Ups & Downs - 3. hét: Patriots vs Raiders

Kép
Ups&Downs

A New England Patriots vasárnap ismét hazai pályán lépett pályára, ezúttal a Las Vegas Raiders ellen. A meccs igencsak változatosra sikerült, akadtak szép számmal jó teljesítmények, ám néhányan várakozáson alul teljesítettek. Végül elég simán, 36-20-ra győzött a Patriots, nézzük, kik kerültek az UP-ba és DOWN-ba ezúttal!

UP

Sony Michel - Rex Burkhead - J.J. Taylor: A múlthéten a három elkapó került reflektorfénybe, ezúttal a földön sikerült legyőzni az ellenfelet. Michel futásai az elején nem működtek, később azonban egyre jobban találta meg a folyosókat, két hosszú futása is volt. Végül 9 futásból 117 yarddal zárt, ami 13 yardos átlagot jelent. Ami még mindenképpen szót érdemel, az a passzjátékba való hatékony bevonása, végre nem csak futásból szerzett yardokat. Burkhead volt számomra a meccs egyik hőse, 98 scrimmage yarddal és három touchdownnal. A fiatal Tayloron pedig látszik, hogy nagyon akar, minden yardért megküzd, úgy tűnik ismét sikerült egy csiszolatlan gyémántra lelni a nem draftolt újoncok között.

Shilique Calhoun - Chase Winovich: A fiatal duó nagyszerűen játszott ezúttal. Calhoun nálam nem fért be az 53-ba, most azonban fél sacket, két kierőszakolt fumblet és QB hitet, valamint egy pressure-t jegyezhettünk fel a neve mellé - valósággal lubickolt, az ő nevéhez írhatjuk a védelem hatpontosát is félig, hiszen ő ért oda Carrhoz. Winovichtól már tavaly is sokat vártak - akkor Patriots-újonchoz méltóan még kevesebb szerep jutott neki - az idei éve viszont eddig parádés, ezúttal is volt egy sackje, valamint kierőszakolt fumble-je.

Michael Onwenu: Számomra talán az idei szezon legkellemesebb meglepetése volt az ő játéka. Thuney helyét kellett átvennie a baloldali guard poszton (Andrews sérülése miatt ugyanis Thuney volt a center) - és remekül helytállt az újonc játékos, nem engedett egyetlen nyomást sem, és a futójátéknál is jól blokkolt.

DOWN

Stephon Gilmore - Jonathan Jones: Sajnos a secondary egy része meg sem közelíti a tavalyi formáját, különösen Gilmore és Jones tűnik gyengének. Gilmore ellen csak egy elkapást jegyeztek, de volt egy pass interference büntetés is rajta az első félidő végén, Jones pedig négy elkapást is engedett az ellenfélnek. Az igazsághoz azért az is hozzátartozik, hogy Gilmore sokszor védekezett Walleren, akit valósággal leszedett a pályáról, szóval voltak pozitív megmozdulásai is, mégha ezek nem is látványosak.

Hozzászólás

Jó, hogy vannak ezek a cikkek. A meccsen az feltűnt, hogy Waller eltűnt, de az nem hogy Gilmore az oka. Azt hittem, az új srác Philips védekezik rajta. Ez javít azért Gilmore megítélésén. (Az infó hiányában hiányoltam is Philipset az up-ból)

Szimpatikus a korrektség is, Increay, amit Calhounnal kapcsolatban írtál. Már hogy nálad nem 53. BB jobb kukás nálunk... :)

Nono, szurkoló társam! Calhoun nem a kukából jött! 2016-ban a Raiders draftolta 3. kör/75. pick! Ne fogjunk mindent a kukázásra! Veteránt nem kukázunk, hanem igazolunk. 

Ez a Gilmore-Waller dolog Nekem zavaros!!

Gilmore coverage-ben csak egyszer védekezett Waller-en a garbage-time-ban, és akkor is sikertelenül. Waller-en főleg Williams(8x), Dugger (6x) JMC (5x) védekezett emberfogás esetén. 7x zónavédekezést játszottunk Carr passz kisérleteinél (32). (Forrás:D.Kyed, NESN szakíró)

Gilmore önmagához képest gödörben van, reméljük hamar kimászik. Nekem kicsit lezsernek tűnik az emberfogása, a DPI-k is szerintem ennek köszönhetők.

Onwenu!!! 182. pick és a 3. meccsen 100% snap! Óriási! Meg Dugger, Taylor...tetszenek. :)

Akkor lehet én néztem más meccset, nekem úgy tűnt párszor védekezett Walleren. Valószínűleg akkor ezek nem man-to-man coveragek voltak, hanem zónajátékok:)

Sziasztok!

Szerintetek Gilmore teljesítményére mekkora hatással van az, hogy állítólag szezon előtt megpróbáltuk elcserélni?

Hamar túl kéne ezen lendülnie, mert ha akkor nem, akkor ilyen teljesítménnnyel tuti lapát előbb-utóbb! Sírdogálnia meg nem kellene, mert aztán kapott 5 millió dezső emelést. Szóval szerintem gyorsan vigyorra rándult az arca. Ha meg az ezen való agonizálása így kihat a játékára az még gázabb, azt jelenti, hogy fejben sajnos nincs a topon jelenleg. Akárhogy is, Gilmore jelenleg sz.rul néz ki az első 3 meccs alapján meg a secondary sem idézi a legjobb napjait. Ettől én jelentősen többet vártam. Azt hittem ők húzzák majd fel a védelmet, nem le. Na de 3 meccs ment el, hátha összekapják magukat, ha a playoffban meg radír lesz mindenkinek általuk, kit érdekel, hogy játszanak most.

Valahol azt olvastam az igazából “pénzmozgatás” volt, nem emelés, azzal a céllal, hogy a szezon után nagyobb mozgásterünk legyen (ergó cut) ha úgy alakul. Persze lehet, hogy pletyka, de lássuk be tőlünk egy ilyen húzás azért nem idegen, elnézve a teljesítményt eddig abszolút jogos is sajna...

A meccs hőse számomra egyértelműen Burkhead volt, akkorákat küzdött, hogy csak na!

Ezen kívül számos kiváló teljesítményt láthattunk mind támadó, mind védekező oldalon.

Camnek most kevésbé volt sziporkázós napja, ezúttal inkább jó iparosként tette a dolgát és tolta előre a csapat szekerét, kivéve az IC-t, ott véleményem szerint inkább ki kellett volna dobnia a labdát.

Arra azért komolyan kíváncsi lennék, hogy mi történt Gilmore-ral, mert eddig 3/3 meccsen mélyen alulmúlta saját - extra - szintjét. Azért bízom benne, hogy BB néhányszor felfuttatja a “hegyre” a beszedett DPI-ok miatt és ez helyre billenti a kapcsolót az agyában.

Összességében nagyon tetszett amit láttam. Eddig bejött a tippsorom, nem bánnám, ha ezen a héten meglenne az első hibám...

"Camnek most kevésbé volt sziporkázós napja, ezúttal inkább jó iparosként tette a dolgát és tolta előre a csapat szekerét, kivéve az IC-t, ott véleményem szerint inkább ki kellett volna dobnia a labdát."

Ebben a playben a játékos aki megszerezte a labdát, az felhagyott a saját elkapója (futója?) őrzésével és nem inult el felfelé ahogy arra Cam számított, hanem nyomott egy stoppot és pont ott ragadt, ahova a keresztbe érkező futó - és így a labda - is jött, ebből lett meg olyan könnyen az INT. Ha Cam felismeri a cselt, akkor magasan előre dobva az INT-et szerző eredeti embere (nem emlékszem ki volt) üresen tudta volna kapni a labdát.

Legalábbis ez volt a szakkommentátorok véleménye a mérkőzés során.

Szó szerint ez jutott eszembe már az első ismétléskor. Ha ívesen, hosszan bedobja a strong safety (Abram) mögé a labdát Asiasinak, akkor az konkrétan egy TD passz, mert már senki nem volt a TE előtt. Persze ezt nem könnyű felismerni és olvasni (nekünk könnyű több lassítás után), de így becserélt egy TD-t egy INT-re

Köszi a kiegészítést, a személyek már nem voltak meg, hogy kik vettek részt a playben, ezért írtam ilyen homályosan.

Camnek most kevésbé volt sziporkázós napja

Mert nem kellett. A pats egy olyan csapat, hogy mindig azt játssza ami kell. Nem egy éve, 20 éve. Emlékszem, hogy mikor PM döntögette a statokat, dobálta a TD-ket ezerszámra, látványosan volt sokat a levegőben a labda mindig néztem, hogy jajj de jók, aztán jöttek hozzánk és megállt a tudomány. Ez a csapat nem statisztika vadász. Ha az órapörgetős rengeteg futásos taktika a jó, akkor azt fogjuk tolni. Seattle-ben Cam megmutatta, hogy gyenge a SEA secondary, rögtön is röpködtek a labdák ezerrel.

Én egyébként nem vagyok pesszimista, de 3 forduló után én nem temetem és nem is istenítem Cam-et. Eddig tetszik amit látok, de mérleget én év végénél előbb nem vonok. Itt most írtam volna még valamit, ami kapcsolódik az éjjeli meccshez, de mivel nincs spoiler gomb ezért kihagyom.

Sziasztok!

Idén sajnos eddig kevesebbet tudtam követni a Pats meccseit mint szerettem volna, és sajnos ritkábban is tudok cikkeket illetve összefoglalókat nézni, meg sajnos még az Aréna4 a digihez nem érkezett meg, egy olyan kérdésem lenne, hogy a felkészülés során a 2 draftolt TE-ünk egész bíztatóan szerepelt, viszont vagy én nem olvasok róluk, vagy valóban ennyire mellőzöttek? lehet tudni esetleg, hogy miért is szerepelnek kevesebbet? mert eddig még talán labdát sem kapott egyikük sem, ez sérülésből fakadó lehet, vagy egyéb más tényezők miatt fordulhat elő? 
Edzéseket látván bevallom kicsit bíztam benne, hogy megint találtunk két olyan TE-t akik akár egyszerre, akár felváltva érhetnek el sikereket meccsről meccsre, de eddig még ez nem nagyon igazolódott be számomra :(
Tudnátok esetleg erről valami felvilágosítást adni? vagy szimplán Izzo jobb mindkettőnél jelenleg? 

Köszi előre is

Szerintem csak a szokásos, nálunk azért elég kevés szerepet kapnak az újoncok. Meglepő egyébként számomra is, mert mindkettejüknek jó campje volt:) Keenenek van egy apróbb sérülése, de Asiasi full egészséges és mégis limitált snapszámmal játszik:)

Nem annyira a jelenlétével van gond, csak nem passzolunk TE-nek. Ezen a héten mondjuk WR-nek sem igazán. Asiasi 29 játékot volt fent, míg Burkhead 32-t. A látvány egész más a kettő között...

Burkhead 16 lehetőség 13 labdaértintés

Asiasi 0/0 -> blokkolni volt fent.

Viszonyításként Izzo 43 snap -> 1 target, 0 elkapás.

Keene még nem játszott, többnyire maródi, Asiasi eddig a 3 meccsen kevés snap-et kapott. Mivel kicsit futócsapat lettünk és így a felállásunk többnyire 21, elkapásra kevésbé vetjük be Őket ill. a jelenlegi feladatokra (pl.blokkolás) Izzo, némi meglepetésemre, de alkalmasabbnak/megbízhatóbbnak látszik.