2020-as NFL Draft: LB Josh Uche

Kép
Uche

A Patriots a 60. választással a Michigan védőjátékosát, Josh Uchét választotta ki. Vele ismerkedhettek meg kicsit részletesebben.

Uche mindössze a tavalyi szezonban számított kezdőnek az egyetemen, nincs tehát túl sok tapasztalata. Nagy előnye, hogy sokoldalú játékos, rá lehet bízni passrush feladatokat is, ugyanakkor coverageben is remekül használható. Volt olyan videófelvétel róla, amikor 40 yardra a line of scrimmagetől ütötte el a labdát az elkapó elől...

Először beszéljünk a pozitív dolgokról vele kapcsolatban: hihetetlenül robbanékony játékos, széles pass rush repertoárral rendelkezik. Minden snapnél az utolsó lehelletéig küzd, remekül blitzel, ezzel nehéz helyzetbe hozva a támadófalat. A Patriots rendszerébe nagyszerűen fog illeszkedni, Kyle Van Noy szerepét veheti át a védelemben. Remekül fűzi át magát a tackle-ök hóna alatt. Nem kimondottan csak a szélen használható, beljebb is mozoghat egyértelmű passz-szituációkban.

Meg kell említeni vele kapcsolatban néhány olyan dolgot is, ami aggodalomra adhat okot esetleg. Említettem már a tapasztalat hiányát; mindössze egy évet (2019-ben) játszott kezdőként az egyetemen. Termetéből adódóan a futójátékok megállításában lehet gondja, eltüntethetik az ellenfél tackle-jei. A "poszttalansága" is visszaüthet, bár én ettől a Patriotsban nem tartok, Belichick szereti az ilyen típusú játékosokat (és tudja is őket használni).

Az NFL-ben tipikusan WILL LB szerepkörben (gyenge oldali linebacker) játszhat, esetenként feltűnhet a védőfal szélén és közepén is akár, illetve néhány alkalommal belső linebackerként is pályára lehet majd küldeni. Könnyen lehet, hogy az első naptól sok snapet fog kapni, egykori egyetemi csapattársával, Chase Winovich-csal osztozhatnak a snapeken. Az idei combine-on mindössze a fekvenyomásban vett részt, 18 ismétlést produkált.

Forrás: PatsPulpit TheDraftNetwork

Hozzászólás

És akkor az UDFA játékosok: 

CB Myles Bryant 

WR Will Hastings 

QB J'Mar Smith

Nem értem ezt a termetbeli problémát. 6.1-6.2 és 245-250 font súlyú.Alig észrevehetően kisebb mint KVN veteránként. Magasságán nyilván nem tud változtatni, de izmot építhet ennyit rövid idő alatt ha a 245 igaz csak. PFF-nél pl 6.3 magas (bár ott meg 238 font csak, ahány forrás annyiféle adat szinte),

Az meg, hogy csak az utolsó évében volt kezdő nem releváns, az a lényeg akkor mit mutatott, és az elég meggyőző. Burrow sehol nem volt az utolsó éve előtt, most meg 1/1 lett (bár ugye még nála sem tuti hogy beválik). Én örülök hogy csak ezeket a negatívumokat találták a szakértők vele kapcsolatban, mert a szememben nem igazán azok.