Menetrend

Villámreakció és Ups & downs - 15. mérkőzés

2014. 12. 22. 11:52
Szerző: lucas
Kategória: Cikkek
New England Patriots lejátszotta az alapszakasz utolsó idegenbeli mérkőzését a csoport rivális New York Jets ellen. A meccsnek már csak a Patriots számára volt igazi  tétje, hiszen ők az AFC első kiemeléséért állnak harcban. A Jets  maximum a „borsot törni a Pats orra alá” célért küzdhetett különösebb lelki teher nélkül, és ezért mindent meg is tettek.  Így egy nehéz mérkőzésen szoros eredmény született , de végül a Patriots 17-16 arányú  győzelmet aratott.

A meccs jelentősége: A Patriots ugyan nagyon nehezen, de megnyerte a  találkozót. A csapat tompa volt, és messze elmaradt a legjobbjától, a Jets viszont jobban játszott, mint a korábbiakban, ez vezetett a szoros küzdelemhez. A győzelemmel a Pats rekordja 12-3 lett, és már biztos, hogy a rájátszás első körében nem kell mérkőzést játszaniuk. Az első kiemeltséghez, azaz a hazai pálya előnyének megszerzéséhez, azonban még szükség van az alapszakasz záró mérkőzésén Buffalo Bills elleni győzelemre is.  

A meccslabda: Danny Amendola- nak jár. A csapat első számú elkapója, Julian Edelman nem tudott játszani agyrázkódása miatt, ezért Amendolára az eddigieknél sokkal nagyobb szerep hárult. 44 támadó playben játszott, 11 dobás ment felé, és abból 8-at el is kapott, ezzel 63 yardot hozott. A visszahordásokat is neki kellett megoldania.

Az offensive line (támadósor) gyengélkedése : A nagyon szoros küzdelem egyik oka a támadósor gyenge teljesítménye volt. Nem ez volt a legjobb napjuk, a Jets védelme erősen próbára tette őket. A félidőben a csapatvezetés kénytelen volt változtatást is végrehajtani, és Josh Kline helyett a rookie  Cameron Fleming helyettesítette a sérült Dan Connolly-t, aki jobb oldalra került, míg Ryan Wendell-t átették a bal oldalra.


Wilfork megakadályozta a mezőnygól szerzését:  A Jets 19-17-es 17-16-os állásnál,  Tom Brady interceptionje után mezőnygól lehetőséghez jutott, amivel fordíthatott volna. Nick Folk 52 yardos kísérletébe azonban Wilfork beleért, így az rövid lett. Ez már a harmadik blokkolt mezőnygólja a csapatnak ebben a szezonban, ami jó szemlélteti, hogy mindhárom csapategység jó teljesítményére szükség van a sikerhez.


A játékterv korrigálása meccs közben

 - a támadóknál:   A Patriots támadójátéka akadozott, de a harmadik negyedben megtalálták azt a módot, amivel hatékonyabbá váltak. 2 WR, 2 TE, 1 RB felállással up-tempo-ra váltottak, és ez bevált a Jets base (alap) védekezése ellen. Elég nehezen jöttek rá, hogy mi lehet a nyerő stratégia, de még éppen idejében.

- a védelemben:   Hasonlóan a támadókhoz, a védelemnek sem ez volt a legjobb meccse, de amikor nagyon kellett, akkor meg tudták állítani a Jets támadását. Ebben a fő szerepet Wilfork és Jamie Collins vitte.

A sérülésekről: Egy Patriots játékosnak sem kellett elhagynia a pályát sérülés miatt. Ez nagyon fontos a rájátszáshoz közeledve.


Ami következik:  Az alaszakasz utolsó mérkőzése következik jövő vasárnap, hazai pályán egyelőre a kora délutáni (nekünk a kora esti)  idősávbe jelölve, de ez még változhat. Ha a Denver nem szenved vereséget, akkor kötelező a győzelem az AFC első kiemeléséért. Ups 

 

Danny Amendola – Edelman távolléte miatt nagyobb zerep hárult rá, de ő felnőtt a feladathoz, és eredményes volt mind a elkapásokkal, mind pedig visszahordásoknál.  A második negyed elején a 39 yardos visszahordása megalapozta az Pats első TD-drive-ját.

Brandon Bolden – 17 yardos futása által sikerült megmenteni a támadást a meccs végén, így  csapat győzelmet aratott.

Tom Brady mozgékonysága – Immár harmadik hete tapasztalhatjuk,  Brady rájött, hogy a lábai futásra is használhatók, és ezzel még mindig képes meglepni mindenkit. És még TD-t is dobott. (Szerk. : Én már nem tenném ezért up-ba. )


Jamie Collins – Egészen kiválóan játszik már meccsek óta, gyors, bárhol feltűnhet a pályán, és ezt most még egy lehető legjobbkor jövő inreceptionnel is megfejelte.

Chandler Jones futás elleni védekezése – Bár a Patriotsnak hatékonyabb pass rushra is szüksége lett volna, de Jones inkább a futás ellen védekezett, jól tömte be a réseket, és türelme néhány fontos és jó játékot eredményezett a futások megállításánál. A védelemből  még így is csak őt lehetett észre venni a puss rush terén.


Vince Wilfork – A  defensive tackle  jól játszott a védelem közepén, és nagy jelentőségű volt a mezőnygól blokkolása is.


Down 

Malcolm Butler  - A rookie cornerback nem vette észre Jeremy Kerley fair catch jelzését a harmadik negyed elején, és a játékos megérintése miatt 15 yardos büntetést kapott miatta a csapat. Ez elég nagy butaság volt a részéről.

 
Patrick Chung - A safety az egész meccsen nagyon tompán, nagyon rosszul játszott, sokszor az ő területén tudta megoldani a Jets a playeket, pl. Jeff Cumberland 20 yardos TD-jénél is.


Josh Kline – Eredetileg neki kellett volna helyettesítenie a sérült Dan Connolly-t, de nem tudta megoldani e feladatot. Nemcsak ő játszott gyengén a támadósorból, de mivel az edzői stáb az ő cseréjével próbálta orvosolni a gondot, valószínűleg úgy gondolták, hogy ő a leggyengébb láncszem.


Logan Ryan – Sajnos a cornerback sem állt a helyzet magaslatán, így sokkal sebezhetőbb volt a Pats secondary, mint a korábbi meccseken. Különösen Kerley-t tartotta nehezen, és kapott egy sokba kerülő büntetést is a második negyedben. 

 
 

Hozzászólások

2014. 12. 22. 12:13
anulu82
körömrágós volt, de megvan a W. az első félidőben úgy tűnt, h mineki meg van lepődve, h a NYJ bárminemű ellenállást tanúsít. ill Edelman még egy ilyen meccsen is hiányzott :(
2014. 12. 22. 12:16
fatman
idegenben a Jets ellen Edelman nélkül, sztem előre kiegyeztünk volna ezzel simán... :)
2014. 12. 22. 12:17
csgabor
Megleptek minket, ez az igazság. Mi pedig nem tudtuk őket. Én offense szimpatizáns vagyok, de tegnap impotensek voltunk. A védelemnek is volt egy-két megingása, de ők összességében azért tették a dolgukat, hiszen mindössze 16 pontot tettek fel ellenünk a táblára, ezt ne feledjük! Ennél kevesebbet csak 3-szor engedtek a korábbi 14 meccsen! Talán a legnehezebb győzelem volt a szezonban eddig, de a CSAPAT megoldotta és csak a W a lényeg! Go Pats és irány a 1st seed és a SB! :)
2014. 12. 22. 12:18
B.Toma
Up: W
Down: minden más
2014. 12. 22. 21:46
ptblanco
2014. 12. 22. 12:22
orrrion
Egy nehezen kikínlódott győzelem, be kell írni a W-t és készülni a következő meccsre.Annyi haszon mégis van, hogy most mindenki elgondolkozhat azon, mi az , amennyivel többet kell majd tennie a következő -remélem 4 - összecsapáson.
Mindenesetre egy AFC 1. helyen álló csapatnak szerintem a tegnapinál minden körülmények között jobb teljesítményt kell nyújtania minden csapatrészében még egy önmagát felülmúló ellenféllel szemben is.
Egyébként ha azt nézzük, hogyan járt a Philadelphia,a Frisco, a New Orleans, a Colts, az Arizona, egy szavunk se lehet,de a játék minőségén mindenképpen javítani kell. Túl sok volt a bizonytalankodás, hiányzott a kreativitás, TB -nek is magabiztosabbnak kell lennie . A hétvégén nyerni kell - egyébként jó, hogy van tét az utolsó meccsig, lásd mit tett a kvázi tétnélküliség a Coltssal, aztán neki kell menni a PO-nak. Több sérülés ne legyen, ez a keret -nézve a mezőnyt- topformában bármire képes lehet és ez biztató.
2014. 12. 22. 14:56
BaP
Szerintem a Cards beégés nem meglepő, ez a Seahawks simán alkalmas lehet megvédeni a címét. Az a D# brutális.
A bestiával meg D fal/linebacker/safety legyen a talpán, aki meg tud küzdeni ( tegnap mit művelt megint ...)
A Colts és a Saints kiábrándító gyenge volt.
( előbbi jó hír, legyen csak meg a 3 seed a vasasnak :) )
2014. 12. 22. 12:29
tomi9425
17-16-os állásnál volt mezőnygólkísérlet nem 19-17-nél.
2014. 12. 22. 12:54
azimut
Viszon ami fontos,igaz nem neztem meg a statisztikat,hogy keves pontot tartjuk az ellenfelekt!Az RZ vedkezesunk kifejezetten jo! Ez sztem nagyon fontos a Po-ra nezve!
2014. 12. 22. 12:55
Ahogy én elnéztem, az Offense-nek egy nagy baja volt, föleg az elsö félidöben, az Oline. Ennyi, pont. Nehezen tudtam elképzelni, hogy Connolly ennyit jelent a stabilitás szempontjából, de tény, hogyha az utóbbi jópár hetet megnézzük, akkor a Solder-Connolly-Stork-Wendell-Vollmer kezdö szépen hozta a kötelezöt, de most borzalom volt. Második félidöre ahogy bejött Flemming kicsit feljavult a helyzet, de azért nem vagyok elájulva a helyzettöl.
Ez a meccs szerintem szépen megmutatta az irányt, hoigy a drafton és/vagy a FA piacon merre kell menni.

Wilfork abszolut up volt, amit lemüvelt a pályán az eszméletlen, plusz a LB sor is egészen pofás Mayo nélkül is.
2014. 12. 22. 14:59
A legnagyobb problémát a futójáték hiánya jelentette. Egyrészt hiányzók, sérülések (Graynek is pont meg kellett már az elején sérülni), másrészt a támadófal, harmadrészt az idióta play design miatt.

A második félidőben egyetlen épkézláb támadás volt, amikor Vereen jól tudott futni. Azt a koncepciót kellett volna erőltetni a Jets pass rushsal szemben, mert amit a spread felállással és empty backfielddel műveltek, az kb. egy vásári céllövölde felállításával vetekedett.

A 3rd down sack mentette meg a meccset a negyedik negyedben, amikor Brady labdaeladását követően nem tudott pontot szerezni Jets.

A lényeg a győzelem, de ez a hajtépős támadójátékok iskolapéldája volt, amikor folyamatosan tátott szájjal csak nézek ki a fejemből, hogy ezt most miééééért?
2014. 12. 22. 18:22
hopi46
DMC új nevet adott Wilforknak a meccs után: Air Vince
2014. 12. 22. 13:29
April Wine
A pozitívumok között megemlíteném Hightower sackjét a blokkolt FG előtt. 10 yardot ért és nagyon kellett.
2014. 12. 22. 13:41
1976gabi
jó a védelem.a GB sem remekel már.minek kéne.a W megvan az a lényeg,játék három hét múlva induljon.
2014. 12. 22. 14:13
Whitealert
LaFell talán még megérdemelt volna egy up-ot, mert elég sok first downt hozott össze Bradyvel. Nyögvenyelős meccs volt, de sok sérülttel játszottunk, lesz ez jobb is. Remélem a Bills ellen meglesz a win sérülésmentesen és nem kell megint annyit őszülnöm, mint a Jets ellen.
2014. 12. 22. 14:29
BaP
Ja, meg Dola is jól pótolta Minitront.

A Bills kikapott, semmi esélye a playoffra, becsületből fognak csak menni, de nem veszélytelenek. Btw , a Raiders-ben Kembrell Thompkins 5 elkapás 90 yard egész pofás, örülök, hogy megragadt a ligában ( én inkább őt tartottam volna meg, mint Dobson-t)
2014. 12. 22. 14:56
Studi
Az O falat már mindenki kivesézte, az látszik a ha valaki kiesik akkor keresgélés eltart egy félidőnyit.
Az O falhoz még annyit hogy nem Kline-t raknám downba hanem Canon-t.
Nem értem hogy tudtunk vele hosszabbítani mást nem tudok rá mondani mint hogy bamba!

Ami még nekem sok a miss tackle-ök száma, Jets TD drivejában volt egy olyan futás ahol Ninko majd HT csúszott le futóról, majd Collins állította meg de akkor már first down volt.
Ha ez az ára annak hogy az RZ védelmünk ilyen legyen,akkor ám legyen...,de szívesebben kiegyezek a nyugis 3&outokkal.
2014. 12. 22. 15:10
chateautorres
Szerintem pontosan olyan nehéz, kínszenvedős,"Jets-es" meccs volt, mint amire számítani lehetett. Vélhetően Ryan utolsó meccse volt HC-ként ellenünk, ő is, a csapata is beleadott mindent.
Az O-fal tényleg nem volt a helyzet magaslatán, de hogy ennyi sack és siettetés lehetett, annak nagy részben az edzői stáb is hibás, hiszem nem reagálták le időben a Jets 4-5 emberes irányítótámadását. Rossz volt nézni, hogy hányszor ember és ellenállás nélkül tudtak rohanni Brady felé a védők. A futást is minimális mértékben alkalmaztuk az 1 félidőben, screen passz szinte nem volt. Mintha csak a hosszú labdák szerepeltek volna az előzetes gameplan-ban. Brady is az ötödik támadásnál jött rá, hogy a pályán van Amendola és LeFell is, addig csak Gronk volt, ha volt.
Ettől függetlenül a győzelem nagy érték, megvan a pihenő, megvan az esély a hazai pályára.
És ne feledjük: a rossz játékkal kivívott győzelem nagy erőt tud adni. (A GB is rohadtul szenved, a Denver is rosszul játszott az utóbbi hetekben, nehéz végig és állandóan tökéleteset nyújtani.)
Az látszik, hogy van potenciál a csapatban, szép meccseket nyertünk, nehéz meccseket nyertünk, sőt szoros meccseket is nyertünk. Ja és a védelemre egyelőre nagyon lehet számítani.
Végignézve az AFC-n: a Colts leült a szezon végére, akitől titkon féltem (mint mumus)a Ravens lehet hogy be sem jut, a Denveren kívül a többieket meg kell verni, mert nincs bennük akkora potenciál.
Engem egyedül a Seattle formája aggaszt, nagyon jók lettek a szezon végére, szerintem legyalulják az NFC-t, diadalmenetben jutnak a SB-ig.
2014. 12. 22. 15:40
azimut
azté a Seattle Gb meccsre nagyon kíváncsi leszek :D :D
2014. 12. 22. 15:58
hulith
Érdekes lesz az utolsó forduló
az NFC-ben még sokminden változhat
ha a Seattle-nek meglesz a 1 seed akkor sanszos az SB de a Dallas is odaérhet jó formában vannak most jobbnak látszanak mint a GB.
2014. 12. 22. 20:54
fatman
igen, engem is ez aggaszt... jobb lenne a Dallassal találkozni SB-on, de még a GB-jel is... :)
2014. 12. 22. 15:50
MaYo#51
UP : visszatértem kis időre a chatre :D:D:D
2014. 12. 22. 16:18
Lucius
Ha a Denver kikap ma, a Bills ellen vajon a cserecsapat áll ki (ez a kérdés midig felmerül)? BB nem szokott ilyet csinálni, pedig lehet, hogy kellene. Az esetleges vereség sem érdekelne senkit + mindenki gyógyulhatna a rájátszásra.
Amúgy Dola és Edelman szokott együtt a,pályán lenni?
2014. 12. 22. 17:15
l.kalasz
Néha szoktak együtt a pályán lenni, de akkor Edelman kapja a passzt.
2014. 12. 22. 17:26
Tomk@
Valószínű, hogy fognak játszani a cserék, ha meg lesz az első kiemelés. Én azt tartanám célszerűnek, hogy, ha valakinek sérülése van akkor inkább pihenjen. Azt se felejtsük el, hogy 2 hét maradna ki a játékosoknál, ha nem játszanának az utolsó meccsen.

Egyébként tanúságos volt a meccs, mert ha a Baltimore bejut vagy akár a Seattlel is összekerülünk a legvégén, egy hasonló mentalitású védelemmel találjuk magunkat szembe.
A többi csapat O és D sémája fekszik a Patsnek szerintem.
A hazai pálya mindenképp kell, jöjjenek csak a hideg, fagyos Foxboróba játszani az ellenfelek.
2014. 12. 22. 18:08
narbony78
Szerintem nem jó mindenkit pihentetni 2 héten keresztül az elitből. Ha meglesz az első kiemelés, lehet gyakorolni felállásokat stb a rájátszásra, de az éljátékosokat pihentetni luxus. Nagyon visszaüthet! Lásd a Dzsájenc elleni két SB! A homefield nagyon jó, de a SB a pusztulat meleg Arizonában lesz, mint 2008-ban...
2014. 12. 22. 18:01
bara
+1 up a teljes védelemhez: meccs közben kiírták, hogy 4 meccse nem kapott td-t a csapat a második félidőkben - ezzel már 5 meccses sorozatnál tartunk.
2014. 12. 22. 18:34
hopi46
A Cinci két meccse sorsdöntő nekik - remélem úgy is játszanak. Ha nem akkor a Ravens sajnos bejuthat, ami Nekünk nem igazán jó.
A Seehawks nagyon jó, 1.seed-el biztos döntősök (védelem + Lynch + Wilson)
A pihentetést csak akkor "javasolnám", ha valaki nem 100% fitt és persze ha megvan az 1. seed.
Az alapcsapatunk jó, de ha valaki kiesik...
2014. 12. 23. 03:58
bence.szel
Nem tudom már hanyadik hozzászólásban van megemlítve a Ravens, mint akit el akarunk kerülni. Nem értem :D Vannak rossz emlékek róluk ez egyértelmű, de a jelenlegi a csapatuk egy erős középszer. Ha összekerülünk velük és kikapunk, akkor az SB-ban esélyünk sem lenne. A Denveren kívül egyedül szerintem talán egy jó napot kifogó Steelers lehet ránk veszélyes.
2014. 12. 22. 18:43
Bruschi85
A D# megoldotta Baby Vince vezetésével, az O# gyengén muzsikált.
A lényeg a kötelező W és saját kezünkben a sorsunk továbbra is.

A lényeg továbbra is Hajrá Pats!
2014. 12. 22. 18:44
CJ95
#Airwilfork volt a legnagyobb
2014. 12. 23. 05:57
Megvan az első :)))
És a heti neccs marad este 7-től :)
2014. 12. 23. 06:31
cellranger
Jöhet Gerappa :-D 1. Seed!
2014. 12. 23. 07:51
vhs-box
Manning hozta a karácsonyi ajándékunkat, ami persze megérdemelt,de nagyon köszönjük, kellemesebb lesz így tömni a bejglit :D
2014. 12. 23. 10:40
hulith
Biztos nem a cserék fognak játszani
BB ezt csinálta sose nem hiszem hogy
most kezdené el.
Nagy dolog a 1 st seed a Gilette-be nem
győzni járnak az ellenfelek.
Hozzászólás a(z) Villámreakció és Ups & downs - 15. mérkőzés bejegyzéshez