Menetrend

Visszavágó hat hét múlva New Orleansban!

2012. 12. 21. 06:00
Szerző: pirko
Kategória: Cikkek

A boston.com rovatvezetője, Chad Finn "Touching All The Bases" ["Minden részletre kitérve" - a szerk] című rovatában a San Francisco elleni vereség tanulságait boncolgatja, és a New York Giants helyett más ellenfelet remél a Super Bowlra.


Reméljük, hogy a Patriots és a Niners ismét találkoznak

Nos, erre a folytatásra azonnal befizetek.

Az idei szezon nagy részében -- a fenébe is, pont azóta, hogy kikerültünk a tavaly februári indianapolisi csalódás közvetlen utóhatása alól -- azt a football kívánságot ismételgetjük ezen a helyen, hogy február 3. napja New Orleansban bárcsak elhozná nekünk a harmadik Patriots - Giants Super Bowl összecsapást.

Mindezidáig helyénvalónak és indokoltnak tűnt a katartikus élmény iránti vágy, hogy a negyedik Super Bowl győzelmet éppen az ellen a franchise ellen érjük el, amelyik egyszerre volt elég szerencsés és jó ahhoz, hogy kétszer is megfossza attól a Patriotsot.

De a kegyetlen San Francisco 49ers ellen vívott formabontó, izgalmas, de végül csalódást okozó 41-34 arányú vereséggel végződő vasárnap esti rangadó után ez a vágy úgy illant el, mint 28 pontos előny egy felbosszantott Tom Brady ellenében. És nem csak amiatt, mert a Giants - legalább is pillanatnyilag - nem tűnik képesnek arra, hogy állva maradjon az NFC versengés legvégéig.

Találtunk valami jobbat, ami legalább annyira alkalmas vágyaink beteljesítésére, és ha lehet, még csodálatosabb élménnyel kecsegtet. Patriots és Niners: játszátok újra! Ezt az összecsapást akarom látni a XLVII-ik Super Bowlon. Velem vannak?

Tudom, tudom -- mindig a következő meccs a fontos, túlságosan előreszaladtunk, hosszú, és nehéz az út odáig, közhely, közhely, klisé, klisé, tisztában vagyok mindegyikkel. Természetesen. A Niners még harcban van a divízió elsőségért, és a szezon legfontosabb meccse nem a legutóbbi sikeres skalpvadászat volt számukra, hanem az, amelyik jövő vasárnap vár rájuk Seattle-ben.

(Csak mellékesen: tutira vehetik, hogy teljesen összezavarodtam a már Pete Carroll által is meglátogatott football univerzumban [a Seahawks 6. heti, 14 pontos hátrányból történő fordítására utalhat a szerző - a szerk.], ahol irgalmatlanul, fake punttól sem visszariadva tesznek 30 pontot a táblára vasárnap, és ahol a Patriots négy touchdownos hátrányba kerülhet valakivel szemben decemberben, abban a hónapban, amelyben ezidáig 20-szor nyert egymás után hazai pályán.)

És bármilyen felvillanyozó is volt látni, ahogy a második félidőben a Brady által rendbe szedett Patriots négy touchdownt szerez zsinórban 14 perc 17 másodperc alatt -- valahogy biztos vagyok benne, hogy akárcsak én, otthon Önök is olvassák a game bookból a sorozatot: Danny Woodhead futott TD, Andy Lee punt, Brady futott TD, Andy Lee punt, Aaron Hernandez TD elkapás, Andy Lee punt, Danny Woodhead futott TD -- a valóság az, hogy ettől még vereséget szenvedtek, és úgy tűnik egy kedvezőbb forgatókönyv lehetősége is elveszett ezáltal.

A zsinórban kilenc győzelemmel, és most 11-3-mal álló, a Tim Tebow örökébe lépő, tudják, a Buickot kapcsolgató 'hogy is hívják' által vezényelt Denver Broncos a Patriotsot megelőzve a Houston Texans (12-2) mögött a második helyre lépett előre a főcsoportban.

Hacsak nem történik valami katasztrófa, a Cleveland és a Kansas City ellen hazai pályán játszó Broncos már nem fog kikapni a playoff fordulókig, miközben a Texansnak a Vikings és a Colts ellen is vereséget kellene szenvednie, a Patriotsnak pedig mindkét meccsét meg kellene nyernie ahhoz, hogy esélye legyen az első két hely valamelyikére.

A legutóbbi vereséggel szinte biztossá vált, hogy a Patriots számára a Houston és Denver felé tett kitérőn keresztül vezet az út New Orleansba. Kész vesszőfutás. Hat nappal azután, hogy a Patriots meggyőző, 'robog a szekér' stílusban semmisítette meg a Texanst, ez - nem tagadhatjuk - csalódást keltő visszalépés volt, és a Cardinalstól elszenvedett szezon eleji vereség következményei ezen a héten még súlyosabbnak látszanak.

"Győztek, megérdemlik az elismerést. Jobban aggódom a saját csapatom miatt. Beszéljenek Jimmel [Harbaugh-val] a csapatáról. Egyszerűen nem végeztünk elég jó munkát," - mondta Belichick. "Csináltunk néhány dolgot, amelyek egész jók voltak, de nem eleget. Túl sokat hibáztunk. Egyszerűen túl sok dolgot csináltunk, ami nem volt jó."

Ez igaz, és nem okoz nehézséget felfedezni ezeket. Az első negyed végén a Niners 7-0-s vezetésénél úgy érezhettük, mintha 17-0 lenne az állás, mivel teljes mértékben uralták a mérkőzést, és öt perc sem telt el a harmadik negyedből, amikor az eredmény összhangba került a teljesítményükkel -- Michael Crabtree két touchdownja közül az elsővel 31-3-ra alakították az állást. A második bizonyult a nyerőnek, rögtön a speciális csapatrész összeomlását -- visszatérő momentum -- követően, amelynek során LaMichael Jamesnek 62 yardos visszahordást engedtek, éppen miután a Patriots 31-31-re kiegyenlített. Crabtree győztes elkapása már a harmadik touchdown volt az este, amelyet első játékból (1st & 10) ért el a Niners, ami bizonyára jelent valamit, és bármi is legyen az, nem vet jó fényt a Patriotsra.

Mi az, ami nem volt még jó? Nos, Stevan Ridleyre újra ráragadt a "Fumbler" címke, mivel két alkalommal is könnyedén megszabadították a labdától, és ez így nem mehet tovább. Szükségük van rá -- a mai napig nem hagy nyugodni, hogy vajon képes lett volna-e hozni a hiányzó pluszt a Giants ellen, ha hasonló labda kezelési problémák miatt nem szögezik a kispadhoz -- de először képesnek kell lenniük bízni benne.

Persze az is szép lett volna, ha a Patriots legalább egyet meg tudott volna szerezni a Niners hat hivatalos fumble-jából, vagy ha a támadók érkezése nem késett volna a második félidőig.

"Csak a végrehajtáson múlott." - mondta Tom Brady, aki meghaladta a 4000 passzolt yardot a szezonban, megdobta 30. touchdown passzát, ezzel nem szakadt meg a zsinórban immáron 48 meccs óta passzolt touchdownt produkáló sorozat, és aki úgy tűnik a legkevésbé sem foglalkozik ezekkel a rekordokkal. "Ne úgy képzeljék, mintha lett volna valamilyen varázs recept arra, hogy mit tegyünk. Egyszerűen nem öltük magunkat tovább. Egyszerűen nem adhajuk el a labdát, és nem hibázhatunk el olyan játékokat, amelyre megadatik a lehetőségünk."

Van ok a csalódottságra, mivel nem voltunk képesek a visszatérést győzelemre, és egy kedvezőbb playoff pozícióra váltani, és olyan jól mutatott volna, ha Tom Brady csatlakozhat gyermekkora hőséhez, Joe Montanahoz, az egyetlen irányítóhoz, akinek az alapszakaszban sikerült 28 pontos hátrányból győzelemre vezetni a csapatát. De jó dolgok, bátorító dolgok is történtek -- Brandon Lloyd a legjobb meccsét tudhatja maga mögött Patriótaként, 10 elkapással és 190 yarddal, és ha hiszik ha nem, minden esélye megvan az 1000 yardos szezonra. Woodhead ismét bebizonyította, hogy az újratervezésnél nélkülözhetetlen. De a legfontosabb, hogy a Patriots megmutatta, legyen szó bármilyen gyors és fizikális ellenfélről, a győzni akarását nem fogják tudni megtörni, még akkor sem, ha a hátrány a szkeptikusok és a földhöz ragadt koordinátorok számára egyébként behozhatatlannak tűnik.

Emberek, micsoda mérkőzés volt! Két kiváló csapat szórakoztató, megjósolhatatlan, végsőkig kiélezett küzdelme. Még Ed Hochuli [az első számú játékvezető - a szerk.] sem tudta szavakba önteni, hogy mi történt, pedig mindig megpróbálta. Ez egy olyan mérkőzés volt, amelyet meg kell becsülnünk, még akkor is, ha a végeredmény nem ad okot az örömre.

A Patriots valódi arca valahol középen van a múlt héten, és a most látottak között. Nem annyira megállíthatatlanok, mint amilyennek látszottak a Texans ellen, és nem is annyira kétbalkezesek, mint amilyenek voltak a Niners elleni első félidőben. De a végső győzelemre való törekvésük valóságos. A Niners egy piszok jó csapat, és éppen hogy, de megnyerte ezt a menetet.

Reméljük, kb. hat hét múlva jön a következő. Gyanítom, hogy a Patriots tanult a leckéből, és ez alkalommal már jóval a félidő előtt megcsillogtatja majd a tudását.

(forrás: boston.com)

Hozzászólások

2012. 12. 21. 08:12
Gordon
pfúú de utálom ezeket az esélylatolgatós cikkeket, ha minden papírforma szerint alakulna akkor nem létezne a sportfogadás:-)
aki régóta foglakozik valamilyen szinten sporttal az tudja, hogy nincs "ha" és mindig csak a következő mérkőzés számít.
bocs pirko, ez nem neked szólt:-)
2012. 12. 21. 09:27
2012. 12. 21. 08:24
lipi
Jöhet a visszavágó! :).
Ez meg valami kegyetlen :)
Még Ed Hochuli [az első számú játékvezető - a szerk.] sem tudta szavakba önteni, hogy mi történt, pedig mindig megpróbálta.
2012. 12. 21. 08:55
Semmi esélylatolgatás nem volt ebben, csupán eljátszott az író a gondolattal.
2012. 12. 21. 11:13
Gordon
számomra ez az: "
A legutóbbi vereséggel szinte biztossá vált, hogy a Patriots számára a Houston és Denver felé tett kitérőn keresztül vezet az út New Orleansba."
2012. 12. 21. 10:39
bundy58
hát sokadszorra is visszanézve 41 kapott pont ellenére a védelem nem volt rossz, a 49ers állandóan a pats térfeléről támadott így nehéz.és még így is nyerhettünk volna.
Brady meg tud még hosszú passzt dobni csak nincs elkapója meg a playbook sztem nem arra van kihegyezve.
2012. 12. 21. 13:18
Nekem tetszene egy Denver-Houston-Frisco 3-as utáni SB gyözelem. Akkor minden kétkedö befoghatná a száját (nem az itteni szurkoló társakra értem, mielött valaki azt hinné), mert az egy igen emberes playoff lenne.

Bár nem egységesen kiváló a csapat, de megérdemli a SB gyözelmet. Vannak itt olyan veterán jétékosok, akik sokat tettek a csapatért, de még nem szereztek gyürüt. Welkernek is jól jönne, mielött elmegy, több pénzt tudna így kapni. És Brady is elmondhatná magáról, hogy 9 (vagy 8?) szezon után újra gyözelemig vitte a csapatát.
Eddig is HoF játékos, de így már tuti azonnal bekerülne.
2012. 12. 21. 13:25
loop80
Paul43, te egyszerűen javíthatatlan vagy... :)

"Welkernek is jól jönne, mielőtt elmegy..."

Wes MARAD!!! Pont. :D
2012. 12. 21. 14:02
Hihi, bocsi :)
Félreértés ne essék, nagyon kedvelem Wes játékát, de ha értelmes áron nem akar maradni, akkor had menjen és jöhetne egy magas wr végre.
Most tessék elképzelni, hogy megint 50 passuolz TD jön Bradytöl, mert magasan is elkapják a labdáit :)
2012. 12. 21. 17:42
loop80
Azzal egyetértek, hogy egy magas (min. 6'3"-as), labdabiztos, atletikus WR-re szükségünk van.

De Wes-t akkor sem adom! :D :D
2012. 12. 21. 16:33
Patriots NEB
Szép napot!
Szerintem is megválnak Welkertől a szezon végén!
2012. 12. 21. 16:05
Bulow
1. A Giants csak ne jusson be a rájátszásba... S..rok rá milyen szép lenne ellenük nyerni SB-t..
2. A 49ers pedig ne jusson SB-ba, sztem nem is fognak...
3. A SB-t valaki más ellen fogjuk NYERNI!!!
2012. 12. 21. 16:43
ad 3. Rendben, verjük agyon a Seattle-t a döntőben ;) De nagyon agyon!!! :D
2012. 12. 21. 16:36
Patriots NEB
Egy kicsit Ridley védelmében!
Az egyik fumble szerintem kivédhetetlen volt,mert hátulról sisakkal verték ki a kezéből a lasztit,nem számíthatott rá.
2012. 12. 21. 16:41
Szerintem Belichick úgy van ezzel, hogy a fumble mindig a labdát hordó játékos hibája. Mindig számítania kell arra, hogy valaki el akarja venni, akár elölről, akár hátulról, akár jobbról, akár balról, akár az égből, akár a pokolból ;)
2012. 12. 21. 16:44
Patriots NEB
Lehet,hogy így van,de akkor a drop kinek a hibája?!
Előbb-utóbb minden futónak lesz egy fumble-je.
2012. 12. 21. 18:07
loop80
Ezt mindenképpen nézzétek meg!

http://www.youtube.com/watch?v=wL2o4MJqD9g

Már csak azért is, mert igen sok Patriots-os labda- és pontszerzés látható a videón. (Plusz az aláfestő zene is telitalálat.) ;)
2012. 12. 21. 19:46
WuMaster
Plusz újra látható Szancsíta seggenfejelős fumble produkciója! :D
2012. 12. 21. 23:58
simita14
Tiszta Benny Hill !!!! yoopeeee!
2012. 12. 21. 18:27
Neo
Gronk újabb 1 hétig pihen.
2012. 12. 21. 23:02
Croaker
Basszus....nekünk is kellene ez a rúgó !

http://www.nfl.com/news/story/0ap1000000114501/article/new-york-jets-turn-to-youtube-to-find-kicking-talent

Nézzétek meg a norvég srácot:

http://www.youtube.com/watch?v=jDwbjHV8jLo&feature=youtu.be

Behalás...
2012. 12. 22. 18:09
Lucius
Király tényleg. :)

Azért kíváncsi lennék 2 dologra:

1, Hányadikra sikerültek neki ezek a mutatványok?

2, Egy átlagos rugó az NFL.-ben mit csinál meg ebből? (gyanítom mindent)
Hozzászólás a(z) Visszavágó hat hét múlva New Orleansban! bejegyzéshez