Menetrend

Vrabel visszavonult

2011. 07. 20. 00:10
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Bejelentette visszavonulását július 10-én Mike Vrabel a Patriots háromszoros Super Bowl győztes korábbi játékosa. A jövőben linebacker edzőként fog dolgozni egyetemi csapat-, és szobatársának Luke Fickell stábjában az Ohio State Buckeyes amerikaifutball csapatánál. Vrabel a New England svájci bicskájaként hol OLB, hol sérülések miatt ILB poszton, esetenként gólterülethez közel elkapó tight endként és alapembere volt a csapatnak 2001 és 2008 között.

Mike Vrabel a klub történetének legsikeresebb időszakában volt a Patriots meghatározó játékosa, amiért örökké hálásak leszünk neki – búcsúzott tőle Robert Kraft. – A XXXVIII. Super Bowlon nyújtott teljesítménye a meccs MVP kitüntető díjáért kiáltott és a nagydöntőkben szerzett touchdown elkapásai segítették a csapatot, hogy négy év alatt háromszor legyen Super Bowl bajnok. Ameddig a New England játékosa volt, nem volt senki más, akit annyira tiszteltek volna csapattársai a játékhoz való eszéért és vezetői képességeiért, mint ő. Csapatkapitánynak választották társai, és azt hiszem mind tudtuk, hogy edző lesz belőle pályafutása végén. Nagyszerűnek tartom, hogy Mike-nak és családjának lehetősége van visszatérni egykori iskolájához, az Ohio State-hez, melyet annyi éven keresztül lelkesen támogatott. Biztos vagyok benne, hogy ez az álommunka a számára, valamint egy hosszú és sikeres új karrier első állomása. Én biztosan szurkolni fogok neki. Mike igazi Patriot.

Vrabel TD elkapása a Carolina elleni Super Bowlon


Az elmúlt két idényben Vrabel már a Kansas City Chiefs csapatát erősítette, ahová Scott Pioli hozta a 2009-es idényt megelőzően, Matt Cassellel egy csomagban második körös pickért cserébe:

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy tíz éven keresztül lehettem ugyanannak a klubnak a tagja, mint Mike. Kiváló egyetemi játékosként került az NFL-ben harmadik körös újoncként. Szituációs játékosként kezdte, majd kezdő és nagy bajnok lett belőle. Nem véletlen, hogy bárhol is játszott, mindig győzedelmeskedett. Három különböző NFL csapattal nyert divíziót. A játék iránti feltétel nélküli szeretete, a felkészültsége, a munkamorálja, vezetői képessége tette olyanná, akire mindig lehetett számítani, és amilyen játékost minden csapat csak kívánhat. Minden tekintetben bajnok, és hiszem, hogy ezek a képességek remek edzővé is teszik. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire tisztelem sportolóként és emberként is.


Bill Belichick mondta róla: 

Mike Vrabel ugyanannyira alkalmas edzőnek, mint bármely másik játékos a ligában, akivel együtt dolgozhattam. Kiemelkedő érzéke van az emberekhez, játékosokhoz, edzőkhöz és pontosan tudja, hogy adott helyzetben mire van szüksége a csapatnak. Játéktudása kimagasló, ami mindig hasznára vált meccs közben is. Személyében volt egy edzőnk a pályán is. Nincs kétségem afelől, hogy Mike kemény, intelligens, a játék alapjaival tökéletesen tisztában lévő győzteseket fog nevelni. A legjobbakat kívánom neki, és izgatottan várom, hogyan teljesít az új szerepben.

Mike Vrabel nyilatkozta:

Hálás vagyok a csapattársaimnak, edzőknek és a csodás szurkolóknak, akikkel találkoztam NFL pályafutásom során. Megtiszteltetés, hogy három olyan nagyszerű csapatnak lehettem a tagja, mint a Pittsburgh Steelers, a New England Patriots és a Kansas City Chiefs. Külön köszönet jár Bill Belichicknek és Scott Piolinak, akik lehetővé tették, hogy olyan csapat tagja lehessek, amely három Super Bowlt nyert és rekordot jelentő huszonegy mérkőzés során őrizte meg veretlenségét. Valamint felbecsülhetetlen értékű leckét kaptam abból, hogy mit is jelent csapatban gondolkodni, az egyének helyett. Már januárban sejtette, hogy nem fog még egy idény lehúzni a ligában: A Ravens elleni vereség után a rájátszásban már szinte biztosan tudtam, hogy lejátszottam az utolsó meccsemet a profik között.

Egy szurkoló írta róla:

Legemlékezetesebb Vrabel pillanatom pályán kívüli eseményhez köthető. Pár évvel ezelőtt a Pats edzőtáborában voltunk a nézők között és ő volt az egyik olyan játékos, akit kijelöltek a szép számmal összegyűjt rajongóknak aláírások osztására az edzés után. A legtöbben ilyenkor pár tucat képet aláírnak, aztán gyorsan eltűnnek az öltözőben. Vrabel azonban nem. A többiek már régen elmentek, ő még mindig türelmesen és kedvesen fordult oda a következő emberhez a tömegben és nem távozott, ameddig aki akart, nem kapott autogramot tőle. Nagyon nagy örömet szerzett azon a napon sok-sok gyereknek ezzel a gesztussal.

Tizennégy év alatt 57 sacket, 11 interceptiont szerzett, 17 fumble-t okozott. 10 touchdown elkapása volt. Háromszor nyert Super Bowlt. 2007-ben az Év csapatának a tagja, és a Pro Bowlra is meghívott játékos, miután 12.5 sacket szerzett a Pats veretlen alapszakasza során. Ugyanabban az évben a Redskins elleni produkciójával (elkapott TD, 3 sack, 3 fumble kiharcolása, onside kicknél a labda megszerzése) kiérdemli az „AFC hét védője” címet.

Hozzászólások

2011. 07. 20. 06:55
Bulow
Nem csak Go Vrabel kedvence... :)
2011. 07. 20. 09:16
pat68
Sok siket kívánok Neki! Remélem sok jó patriot LB-t nevel az egyetemen! :-DD
2011. 07. 20. 09:21
pat68
Honnan lehet régi meccseket letölteni? Tudom már többször is volt róla szó, de nincs időm az oldal összes hozzászólását végignézni :-)! Köszi az infót előre is!
2011. 07. 20. 09:44
TenkRew
pat68: www.tenyardtracker.com
2011. 07. 20. 09:46
TenkRew
Bocs ez nem jó. :D
http://tenyardtracker.com/ ennek már jónak kell lennie. :)
2011. 07. 20. 09:57
pat68
Köszi, de próbáltam és nem fogad! Telt-ház van náluk! :-(
2011. 07. 20. 10:42
TenkRew
Akkor sűrűbben próbálgasd. Elég könnyen kilehet csúszni az oldalból. Hamarosan regisztrálhatsz. :)
2011. 07. 20. 16:03
non4m3
mostani csapatból kinek a játéka hasonlít rá a legjobban? egyáltalán van ilyen?
2011. 07. 20. 16:07
temp
nincs, és sokat is kell dolgozni a srácoknak, hogy Mike Vrabellel egy lapon emlegessék őket.
2011. 07. 20. 16:11
temp
Egyébként még egy nagyon fontos adat Mike Vrabelről a 10TD mellé... A liga valaha volt legjobb rec:td arányú játékosa, ugyanis pályafutása alatt mindösszesen 10 elkapást jegyez :)

Ehhez érdemes hozzátenni, hogy a leghosszabb elkapása 2 yardos volt, és összesen 14 yardot tett meg a pályán, 1.4y átlag :)
2011. 07. 20. 18:31
zo72
nálam ő a JÁTÉKOS.
Remélem Patriots edzőként is nyer SB-t.
2011. 07. 21. 13:29
_bb
Vrabel (akinek természetesen sok sikert kívánok!) volt a kedvencem a front 7-ben, de talán az egész védelemben... Belichick mondta, miután megvált tőle a csapat (azóta is fáj :S ):

“Amikor Mike megérkezett 2001-ben, tudtuk, hogy egy szolid külső linebackerrel gyarapodunk,” mondta Belichik. “De a legnagyobb reményeinket is túlszárnyalta az, ahova Mike innen jutott. Mike Vrabel megtestesíti mindazt amit egy edző kereshet egy profi futball játékosban: szívósság, intelligencia, ‘playmaking’, vezéregyéniség, sokoldalúság és megbízhatóság a legmagasabb szinten. A színfalak mögött, Mike szellemessége/esze és személyisége egy volt azon dolgok közül, amelyek miatt mindannyian élveztünk mindennap munkába járni.”

“A munkám legkeményebb része az a nap, amikor nem edzek tovább olyan embereket, mint Mike, aki mindent megtett a csapat sikeréért, ami erejéből telt. Az összes játékos közül, akit pályafutásom alatt edzettem, nincs senki, akivel jobban élveztem volna a munkát, mint Mike-kal. Ugyan olyan módon, mint ahogy az emberek elismerik az olyan srácokat, mint Troy Brown, értékeljük és köszönetet mondunk Mike Vrabel-nek. Ő egyike a nagyon különleges Patriots bajnokoknak.”
Hozzászólás a(z) Vrabel visszavonult bejegyzéshez