Menetrend

Viselkedési norma a chat-en

2017. 11. 09. 20:58
Szerző: Danna
Kategória: Pats.hu
Többen tapasztaltuk, hogy sokszor (főleg szorosabb meccsek esetében) elszabadulnak az érzelmek a chat oldalunkon. 

Szeretnénk ezt a lehetőségekhez képest a legjobban megoldani. Azonban ehhez nélkülözhetetlen, hogy MINDENKI betartson néhány alapszabályt:

1. És legfontosabb: Tiszteljük egymást és egymás véleményét! Nem vagyunk egyformák, mindenki másképp reagál és lát dolgokat. Ez nem baj, ettől működik a világ. Ha valakivel valaki nem ért egyet, semmi szükség arra, hogy meggyőzzétek egymást a magatok igazáról. Persze, lehet értelmes, építő vitát folytatni, de amikor ez egy idő után átmegy személyeskedésbe és agresszióba, az egyáltalán nem tolerálható, SENKITŐL!

2. A mérkőzés hevében nyilván születhetnek olyan bejegyzések, amiket lehet másnap, vagy akár csak 1 óra múlva már másképp gondolna az illető. Főleg ha a csapat nem játszik jól. Ez ezzel jár, ez ellen tenni nem lehet, amíg ez a normális keretek között marad (értsd: nincs személyeskedés és agresszió), addig annak, aki chat-re jön, ezt el kell viselni. Biztos vagyok benne, h mindenkitől született már olyan bejegyzést, amit később már másképp gondolt. 

3. Az előző ponthoz kapcsolódva, kérek mindenkit, hogy aki úgy érzi, hogy a mérkőzések alatti felfokozott hangulatban írott hozzászólások számára bosszantóak, idegesítőek, azok inkább csak szünetekben, vagy a mérkőzés után jöjjenek fel az oldalra. A chat és az azon lévő emberek állandó kritizálása szintén csak vitát szül. Nincs értelme. Minden meccs után amilyen gyorsan csak tudom, kirakom az "Első benyomást", nyugodtan le lehet ott írni az érzéseket, véleményeket, már higgadtabban. 

4. Szépen kérek mindenkit, hogy tartózkodjon a személyeskedéstől. Többségünk nem ismeri egymást személyesen, nem tudjuk ki milyen ember. Attól, hogy a csapatról éppen kicsit sarkosabb, vagy éppen szigorúbb véleménye van, még lehet jó ember az élet más területén. Ez ismét oda vezet vissza, hogy kinek milyen a habitusa, stb. Vannak optimista és pesszimista emberek. Fogadjuk el egymást így. Ha tudod, hogy valakinek idegesít a véleménye, egyszerűen ne olvasd el. Ugord át. Hidd el, neked is, nekem is és mindenkinek jobb lesz úgy. 

5. Az oldalnak jelen pillanatban 10.028 regisztrált tagja van. A nagy számok törvénye alapján ebbe beletartozik 1-2 troll. Ezzel nem tudunk mit csinálni. Hiába lehetne IP alapján tiltani valakit, ma már főleg dinamikus IP-címeket adnak ki a szolgáltatók, egy router újraindítással 4-5 percen belül visszatérhet. Vagy egy VPN klienssel még korábban. Ezekkel sajnos nem tudunk mit csinálni. Kidobhatom én tízszer, ha olyanja van, tizenegyedjére is vissza fog jönni. Legjobban úgy lehet őket kezelni, ha nem írtok, nem reagáltok rá. Az élteti őket, hogy reagáltok, provokálhat, idegesíthet. Nem lepődnék meg ha pár év múlva kiderülne, hogy ezek beteg emberek, hiszen ép ésszel ember ilyet nem csinál. Ezért kérek mindenkit, hogy NE REAGÁLJATOK RÁ. Ha így csináltok, előbb-utóbb megunják és elmennek mást boldogítani, de amíg Ti megadjátok nekik amit akarnak, addig maradni fognak. Ezen egyedül, nélkületek én nem tudok változtatni.

6. Semminemű rasszista kijelentést nem fogadok el. Aki ilyenre vetemedik, azonnali, figyelmeztetés nélküli kizárással találhatja szembe magát. Ugyanezzel jár egymás családtagjainak a felemlegetése is. Ilyesmire az oldal majd 10 éves történetében eddig nem került sor, reméljük ez így is marad.

Egy valamit megígérhetek, ettől a héttől fogva sokkal szigorúbb leszek a chat-en. Ez azonban MINDENKIRE vonatkozik! Régi, állandó felhasználókra is. A 6. pontban felsoroltak kivételével, figyelmeztetni fogok mindenkit és ha nem változtat, 1 hétre bannolom az illetőt. Próbáljuk meg akkor így és meglátjuk mi lesz belőle. Lehet egy érzelmmentes, unalmas hely, de ha ez kell a békességhez, akkor ez lesz. Nem szeretném ha így lenne, de ha másképp nem megy...

Ha valakinek van még bármilyen meglátása, ötlete, a hozzászólásokban szívesen fogadom. 

Hozzászólások

2017. 11. 09. 21:02
anti pass
"Hónapok óta először szólalt meg a Big Ben"(Origo)

És csak a londoni harangról írtak!
2017. 11. 09. 21:14
max350
2. pont, utosó mondat: Nem
5. pont: Név szerint?
2017. 11. 09. 21:22
2. akkor te kivételes vagy.
5. szerintem aki jár chatre, az tudja kire/kikre gondolok.
2017. 11. 09. 22:38
max350
2. Igen!
5. Már a 10.028 regisztrált tagot név szerint!
:D
2017. 11. 09. 22:50
Jaaaaaaaa.. :D Hát, ha nagyon szeretnéd... :-)) de inkább nem. :D
2017. 11. 09. 21:33
LAX
Ez egy jo kezdemenyezes.
Legyen is szigorubb a rendszer.
Legyenek kovetkezmenyek.
Meg egy dolog. Szerintem a regisztracio is lehetne szigorubb.
Mert bannolsz vkit, vagy torlod nem szamit!
Kevesebb mint egy perc es csinal egy masikat.
Lehetne regisztracio request es csak akkor lephet be, ha accept!
De csak igy tovabb! Meg a vegen ujra meglatogatom a chatet en is.
Mert skippelem egy ideje, nincs szuksegem meg a meccsen kivul mas miatt is bosszankodni.

+ van meg egy otletem ha megvaloshithato!?
Sokszor jon fel erdekes hir /pl: ez a Bennett dolog/
Sokan koztuk en is szivesen elbeszelgetunk rola.
Az otlet annyi, hogy ilyen topic formajaban / persze a szerkesztok engedejezese utan /
barki indithasson ilyen ablakot. Vagy lehessen feldobni a szerkesztoknek hogy nyissanak egy uj cikket.
Mondjuk How about that cimmel es ott meglehetne targyalni az adott temat.
Mert ha lesz, ha nem akkor is megtargyaljuk, csak ugy nem mindenfele cikk alatt tennenk.
By the way koszonet a munkatokert. Mert minden napos korutam a neten egyik allomasa ez az oldal.
2017. 11. 09. 21:37
"Lehetne regisztracio request es csak akkor lephet be, ha accept!" - ez felvetődött már, 2 informatikust is megkérdeztem, sajnos mindketten azt mondták h erre a rendszerre, amit most használunk, nem megoldható. Az egészet újra kellene rakni, alaphangon kb. 200 ezer forint, baráti áron.

Volt egy ideig fórumunk, senki nem használta, ezért zártuk be. Egyelőre marad a cikkek alatti megbeszélés csak. vagy annyit tehetek még, h minden kicsi hírnek nyitok új cikket. Csak arra meg mások panaszkodnak, h a "sok bába közt elvész a baba." össze-vissza fog írni mindenki mindent. De ezt a részét átgondolom!
2017. 11. 09. 22:40
LAX
2017. 11. 10. 10:55
HanSolo
A 10028 az egy nagyon szép szám, erre lehet építeni. Ki kellene rakni egy számlaszámot, hogy aki akarja támogatni az oldal fejlesztését, az tudjon utalni pár száz vagy pár ezer forintot ki-ki lehetőségeihez mérten.Az első lépcső lehetne ennek a rendszernek a modernizálása.
2017. 11. 09. 21:33
kupicza
+100 Annyira jó lenne, ha legalább olyan tiszteletet mutatnánk egymás iránt, amilyet elvárnánk a haterektől! Mi egy csapat vagyunk!
2017. 11. 09. 21:39
Pontosan! Mindenki elvárja, hogy tiszteljék a véleményét, de ez azzal jár, h neki is tisztelnie kell másét, még ha az különbözik is az övétől.

Egyedül én ezen nem tudok változtatni, csak a Ti segítségetekkel. Illetve tudnék, bezárom a chatet és nem engedem a cikkek alatti hozzászólásokat se, de annak meg semmi értelme nem lenne.
2017. 11. 09. 21:43
Összeköt minket ennek a csapatnak a szerete. Bármelyik másik oldalra megy az ember, mindenhol az van h a másik 31 csapat szurkolója közös erővel esik a Pats fanok torkának. Legalább mi, itt ne bántsuk egymást. Ha valaki vitázni akar, akkor menjen ezekre a helyekre és vívja meg a maga kis csatáját. Csak ne itt.
2017. 11. 09. 21:57
anti pass
Nonszensz, hogy akik egy csapatnak szurkolnak, azok egymást őrjítik meg! A szurkolásnak olyannak kellene lenni mint a szerelemnek! Nem egymás szemébe kell nézni (és hülyeségeket irkálni) hanem együtt nézni ugyanabba az irányba! Nehéz néha szenvedni vagy nem jól játszva látni a csapatot, de akinek ehhez nincs idegrendszere, az ne jöjjön fel! Most úgyis divatos, járjon dühkezelő terápiára!
2017. 11. 09. 21:59
cellranger
Szomorú, hogy egy ilyen közösségben ezt át kellett venni, de köszönjük és akikre vonatkozik, szálljanak magukban,. Mi egy csapatnak szurkolunk jóban és rosszban ne hozzuk át a gurulós foci butaságait ebbe a jó közösségbe! Go Pats! hajrá barátaim!
2017. 11. 09. 22:08
boarder20
Na ezért olyan rossz a megítélése a Pats szurkolóknak nagy általánosságban! Nem egy helyen olvastam már hogy mekkora gyökerek vannak a Magyar Pats szurkolók között! És ezek a trollok ha kell, ha nem hangot is adnak a baromságaiknak olyan hangnemben ami egyértelműen másokból is indulatot és nemtetszést vált ki nem alaptalanul! Csatlakozom Danna-hoz és próbáljuk/próbáljátok őket figyelmen kívül hagyni aztán majd talán megunják! Don't feed the troll! GO PATS!!
2017. 11. 09. 22:11
Croaker
Szigorúan saját vélemény:
Én a trollokhoz (az a 2-3 főtroll) nem szólok hozzá, kerülöm őket.
Amit nem tudok elfogadni a chaten, az azoknak (az amúgy nem troll) embereknek a hozzászólása, akik az első 5 perc után, ne adj isten egy elrontott szerelés/védekezés vagy támadó sorozat után azzal jönnek, hogy itt a vége a meccsnek, sőt a szezonnak, innen kikapunk csak, be sem jutunk a PO-ba, az edzők egytől egyik inkompetensek, ez a csapat nem SB esélyes.

Ezekkel kapcsolatban ne mondja senki, hogy ez nem szándékos provokáció, és ez is egy formája a csapat szeretetének. Mert ha ezt az utolsó 1 percbe írja be az adott meccs elvesztése küszöbén mondjuk 0-35 nél, elfogadom, de nehogy már arról kelljen olvasni a nagy(?)közönségnek, hogy hogyan kapunk ki az első 5 perc megítélése alapján.

Ezeket az embereket ugyanúgy a "troll" kategóriába sorolnám, szándékos bosszantás, hangulatkeltés stb. okokból. És véletlenül sem arra gondolok, ha valaki mondjuk beírja "reflexből", vagy hirtelen felindulásból egy rossz playnél, hogy hülye az adott játékos, mert nem biztos hogy ez a hosszú távú véleménye.

Összefoglalva én ezt így érzem, természetesen nem mondom hogy igazam van ;)
2017. 11. 09. 22:24
erre fogok figyelni és figyelmeztetni fogom őket, de ez alapján nem zárhatok ki senkit, szerintem ezt te is átérzed h miért. Egyszerűen tényleg próbáld ezeket nem elolvasni, vagy röhögni rajta! Úgyis mindig neked van igazad, a csapat sokszor bebizonyította már!:-))
2017. 11. 09. 22:40
nszgergo
2017. 11. 09. 22:53
pippu
Vannak pesztimistábbak, na és? Ők is a mi kutyánk kölykei...

Én simán elnézem nekik. Elég, hogy jó helyen van a szívük. Talán ők a legboldogabbak a végén, hogy nem lett igazuk! :)
2017. 11. 09. 22:58
pippu
Na ezt az elején feladókra mondom...

Az acsarkodásra egyik szereplő részéről sincs mentség
2017. 11. 10. 16:09
crucified
A hülyeség nem azonos a pesszimizmussal.
2017. 11. 09. 23:08
Alexander
Teljes mértékben egyetértek.Ezeket az embereket valamiért ez élteti.Csak a hibákat veszik észre.Szeretik provokálni a többi embert és sajnos sokszor sikerül is.Mindenki látja a meccsek alatt a hibákat és a szép játékokat is.Meg kellene nekik is érteni,hogy a játékosok és az edzők is emberek és néha hibáznak,de próbálják kijavítani.Szerencsére többségében sikerül is.Én jobban örülök egy szoros győzelemnek,mint a sima meccsnek,mert abból tudják,hogy nem dőlhetnek hátra.Szerintem mindenki emlékszik a majdnem hibátlan szezonra.Ott mindenki elhitte(köztük Én is),hogy sima SB győzelem lesz.Tudjuk mi lett a vége.Tisztelni kell az ellenfelet és egymást is.GO Pats!
2017. 11. 10. 16:08
crucified
Ahogy mindig, minden szavaddal egyetértek. Mintha én írtam volna.
2017. 11. 09. 23:07
tottingetosz
Remélem, többen elolvassák, mint a Tippjáték 2. meccsre vonatkozó információit... :) A trollok biztos nem olvasnak ennyit. Jó az irány!!!
2017. 11. 09. 23:51
topin
hajrá:)

jómagam azt a módszert választottam kb 1 hónapja, hogy hanyagolom a chatet illetve a kommentelés előtt is elszámolok ezerig a cikkeknél. Ennyivel tudtam hozzájárulni hogy szuper légkör uralkodjon arra is meg erre is. De a jelek szerint nem feltétlenül velem volt a gond:)

Remélem nem csak belengetett rendszabályok ezek.
2017. 11. 10. 00:03
nem, szigorú leszek! és nem fogom a neveket nézni. és lehet a meccset se, de majd letöltöm és megnézem később.
2017. 11. 10. 00:03
mármint azért, mert a chatre kell figyelnem majd.
2017. 11. 10. 00:16
wolandrules
Disquis megoldana sok mindent....
2017. 11. 10. 00:21
TMR
Pont ezt akartam írni. (Disqus)
Gondolom a manchester topikban is sok a troll, főleg miután kikaptok a Chelseatől ;-)
2017. 11. 10. 00:23
TMR
Miért írtam én topikot? Blog az
2017. 11. 10. 00:40
A chat problémákat biztosan nem. A cikkeknél meg nincs akkora gond.
2017. 11. 10. 20:04
TMR
A focis blogokon úgy szokott ez menni, hogy nyitnak egy cikket és alatta lehet kommentelni a meccs alatt. Kvázi chat.
2017. 11. 10. 02:06
RESPECTLACO
Teljesen egyetértek! Az elmult 2-3 hétben én nem voltam de eltudom képzelni mi mehetett.Amugy néha engem is megtalálnak emberek de ugylatom nem velem van a gond. Ki kell bannolni őket a francba egyből mint velem is megtörtént 1-2 anyázás után de én megtudtam változni.
2017. 11. 10. 07:52
Legalább ezt ne.. Pontosan voltál az utolsó meccsen is és igen, a legtöbb baj veled van.
2017. 11. 10. 09:26
kovend
2017. 11. 11. 23:58
RESPECTLACO
Nem voltam ez 100%
2017. 11. 10. 11:31
dravait
Én még annyit tennék hozzá, hogy ha arról leszokik a csapat, hogy egymás véleményét (pláne egymás személyét) minősíti, akkor már egy nagyságrenddel javul a közérzet és a konfliktusok száma.
Sokfélék vagyunk, Isten mentsen attól, hogy a chat vagy a fórum egysíkúvá váljon, mindenki vitatkozhat a neki nem tetsző véleménnyel, de ember keretek között.
2017. 11. 11. 02:29
Misi56
Ezzel egyetértek!
2017. 11. 11. 23:59
RESPECTLACO
Egyetértek tesó szivemből szóltál!
2017. 11. 10. 21:32
gabo2061
Szuper! Visszatérek!
2017. 11. 11. 00:18
csgabor
Köszi Danna! Lehet h néha mégis fel fogok nézni a pár héttel ezelőtti ismételt fogadalmam ellenére? :) És Croakerrel is maximálisan egyetértek! +1 Engem is fel tudnak idegesíteni az 5. perces “varjak”. Mintha nem tudnánk h kedvenc sportunkban percek alatt is megfordulhat a világ... Go Pats!
2017. 11. 11. 02:35
Misi56
És ugye , akik pesszimistábbak , azokat sem kell "levarjazni".Ez az írás erről is szól! Fogadjuk el más véleményét is habár lehet , hogy nem egyezik az enyémmel! Senki sem tudhatja , hogy ki mit vár el a csapattól. Mindenki az elvárása alapján kritizál kivéve a trollokat! Aki megyőződésből véleményezik az nem akar rosszat a csapatnak. Csupán Ő így látja!Ha a meccs vvégén a pesszimizmusa nem válik valóra annak Ő is ugyanúgy örül!Fogadjuk ezt el!
2017. 11. 11. 22:40
Trollking
"Az oldalnak jelen pillanatban 10.028 regisztrált tagja van. A nagy számok törvénye alapján ebbe beletartozik 1-2 troll." Nem csak 1-2 :)
Hozzászólás a(z) Viselkedési norma a chat-en bejegyzéshez