady két futását is simán betettem volna UP-ba, nagyon örültem, hogy megint láttunk ilyet tőle. Az utóbbi időben ritkán vállalta be, hiányoltam is kicsit a játékából.
2014. 12. 09. 09:24
csgabor
Srácok!Nem írta senki, de mi volt az hogy San Diegoban 4 perccel (és néhány másodperccel...) a 4. negyed és a meccs vége előtt a "Brady!Brady!Brady!Brady!..." rigmustól visszhangozzon a stadion!!!???Valami BRUTÁLIS volt!!!Hát én mindenre számítottam, de erre?Azt gondolom ez mindent elmond!Ja és nem a véletlen váltotta ki a reakciót!Go Paaaaaaaaats!
2014. 12. 09. 19:11
Lucius
BB egy nyilatkozatban külön dicsőíti a szurkolókat, hogy ilyen lelkesek voltak egy olyan stadionban, ami pont az ellenkezőjéről híres. Nem lehetett semmi, ha BB "megemlékezik" róla.
2014. 12. 09. 09:34
hulith
Nagyon komoly csoport rangadók jönnek a hétvégén kíváncsi vagyok lesz e nagy meglepetés.
2014. 12. 09. 12:40
Zandal
Legyen, csak ne a mis esetünkben. :)
2014. 12. 09. 17:31
Croaker
2014. 12. 09. 20:30
joe75
Ma én is megnéztem a meccset igazi PO hangulatú meccs volt. Csak azt nem értem, higy ennyi bíró néha mi a fenét csinál vagy néz a pályán. Azért Browner váll a vállal való ütközését Helmet to Helmetnek nézni háát érdekes volt. Igaz a két sisak megkarcolta egymást és max a festék jött le róla de erre sárga zászló. Ez a kabaré kategória.
2014. 12. 09. 22:37
Hayasima
Meglátásom szerint ha az ütközés Helmet to Helmet akkor szerencsétlen Green-t (85) a helyszínen temetik :-) (de minimum hordágyon távozik ), és nem botorkál le a pályáról a saját lábán.
Ami fontos HAJRÁ PATS !!!!
Hozzászólás a(z) Villámreakció és Ups & downs - 13. mérkőzés bejegyzéshez