THPFC Podcast 85

Kép
podcast

Ahogyan a múltkor megígértük, igyekszünk ezentúl gyakrabban jelentkezni podcastekkel. A célkeresztben ezúttal már az idei draft. Azokról az első körös irányítókról beszélgettünk, akiknél reális esély van arra, hogy a Patriotsnál landoljanak.

 

Hozzászólás

Köszönjük az első 5 kivesézését! :) De megmondom őszintén, Engem az utolsó percben beígért cikk érdekel igazán, mert szerintem annak nagyobb a valószínűsége, hogy hátrábbról szerzünk irányítót, minthogy eladjuk a jövönket. Ami pedig JG megszerzését illeti, akkor szerintem CN-nek mennie kell, a két játékos stílusa, fizikuma ég és föld és egyik sem a padon szeretne ücsörögni. Persze tévedhetek :) 

Jövőhét közepére várható kb. Én azon az állásponton vagyok, hogy bizony mozogni kell felfele irányítóért, gyakorlatilag ez az egy hiányposzt maradt az FA után, és minden bizonnyal nem egy 3-4. köröst akarunk beállítani - arra ott van akkor Stidham. A hátsó körös irányítók beválási %-a eléggé alacsony, ráadásul idén az 1/15 miatt nem kell eladni a jövőt - egy első körrel igencsak előre lehet lépni. Ennek ellenére a hátsóbb körös prospectek között is vannak érdekes játékosok, de a keret összetétele, nagysága arra enged következtetni, hogy simán benne van egy feltrade:)

Sziasztok!

Nagyon köszi a podcastet, jó volt munka közben meghallgatni titeket. :)

Én valahogy a látott játékok és a pro dayek alapján azt gondolom, hogy Trevor Lawrence nem lesz akkora ász az NFL-ben, inkább megmarad egy közepesnél jobb szinten, de nem fog akkorát villantani, mint pl. Mahomes. Zach Wilson szerintem nagyon jó lesz, de ő elérhetetlen. Én Justin Fields-et szeretném leginkább hozzánk mondjuk feltrade a 7. helyre és úgy még bent lehet. Trey Lance-t és Mac Jones-t egyáltalán nem tudom elképzelni nálunk. Akkor már inkább a második körben hozzuk el Kyle Trasket, benne jobban tudnék bízni és egy esetleges 2. körös bust nem fájna annyira, mint egy 1. körös. Mondjuk annak sem örülnék, ha DeVonta Smith-t hoznánk el a 15. helyen, mert nekem ő nagyon vékonyka, őt szerintem könnyen összetörnék az NFL-ben. 

Ez persze teljesen szubjektív vélemény, de hát szinte teljesen felesleges tippelgetni BB úgyis kiszámíthatatlant húz majd. Kivéve a 2. körös DB, aki menetrendszerűen érkezik minden évben. ;) 

Érdekes, hogy Lance és Jones nálad kizárt, mert szerintem az első körbe várt irányítók közül ők a legjobb fitek. Jonesról már többször kifejtettem a véleményem, de ha Lance bent van 1/4-en, én all-int mondanék.

Nekem Lance pontatlan, én akkor inkább Fieldset hoznám. Ő nekem jobb fit ide. Mac Jones-szal az a bajom, hogy annyira nem mobilis, mintha a 2000-es évek elején néznénk meg egy prototípus irányítót. :) És őszintén kicsit félek is a miatt, hogy olyan pocakos. Ez nálam kb azt jelenti, hogy nem szívesen dolgozik a kondiján, nem tudom, hogy bírná az itteni futást az Olümposzra (Pats edzőpályája melletti domb, amire fel szoktak rohanni az edzőtáborokban). ;) 

Szerintem Lance pontatlansága mechanikus problémákból ered, amiket egy 20 éves játékos esetében bőven javíthatónak érzek, a mentális oldalon pedig kilométerekkel Fields előtt jár. Ha pedig Scarnecchia nyilatkozatából indulunk ki, akkor ez lesz a legfontosabb szempont a QB kérdés kapcsán. Ráadásul Lance a miénkre sokkal jobban hasonlító offense-ben játszott, mint Fields.

Válasz cspeti98 üzenetére

A Podcast hallgatása közben nekem is az villant át az agyamon, hogy ha lecsúszna valami elérhető helyre, és draftolnánk, akkor működhetne az, hogy leteszik IR-re  a srácot, adni neki egy stábot egy speciális tréning programmal, és 1 év múlva megnézik, hogy mi lett belőle.

Én simán mennék érte a top5-be, és minél többet gondolkozok rajta, annál kevésbé érzem úgy, hogy egy teljes redshirt év kéne neki. Pre-snap teljesen készen áll az NFL-re, és kiemelkedő fizikai adottságokkal rendelkezik. Az utóbbi években pedig általános tendenciává vált, hogy a fizikailag kiemelkedő QB-k hamarabb tudnak jó teljesítményt nyújtani, mert a fizikai traitek könnyebben átültethetőek, mint a mentálisak. Gondoljunk csak Herbertre, Mayfieldre vagy Lamarra.

Köszi szépen srácok. Alaposan kiveséztétek a témát.

Én nem számítok feltrade-re mert a jövő sokkal fontosabb mint egy bizonytalan prospect, bárki is legyen az.

Lehet hogy BB most már csak Brady miatt is valami hátsó kör /3. vagy 4. / során akar QB-t húzni, mert ha ismét beválik az azt bizonyítja, hogy elsősorban a rendszer határozza meg a teljesítményt, nem a tehetség.

Nagyon kíváncsi vagyok mi van az Öreg fejében...

A csapat jövője maga az Irányító. Szóval felesleges azt a pár picket túlmisztifikálni. 

Az,hogy későbbi körökben húzzunk QB-t nem a legjobb ötlet... Az összes statisztika azt támasztja alá, hogy a legnagyobb esélyed kezdő irányítót szerezni az első körben van.

Második vagy attól lefelé drasztikusan csökken az esélyed. Még egy Bardyt nem fogsz találni a 6. Körben, 2021 et írunk kb. Ezerszer fejlettebb az elemzői technika illetve scouting mint 20 évvel ezelőtt.

Nyílván az első körös QB pick sem biztosíték semmire, de még mindíg sokkal jobbak az esélyek.

Amúgy a kinti szakértői konszenzus az,hogy mind az 5 top QB jelölt kezdő potenciállal bír.

Arra, hogy BB akár Brady, akár másvalaki miatt ezt vagy azt csinálna, szerintem igen kevés esély van...

Azt hiszem már elégszer bizonyította, hogy neki ez az egész az üzletről szól, minden döntése mögött a várható ár/érték arány az egyik legmeghatározóbb szempont - érzelmi kérdést nem fog csinálni belőle.. A drafton is ezt várom tőle, azaz szerintem sem fog felcserélni sok-sok pickért cserébe, inkább lentebb vadászik - akár már második körben.

Szerintem az első kérdés amit fel kell tenni,hogy a Patriotsnak mekkora szüksége van egy fiatal irányítóra? Ha figyelembe vesszük, hogy jelenleg egy a pályáján lefelé ívelő Cam Newton illetve egy csere QB szintnél nem jobb Stidham van a rosteren akkor úgy gondolom kijelenthetjük nagy szüksége van a csapatnak egy fiatal irányítóra.

Mivel BB az FA-n All-INt mondott és kiköltekezte magát így egy ilyen potens kerettel nem nagyon fér bele,hogy kihagyjunk egy ilyen évet mikor a drafton 5 ígéretes QB prospect van. Ezzel a kerettel nagyon nem valószínű,hogy megint 7-9el végzünk...  Ha meg a következő 2-3 évben csak a kör végén végzünk nagyon valószínű,hogy a QBpurgatóriumban végzi a csapat. Így nem nagyon látok más választást mint,hogy idén bele kell állni a QB kérdésbe és draftolni valakit még ha fel is kell mozogni valakiért.

A három lehetséges név Lance, Fields és Jones. Mindhárom játékosnál van valamilyen radflag, viszont a Patriots van annyira viszonylag kényelmes helyzetben,hogy nem kell instant kezdőt találnia, illetve mind a három QB jelölt igéretes és kezdő potenciállal rendelkezik, viszonylag magas plafonnal.Mivel Newtonban van annyi,hogy 1-2 évig tanulhat mögötte bármelyik fiatal a háromból ezért én nem is fázok egyik jelölttől sem. 

Az,hogy melyik játékos jön annyira engem nem aggaszt. Az,hogy mennyibe kerül felmozogni, szintén nem annyira fontos,hisz ez a keret a következő 3-4 évben egyben tartható így nélkülözhető lesz az a pár pick.

Szerintem Trusk sincs kizárva. Tavaly ilyenkor még úgy tudom top prospect volt, akit erre a draftra első kör elejére vártak. Egyébként a mobilitáson kívül nincs nagy elmaradása szerintem a Lance-Fields duóhoz képest, Jones-hoz képest meg ugyanannyira (nem) mobilis és csak minimálisan pontatlanabb. De neki nem is volt olyan támadófala és elit védelem ami biztonságot adna (persze Pitts és Toney azért ott volt támadásban, amit rossznak egyáltalán nem neveznék).

Ismét csupán pletyka, de ma láttam, hogy két csapattal egyeztet(ett) a Falcons. Cowboys, Patriots.

Szerintem túl drága lenne felmenni Sewellért 1/4 re mikor a Boysnál 1/10en tök simán bent lehet még Rashawn Slater. Pittsért felmenni 1/4re... Reach szagú a dolog.

Mitől reach a 4. helyen elvinni a draft 2.-3. legjobb játékosát? Pitts egy generational talent, a TE pozíció, value szempontjából nyilván kérdéses, de Ő meg ugye több, mint egy TE. A Dallas offense nyilván így is iszonyat erős, de egy TE pont hiányzik Schultz mellé-elé.

 

Azért contract alatt van nekik évekre Prescott, Elliott, Cooper és rookie deal-en Lamb és odajönne még hozzá Pitts. Ehhez évekig nem kell nyúlniuk és elit lenne az offense. A cap meg ugye nőni fog, szóval, ha kell is kozmetikázni, bőven megoldható lesz.

Nem Pitts-t  1/4-5-6 on kihúzni reach hanem felmenni oda 1/10ről miközben ekkora QB rush van... és a két top OT miatt is ölni fogják egymást a csapatok... És akkor valamelyik top WR-ről nem is beszéltem. Én úgy vagyok vele ha nem QB miatt akarsz felmozogni idén akkor nem biztos,hogy érdmes. Rendben 1/10ről még 1/7re oké... De az 1/4 nagyon sokba fog kerülni annak aki oda akar felmenni, a 49ers -Dolphins trade nagyon beárazta a pickeket.

 

Persze ha Jerry bácsi fel akar menni 1/4re  beáldozva pluszba két első kört + apró.... Lelke rajta.

De olyan nincs, hogy feltradelsz 1/10-ről 1/4-re, és azt mondod, hogy az reach. Ahhoz tudni kell kit visz el a csapat. Ha felmegy 1/4-re és elviszi Teven Jenkins-t, akkor az reach, mert felesleges trade volt, ha nem mész fel Pitts-ért a 4. helyre, akkor a Bengals vagy a Dolphins simán elviheti. Ha Pitts jobb opció, mint bárki más, aki lecsúszhat 7-10-ig egy esetleges feltrade után, akkor teljesen logikus, hogy felmennek érte, akkor is, ha beáldoznak egy jövő évei első köröst meg még néhány pick-et.

 

Szerintem nem fog feltradelni a Dallas, én sem tradelnék fel Pitts-ért, de teljesen megértem, hogy miért csinálják, ha megteszik. Én maradnék a seggemen a helyükben, és vinném a legjobb CB-t vagy OL-t, aki a boardon van.

Válasz Al Swearengen üzenetére

A Dolphins valószínűleg Pitts miatt ment vissza 1/6 ra. Szóval Őket kell beelőzni... Oké Pitts biztos marha jó WR/TE lesz, más kérdés hogy ér e kb. 3 első kört. 

Nekem nem érne.

OFF

OG R.Reynolds cut. C D.Woodard visszatért. A roster most állítólag 80 fős, így 3 centerrel. 

azért Woodard sztorija nagyon érdekelne. Tavaly draftoljuk, pár hónappal később, a szezon előtt visszavonul 22 évesen, majd egy évvel később visszatér :)

Lehet, hogy nem olyan bonyolult. :) 2020 augusztus közepén, az akkor 22 éves játékos, indoklásában nem a covidot jelölte meg (így nem lett opt-out-os), hanem úgy érezte nem bírja a követelményeket ill. nem tud megfelelni a követelményeknek. $700.000 lett volna az elmúlt évben a pénze, most $804.000-ért jött vissza. Valamit csak látnak benne BB-ék, hogy visszavették ill. lehet az is, hogy az évet saját fejlesztésére használta. Noha szerintem legfeljebb egyelőre csak a PS-re pályázhat, de elég univerzális IOL játékos és a felkészülés során sok minden történhet.

Nekem az ugrott be, hogy mi van, ha tényleg lefelé mozog a csapat pár helyet, de úgy, hogy még ad hozzá az idei pickkekből, mert ugye az sok van, és cserébe a jővő évi első körét gyűjtené be a másik csapatnak. Ezzel jövőre elég jó alkupozícióba lenne egy felcseréhez, hiszen 2 első köre lenne, ráadásul várhatóan kevesebb csapat akar majd QB-t húzni. Persze nem tudom jövőre kik lesznek elérhetők, de jelenleg kis veszteség mellet elég jól megalapozhatná a jövő évi draftot. Nagyon sci-fi?

Hát, úgy gondolom semmilyen szurkolói/szakértői draft eszelés nem sci-fi vagy a legtöbb az. :) Csak a Pats vonatkozásúakból van naponta 8-10 és szinte mindegyik más. Persze a legtöbb az uptrade/downtrade esetét boncolgatja. Részben csatlakozni tudok az elképzelésedhez, mert 10 játékost nem fogunk draftolni (talán ez az egy biztos a draftunkkal kapcsolatosan :)), kb. ennyi hely van a roster-ünkön és még sehol sincsenek az UDFA-k. Viszont nem halasztanám el jövőre a QB draftolást, legfeljebb nem az elitnek kikiáltott 5-ből, hanem a másodvonalból választanák, azaz nem az első körben, (Mond?, Newmann?) és egy évig a "gyengeségét" javítanám. Én valahogy egyelőre bízok CN-ban, ha csak 50%-ot javul a játéka a részben új WR-TE kiszolgáló személyzettel, már erősen beljebb vagyunk támadásban. Szerintem akár a jelenlegi pick-jeink felét is elcserélhetjük fel/le/jövőre. Ha úgy vesszük ez is sci-fi...:)

Fields második pro day, két csapat jelezte a részvételi szándékát azonnal: 9ers, Patriots.

A Draft Network közölt egy statisztikát a draftjelölt irányítók első olvasás utáni dobás kísérleteinek sikerességéről. A nem minősített listán az első szám az első olvasás utáni kísérletek százalékos mennyisége az összes dobás kísérlethez viszonyítva (ez adja a lista sorrendet), a második pedig ezek sikeressége százalékban. A lista:

  1. Fields 19,09%; 69,05%

  2. Lawrence 16,99%; 43,4%

  3. Lance 16,61%; 64,71%

  4. Mond 16,55%; 52,08%

  5. Ehlinger 14,37%; 47,13%

  6. Wilson 14,2%; 59,67%

  7. Trask 13,95%; 40,63%

  8. Mills 12,18%; 54,76%

  9. Newman 10,76%; 38,24%

  10. Jones 9,72%; 31,58%

Saját kiegészítés: A sikerességi listát, ami a helyenként jelentősen eltérő kísérletek miatt nem lenne releváns, Fields, Lance és Wilson vezetné és Jones itt is utolsó lenne, Lawrence pedig nem férne be az első 5-be.

Persze sokat számít, hogy ki milyen erős csapatok/védelem/DB sor ellen érte el ezt. De ez egyébként egy érdekes statisztika. Köszi érte.

A csapat elengedte Edelman-t. Sima Patriots HoF és örök kedvenc.

 

Köszönök mindent.

Ezt hogy érted hogy elengedtük Edelmant.

Nem látok ilyen hírt...

https://www.nfl.com/news/three-time-super-bowl-champion-wr-julian-edelman-released-by-patriots

rotoworld-ön is fent van