Menetrend

Villámreakció és Ups & downs - 16. mérkőzés

2014. 12. 28. 23:49
Szerző: DoM
Kategória: Meccsek

1Lejátszotta utolsó alapszakasz mérkőzését a New England Patriots az NFL 2014-es idényében. A tétnélküli találkozón 17-9 arányban vereséget szenvedett a Buffalo Bills ellen.

A meccs jelentősége: a Patriots 12-4-es mérleggel fejezi be az alapszakaszt. Már a fordulót megelőzően biztosítva lett, hogy az AFC rájátszás elsőszámú kiemelt csapata a Pats legyen, így a mérkőzés légköre a kezdetektől fogva az előszezonra emlékeztetett. Alapvető technikák és feladatok végrehajtásával is problémák akadtak (például sok elejtett passz). Azt a célkitűzést nem sikerült megvalósítani, hogy némi lendületet szerezzen a csapat a rájátszásra.

Padoztatás: Bill Belichick „legjobb a csapat számára” döntési mechanizmusának lépései sorában elsőként Rob Gronkowskit kell megemlíteni, akit bár sérülés nem hátráltat, de az inaktív játékosok közé került, ami mutatja, az értékét a csapat számára, és nem akarták kísérteni a sorsot szerepeltetésével. Sérüléssel bajlódó játékosok sem játszottak, köztük jó páran lehettek, akik ha éles, tétmeccsről van szó, akkor pályára tudtak volna lépni (például Dont’a Hightower). Végül a pályára lépő játékosok közül többen, mint Tom Brady, Darrelle Revis, Jamie Collins és Devin McCourty csak az első félidőben játszottak.

Meccslabda: Rob Gronkowski. A tight end nem játszott, a támadók csak szenvedtek és ez nem véletlen, ugyanis véleményem szerint ő a csapat MVP-je, legértékesebb játékosa 2014-ben. Az, hogy Belichick egy teljesen egészséges játékost nem nevezett a mérkőzésre már önmagában is elég magyarázatot kell, hogy adjon. A támadójáték dinamikája teljesen megváltozik, amikor ő is a pályán és biztosítani akarták, hogy Gronk ott legyen a rájátszásbeli találkozón.

Szerződéses bónuszok: Brandon LaFell az első negyedben elért 27 yardos elkapásával túlhaladta a 900 elkapott yardot, amivel 100 ezer dollár értékű bónuszt szerzett. Korábban már lehívhatott 200 ezer dollárt, mert elérte a 800 yardot.

Sérülések: Nate Solder félidő előtt sántikált le a pályáról. A kezdő bal OT térdsérülésével már nem lépett újból pályára. LaFell a negyedik negyed elején hagyta el a pályát, de az utolsó támadásra visszatért a pályára. A meccs végén DT Sealver Siliga nehezen kelt fel a földről és bár saját erejéből hagyta el a pályát, később már nem játszott.

Megjegyzés: a Patriots sorozatban 35 alapszakasz-mérkőzést nyert meg hazai pályán AFC ellenféllel szemben. Az NFL 1970 óta íródó történelmében ez új rekord.

Mi következik: a Patriots hazai pályáján kerül megrendezésre az AFC egyik főcsoport-elődöntő találkozója január 10-én vagy 11-én. A pontos időpont a következő 24 órában kerül véglegesítésre.

2Bár a mérkőzés hangulata a felkészülési időszakot idézte, ups and down rovat most sem maradhat el:

Up

Akeem Ayers – Kevés lehetőséget kapott, de azzal jól gazdálkodott, mert egy sacket is szerzett és ismét felhívta a figyelmet, hogy több lehetőséget érdemelne a jövőben az alapvédelemben.

Jamie Collins – A linebacker sackje az első félidőben kimagasló egyéni teljesítmény volt, a Bills futó C.J. Spiller érthetetlen közönye is segített. Videó linkje

Stephen Gostkowski – A rúgó 24, 44 és 35 yardról is mezőnygólt értékesített.

Brandon LaFell – Az elkapó 70 yardot szerzett és éves teljesítményével elérte a 900 yardot.

 
Down

Alan Branch – Elveszítette az egyensúlyát és eltolták a számára kijelölt résből a második negyedben a Bills futott TD-je során az 1 yardos vonalról. Videó linkje

Jonathan Casillas – Több szerelést is elrontott, majd a negyedik negyedben az irányító szabálytalan támadása miatt kapott 15 yardos büntetést miatta a csapat.

Josh Kline – Az előző héthez hasonlóan a bal guardot a második negyedben lecserélték gyenge játéka miatt. Nate Solder sérülése után azonban visszaküldték a pályára.

Steve Maneri, Tim Wright – A passzjáték több sebből vérzett a nap folyamán, amihez mindkét tight end elejtett passzai is hozzájárultak.

Forrás: ESPN Boston, Mike Reiss

Hozzászólások

2014. 12. 28. 23:57
azimut
down hogy bejutott a Ravens......
2014. 12. 29. 06:53
MemphisM
Miért fosol a Ravenstől? Semmi Sec nincs idén.
2014. 12. 29. 10:54
hulith
A Cleveland siman nyert volna Hoyerrel az este
2014. 12. 29. 13:14
BaP
De passrush van, azzal szét is zúzzák ezt az O-falat....
Flaco meg Smith-ekkel iszonyat veszélyes, és tudnak futni is.
2014. 12. 29. 00:38
csgabor
Brian Tyms pedig nálam szintén UP! Go Pats!
2014. 12. 30. 10:50
Imre2
Tyms-t én is hiányoltam a felsorolásból.
2014. 12. 29. 00:51
ArsnL
ez egy értékelhetetlen meccs volt... de Garoppolot jó volt látni, mutatott szép megoldásokat és volt rookie mistake is, összességében pozitív volt a játéka

de ez az Ofal katasztrófa, persze nem játszottak sokat a kezdők, de backup részleg egy nagy nulla

offseasonben ezt nagyon fontos lenne rendbe tenni, hogy legalább lehessen, valakihez nyúlni, ha baj lenne
(én annak nagyon tudnék örülni ha Solder elé tudnánk hozni vkit, ő meg megmaradna backupnak)
2014. 12. 29. 06:43
Cannon szerződéshosszabbításával erre a forgatókönyvre kicsi az esély. Kline, Cannon, Devey idén brutális volt.

Nagyon kell egy új kezdő guard.
2014. 12. 29. 09:40
Gordon
Ezt írtam én is már pár hete, top G nélkül nem fog összeállni ez a fal, Iupati FA lesz elvileg, de én ha kell picket is adnék egy elit guardért.
Szerintem Evens vagy Grubbs is mozdítható lenne középső körért a szentektől, 6M körüli éves fizujuk van. Mankins se ment volna ha nem 11M-t keresett volna hanem 6-7-et.
2014. 12. 29. 09:43
Gordon
Mármint Mankinst sem cseréltük volna el ha engedett volna az igényeiből.
2014. 12. 29. 07:41
Rodoc
Ha jól láttam meg van az időpont. Január 10. 22.35
2014. 12. 29. 07:43
Rodoc
Nem szóltam...:-)
2014. 12. 29. 10:27
Pat Patriot
A Steelers meg a Ravens tipikus PO-csapat. A Steelersnek drukkolok, mert a Ravenstől tartanék (a rossz emlékek). A Colts-Bengals párharcból akarnék ellenfelet, mert egyik irányítót sem érzem olyannak, aki Foxborough-ban elbírná a nyomást. Luck nem ellenünk szokta élete legjobb meccseit játszani, Dalton meg az ennél kevésbé fontos meccseket is elizgulja.
Értem a csapat érdekeit, én is ezt tettem volna, csak azokat a szurkolókat sajnálom egy kicsit, akik kimentek drukkolni a csapatnak, és győzelmet vártak. De megbocsátanak, ha a csapat még 3 meccset nyer idén...
2014. 12. 29. 11:23
simiimi
Sajnos az idén már nem fog, de jövő januárban és februárban feltétlenül! :)
2014. 12. 29. 12:48
komzoz65
Szerintem a Colts a legesélyesebb ellenfél. A Baltimore-nak nem lenne sansza Pittsburghben, ha Bell egészséges lesz. De még az ő hiánya, vagy limitált játéka esetén is a Steelers ott az esélyes. Ha mégis meglepetést okoznának, akkor nem várna könnyű meccs ránk ellenük sem. De most nem érzem bennük ezt a nagy menetelést.

Cincin nagyon jó csapat, ha A J Green kiesik szerintem veszélyesebbek lennének... Egyszerűen szórja rá az INT-eket Dalton. Idegenben és PO-ban nem annyira erősek. Ha a két jó futójukra mernének támaszkodni és ezzel Luckot is lent tartani nem lenne reménytelen a helyzetük. Az a kérdés, hogy átlépik-e saját árnyékukat.

Luck fejlődése idén kicsit lelassult, szerintem nem volt megygyőző a Colts elég sok meccsen. Odahaza azért esélyesek, ha ők a sokásos módon fel tudják szívni maguk. Ez a meccs a fejekben fog eldőlni.

Akár Indy, akár Bengals jön hozzánk nem lesz könnyű meccs, de menedzselhető.

Azt gondolom A Pittsburgh akár meglepetést okozhat Denverben is. Minden Belltől függ, annyira kulcsjátékos, mint nálunk Gronk, vele teljes csak a csapat.

Az AFC döntő ha eljutunk odáig mindenképpen nagy meccs lesz, a hazai pálya biztosította hajszálnyi előnyünkkel.

A másik oldalon a Dallas nagy menetelését várom. Három bomba nehéz mecssük lehet, a Detroit se lesz könnyű, utána mehetnek Green Baybe, és végül Seattle... Nem lenne semmi, de nem teljes képtelenség, idén ők is nagyon egyben vannak. A Seattle persze papíresély, de szerintem túlértékeltek. A hazai pálya nem csak a közönség miatt, hanem az elképesztői bírói támogatás miatt is olyan félelmetes. De a Cowboys egyszer már megmutatta, hogy azért verhetőek mindennel együtt. Rogerséknak is van némi esélyük, de nem hiszem, hogy ők nyerni tudnának Seattle-ben. De egy meccsen persze bátrmi lehet. A másik három csapatnak szerintem még ezzel együtt sincs reális esélye a SB-ra.
2014. 12. 29. 10:53
hulith
A Steelers sokkal jobb formaban van mint a Ravens hazai palyan fog Big Ben jatszani a tegnap este latottak alapjan ők az erosebbek
2014. 12. 29. 10:56
hulith
NFC ben Dallas Seahwks döntő várható
2014. 12. 29. 11:36
Croaker
Hát az nehezen elképzelhető ha jól látom a szitut. Mivel a Seahawks is ugyanúgy van mint mi, ergo a Lowest Winning Seed-el játszik, ezért pont a Dallass-al nem játszhatnak, ugyanúgy, mint ahogy mi sem kerülhetünk össze a Steelers-el.

Javítsatok ki, ha tévedek.
2014. 12. 29. 12:53
hulith
Konferencia döntőt írtam
2014. 12. 29. 13:03
Croaker
Ha Te mondod én elhiszem :)

"2014. 12. 29. 10:56
hulith

NFC ben Dallas Seahwks döntő várható "
2014. 12. 29. 13:09
bara
"NFC-ben ... döntő" = konferencia döntő .. ;)
2014. 12. 29. 13:22
Croaker
Akkor Spoiler Alert ;) Nem gondoltam, hogy ekkorát ugrunk előre az időben, de kiváncsian várom. Mindenesetre hulith remélem a fogadásokat már megtetted és nyersz valami csinos kis összeget ;)
2014. 12. 29. 20:27
hulith
Igy legyen bar ebben a szezonban a legnagyobb papirforma meccsek
mentek el.

2014. 12. 29. 10:56
lipi
Azért elnézve az idei csoport riválisok elleni meccseket, jövőre nem lehetünk nyugodtak. Végre kezdenek felnőni a csapatok. A Bills egy közepes irányítónyira van a jó csapat fogalmától, a Miaminak egy kis Ofal boost kell és a védelembe még egy-két kezdő kaliber. A Jets meg barom, ha elengedi Rexyt. Egy hibája van az öregnek, nem kapott normális Qb alapanyagot...
Szumma, kiélezettebb csoport lesz az East jövőre.

Nekünk most van két hét pihenőnk, össze tudjuk szedni magunkat. A csapat van annyira jó, hogy bárki ellen minimum 50%-al álljunk ki. Nyilván vannak kedvezőbb és kevésbé kedvezőbb forgatókönyvek, de könnyű meccs már nincs.
2014. 12. 29. 11:29
Azért a Pats is csak egy Ofal boost-nyira van attól, hogy agyonvágjon bárkit :)
2014. 12. 29. 20:21
Pietrosz2
A Billstől elment Orton - visszavonult.Nincs első körös pickjük -maximum Cutlert tudják nagy pénzért igazolni.Rexy pedig 4 éve nem tudott playoffba jutni és neki is köszönhető,hogy Sanchez-el és Smith-el játszattak irányítót.
2014. 12. 30. 09:21
pat68
A Jets-nek és Rexynek is jót fog tenni a váltás!
2014. 12. 29. 11:34
Mate-x
Nálam idén Collins az MVP :) Persze Gronk nélkülözhetetlen, ami a mai meccs is bizonyította, de ennyire sokoldalú LB-t még nem láttam! Persze nagyon fiatal vagyok még, de nagyon fontos szerepet játszik ő is ebben a csapatban.

Viszont nagyon remélem én is, hogy egy elit guardot sikerül majd szerezzünk, mert rossz nézni a mostani helyzetet!

Go Pats!!!
2014. 12. 29. 11:35
A tegnapi meccs, látva az inaktívok listáját, nem volt nagy varázslat, meg csalódás sem.
Kikaptunk, pont.

DE! Az az Ofal az nagyon gyengus. Stork rendben van középen és nekem Cannon is nagyon tetszik már évek, amikor T poszton van. A többieket hagyjuk. Kline sajnos nagyon nem mutat semmit idén, vagyis de, de az inkább rossz, mint közepes. Deveyt felejtsük el szintén. Fleming lehet még jó talán, csak kérdés, hogy hol, G vagy T.

Lehetett azt látni, hogy az offseasonben is figyeltek az Ofalra, csak nem megfelelöen szerintem.
Jó, hoztuk Storkot és Fleming is befér olykor-olykor. A másik két ember, pedig be sem került a csapatba (egy 6. körös meg egy UDFA). Így nem fog menni. Kellenek az emberek 1-3. körböl, hogy minöséget hozzanak. Centerünk van, 3-4 T szintén van (bár Solder számomra most nagy kérdöjel), ergo G-okat kell hozni rogyásig. Wendell backup-nak ok, de többnek nem annyira.
Ez az egy zavart nagyon tegnap, hogy az Ofal alig tudott valamit csinálni.

Viszont a D nekem ismét up. 17 pont az 17 pont akárhogy is nézzük. Kész, pont :)
2014. 12. 29. 13:53
Sinisa
Nekem mar régi vágyam egy korai OG pick!
Aki mar első évében is kezdő, domináns tud lenni.
2014. 12. 29. 22:02
daelaci
Elsőre azt olvastam, hogy egy koreai OG pick.
Egyből arra gondoltam, mennyire fanatikus lehetsz ha még a koreai falembereket is ismered. :)
2014. 12. 29. 12:00
MadJani
Remélem SB-t játszunk jövöre !

Valaki segítsen megérteni, hogy a Dallas miért csak harmadik ha megverték az első Seahawks-ot ?
2014. 12. 29. 14:44
mammut
Nem tuti, de azt hiszem azért, mert végül hárman végeztek 12-4-el (a GB is), és így nem az egymás elleni, hanem a konferencián belüli eredmények döntenek, és abból meg ez jött ki.
2014. 12. 29. 15:41
OFenoMeno
Pontosan! De amúgy én az adott esetben, mint pl. most is, a konferencia-mérleg elé tenném azt a speciális esetet, ha A (Dallas) csapat verte B-t (Seahawks), B csapat C-t (Green Bay), akkor ABC sorrend legyen, és ne konferencia-mérleg. Mert így a 3 csapat közül pont az az utolsó, aki 1-0, és nem az, aki 0-1, és az 1-1-es az első. Azért a Dallas-szal ez most nagy kib@szás, hogy 3-ok, miközben egyik csapatot verték és egyiktől sem kaptak ki. A Green Bay meg 2. miközben egyiket sem verték. Ha Lions nyert volna, akkor még okés szerintem a konferencia-mérleg, de Green Bay győzelmével létrejött ez az A legyőzte B-t, B C-t eset, amit én igazságosabbnak tartanak, mint a konferencia-mérleget.
2014. 12. 29. 15:42
OFenoMeno
2014. 12. 29. 19:32
MadJani
Erre gondoltam Én is, de ez így nem jó szerintem.
Ha az Colts-nak meg lett volna a 12-4 akkor lehet nem mi lennénk az elsők annak ellenére, hogy a Denver-t is meg őket is megvertük ?
2014. 12. 29. 20:05
OFenoMeno
Ha egy csapat megverte az összes hasonló mérlegűt, akkor amúgyis ő az első közülük, az nfl tie breaker szabályai szerint is. Konferencia-mérleg csak ezután jön. A Dallas azért járt rosszul, mert csak a Seahawks-ot verte meg, a Packer-szel pedig nem játszott. Ezért jött a konferencia-mérleg. E kettő közé tenném be ezt az ABC dolgot, ha alkalmazható.
2014. 12. 29. 23:44
MadJani
Köszönöm,így már értem
2014. 12. 29. 12:17
max350
Tudom, hogy ez egy sör meccs volt tegnap, de arról se feledkezzünk meg, hogy a 2. félidőben megint!!!! nem szerzett pontot az aktuális ellenfél!
És ez a PO-ra nézve megint egy nagy pozitívum!!!!!
2014. 12. 29. 13:08
max350
És egy kis jövőbenézés:
Patriots, 2015 ellenfelek:
Otthon: Jets, Bills, Dolphins, Jaguars, Titans, Redskins, Eagles, Steelers.
Idegenben: Jets, Bills, Dolphins, Colts, Texans, Cowboys, Giants, Broncos.
2014. 12. 29. 17:04
Zandal
Tudom, hogy ez egy "kímélő" meccs volt, a PO-ra pihentettük a kulcsjátékosokat, de valamiért akkor is csalódott vagyok ... nem láttam egyáltalán az igyekezettet a csapatban és BB-ben hogy egyáltalán nyerjünk. Kár az otthoni veretlenségért és a 13-3-ért, de ugyanakkor az eszem tudja miért kellett beáldozni azt. Csak a Patriots szurkoló szívem nem akarja megérteni ...

Persze ha február 2-ikán reggel 6 körül őrjöngve ugrálok örömömben a TV előtt, akkor minden meg lesz bocsátva. :)
2014. 12. 29. 18:27
ArsnL
tavaly a 'hawks is bukta az utolsó (tétnélküli) hazai meccsét, ezzel az otthoni veretlenséget a RW-érában, a többit meg tudjuk
2014. 12. 30. 15:57
Zandal
És bízom benne, hogy a történelem ismétli önmagát. :)
2014. 12. 29. 17:42
ArsnL
@NEPD_Loyko

Woody Johnson just openly tampered with Revis. "I'd love for Darrelle to come back"


álmodik a nyomor? :D
2014. 12. 29. 18:00
Sajnos nem. Nekik jóval több pénzük van elvileg, mint a Patsnek így az ajánlatháborút ők nyernék :(
2014. 12. 29. 18:25
ArsnL
Loyko szerint, Rex elküldésével erre semmi esély sincs


kérdés Revis mit akar, PO-t ezzel reális esélyt SB-ra, vagy megtömni még utoljára a zsebét
2014. 12. 29. 21:46
BaP
A Jets-be szerintem nem megy, de Rex köv állomáshelye első blockbuster igazolása lehet ő sajnos :(
De szerintem egy 4 év 40/25 garantált foxboro-ban tarthatja.
Én imádom Browner játékát is, de kell egy igazi shutdown ( a jelenlegi szabályok mellett shutdown) a másik oldalra, olyan, mint Revis nem nagyon lesz a piacon... Kérdés az is, mi lesz várható a drafton.
2014. 12. 29. 23:56
BaP
Friss hír, de MEKKORA!
Brady a legnagyobb!!

"Tom Brady az espn szerint készen áll átalakítani a szerződését a holt szezonban, további 24 milliós cap space-t generálva...
In an effort to keep the New England Patriots competitive in the coming years, quarterback Tom Brady has decided to restructure his contract to help free up cap space for the organization.

Adam Schefter of ESPN had the report via his Facebook page"
2014. 12. 29. 19:04
Burkus
Megtömni a zsebét, pláne ha idén sikert ér el. A Tampához is ezért ment. Nem olyan sok ideje van arra, hogy jól megtömje a zsebét. Az más kérdés, hogy a Jetsnél a sok need mellett mennyi jutna erre.
2014. 12. 29. 23:52
ArsnL
de a Tampánál már megkapta, egy ekkora korszakos zseninek gondolom nem lenne mind1, hogy egyáltalán játszik-e SB-t (ezért is fontos, hogyan szerepelünk idén)
vagy marad a 8-8-as középcsapatnál hátralévő karrierjében

Tony Gonzalez is hatalmas játékos volt, keresett sok pénzt, de azért az az 1 PO győzelem(12 év alatt) vérszegény, ha azt nézzük mekkora korszakos egyéniség volt
Hozzászólás a(z) Villámreakció és Ups & downs - 16. mérkőzés bejegyzéshez