THPFC Podcast 73 - Előszezon

Kép
podcast

Kicsit több, mint 2 hét múlva kezdődik a szezon, így mi is visszatértünk bemelegedni, azaz nyomunk egy jó kis előszezon podcastot. A fő téma az 53-as keret lesz, de szólunk Gronk visszavonulásáról, Brady szerződéséről és Chung esetéről is.

Hozzászólás

Az 53 kérdései és esélyei.

1.Hoyer sorsa két dolog miatt nehéz. Az egyik hogy Stidham ígéretesen jó, mert ha Stidham Etling szinten játszana, az nem lenne elég biztosíték Brady mögött sem a szezonban, sem a jövőben. A másik hogy túl sok tehetség van most a többi poszton a 90-es keretben, akiket nem szívesen veszít el a csapat, és így a kettő azt hozhatja, hogy nem tud 3 QB bekerülni az 53-ba.

2.WR poszton nagyon régen nem volt ennyi potenciális fegyver a keretben. Az Edelman, Harry, Gordon, Dorsett, Slater, Meyers hatos keretbe kerülése talán nem kérdés, mindegyik játékos más-más miatt érték, de mind érték. A 7. hely már több opciós. Először is lesz-e 7. hely? Ha lesz, akkor érdemes-e Thomast a múltja és az adottságai miatt bent tartani, miközben ez a típusú játék, Gordon, Meyers, Harry által lefedhető. Nem érdemesebb-e Olszewskit inkább bent tartani a visszahordàsok miatt, ezzel Edelmant óvva a playoffra? De a 7. WR helye nem hiányozhat-e más poszton, nem jár-e jobban a csapat ha más poszton tart bent tehetséget? Berriosnak és Harrisnek szerintem nincs esélye, és a 8 WR posztot is elképzelhetetlennek tartom. Ezekben akkor lehet változás, ha Gordon csak később kerül be az 53-ba.

3.Az RB poszt a legerősebb és talán a legegyértelműbb is. Ha meglepetés lesz, akkor Burkheadnél lehetne. Feltéve hogy Harris egészséges.

4.Az O-line kérdések nyitottak, a csere sorban Froholdt, Skipper, Croston, Ferentz, Karras között hogy dől el a csata?

5.TE poszton Izzo talán bejátszotta magát a keretbe, mellette Watson érkezik az eltiltás után. De addig ki lesz a második? LaCosse, Kendricks? Anderson, Saubert minden bizonnyal hátrébb van.

6.CB sorban még mindig az a kérdés, hogy Crossen vagy Dawson vagy mindkettő?

7.Az 5 safety, ha nincs eltiltás, akkor egyértelmű lehet, DMC, Chung, Harmon, Brooks, Ebner.

8.A linebackereknél King kiesése után a kérdés, Roberts vagy Munson vagy mindkettő.

9.D-line: Pennel, Shelton, Cowart, Rivers, Calhoun ötösből hányan és kik? Nálam Rivers maradna ki.

 

Azok a játékosok akik aktiv PUP listán vannak jelenleg (Meredith) vagy már tudjuk, hogy olyan sérülése van, hogy nem játszhatnak a szezonban (Ross) az 53-as keretszűkítés előtt elküldhetők?

Hát a példa nem igazán jó, mert Allen nem vol se PUP, se IR listán. Én úgy tudom (lehet, rosszul!),hogy IR-n lévő játékos nem küldhető el a szerződése végéig, legfeljebb saját kérésére mehet el. Valami alapfizetést kap talán és orvosi kezelést. Jó lenne pontosan tudni, hogyan van ez. :)

IRen lévő játékos is elküldhető injury settlementtel. Azaz valamit fizetnek neki (jelentős összeg, de nem az egész szerződött) , de elküldhető.

Ryan Allen is megkapja a garantált részét a fizujabol. 

Kedves Spigo! Ez a bizonyos injury settlement nem olyan egyszerű, mint ahogy írtad.

https://nationalfootballpost.com/what-is-an-injury-settlement/

Csak példaként egy idézet belőle, komolyabb sérülés esetén: "...Ha úgy vélik, hogy a sérülés 17 hetet meghaladó időt vesz igénybe, akkor a játékos az IR-re kerül a szezonban, és teljes fizetését megkapja (kivéve ha megosztott szerződéssel rendelkezik). ...".

Szívesen olvasnék róla részletesen egy cikket, lehet másokat is érdekel. Sok kedvező és kedvezőtlen megoldás van benne a játékosok szempontjából és sok disznóság is (valaki célzott is az "influenza járvánnyal"). Tavaly az IR sérültek minden csapatnál szinte az egész évben a listán maradtak! Mind ilyen súlyos sérültek voltak?

(Allen-t nem tudom miért hozod fel újra, Őt nem sérülten küldtük el!)

Vége a szombat délutáni sziesztámnak, összeszedve magamat megpróbálkoznék az 53-as kerettel. Elöljáróban le szeretnék szögezni három dolgot.

- Mostanság ( KB fél éve ) hallgatok újra podcastot egy időben Paul43 ámokfutása : Brady elcserélése, Gronk elcserélése legyen 5 első körös pickünk, meg JMD tünjön már el a csapattól gondolatok kissé megülték a gyomromat. Az elmúlt időszak azonban a normalitás irányába mutatnak, még ha van is néhány meredek ötlet Paul részéről, ez teljesen belefér.  (Ja az "inkonzisztens" szó magyar megfelelője : kiegyensúlyozatlan ) 

-Nem azt szeretném leírni, hogy szerintem ki lesz az 53-as keretben, hanem azt kit szeretnék én ott látni. Én tervezek,BB dönt.

-Azokat a játékosokat, akik egy két extrém esettől eltekintve csak a speciális egységben fognak játszani ( pl Slater ), oda is írtam a könnyebb követhetőség  kedvéért.

1. Támadók

1.1 Irányítók

  Brady, Stidham

Szerintem, nem fog 3 irányító odaférni, sok jó játékos van a 90-es keretben, Stidham pedig simán jó már most második számú irányítónak.

1.2 Futók

 Michel, White, Harris, Burkhead, Develin

Nem tom Brossette, hogy férhetne be, nem egész 3,1 a futás per yard átlaga, Burkhead ezt másnaposan is tudja, plusz ő egész jó elkapó is. Brossettehez hasonló futó minden évben van a drafton 20.

1.3 Támadó falemberek

 Wynn, Thuney, Andrews, Mason, Cannon, Skipper, Froholdt, Karras

Ha Cajuste meggyógyul, akkor Skipper helyett majd ő jön.

1.4 Tight Endek

 LaCosse, Izzo

Matty-ben látok potenciát arra, hogy egész jó kis elkapó tight end lesz, Izzo pedig nem kérdés ebben az ínséges időkben. Watson eltiltásának lejárta majd ebbe belekavarhat.

1.5 Elkapók

 Edelman, Harry, Gordon, Thomas, Meyers, Dorsett, Berrios

Az első hat játékos nem kérdés, Berrios pedig azért van Olszewski előtt, mert ő benne meg van a potencia, hogy akár Edelman utódja legyen slot elkapó pozícióban, plusz őt a gyakorló csapatból tutira felszedik, Olszewskit szerintem nem.

2. Védők

2.1. Defensive Tackle-ök

 Guy, Buttler, Shelton, Pennel

Kicsit tutista tipp, de én őket szeretném.

2.2  Defensive Endek

 Bennett, Wise, Winovich, Simon

Nálam itt nincs kérdés.

2.3 Linebackerek

 Hightower, van Noy, Bentley, Collins, Roberts

Itt sincs, erős sor.

2.4 Cornerbackek

 Gilmore, JMC, Jojo, Jackson, Williams, Dawson,

Szerintem a liga legjobb cornerback, sora az első öt. Dawson uccsó esélye.

2.5 Safety-k

 DMC, Chung, Harmon, Melifonwu

Obi hihetetlen fizikai képességei miatt előzi Brooksot. Ps-ből szerintem őt sem viszik el. ( Mármint Brooksot )

3 Speciális egység

Cardona, Bailey, Gostkowski, Ebner, Slater, Bolden

King sajnálatos kiesése, ( és az hogy csak két irányítót viszünk ) miatt van(nak) plusz hely(ek) az elkapó sorban. És hiába volt még Gronk a csapattal, ilyen erős keretet nem tudtam volna tavaly ilyenkor kiállítani, mégis bajnokok lettünk. Nyugodtan bizakodhatunk most is, mert a tight end posztot leszámítva, mindenhol erősödtünk tavalyhoz képest, mind tálentumban, mind mélységben. 

 

10-ből 9??? Plusz egy draftolatlan? Ez valami egészen komoly dolog lenne!

Jelen állás szerint megvan az esély arra az elképesztő draft eredményre, hogy a Meyersszel együtt 10 játékos lehet az 53-as keretben a drafttól! Egyedül a 7. körös Webster nem lesz biztosan kerettag. Fantasztikus munkát végzett a Patriots stáb!

1. kör - 32. választás: N'Keal Harry WR, Arizona State

2. kör - 45. választás: JoeJuan Williams CB, Vanderbilt

3. kör - 14. (77.) választás: Chase Winovich DE, Michigan

3. kör - 24. (87.) választás: Damien Harris RB, Alabama

3. kör - 38. (101.) választás: Yodny Cajuste OL, West Virginia

4. kör - 16. (118.) választás: Hjalte Froholdt OL, Arkansas

4. kör - 31. (133.) választás: Jarrett Stidham QB, Auburn

5. kör - 21. (159) választás: Byron Cowart DT , Maryland

5. kör - 25. (163) választás: Jake Bailey P, Stanford

7. kör - 38. (252.) választás: Ken Webster CB, Mississippi

 

Értem Én a 2 QB-s roster-t tippelők indokait, de szerintem akkor a PS-be azért kéne valaki, mert Hoyer nem mehet oda. A FA-n egyelőre nincs olyan aki PS-be "rakható", legfeljebb abban reménykedhetünk, hogy a keretszűkítésnél kirakják Etling-et. :) Én azt mondom 3 QB lesz.

Az eddigi tippekkel ellentétben én a roster-re várom a következőket: Brooks, Covart, és nem várom oda Dawson-t és Melifonwu-t. Olszewski billegő az egyik TE helyett :)

PS-be bármikor találunk QB-t, több PS képes irányítót fognak kirakni 53nál. De ha 2 QB-t viszünk és sérülés lenne, akkor sem a PS-ből vinnénk fel az 53-ba irányítót, hanem hoznánk egy veteránt FA.

2QB melletti érv: rengeteg tehetség mutatkozik támadó és védő oldalon, Stidham nem tűnik teljesen elveszettnek.

3QB melletti érv: Hoyer tudna hozni olyan teljesítményt pár meccsen, fél szezonon, hogy ha TB lesérülne, de visszatérhetne a PO-ra, akkor ne ússzon el addig az esély. Akár 9W is csoportgyőzelmet érhet. Arra Hoyer is elég..(mondjuk szerintem Stidham is)

Melifonwu bajban van, Berrios és Rivers urakkal egyetemben..de még csuriban vagyok értük :)

Megnéztem az FA QB-kat: Sanchez, Cassel, D.Anderson, Osweiler, Weeden, Kaaya, Lee és per pillanat kész. Hát egyikre sem vágyok, az utolsó kettőről meg nem is hallottam. Bár Cassel egyszer régen járt már Nálunk és nem is volt olyan rossz, amikor be kellett állnia... :)

A veterán ez esetben backupnak jönne és sokkal jobb opció mint egy nulla tapasztalattal bíró PS-be felvett újonc, aki máshova nem kellett.

köszi, hogy visszatértetek, hosszú volt az uborkaszezon :)

technikai kérdés: az intro zene véletlenül csúszott bele a felvezetésbe? mert sajna nem értettem sokat abból amit Spigo mondott közben

 

A roster predictionnel ketten körbelőttétek az én spekulációmat is, szerintem nem visszük Hoyert az 53-ba, ez kb látszott is a Panthers elleni meccs közben az arcán is, Stidham prospectnek nagyon ígéretes, backupnak is megfelelhet, de ahogy fentebb mások is írták, egy veteránt később is leakaszthatunk egy neadjisten Brady sérülés esetén, lehet hogy Hoyer is az marad (FA), de legrosszabb esetben Kaep még mindig edz :)