Menetrend

Welker nem LÁBATLANKODOTT

2011. 01. 14. 05:45
Szerző: _bb
Kategória: Interjú
Wes Welker nyilatkozott a minap, a Jets elleni főcsoport elődöntő felvezetéseképp, melynek során egyesek érdekes utalásokat véltek felfedezni Rex Ryan irányába [Akinek feleségéről (Ryan által készített) lábfetisiszta videók láttak napvilágot a közelmúltban. - szerk.]. Így válaszol egy szellemes gavallér az ellenlábasok megnyilvánulásaira. Segítségképpen kiemeltem a kulcsszavakat :)


Mekkora az értéke annak, hogy egy olyan játékos vezeti a huddle-t, mint Tom Brady, pláne egy olyan intenzív légkörben, minta a rájátszás?

WW: Hogy velünk van Tom... nem is kell magyarázni. Ő az, aki, és jól oldja meg, hogy mindenki azonos hullámhosszra kerüljön és mindenki a jobbik LÁBÁVAL lépjen előre [putting your best foot forward], mikor kimegy a pályára játszani.

Hogyan látod el tanácsokkal a fiatalokat azt illetően, hogy mit várhatnak a rájátszásban?

WW: Csupán beszélsz a fejükkel. Ez már a rájátszás légköre, s nem elég ha csak a NAGYLÁBUJJADAT tolod a vízbe, fejest kell ugrani és biztosra menni, hogy készen állsz, hogy teszed a dolgod. Ezt kell tenned a rájátszás légkörében.

Tudom, hogy legyenek a körülmények bármilyenek is, izgatott vagy, ha játszhatsz, de ha a múlt évet nézzük, amikor a padról kellett nézned a rájátszásmeccset, van benned egy kis plusz izgalom, most hogy újra itt vagy?

WW: Kétségtelenül kicsit más most a helyzet, különösen, hogy tavaly azzal voltam elfoglalva, hogy felrakjam (a levegőbe) a LÁBAM és csökkentsem a gennyesedést. Határozottan izgatott vagyok, hogy idén megkapom a lehetőséget, hogy játszak, jól érezzem magam és átérezzem a rájátszás hangulatát. Erről szól az egész. Ide akarsz egész évben eljutni. Ez már a hetedik évem a ligában, s átérzem mit is jelent, s hogy mennyire ritka is ez az alkalom, s egyszerűen nem lehet nem kihasználni.

Mennyire volt frusztráló tavaly, hogy nem lehettél a pályán? A glendal-i 2007-es meccs [Az arizonai SB döntő, ami egyébként 2008-ban volt. - szerk.] óta nem játszottál a rájátszásban. Milyen érzés volt tavaly is kimaradni a dologból?

WW: Kemény volt. Nehéz volt kívülről szemlélni, különösen annak fényében, ahogy alakult az a meccs. Kétségtelenül izgatott vagyok, ezek azok a meccsek, amikért játszol. Egész évben erre próbálsz felkészülni, hogy kimész a pályára és a jobbik LÁBADDAL lépsz előre.

Ki tudnád számokban fejezni, hogy mennyit védekezett rajtad Darrelle Revis a december 6-ai meccsen? Úgy tűnt sokkal többet, mint az első alapszakaszbeli összecsapáson.

WW: Kétségtelenül egy kicsit többet. Nem igazán tudom számokban. Mindenesetre eleget, különösen, amikor valamilyen emberfogást alkalmaztak. Többnek tűnt, szóval mindenre készen kell állnod és sok filmet kell tanulmányozni mindenkiről, és biztosra kell menni, hogy készen állsz Revisre, és minden játéknál a maximumot kell nyújtanod, mert nagyszerű játékos. Nagyszerű LÁBAI vannak, jól mozog, jó dolgokat művel a pályán.

Mi teszi Revist olyan jóvá, amilyen?

WW: Úgy gondolom, nagyon türelmes. Jók a LÁBAI. Nagyon jól mozog. Érti a játékot. Jól tartja rajtad a kezeit [jól jammel], átlátja, hogy mit is akarsz csinálni, szóval kifejezetten nehéz átverni és ellene üresre játszani magad. A legjobbadat kell nyújtanod, és mindent meg kell tenned, hogy tisztára játszd magad.

Mit tett hozzá Deion Branch a támadósorhoz?

WW: Deion egy nagyszerű játékos és csapattárs. Nehéz a srácot levédekezni. Sokmindent ügyesen csinál a pályán, nagyon jó útvonalakat fut. Tom [Brady] megbízik benne, és nagyjából mindig azonos hullámhosszon vannak. Ő is egy olyan játékos, akinek nagyszerű LÁBAI vannak, és igencsak jól mozog, és nagyszerűen játszik.

Nagyon mély benyomást keltő volt a csapat produkciója az alapszakasz utolsó 5-6 hetében, hogy érzitek, veszítettetek valamit a lendületből az egy hét pihenő alatt?

WW: Hogy őszinte legyek, úgy érzem amennyire csak lehetett az edzések majdnem szimuláltak egy valódi meccset is az intenzitásukat tekintve. Igencsak megdolgoztattak a pihenő hét alatt és ezen a héten is, jól koncentráltunk, keményen edzettünk, minden játék alatt még ha csak edzésről is volt szó... hisz nem tudhatod mikor lesz alkalmad újra gyakorolni meccsszituáció előtt. Szóval biztosra akarsz menni, hogy a jobbik LÁBADDAL lépsz előre.

Hogy sikerül a rájátszás hangulatát az edzésekre átmenteni, te érzed ezt?

WW: Persze, abszolút. Tényleg lépéseket tettünk előre és kis TALPASOK [foot soldiers] módjára fogunk kimenni a pályára. Összpontosítunk, hogy mindenre odafigyeljünk, amire [Belichick] az edzőnk kért minket: végrehajtsuk a játékokat, és hogy mindent megtegyünk, hogy készen álljunk a meccsre.

Arról, hogy mennyire vár új dolgokat a rájátszásban:

WW: Határozottan LÁBUJJHEGYRE állva figyel az ember [to be on your toes], hogy készen álljon.

Forrás: Extra Points

Hozzászólások

2011. 01. 14. 07:43
Paradsec
Akkor ha jól értettem WW szavait a Jest elleni derbit hívhatnánk a lábak nagy csatájának? :-D
Már csak 2 nap!
2011. 01. 14. 08:21
Neo
Ezt most nem értem..direkt használja minden mondatában a láb szót?
Vagy csak tök véletlen?
Vagy mi köze ennek a lábazásnak Rexy-hez??
Vk. felhomályosítana? Lemaradtam valami nyilatkozatról tegnap este óta?
2011. 01. 14. 08:29
Rex Ryan nagy lábfetisiszta. Valószinűleg ennek szólnak a szurkálódásként beszúrt lábas mondatok.
2011. 01. 14. 09:37
_bb
Nem gondoltam, hogy valkinek kimaradt a korábbi lábas sztori... de beraktam utólag egy rövid magyarázatot :) A vicces az egészben az, hogy a jelen levő újságírók többségének nem tűnt fel (így pl. Reiss-nek sem) elsőre, hogy miről is van szó :D
2011. 01. 14. 09:44
... és mindezt fapofával! :D
Mekkora arc Welker!!!
Egyébként ahogy nézegetem az öltözői felvételeket, és a videokonferenciákat, nekem mindenki nagyon nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak tűnik. Ez nagyon jó előjel.
Nyerni fogunk. Go WES!!!
2011. 01. 14. 09:52
Borzasztó.
A két csapat játékosai most tényleg be akarják bizonyítani, hogy a kollektív IQ-juk 60-70 körül mozog? :D Erőltetett ez az egész, és elképesztően buta is. Rendben, biztos sokan azt mondják erre, hogy a Jets kezdte az egészet, de az is igaz, hogy nem feltétlen kellene a másik csapatnak venni a lapot... Szánalmas ez az egész médiában levágott cirkusz.
2011. 01. 14. 10:31
_bb
Természetesen mindenkinek joga van a véleményéhez. Ugyanakkor ezek szerint Belichick IQ-ja is 60-70 körül van. Egyébként meg stílusban össze sem lehet hasonlítani a két fél nyilatkozatait. Szerintem mondjuk ennyi még pont belefér, sőt talán kell is a móka, hogy élvezni tudják a játékot. Egyébként meg Wes akármit is csinál jóformán csak szeretni és tisztelni lehet... ajánlott olvasmány:
http://sports.espn.go.com/boston/nfl/columns/story?columnist=macmullan_jackie&id=6006220
2011. 01. 14. 10:53
Attól még hogy szeretni és tisztelni lehet, ez a nyilatkozat óvodás szintet tükröz. Legtöbbünk szerintem ott viselkedett hasonlóan, újra és újra emlegetve, kihangsúlyozva ugyanazt a hülyeséget, és már akkor sem értékelték túl pozitívan. :D
Beliboy: Az az nfl.comon egy blogbejegyzés. Számomra a clever kategóriába az tartozik, aki meg se szólalt ebben az egészben. Nincs erre szükség felnőtt emberek között.
2011. 01. 14. 10:53
Azért az sem semmi, hogy (legalábbis _bb által linkelt cikk alapján) Brady szúrta ki Welkert a Miaminál és mondta, hogy őt le kell igazolni, mert az a tipusú játékos aki kell ebbe a csapatba.
2011. 01. 14. 10:53
Beliboy
@gsn

Szerintem Welker kifejezetten stílusosan vágott vissza, jóval kultúráltabb mint simán @sshole-nak nevezni a másikat, úgyhogy én nem gondolnám elképesztően butának. Egyébként az nfl.com nyitóoldalon is van a riportról egy cikk "Welker is as clever as he is quick" címmel.
2011. 01. 14. 11:23
non4m3
hatalmas ez a nyilatkozat, high5 for that WW !!!
2011. 01. 14. 12:25
fejszee
nem épp Welker, de kihagyhatatlan Welker 1.3-as videó!

http://blogs.nfl.com/2011/01/13/theismann-provides-nfl-network-classic-moment/?module=HP_spotligh

20 perce sírva nevetek, és nem tudom kikapcsolni :D
2011. 01. 14. 12:42
fcb989
Woodc.ck, Istenem. Azért ezen én is sírtam kicsit:D.
2011. 01. 14. 12:52
Maniac84
Beliboy:
"Szerintem Welker kifejezetten stílusosan vágott vissza, jóval kultúráltabb mint simán @sshole-nak nevezni a másikat, úgyhogy én nem gondolnám elképesztően butának."

+1
2011. 01. 14. 16:12
szerintem is stílusos és vicces volt. Jobb mint amit odaát művelnek... :)
2011. 01. 14. 19:15
WuMaster
A Woodc.ck videóban a legnagyobb a sötétben vihogó fogsor!!! :D :D
2011. 01. 14. 20:09
tomi-tomi
Én elmorzsolok egy könnycseppet WW lelki békéje miatt, szerintem élete leb@szását kaphatta BB-től.
Igen, stílusos és ironikus volt, csak éppen támadó és új frontot nyitó. Ráadásul ezt a témát Ryan úgy zárta le, hogy ez "személyes" ügy. A Pats kommunikációja trash talk-ban mindig is reagáló és max. önironikus volt.
Ha WW véletlenül használta ennyiszer a láb szót, akkor csak egy kommunikációs továbbképzést fog kapni (nem a szándék a fontos, hanem az elért eredmény, ill. ezért nem érdemes túl sokat beszélni a médiának.) Ha szándékos volt, és eddig mindenki ezt gondolja, akkor az (neki is) gáz. Bevallani ezt ugye nem lehet, tehát ha rákérdeznek majd, hazugságra kényszeríti magát és a csapatot. Plusz a téma miatt Ryan és rajta keresztül a Jets csapata sértve érezheti magát. Szvsz WW szó szerint hülye viccet sütött el.
De azért zseni a pályán!
2011. 01. 14. 20:55
tomi-tomi
2011. 01. 14. 21:27
bliss
Én imádom ezt az embert! :D
Hozzászólás a(z) Welker nem LÁBATLANKODOTT bejegyzéshez