2020-as NFL Draft - 1. nap

Kép
NFL draft

A Patriots elcserélte az 1/23-mas pickjét a Los Angeles Chargers 2/5-ös és 3/7-es pickjére.


Pénteken hajnalban megkezdődik a 2020-as NFL Draft, ami a különleges helyzetre való tekintettel ezúttal gyakorlatilag online fog zajlani. A Patriots az első napon a 23. picket birtokolja, magyar idő szerint fél 5 körül választhat tehát minden bizonnyal Bill Belichick. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is követhetitek chaten az eseményeket, ahogyan a meccsek alatt is.

 

A 2020-as NFL Draft 1. körének választottjai:

#1 - Cincinnati Bengals - Joe Burrow, QB, LSU

#2 - Washington Redskins - Chase Young, DE, Ohio State

#3 - Detroit Lions - Jeff Okudah, CB, Ohio State

#4 - New York Giants - Andrew Thomas, OT, Georgia

#5 - Miami Dolphins - Tua Tagovailoa, QB, Alabama

#6 - Los Angeles Chargers - Justin Herbert, QB, Oregon

#7 - Carolina Panthers - Derrick Brown, DT, Auburn

#8 - Arizona Cardinals - Isaiah Simmons, LB, Clemson

#9 - Jacksonville Jaguars - CJ Henderson, CB, Florida

#10 - Cleveland Browns - Jedrick Wills, OT, Alabama

#11 - New York Jets - Mekhi Becton, OT, Louisville

#12 - Las Vegas Raiders - Henry Ruggs, WR, Alabama

#13 - Tampa Bay Buccaneers - Tristan Wirfs. OT, Iowa

#14 - San Fransisco 49ers - Javon Kinlaw, DT, South Carolina

#15 - Denver Broncos - Jerry Jeudy, WR, Alabama

#16 - Atlanta Falcons - AJ Terrell, CB, Clemson

#17 - Dallas Cowboys - CeeDee Lamb, WR, Oklahoma

#18 - Miami Dolphins - Austin Jackson, OT, USC

#19 - Las Vegas Raiders - Damon Arnett, CB, Ohio State

#20 - Jacksonville Jaguars - K'Lavon Chaisson, OLB, LSU

#21 - Philadelphia Eagles - Jalen Ragor, WR, TCU

#22 - Minnesota Vikings - Justin Jefferson, WR, LSU

#23 - Los Angeles Chargers - Kenneth Murray, LB, Oklahoma

#24 - New Orleans Saints - Cesar Ruiz, OC, Michigan

#25 - San Fransisco 49ers - Brandon Aiyuk, WR, Arizona State

#26 - Green Bay Packers - Jordan Love, QB, Utah State

#27 - Seattle Seahawks - Jordyn Brooks, LB, Texas Tech

#28 - Baltimore Ravens - Patrick Queen, LB, LSU

#29 - Tennessee Titans - Isaiah Wilson, OT, Georgia

#30 - Miami Dolphins - Noah Igbinoghene, CB, Auburn

#31 - Minnesota Vikings - Jeff Gladney, CB, TCU

#32 - Kansas City Chiefs - Clyde Edwards-Helarie, RB, LSU

 

 

https://chat.pats.hu/channel/draft2020

Hozzászólás

Csak egy butuska ötlet: nem lenne érdemes bepróbálkozni a chat helyett pl. egy Discord csatornával?

És akkor ott meghallgathatnám a nálam sokkal okosabbak azonnali véleményét is.

Nyilván a saját véleményem, de nekem piszok uncsi így a chat.

Ráadásul, ha van valakinek valami komolyabb elemzése, azt is elmondhatná ott. Mint régen a Podcast-ekben Pual és Spigo.

Nyilván nem olyan "jólszerkesztett" a dolog.

De ez csak egy ötlet, ami vagy működik, vagy nem. Kockázata nem sok van. Admin jogok a Discord-on is vannak.

Illetve a jelenlegi létszám még nem sok, szóval nem fulladna bábeli zűrzavarba a dolog.

(+ így nincs lelkiismeret furdalásom amiatt, hogy egyedül vedelek itthon :) )

Köszi az észrevételt, felvetem a szerkesztők között! 
 

Sajnos a draft az ilyen, kevesen vagyunk, akik élőben követik, azért volt ennyire családias a hangulat tegnap. A szombat esti részen tavaly is jóval többen voltunk :)

Mindig becsültem azokat akik iszonyat energiát belefeccölnek a draftba, de évről évre azt érzem, hogy szegények csak a pofont kapják BB-től :) Pl most is: munkanap előtt azért az ember nem fog éjszakázni, hogy a végén kapjon egy... trade-t :) Erre bőven elég volt reggel felkelni és elolvasni a híreket!

A Discord-on megpróbálnánk "voice"-ban dumálni és úgy viselkedni, mintha jóban lennénk egymással :)

Off

Egy évre leszerződtetük Marqise Lee-t. Hátha.

Amendola is abból volt...  De szódásból, mert nálunk ezzel nem volt gond. :-) Lee-ről: kifejezetten atletikus elkapó. Nekem nagyon tetszik a játéka. De jöjjön a draft... második köre...

Reggel ébredve elnézem a draft eredményeit nagyon nem ért meglepetés, bár Murray-t elnézegettem volna a csapatban.

Viszont az 1/26 választás azért felébresztette bennem a kisördögöt és a Gronk igazolás kapcsán kialakult vita (vagy baráti beszélgetés, ki hogy értékeli) egyik pontján elgondolkodtam. Brady és Gronk sértve érezte magát, mert egyik 42 éves kora ellenére nem kapott multiyear szerződést, a másik neve pedig felmerült egy trade kapcsán, ami elvezetett a mostani helyzethez, a szurkolók egy viszonylag nagy, de nem a csapathoz, hanem inkább személyekhez köthető része feldühödik és már a tampai fanshop online oldalát böngészi új relikviákért :-)

Mit szóljon ARod a tisztelettel kapcsolatban, nem egy 42, hanem 36 éves ikonról beszélünk, jövő évi HoF, akinek a posztjára a csapata feltrédel egy prodzsekt játékosért, miközben az elmúlt 10 évben nem igazoltak skill playert az első körben? Szerintem első pillanatban köpni-nyelni nem tudott...

Eközben itt van a galád Bill, aki gyakorlatilag az elmúlt 20 évben kimaxolta a két játékosban rejlő lehetőségeket és amikor elérkezett a pillanat, hogy (valószínűleg) belássa, se vele (TB), se nélküle nem tudja garantálni ennek a 20 évnek a folytatását, akkor nem erőlteti tovább és nem enged a sztár földtől elrugaszkodott igényeinek, na én ebben nem látom a tisztelet és megbecsülés hiányát. Az viszont, hogy Brady a döntését (saját szavai szerint) nem szemtől szembe mondta el BB-nek, hanem csak arra volt ereje, hogy Kraft mellé állva telefonon (......) közölje azt, na abban én látok némi emberi gyengeséget.

Nézni fogok Tampa meccset, már csak kíváncsiságból is, drukkolok a sikerüknek, miért ne tenném, de nem fogok a fejemhez kapni, ha valami jófajta edge 2-3-szor beleállítja a földbe Bradyt.

Várom, hogy a csapat új utakra lépjen, én ezt még nem tapasztaltam, hiába 16 éve nézem a  meccseket (el vagyok kényeztetve, életem egyik nagy csalódása Champ Bailey interception-je volt, jól elbánt velem a  sors :-)), addig is mindenkinek ajánlom, hogy hetente egyszer olvassa el a Devin McCourty cikket, szívmelengető és felemelő és erőt ad.

Igen, az nekem is megvan, ahogy a 42 éves Brady annyira fél Billtől, hogy csak a tulaj házából meri felhívni, miközben Kraft kezét szorítja :))

Valószínűleg ez az igazság, és nem az, hogy Kraftot apjaként tiszteli, és neki akarta először elmondani a döntését, méghozzá személyesen. Ehhez képest Billt meg egy telefonhívásra tartotta érdemesnek. Ki tudja, anno Brady hogyan és kitől értesült arról, hogy Bill el akarja tradelni?

Az ARod hasonlat több sebből vérzik. Egyrészt egy lapon nem említhető a két játékos, abból a szempontból sem, hogy mit adtak a franchisenak. Másrészt Rodgerst nem akarták eltradelni, ellenben jól kitömték pénzzel. Skill playerek? Mert Tom aztán futószalagon kapta Billtől az ilyeneket :)) 

Én megértem, hogy vannak sokan, akik inkább Billnek, megint mások meg inkább Tomnak tulajdonítják az elmúlt 20 év páratlan sikereit. Leginkább ennek a függvénye, hogyan itélik meg ezt a helyzetet is. Amit nem értek, hogy a Bill-hívők most miért mondanak kígyót-békát Tomra, hisz szerintük Bill bárki mással is hozta volna ezeket az eredményeket. Most legalább bizonyíthatja ezt.

Szerintem nincsenek Bill hívők:)

Eszembe nem jut SENKIT bántani azok közül akik itt maradtak vagy elmentek. Mindenki kivette a részét a sikerből, hálásnak kell lenni nekik emiatt. Én azokat bántom, akik hülye fűvel, kábszerrel vagy a magatartással elkúrják a saját (és valamennyire a csapat) életét.

Aki nem érti meg hogy működik az NFL, annak lesznek arculcsapások. Vannak egyéni érdekek és vannak csapatérdekek. Ha ezek találkoznak, akkor van boldogság, ha nem egyszerűen elválnak az utak.

 Bill bácsinak 16-6 a mérlege a NE-nél TB nélkül, 3 különböző qb-val, ezzel nem lehet vitatkozni, tehát ha van valaki, akkor ő képes lehet összehozni egy korrekt szezont. Az, hogy TB mire megy Belichik nélkül, azt majd meglátjuk fél év múlva.

ARod nem mérhető Bradyhez (nélküle a GB lenne az NFC Clevelandje) ... hagyjuk, komolytalan.

Azt mondtam, hogy BB kimaxolta a Tomban és Gronkban rejlő potenciált, tehát a tehetségüket. Ki állította azt, hogy csak ő kellett hozzá?

Ja, azt meg el is felejtettem, hogy Kraft az meg a kvázi apukája és még együtt sírtak is... ez teljesen más helyzetet teremt😀😀😀 én csak ezt az egy dolgot kritizáltam, 20 év közös munka megérdemelt volna egy személyes megbeszélést a végére, de hát ízlések és pofonok.

Nálam TB továbbra is top5 nfl player ever marad, sok sikert kívánok neki a Buccaneersnál a QB és GM pozícióhoz.

Szia,

zozo692 minden szavaddal egyet értek!! Tökéltesen fogalmaztad meg a kialakult helyzetet. 

Tudom nem szoktunk (sokan nem szeretik :) ) hasonlítani az európai "gömb" focihoz, de a helyzetet a Manchester Unitedhoz teljesen megegyező. Volt millió sztár játékos, de az eredmények minidg maradtak, amíg a klubbot egy bizonyos Sir Alex Ferguson irányította, de amint ő abbahagyta minden össze is omlott. Meglátásom szerint nálunk itt ugyab ez a helyzet, amíg az "öreg" Bill bácsi itt van lesz eredmény. Persze nem várom, hogy bajnokok legyünk egy teljesen kezdő irányítóval és több poszton átalakuló kerettel, de reménykedem egy nézhető/szerethető csapat kialakításán. 

Fantasztikus volt ez a 20 év, nagy valószínűséggel sose lesz már ilyen (nem csak a mi szeretett klubbunknál, hanem nagyon máshol sem), de személy szerint én nagyon várom az új idényt, hogy mit fogunk kezdeni egy teljsen új gárdával. Ilyen még úgysem volt a 16 év szurkolói karierem alatt :) egyszer ennek is el kellett jönni, és itt volt a tökéletes időpont. 

Természetesen benne van, hogy 9-10 x kikapunk és nem jutunk rájátszásba, de én akkor is minden meccset meg fogok nézni (még éjjel 2kor is :) ) , mint eddig. Ha pedig még rosszabbúl alakulna a helyzet, akkor jövőre jöhet Trevor Lawrence 1/1 - ben :) :) :) :) :) . Minden rosszban van valami jó :) 

Na akkor várjuk a draft 2. napját, és jöjjenek az újoncok....

Caserio sajtótájékoztatója alapján nem feltétlenül az volt cél, hogy kicseréljünk az első körből. Valszeg egyszerűen nem maradt senki a boardon a húzásunkig, akit feltétlenül vittünk volna és értéken lévőnek gondoltak BB-ék 1/23-ra (plusz utalt arra is, hogy jó pár poszt elég mély még a későbbi körökben is).

Érdekes lesz a mai nap. Van 5 pickünk, sztem lesz ma is cserebere velük

Jordan Love-ot azért többen emlegették, mint lehetséges opció. Ezek szerint bízik BB Stidhamben! Ennek kimondottan örülök! A 2/5 picket nem értem, így is-úgy is bust, minek 2. kör? :)

Válasz InfiniteLoop üzenetére

Legyen LB vagy mondjuk Mims. Safety már veszélyes terep a második körben, mert majdnem CB (DB ugye mindkettő).

Örülök, hogy a Miami Tuát választotta, benne egy olyan RGIII szintű karrier van, Herberttől hosszú távon jobban tartottam volna.

Szerintem letolják a szezont három QB-el, azután a következő holtszezonban a már akkor 38 éves Fitz lelép a csapattól. Marad Tua és Rosen, hogy milyen sorrendben az addigra elválik.

Szerintem BB azért engedte el Bradyt a: mert nem volt rá pénz b: mert szerintem az öreg még leakarja rakni a következő csapat alapjait. Valljuk be már nincs messze az se, hogy BB visszavonul én azt mondom 2-3 év múlva és akkor nem lenne ideje lerakni az új csapat alapjait. Amúgy sok helyen olvasom Pats szurkolók kommentjei között, hogy most mi lesz, hogy lesz stb.. Elkell fogadni, hogy most idén lehet, nem nyerjük meg a csoportot (bár szerintem a Jets és a Dolphins nem lesz sokkal erősebb idén még). De van egy jó alap, ha a támadófalat nézzük, ha Thuney marad akkor van egy fiatal falunk amire lehet építeni (nyílván Cannon helyettesét kell megtalálni), ha Stidham működik ez a fal mögött, akkor megvan oldva az irányító poszt, ha nem fog neki, akkor lehet jövőre a világ összes pénzével hozni egy irányítót. A védelem az meg valahogy mindig hoz egy megbízható szintet a CB sorban ott van Gilmore, Jojo. JC Jackson, akik még viszonylag jó korban vannak, akik megadhatják az alapot. A tavalyi draftért mindenki lehúzza BB szerintem  az idei évet még várjuk meg evvel Harry, ha nem sérül meg előre fog lépni, ott van Stidham, akit most fogunk megtudni mit is tud igazából, Winovichnak tavaly sem volt rossz szezonja még ő is fejlődhet, ha ők hárman idén előrelépnek, akkor máris jobban néz ki a tavalyi draftunk. Szóval legyünk türelmesek és szurkoljunk a csapatnak, most nyílván nehezebb lesz, mert valószínűleg kevesebb siker lesz, de egyszer tudtuk, hogy eljön egy ilyen időszak is. :) 

És ott van még Froholdt, Cajust és Williams akikből még semmit, vagy csak alig láttunk. Belőlük is lehet még bőven valami.

Véleményetek szerint milyen posztokra választunk a második napon? Jöhetnek olyan tippek is, hogy kit választunk. :)  

Tuti Safetyvel (McKinney?) kezd az öreg. :D A 3. körben jön egy linebacker (Wilson?),  támadófalba valaki (Cushenberry?, Hennessy?, Peart?) és egy tight end.(Harrison Bryant?, Trautman?) Ja és QB is jön szerintem. (Fromm?, Morgan?) Nekem ez a tippem, de lehet a támadófal helyett, elkapó lesz, így hogy Andrews tegnap bejelentette, hogy tud játszani.