Ups & Downs - 2. hét: Patriots @ Seahawks

Kép
Ups&Downs

Micsoda mérkőzés! Előzetesen is izgalmasnak ígérkezett az eheti Sunday Night Football, ám túlzás nélkül állíthatom, hogy talán mindenki egy kicsivel többet kapott, mint amit előzetesen várt. Végül a Seattle meg tudta tartani az előnyét és 35-30-ra győzött hazai pályán a Patriots ellen. Lássuk ezúttal kik kerültek az UP-ba és DOWN-ba!

UP

Cam Newton: Newton játéka egy teljesen új dimenziót nyitott meg az offense számára. A mérkőzés során remek passzokat engedett el, kritikus helyzetben találta meg az elkapókat, egy hibától eltekintve. Minden elkapójával megtalálta a közös hangot, különösen a WR-ek irányába dobott jó passzokat, de Izzo-t és a Burkheadet is megjátszotta néhány alkalommal, a Jakob Johnsonnak dobott TD-je pedig egy nagyon okos játék volt. Végül 397 yarddal, egy touchdownnal és egy interceptionnel fejezte be a mérkőzést, de futásból még szerzett 47 yardot és két hatpontost. Személy szerint az első két meccs alapján én nem vártam ennyit Newtontól, számomra mindenképpen pozitív csalódás a szereplése.

Julian Edelman-N'Keal Harry-Damiere Byrd: Az elkapótrió brillírozott a Seahawks ellen, rég nem volt három ilyen jó elkapóteljesítmény a csapatban. Edelman karriercsúcsot jelentő 179 yardot szerzett 8 elkapásból, míg Harry és Byrd 72-72 yardot tett be a közösbe, előbbi nyolc, utóbbi hat elkapásból hozta ezt össze. Amit még üdítőbb volt látni, hogy Newton bízik az elkapóiban, akik ki is segítették őt. A mérkőzés végén ha Harry egy yarddal beljebb tud futni, akkor meg is nyerhette volna a meccset a Patriots, ám így is csak elismerően lehet szólni a WR corpsról.

DOWN

Futás elleni védelem: Sajnos ami múlthéten a Miami ellen működött, az itt teljes csődöt mondott, egyszerűen képtelen volt megállítani a front7 a futójátékokat néhány kivételtől eltekintve, 154 yardot hozott össze így a Seahawks. A jól működő futójáték megnyitotta az utat a passzjátéknak is, de erről kicsit később.

Sony Michel: Itt is elmondható ugyanaz, mint a védelemnél, a támadófal alulmaradt futásblokkban a Seahawksszal szemben. Sem Michelnek, sem Burkheadnek nem tudták megnyitni a lyukakat, Burkhead legalább a passzjátékban tudott kozmetikázni a teljesítményén. Nagyon kíváncsi lettem volna akár Taylorra, akár a sérült Harrisre, hogy mit tudtak volna nyújtani... (és akkor Whiteról még szó sem volt)

Secondary: Szándékosan nem emeltem ki senkit, hiszen mindenkinek voltak hibái, azt azonban nem szabad elvitatni, hogy Wilson remekül találta meg az elkapókat zsebkendőnyi területen is. Jonathan Jones és J.C. Jackson nem tudták tartani Lockettet, Gilmore nagy harcot vívott Metcalffel, amiből inkább az elkapó jött ki győztesen. A pozitív oldalon Devin McCourty touchdownját lehet kiemelni, bár az is Olsen hibájából jött össze.

Nick Folk: Folk ezúttal is elhibázott egy mezőnygólt, ami a végén nagyon hiányzott, hiszen akkor field goallal nyerhetett volna a Patriots. A veterán rúgó nem "tuti" rúgást hibázott el (51 yardról), de láthattuk a többi mérkőzésen, hogy ennél távolabbról is sikerült értékesíteni rúgásokat. Folknak mindenképpen javulni kell, ott van mögötte a konkurencia az újonc Rohrwasser személyében, illetve bármikor érkezhet egy másik veterán rúgó is a piacról.

Hozzászólás

Én UP-ba tenném még félig a támadófalat, mert kifejezetten jó védelmet adtak Newtonnak, sokszor volt rengeteg ideje passzolni. A futókat viszont nem tudták megfelelően támogatni, ezért csak félig UP.

Ugyanakkor DOWN-ba a mi passrushunkat, mert az gyakorlatilag nem létezett - ha valaki át is tudott menni a támadófalon, Wilsonnal nem tudott versenyezni, ahhoz már nem volt elég gyors. Talán egy sack volt az egész meccsen.

Winovich nem volt rossz, talán az egyetlen a védelemből, aki vállalhatóan játszott (2 QB hit-je is volt Hyde Föld-körüli pályára állítása mellett)

Én is azon a véleményen vagyok, hogy nem volt azért a passrush annyira ergya. Azért egy nagyon mobilis irányítóról beszélünk. Ezzel a teljesítménnyel más irányítót lehet már vagy 5x sacceltük volna. Megjegyzem a végén pont meg is fogtuk Wilsont többször is!

Elég lett volna szerintem ez a nyomás, ha van LB aki fellép Wilsonra és megfogja maximum pár yard pluszon.. de hát nem volt csak egy lassú LB-nk. Futás teljesítmény meg volt azért hogy SEA futó 2-3emberrel a nyakán hozta a yardokat míg nálunk első kontakt után halott volt a játék.. 1-2yardon..

le a  kalappal a csapat előtt. Szerintem bizonyították hogy rájátszás esélyesek és számolni kell velük. A Seahawks- ot bajnokesélyesként tartják számon és a Pats 1 yard híján legyőzte őket hazai pályán ( bár ez most nem sokat jelent). 
CM és a támadók kitettek magukért... ez a meccs a védelmen ment el szerintem. Volt néhány érdekes play hívás, de mindent összevetve elég erősnek tűnt a támadó alakulat, csak úgy, mint az első meccsen. Fáj kimondani, de CM többet kihozott eddig a támadókból mint TB az utolsó évében, ami nem kis teljesítmény annak fényében, hogy korlátozott idejük volt gyakorolni. Én azt gondolom, hogy a csoport idén is meglehet. Jó lenne erősíteni rúgó és pass rush fronton... de nyilván még nagyon az elején vagyunk, hétről hétre minden megváltozhat.

Pont ez jutott eszembe nekem is, hogy majdnem ugyanannyi pontot csináltunk úgy, hogy a Hawks védelme ránézésre úgy háromszor erősebb volt, mint a miénk. Ez a meccs a Hawksnak volt kínos, mert egy tök új, összeszokatlan csapat ÚJ IRÁNYÍTÓVAL majdnem megverte őket otthon (üres ugyan a stadion, de nem kellett utazniuk, az feltétlenül előny). 

Szóval még ez a kép is nagyon pozitív a hétvégi játékunkra nézve. Remélem innentől csak jobb lesz.

GOOOOO PATS!!!!

Elvesztettük ezt a meccset, de nyertünk egy irányítót. Úgyhogy szerintem összességében jól jártunk...

Halihóóóóóóó,

 

Szerintem:

UP:

  • BB maszkviselési divatirányzata
  • Annyira összezavartuk a SEA O-linet, hogy üres stadionba is képesek voltak 3 false startra 1 félidő alatt
  • Tavaly az elit secondary egész szezonban 4 TD-t engedélyezett. Mivel lényegében idénre nem gyengültek, így több TD-t ebben a szezonban tuti nem kapnak.


DOWN:

  • Steve Belichik nem tud még mindig maszk alól köpni…
  • Vino csak annyira dobta el az őt blokkolni akaró RB-t hogy a pályán belül maradt…
  • Maszkviselés miatt nem látszott, hogy Carroll ismét világcsúcs mennyiségű rágót rág-e

Azért az e heti sérülések komolyan borítják majd az erőviszonyokat. Örülök neki hogy eddig mi megúsztuk. Lehet hogy idén tényleg - ahogyan néhány szakíró pedzegette - az egészség megőrzésével lehet majd SB-t nyerni?

A Seahawksnak sokba került ez a győzelem. Blair és Irwin idényének vége /ACL/.

Úgy tűnik hiába várom a CN szkeptikusok hozzászólásait, persze Nekik akárhány meccs is kevés lesz, hogy belássák, a civilben sárga ruhás, kalapos ember Pats öltözetben bebizonyította, hogy nemcsak futni, hanem passzolni is igencsak tud, ráadásul egy kontender csapat ellen. (Egyébként már nem is tudom, hogy a Miami erősebb, mint gondoltuk vagy a Bills gyengébb. :)) Persze a fala is jó volt, jól mozgott a zsebben, egyszer még az egyébként jól játszó Adams is "elrepült" mellette.

J.Thornton (Barstool Sports) szakíró megjegyzése az eddigi CN megmozdulásokról: "...Cam Newton can run any style of offense you ask him to, even an up-tempo, pro-style, spread system built around attacking a defense from deep-to-shallow....", azaz a lényeg: "...CN bármilyen típusú támadást lefuttathat, amire kéred..."

Nagyon várom Kenny statisztikáit. Sok szempontból sokatmondó lesz. :)