Ups & Downs - 4. hét: Patriots @ Chiefs

Kép
Chiefs

Egy nagyon érdekes és tanulságos meccsen van túl a Patriots. A regnáló bajnok otthonában, nem éppen ideális körülmények között lépett pályára és sokáig meccsben is tudott maradni. Az egyéni hibák azonban megbosszulták magukat és végül 26-10-re a hazai csapat győzött. Nézzük, kik kerültek ezúttal az UP-ba és DOWN-ba!

UP

Damien Harris: Szerintem mindenki várta Harris bemutatkozását a biztató edzőtábori teljesítmény után. Szerencsére bizonyította, hogy az augusztusi formája nem egyszeri kiugrás volt, a támadósor legjobbja volt a Chiefs ellen. 17 futásból kereken 100 yardot ért el (5,9 yardos átlag), látszott, hogy megvan benne a sebesség, jól rázta le magáról a védőket is.

Védelem: Nem szeretnék (és nem is lehet szerintem) senkit kiemelni, az egész védelem odatette magát ezúttal, az NFL legveszélyesebb támadósorát tartották 19 ponton. Természetesen az egész mérkőzés során nem lehet megállítani egy ilyen támadógépezetet, de az első driveban nyújtott gyengébb játék után felpörögtek, és jól limitáltak a Chiefs-offenset. A védősor remekül állította meg a futást (többnyire), a secondary jól védekezett az elkapókon, talán a pass rush hagyott némi kívánnivalót maga után. Azok az apró momentumok, amikből tavaly rendre labdát szerzett a védelem, most pont fordítva sültek el: két interceptiont is elejtettek a védők, illetve egy Mahomes-fumblet néztek be nagyon csúnyán a zebrák...

Jake Bailey: A punternek jó napja volt - ez azért sokmindent elárul a mérkőzésről. Mindhárom puntja az ellenfél 20 yardosán belül landolt, 52,3 yardot átlagolt.

DOWN

Brian Hoyer: Mással nem is lehetne kezdeni a DOWN-t, Hoyer borzalmasan játszott. A mérkőzést borzalmasan kezdte, hihetetlen homályokat dobott (közte egy INT-vel). A második negyedben már biztatóbban mozgott - a futójáték is fejlődött - de a kritikus helyzetekben ismét rosszul döntött: az első félidő végén nem dobta el időben a labdát, így lepörgött az óra, ezért nem tudott field goalt rúgni és egyenlíteni a csapat. A második félidő elején szintén a redzoneban ütötték ki a kezéből a labdát - ismét három ponttól fosztotta meg ezzel a csapatot. Ezután állt be a helyére Stidham, aki már biztatóbban mozgott, de az ő teljesítménye is hagyott kívánni valót maga után.

Julian Edelman: Edelman is gyengén játszott, több elejtett passza is volt - az egyikből picksixet szerzett a Chiefs és lezárta a meccset. Valószínűleg a sérülése is hátráltatja a veterán elkapót, de az eddigi négy meccsből csak a Seahawks ellen játszott úgy, ahogy azt az előző években megszokhattuk tőle.

Hozzászólás

Egyébként ha valami biztatót is szeretne látni az ember akkor érdemes ránézni a sorsolásunkra... 2-3 nehezebb meccs vár ránk (amik sinán nyerhetők) a többin bőven favoritok vagyunk Cammel.

BB megmutatta hogy még mindig ő a liga legnagyobb defense guruja az öreg rozmárnak is feladta a leckét.

A felforgatott O line is elég jól játszott szerintem. 

Hiányolom Onwenut és Herront az UP-ból, hatalmasat játszottak mindketten, bár lassan Onwenutól ez elvárás lesz.

Nem véletlenül hiányoltam Onwenut, a PFF-nél megint ő lett a hét újonca, és jelenleg a 2. legjobban értékelt OL az egész ligában.

Harris érdemeit nem vitatva Én a teljes futó szekciót UP-ba raknám, hiszen a többiek kevesebb kisérletből közel annyi yard-ot szereztek.

Nálam a "vadiúj" Ofal is UP, nem kis részük volt a sok futásban, Hoyer a sack-jeit szinte maga kereste. Egy 6.kör/195.pick a negyedik mérkőzésen 100%-os  támadó snap-et abszolvált. Hétről hétre 2-5-10-75! Gratula OT J.Herron!

A védelem kitartó küzdőképessége bámulatra méltó és most a sec. is felzárkózott.

Két kinti sajátos újságírói megjegyzés a meccsről:

  • "...A Patriots kemény játékot veszített el a Chiefs, az NFL, a bírók és B.Hoyer ellen..." (R.Hill/A.Shane, Patspulpit Podcast)
  • "...Hoyer részeg, nem engedhetik, hogy autót vezessen..." (D.Keyd, NESN)

Sziasztok! valaki látja már az arena/4-t a telekom TV-nél? ha igen akkor milyen csomagban látható?

 

A csatornakiosztásban már megjelent, de ezen üzenet írásáig azt látom, hogy előfizetésért hívjam a 1414-et. Ez azért gáz, mert olyan csomagban vagyok ahol látnom kellene. Maga a csatorna is csak újraindítás után jelent meg a listámban. Van sima és HD is, de egyik sem aktív.

Vegyesek az érzelmeim, először a szezonban

BB összerakott egy tökéletes taktikát, amit sajnos Hoyer és Stidham el...tak...  meg a csíkosok ... és Sajnos, JE11 is brutál hibákat csinál

Megtudtuk, Stidham miért nem lesz soha nfl kezdő, és miért kellett CN

Nekem ez a fumble, meg a tavalyi Kelce Fumble, és a Harry elvett tuchdown már túl sok hiba, amire azt tudnám mondani, hogy benézték... zavar ez a történet, meggyőződésem , sem tavaly, sem idén nem engedték a Pats-t kibontakozni

A D# remek volt, ezt a meccset szerintem egy közepes CN-nal, vagy egy gyenge TB12-el lehozza a Pats

BB a legnagyobb

 

 

Szerintem Stidham-et még ne temessük, érthető ha egy KC ellen megremeg a keze, de szerintem a denveri musztángok ellen javítani fog! Persze én is várom vissza a kedves bohócot, mert élmény nézni hogy táncol ki a zsebből ha kell! Hoyer meg mehet amerre lát, bnelőle már nem lesz semmi érdemleges, a pénzét meg adjuk CN-nak!

Hoyer maradjon Nr3 QB-nak, rengeteg a tapasztalata az ellenfél modellezésében, ezt nagyon sokszor elmondták róla. A védelem tud tanulni a segítségével.

Viszont pályára ne küldjük.

Ennyi éves karrier után pontosan tudják, hogy mit tud, szóval valószínűleg pont ezért is hozták.

Én mondjuk nem csodálkoznék azon, ha végül az edzői team-ben kötne ki.

 

Szerintem ott hibáztok (mert nem csak Te temeted Stidhamet) a fiatal irányítókkal kapcsolatban, hogy azt hiszitek azonnal hozzák majd a pályája csúcsán lévő TB-Brees stb szintet. Nem mindenki Mahomes, de még neki is kellett egy fél szezon mire belelendült amikor pályára léphetett végre kezdőként. Az első egy-két kezdő ÉV!! szokott azzal eltelni, hogy vannak szép megmozdulások, és érthetetlen hibák is a játékukban az újonc irányítóknak. Aztán idővel optimális esetben a szép megmozdulások lesznek túlsúlyban, vagy ha nem, akkor keresnek mást helyette. Stidham tavaly beállt pár percre, idén meg másfél negyedre a tíz pontos előnyben lévő bajnok ellen. Előbbinél gondolom mondták neki, hogy dobjon nyugodtan, nem baj ha elcseszi mert akkora az előny, utóbbi esetben meg dobáskényszerben volt a hátrány miatt. Én tovább drukkolok neki, és remélem kap majd normális esélyt is, miközben elismerem, hogy CN más kategória jelenleg, és kár, hogy nem Ő játszhatott.

Teljesen egyetértek veled. Szerintem is reménykeltő a srác! Bízom benne, hogy hétvégén egy hetes teljes felkészüléssel, rá szabott playbookkal már egy másik arcát láthatjuk.

Ami nekem feltűnt az az, hogy lassan mozog a zsebben nyomás esetén, ezen mindenképpen feljesztenie kell (azt láttuk, hogy TB még 40 évesen is tudott ebben fejlődni).

Halihóóóó

Szerintem....

 

UP:

  • Hogy egy olyan meccsen, amit az előzmények ismeretében mindenki tuti bukóra tett azon kellett izgulni, idegeskedni, hogy ha kevesebb óriási hibát követünk el akár nyerhettünk is volna.
  • Hoyerről kiderült, hogy mire alkalmas --- mentor, edző, szimulációs játékos, szurkoló (Csak a rosteren ne foglaljon helyet könyörgöm!!!)
  • Mahomest idegesnek látni a meccs alakulás miatt 😊


DOWN:

  • Két repülőgép költségét fizetni az útra a COVID elővigyázatosság miatt, amikor valószínűleg tök felesleges volt…
  • Vino + Calhoun – Tanuljanak meg úgy labdát szerezni, hogy ne legyen ideje a zebráknak belekontárkodni
  • Szertáros – baszki vaxolja már be a kesztyűket megfelelően és akkor nincs annyi WR drop, majdnem INT

Azért a teljesség kedvéért említsük meg, hogy Hoyernek volt egy elég látványos blokkja az egyik falemberen.

Teljesen igazad van, de Matt Ryannek volt egy sokkal komolyabb utána, ezért nálam örüljön, hogy nem DOWN-ba került :)