2020 Patriots Mock Draft 1

Kép
NFL draft

Már nincs két hét a draftig és mi még nem is csináltunk mock draftot. Ez így nem mehet tovább! Kezdjünk egy olyannal, amelyben nincs draftjog csere. Aztán majd lesz olyan is, ahol Bill Belichicket megszégyenítő csereberék lesznek.

Ezt a mock draftot a fanspeak.com On The Clock szimulátorában, az összesített big boardon csináltam. Jöhetnek a vélemények, illetve a ti mock draftjaitok!

 

1/23 Jordan Love, QB, Utah State

Alapvetően lejjebb cserélnék, mert jó lenne 2, körös jogo(ka)t szerezni, de azt majd a következő mock draftokban. Ebben nincs trade és ha már Jordan Love lecsúszott az 1/23-ra, akkor be is húzom. Hadd versenyezzenek Stidhammel. Jordan Love az egyik top irányító volt 2018-ban, hiszen 32 touchdown mellett csak 6 interceptiont dobott és úgy beszéltek róla, mint top5 játékos. Aztán 2019-ben elment mellőle mindenki (csak egy kezdő támadó maradt és az edzői stáb is ment) és elég erőteljesen visszaesett a teljesítménye. Bár yardokban megdobta azt, amit 2018-ban, azonban csak 20 td és 17 int került a neve mellé. Mahomes-i karja van, de tavaly nem mindig hozott jó döntéseket. BB és Josh McDaniels biztos kihozná belőle a maximumot, ami mint írtam, akár Mahomes-i magasságokba is emelheti.

Akik még szóba jöhettek: LB Patrick Queen, S Xavier McKinney, LB Kenneth Murray, EDGE AJ Epenesa, S Grant Delpit, OT Austin Jackson, OT Josh Jones, WR Brandon Aiyuk, WR, Laviska Shenault Jr.

 

3/87 Adam Trautman, TE, Dayton

Sokak szerint Cole Kmet az idei legjobb tight end, mások szerint Adam Trautman. Mondjuk egyik sem közelíti meg az első kört. Itt a harmadik kör végén viszont abszolút lyukas posztra húzok a Patsnek. Daytonban játszott a fal mellett és az oldalvonalnál is. Négy évig volt kezdő és az egyetem valaha volt legtöbb elkapását és yardját produkálta ez idő alatt, ami azért nagy szó, mert élete első elkapása szintén az egyetemen volt (19 évesen - 2016 szeptember). Korábban kizárólag irányítót játszott. Összességében nem atletikussága és elkapási képessége az, ami miatt megér egy 3-ik kört, aztén a többit meglátjuk.

Akik még szóba jöhettek: TE Hunter Bryant, TE Harrison Bryant, OG John Simpson, EDGE Jabari Zuniga, LB Akeem Davis-Gaither, S Terrell Burgess, LB Logan Wilson, LB Jordyn Brooks, CB Amik Robertson

 

3/98 Akeem Davis – Gaither, LB, Appalachian State

Tulajdonképpen a szegény ember Isaiah Simmons-a. Ezért a harmadik kör. Az egyetemen 3-4-ben külső linebackert játszott, így illik a Patriots sémájába is. Gyors és fürge, amivel elkerüli a blokkokat és hamar odaér az ellenfél játékosához. Nagyon lelkes, folyamatosan pörög, ami néha gond is lehet, szóval kicsit le kell nyugodnia és többet gondolkodnia, de minden adottsága megvan, hogy hasznos kezdő játékossá váljon. Csak kicsit csiszolni kell rajta, addig meg ott van a speciális csapategység.

 

3/100 Davon Hamilton, DI, Ohio State

Kell a fal közepébe valaki, hiszen Danny Shelton távozásával nem maradt nagy, erős NT szerű játékosa Belichicknek, ami viszont fontos poszt az ő 3-4 Under sémájában. Davon Hamilton ezt az űrt hivatott betölteni. Szó szerint. 6’3” magas és 320 font. Bika erős játékos, aki kiváló évet zárt 2019-ben. Nem csak erős, de agresszív és erős karjaival azonnal fogságba ejti a támadó faljátékosokat és minimum kiváló a futás ellen. Azonnali kezdő lehetne a Patsben. Hogy miért elérhető még a harmadik körben? Mert az NFL a gyorsabb, fürgébb belső falemberek felé tart. Ugyanakkor a Patriots sémájába kiválóan illeszkedne.

Akik még szóba jöhettek: WR Van Jefferson, TE Hunter Bryant, WR KJ Hill, CB Amik Robertson, S Brandon Jones, TE Harrison Bryant, EDGE Kenny Willekes, WR Colin Johnson, WR Isaiah Hodgins, S Terrell Burgess

 

4/125 James Proche, WR, SMU

Már a Senior Bowl környékén felreppentek a hírek, hogy a Patriots nagyon szereti Proche játékát. 4 évig volt kezdő az SMU-ban. Slotban és a pálya szélén is játszott és ezidő alatt megdöntötte Emanuel Sanders minden iskola rekordját (301 elkapás, 3 949 yard, 39 touchdown, 4 996 összyard). Talán egy kicsit alulméretezett, de ezt erős versenyszellemével és keménységével kompenzálja. Alig ejt el labdát (219-ben 111 elkapás és csaj 4 drop) és visszahordóként is remek (kick return:31/615/0 – 19,8-as átlag, punt return: 50/382/0). Néha annyira lelkes, hogy kapkod. Ezen javítania kell. Ugyanakkor már 24 éves. Edelman tökéletes utódja lenne.

Akik még szóba jöhettek: WR Tyler Johnson, TE Devin Asiasi, OT Alex Taylor, EDGE Johnatan Garvin, CB Troy Pride Jr, CB Lamar Jackson, S Geno Stone, S K’Von Wallace, RB AJ Dillon

 

5/172 JR Reed, S, Georgia

Egy volt NFL játékos fia, ami meglátszik a gyors játék felismerésében és reakció idejében. 42 meccsen volt kezdő a Georgia-ban, ahol single high safety-t vagy slot cornert játszott. Néha túlságosan is agresszív és nehezen válik le a blokkokról. Megvan benne a gyorsaság, az IQ, és a professzionizmus, hogy kezdő játékos legyen, de ő is kicsit túlkoros (24), akinek nincs meg a poszthoz a tökéletes fizikuma.

Akik még szóba jöhettek: RB Antonio Gibson, OG Solomon Kindley, RB Lamical Perine, Cb Reggie Robinson II, CB Harrisson Hand, EDGE DJ Wonnum, G Michael Onwenu; WR Thriston Jackson; RB DeeJay Dallas

 

6/195 Michael Onwenu, OG Michigan

Tipikusan olyan játékos, akit azért választanak, mert megvannak a fizikai képességei, de mindenben fejlődnie kell. Egy tank, aki 344 fontjával átgázol rajtad, de az időzítésekkel és a kézhasználattal akadnak gondjai. Projekt játékos, akiben van fantázia.

Akik még szóba jöhettek: TE Dalton Keene, LB Marcus Bailey, CB Javaris Davis, DI Khalil Davis, DI McTelvin Agim, DI Raequam Williams, S Tanner Muse, EDGE DJ Wonnum, EDGE Derrek Tuszka; WR Thriston Jackson; RB DeeJay Dallas

 

6/204 DJ Wonnum, EDGE, South Carolina

Háromszoros csapatkapitány, aki három év alatt 29,5 sacket ért el az egyetemen. Szinte tökéletes fizikai képességek, de jelenleg inkább a folyamatosan pörgő motorjának köszönhető termékenységét, mint ösztöneinek vagy technikájának. Csere pass-rusher lenne, aki ha fejlődik harmadik évére a kezdő pozícióért küzdene.

Akik még szóba jöhettek: DI Khalil Davis, DI Raequam Williams, TE Dalton Keene, TE Sean McKeon, TE Cheyenne O’Grady, CB Essang Bassey, LB Joe Bachie, S Kenny Robinson, RB James Robinson; EDGE Derrek Tuszka; WR Thriston Jackson; RB DeeJay Dallas

 

6/212 Dalton Keene, TE, Virginia Tech

Mindenképpen szerettem volna még egy tight endet, még ha nem is Keene volt a célpont. Azonban sokréstűsége akár hasznot is hozhat a csapatnak. Fal mellett, pálya szélén, de még H-back poszton is játszott. Jó kezei vannak és az atletikussága is megvan a poszthoz, de útvonalain bőven van mit csiszolni. Kemény játékos, aki szeret is blokkolni, bár jelenleg inkább a váratlan szögek, mint az erő és technikai kiválóság jellemzi azokat is. Tényleg a sokrétűsége az erőssége.

 

6/213 Trishton Jackson, WR, Syracuse

Annak ellenére, hogy átlag alatti irányítója és támadófala volt, az egyetlen olyan ACC elkapó volt, aki minden meccsen legalább 85 yardot kapott el és 2019-ben két számjegyű touchdownt szerzett. Szépen felépített sebessége van (10 db 30 yardnál hosszabb elkapás 2019-ben), de útvonalain csiszolni kell, mert nem igazán képes elszakadni emberétől, ami magasabb szinten már gondot okozhat.

Akik még szóba jöhettek: RB Michael Warren, S Alohi Gilman, K Rodrigo Blankeship; EDGE Derrek Tuszka, RB Raymond Calais, WR Lawrence Cager, WR Desmond Patmon, RB DeeJay Dallas

 

7/230 Rodrigo Blankenship, K, Georgia

Jelenleg nincs rúgó a csapatnál és Rodrigo a legjobb a drafton. Azt hiszem az egyetlen is, szóval lehet, hogy előbb kéne lecsapni rá.

Akik még szóba jöhettek: RB DeeJay Dallas, RB Raymond Calais, S Jordan Fuller, LB David Woodward, DI Broderick Washington,

 

7/241 DeeJay Dallas, RB, Miami

Az 5-ik kör vége óta szemezgettem vele, de a futó posztot nem éreztem annyira fontosnak. Annál inkább a tackle posztot, azonban ott meg nem találtam jó értéket sehol. Mindig előbb vitték ki az embereimet. DeeJay Dallas egy erős testalkatú futó, akinek a lábai folyamatosan dolgoznak, akkor is, mikor többen akarják megállítani. Ennek ellenére nem lassú, hiszen egy punt visszahordott touchdownja is volt. Folyamatosan emelkedett a futásonkénti átlaga és maga az a tény, hogy nagyon jól passz blokkol már arra jogosítja, hogy draftolják. Gyorsabb döntések szükségesek a részéről és fejlődnie kell abban is, hogy érezze, lássa, hol lesz meg a lyuk a falon, de simán megcsíphet egy helyet az 53-as rosteren.

 

Játékos értékelések: Dane Brugler, The Athletic's 2020 Draft Guide

Hozzászólás

A Trautman meg a Hamilton pick tetszik, a late-round flier-ek közül meg Blankenship.

 

Love hiába tehetséges, nem kezdő irányító jelenleg, és én csak, akkor látnám értelmét a draftolásának, ha lenne előtte egy Brady vagy Brees féle veterán, 1-2 éves ablakkal, aki mögött tanulhat. Plusz ott van, hogy Stidham-et a hírek szerint imádja a stáb, szóval én hátul hoznék valakit inkább. Ha Stidham nagyon felsül, akkor lehet majd jövőre áldozni a posztra, mikor elől draftolunk, ha meg nem...

 

A Davis pick nekem nagyon fejvakarós. BB alapból nem draftol ilyen méretű LB-et, aki 225 lbs súlyú, ha igen (Gruger-Hill meg Matthew Wells ugrik be hirtelen), akkor is a 3. napon, és ezek a játékosok rendre nem fognak 53-at. Elandon Roberts volt ugye még 235 körül, aki megragadt, de ő is hátul jött.

 

Trautman a kedvenc TE-em, neki nagyon örülök. Hamilton nem tudom, hogy itt NT lenne-e alapból, szerintem Ő jobb fit alapvetően 4-3-ban, mint 3 tech, nálunk meg először 5 tech-ben nézném meg.

 

Proche-t kedvelem, de ő nekem reach a 4. körben. JR. Reed pick szerintem nem rossz, de nem gondolom, hogy FS lesz az NFL-ben. Valószínűleg közelebb fog játszani a LOS-hez. De tekintve, hogy öregek vagyunk S poszton, és BB alapból szeret a Bulldogoktól szemezgetni simán kiköthet nálunk.

 

Onwenu-t gondolom azért húztad, mert volt nálunk látogatóban. Wonnum-ot Reiss említette meg mostanság valamelyik cikkében, Keene-t meg, ha jól emlékszem Kyed szereti nagyon.

 

Összességében nekem nem igazán jött be a mock, de, ahogy írtad is az elején, én is kitradelnék az első körből, úgy nagyobb móka az egész, ez meg egy no trade verzió volt alapból.

Köszi!

Én sokáig kerültem Love-ot, mert azon az állásponton voltam, mint te, de aztán szépen lassan ez megváltozott. Szerintem tehetségesebb annál, hogy 1/23ra még elérhető legyen, no de ha a fanspeak ott hagyta, szerintem hiba lenne nem választani. Ha valóban annyira tehetséges, mint mondják és mint azt a 2018as idénye mutatja, akkor steal ezen a helyen.

Davis-szel tulajdonképpen egyetértünk. Valóban nem szokott BB ilyen linebackert választani, de én nem csak linebackerkent tekintek rá. Amolyan svajci bicska. Sokoldalusága miatt több szerepet is betolthet. Külső linebackerkent passz játékoknál lenne pályán. Kiválóan blitzel, ami BB semajaban fontos linebackereknel, és passz elleni védekezésben játszhat fontos szerepet. Nincs ilyen LB a csapatban, aki futokkal vagy slotban felallo játékossal lépést tudna tartani, ezért választottam. De tökéletesen értem a kritikádat vele kapcsolatban és elfogadom.

Az elakpokat úgy vitték, mint a cukrot. Proche maradt kb az egyetlen olyan, aki illene ide, nem hagyhattam bent. Mondjuk sztem nem is reach ezzel a profillal. Szóval itt nem értünk egyet :) 

A többi hátsó körös nyilván lutri. Mindegyikben van valami, ami miatt megragadhat a rosteren, de 4ik kör alatt ez már nem elvárás.

Igen,a csereberelos mock sokkal nagyobb móka lesz :) 

Koszi még egyszer a visszajelzést! Kérlek legközelebb se tartsd magadban :) (szívesen látnám a te mockodat is ;)

Tervezek majd összedobni egy mockot 2-3 nappal a draft előtt, már nagyjából megvannak az "embereim",  de még nézegetem a tape-ket.

Lefutattam gyorsan pár mockot. És nagyon durva mekkor WR rush volt. Gyakorlatilag mire a 3. körben rámkerült a sor úgy lerabolták a WR állományt,hogy alig találtam normálisat. Egyszerűen azt érzem,hogy ki kell cserélni az első körből és kétszer kell húzni a másodikban. Azt amúgy is kizártnak tartom,hogy BB megint WR-t húzzon elsőkörben.

Én az alábbi hiányposztokra koncentráltam ebben a sorrendben: OLB, WR, TE, WR, DL, K (mindíg csak az első 5 kört mockoltam le)

 

Spigo mit gondolsz ha kitradelünk az első körből akkor adnunk kell mellé mondjuk egy harmadik kör végét is ,hogy kétszer húzhassunk a második körben? Vagy elég lenne egy negyedik is? 

 

***Áhh most nézem nem menne át a 4. körrel. De mondjuk egy olyan,hogy NE 1/23 + 3/100 -> Mia 2/39 + 2/56 simán átmenne és elképzelhető lenne.

Érdemes felkereseni a first-pick.com-ot

Egyszerű reg utána bármelyik csapattal lehet tolni és lehet benne Tradelni... 

Mondjun elég vad dolgok is szoktak lenni

Pl Burrow csak 1/18 vagy Jags 3 első kört add és elviszi Okudaht meg ilyesmik de érdemes megnézni 🙂

Sziasztok!

Engem az érdekelne, hogy milyen stratégiával fogtok neki egy ilyen mock draft-nak?

Végignézitek a roster-t, írtok egy listát a need-ekről, némi fontossági súlyozással, aztán lehúzzátok mondjuk a top 15-öt, akiket majdnem tutin kihúznak első körben, és a maradékból ráböktök a szerintetek legjobb pl. LB-re, mert az van a súlyozott need listán legelöl?

Vagy van valami szupertudományos receptetek?

(no offence)

:)

 

Szia!

Igen, elsősorban megnézem, hogy mik a hiányposztok, de nem csak ez alapján választok, hanem hogy milyen értéket képvisel a játékos a kiválasztás helyén. Mert lehet, hogy a maradék LB az igazából csak két körrel lejjebb lenne értékén. Ehhez meg elég sokat olvasok játékos elemzéseket.

Pont ezért szeretek mock draftolgatni, mert így ismerem meg az elérhető játékosokat.

Hát Nekem az a véleményem, hogy a 6.-7.körrel nem is kell foglalkozni, az már szinte UDFA szint, akikből kiugró, ha 1-2 megragad a roster-en. Én a konkrét need-eket a következőképpen látom: C (Andrews visszatérésében sajnos nem bízok, ill. kockázatos elfogadható backup nélkül hagyni. Stidham-nak stabil fal kell!), K (Tudom, Folk szükség esetén "előhúzható", de nem perspektíva.) Erősítésre szorul a TE, WR, LB post.

Cushenberry az egyetlen ígéretes center nem biztos, hogy lecsúszik a 3. körbe.

Trautmann jónak tűnik, de mivel nagy a TE hiány a ligában, hiába gyenge kicsit a class, nem fogja megérni a 3. kört. Én Parkinson-t favorizálom, Ő biztosan elérhető lesz.

Noha van vagy tizenegy néhány K a prospect-ekben, kétségtelen Blankenship tűnik a legjobbnak és talán elkapható a 3. körön túl is.

Love nem ér meg Nekünk egy 23.pick-et. (Amit nagy valószínűséggel szerintem egyébként is elcserélünk.)

Allen a PFF szerint tavaly jobb volt mint Shelton, Wilfork méretű, backup-nek korai pick-et NT-re nem kéne áldozni.

Határozott WR és LB jelöltem (még) nincs.

Egyébként lassan kellene egy DMC utód is, talán Delpit, ha addig beragad.

Centerek azért vannak még. Ruiz például egy hátramozgás után simán behúzható. De bőven hátrébb is jöhet oda újonc.

Lehet, hogy igazad van és Ruiz még jobb is lenne, mint a szintén afroamerikai Cushenberry. (Afroamerikai centerünk talán még sohasem volt. :)) A Patspulpit egyik cikke meg Hennessy-t favorizálja, Ő nem afroamerikai. Egy szó mint száz, szerintem mindenképpen kell egy minőségi center a draftról. :)

Delpit? Te el tudod képzelni, hogy BB draftoljon egy olyan játékost, akinek a legnagyobb gyengesége a missed tackle hegyek? Nagyon meglepődnék...

És melyik prospect-nek nincs gyengesége? Volt már Nálunk missed tackle király, oszt csapatkapitány lett. :) Mérlegelendő a playmaker képessége és a sokoldalúsága (FS,SS, slot CB), az utóbbit azért BB szereti. De ha nem, hát nem :)

Sziasztok! Én mock draftra a https://www.profootballnetwork.com/mockdraft/   oldalt használom. (Itt lehet tradelni is.)

Itt az én trade nélküli mock-om:

1/23  Kenneth Murray (LB)       Szerintem a linebacker a legnagyobb needünk, ezért én csak akkor tradelnék ki az első körből ha kivinnék előttünk Murray-t.

(Ha kitradelnénk akkor legalább 2 második kört kéne kapni. Akiknek 2db második köre van idén: Colts, Ravens, Bears, Seahawks, Dolphins.)

3/87    Albert Okwuegbunam (TE)

3/98    KJ Hill (WR)

3/100 Jake Fromm (QB)

4/125 Leki Fotu (DT)

5/172 Nick Harris (C)

6/195 Alex Taylor (OT)

6/204 Oluwole Betiku Jr. (DE)

6/212 Josh Metellus (S)

6/213 Rodrigo Blankenship (K)

7/230 Jon Runyan Jr. (G)

7/241 Charlie Taumoepeau (TE)

 

Egy fanspeakes legfrissebb frissítéses database classic draft igazi TROLL draft :)

1/23 - Justin Herbert QB Tessék bent volt akkor már miért ne

3/87 - Matt Hennessy C - Kell a center mert Andrews még mindig kérdőjel

3/98 - Shane Lemiux - G védte Herbert seggét +  új QB (Stidham is az) új fal

3/100 - Hakeem Adeniji - OT kell a mélység

4/125 - Thaddeus Moss TE - Ha csak fele olyan tehetséges mint apukája akkor fasza lesz

5/172 - Raekwon Davis DL - Bama falember annyira szar nem lehet

6/195 - K.J. Hill - WR - Elnézve a videóit rendbe lenne nálunk és Minitron sem lesz fiatalabb

6/204 - Michael Pickney - LB Jó kis miniizomtorpedó

6/212 - Trevis Gipson - EDGE amekkora böhöm aránylag fürge

6/213 - Lamical - Perine - RB - sosem elég az RB

7/230 - Benioto Jones - DL zsírdisznó középre

7/241 - Myles Bryant - S - special teamer

Vélemény?

kalap xar!

 

Egyébként Thuneyval még mindíg nem egyeztünk  szómeg hosszútávon szóval szerintem benne van a pakliban,hogy elcseréljük. 

Egy ilyen Trade nekem tetszene:

NE adja: Thuney + 3/100

Mia adja: 2/39 + 3/70 

 

Így spórolnánk 14 milliót.

Kihúzhatnánk helyette John Simpson G-t aki elérhető a második kör végén harmadik kör elején.

 

És az alábbi pickek állnának rendelkezésre a drafton:

1/23, 2/39, 3/70, 3/89, 3/97, 4/125, 5/175....

 

Ezzel azért jó pár lyukat be lehetne tömni a rosteren.

OLB 1.kör / WR 2.kör/ G,TE,DE/ 3.kör WR/4.kör DT/5.kör....

Nem gondolnám, hogy ebbe a Dolphins belemenne.

 

A neten keringő nfl trade value chart-on (sokak szerint már nem igazán naprakész a lista egyébként) a mi 3/100-as pickünk telibe 100 pontot ér, miközben a Miami 2/39-e, 510 pontot, a 3/70-es pick, pedig 240-et, ami összesen ugye 750 pontot ér.

750 pont ezen a listán a mi (760) és a Saints (740) első körös közötti értékét lövi be, amiből, ha leszeded a 3/100-at érő 100 pontot még mindig 650 ponttal egy első körös picket ér (Baltimore - 660, Titans - 640). Szóval a trade alapján Thuney-ért a Dolphins egy hátsó első kört adna, ami nem valószínű.

Szerintem egy második kört bőven megér Thuney. maximum a 3. körös felmozgást kivesszük az üzletből. De nekem úgy meg kicsit kevésnek tűnik Thuney mégiscsak, a legjobb elérhető Guard volt a piacon... valami kis apró jól jönne még mellé , akkor egy 5. körből 4. végére való felmozgás? Az még beleférne szerintem. A Dolphinsnak amúgy is ott van a világ összes Pickje, szóval van mozgásterük. 

 

Amúgy is nagyon akarta a Miami Thuneyt és így nekünk nagyobb lenne a mozgásterünk a drafton és elég sok pénz ia felszabadulna.

 

John Simpsonról mi a véleményed? 

Kedvelem, bár a Clemson-tól kb nem emlékszem egy darab támadófalemberre, akit draftoltak mondjuk az elmúlt 8-10 évből (lehet még régebbről), azért az sokat elmond a programról ezt a pozíciót tekintve.

Nekem speciel Robert Hunt a kedvenc guardom, aki mondjuk RT volt az egyetemen, de sanszos, hogy beljebb lökik, utána jön Simpson. Viszont, ha tényleg menne a Thuney trade, akkor azt mondom minimálisat tradeljünk vissza, hogy összeszedjünk egy hátsó 3. kört (Packers), és vigyük el Ruiz-t, aki mehet Thuney helyére egyből, és így lesz megfelelő pótlás C pozícióba is, ha Andrews nincs rendbe, vagy csak szimplán jövő nyáron elengedjük.

 

De hiába OG2 nálam, max valamelyik 3. körös comp picket adnám érte.

Thuney pótolható lenne a draftról, szabadulna fel pénz. Én a piacról elhoznám Everson Griffent a falba viszonylag olcsó megoldás lenne.

Ahogy Te is mondtad Én is hátramozgonék kicsit a mondjuk az első körben ezzel is mondjuk egy 3. körös picket szerezve. Így már elég sok úgy 6 pickünk lenne a top 100 ban.

Griffen érkezésével a D.fal is rendben lenne. A drafton meg lehetne koncentrálni az igazi needekre: OLB , WR, TE , G talán egy S, illetve kicsit hátrébb DT vagy NT, DE is jöhetne mélységbe.

 

Vélemény?

Hova rakod Griffent? Ha marad a 3-4, akkor DE-nek pici, OLB-nek meg túl nehéz. A Vikings, ha jól tudom 4-3-at játszott és ott EDGE volt, ahova passzolt. Gyakorlatilag hasonló lenne a helyzete, mint Bennett-nek, aki nem igazán volt fit ebbe az új védelembe, hasonló problémák miatt. Meg, ha jól emlékszem Griffent elvitték tavaly kórházba, mert volt valami mentális zavar nála.

Ha jól rémlik akkor a szezonra rendben volt már griffen, és egész jó éve volt. Két jó évre tapasztalt veteránként hasznos lenne és nem túl drága mert nem kapkodnak érte. De igazad van a Vikingsban 4-3 ban volt, hozzánk nem igazán passzolna ha marad a tavalyi felállás.

Abban viszont nem vagyok biztos,hogy idén minden úgy marad ahogy volt. Tavaly Van Noy(6,5 sack) és Collins(7sack) is bőven kivette a részét a passrushból amire idén szerintem nem lesz kapacitás. 

Egy kis le és felmozgás után ezt boltoltam össze:

 

30. K'lavon Chaisson OLB

62. Brandon Aiyuk WR

98. Adam Trautman TE

100. James Lynch DT

125. Alex Highsmith DE

141. John Hightower WR

212. Calvin Throckmorton C

213. Josh Metellus S

Ezt Én így elfogadnám. Persze csak az alapján amit előzetesen tippelgetnek a szakértők, mert hogy melyik játékos mennyire válik be az még nyilván nem tudható.

nekem is sokszor előjön 1/23-ra, aztán ki tudja persze

Szerintem Aiyuk bőven kimegy a második kör végéig

Azt vettem észre,ha kicsit többet csereberélsz akkor több csúszás is van... bele lehet kavarni a dolgokba szerintem. pl. az első körben rendre lefelé mozgok, a harmadikból  felefelé  a másodikba, az ötödiktől lefelé pedíg felhasználom a pickeket  a mozgáshoz.

És ez még nem is áll messze a valóságtól mert BB aztán tényleg elég jól megszokta kavarni az állóvizet.

Mock Trade!

Pats adja: 1/23, 3/98

Colts adja: 2/34, 2/44    Bízom benne, hogy bent lesz még Love és feljön érte a Colts.

És Pats adja: 2/34 és 3/100 

Ravens adja: 2/55 és 2/60    

(Így lenne három második körösünk: 2/44, 2/55, 2/60 és egy harmadik kör: 3/87) 

Így szerencsés esetben jöhetne mondjuk Baun (LB), Hennessy vagy Cushenberry (C), meg egy Safety (pl: Chinn vagy Winfield). Az öregnek húznia kell egy embert a secondarybe a második körben. 

Mit gondoltok? 

 

 

Egy cserélgetős... 3 hátra trade volt 

1/23 adtam jött 1/27 és 2/32

3/36 adtam és jött 3/39 és 4/21

Az eredeti 5-dik körért kaptam a 5/29, 6/13, 6/30-at

A- kaptam értékelésnek XD

Round 1 Pick 27 (SEA): Kenneth Murray, ILB/OLB, Oklahoma (A)

Round 2 Pick 32 (SEA): Chase Claypool, WR/TE, Notre Dame (A-)

Round 3 Pick 23: Matt Hennessy, C/OG, Temple (A+)

Round 3 Pick 34 (COMP): Hakeem Adeniji, OT/OG, Kansas (A+)

Round 3 Pick 39 (PHI): Davon Hamilton, DT, Ohio St. (A+)

Round 4 Pick 19: Jauan Jennings, WR, Tennessee (A+)

Round 4 Pick 21 (PHI): J.R. Reed, FS/SS, Georgia (A+)

Round 5 Pick 29 (G.B.): Kendall Coleman, DE/OLB, Syracuse (A+)

Round 6 Pick 13 (G.B.): A.J. Green, CB, Oklahoma St. (A+)

Round 6 Pick 25: Benito Jones, DT, Ole Miss (A+)

Round 6 Pick 30 (G.B.): Rodrigo Blankenship, K, Georgia (A+)

Round 6 Pick 33 (COMP): Arryn Siposs, P, Auburn (A)

Round 6 Pick 34 (COMP): Gage Cervenka, C/OG, Clemson (B)

Round 7 Pick 16: Bravvion Roy, DT, Baylor (A+)

Round 7 Pick 27: James Morgan, QB, FIU (A+)

Idén 2 csapattal indulunk, hogy ennyi embert draftolunk? :)

7-9 picknél többet nehéz rosterre helyezni.

Az a baj, hogy jövő évre nem lehet tradelni mert akkor oda átvittem volna a pickek egy részét :)

Kik a kedvenceitek ezen a drafton? Kiket néznétek meg szívesen a Patsben? (nem a top prospectekre gondolok itt, bár mondjuk egy Simmonst megnéznék itt :D )

Anthony Gordon QB, Darnell Mooney WR, Cam Akers RB, Adam Trautman TE, Cesar Ruiz C, Robert Hunt OG, Isaiah Wilson OT, Ross Blacklock DT, Alex Highsmith EDGE, Logan Wilson LB, Markus Bailey ILB, Amik Robertson CB,  Antoine Winfield Jr. S

Nekem: Tee Higgins WR, Lloyd Cushenberry C, Leki Fotu DT, Kenneth Murray LB, Jeremy Chinn S, (bár McKinney és Winfield is kedvencem), Terrell Burgess, Harrison Bryant TE

Ti hogy vagytok képben ennyi, még ismeretlen inasról? Ló mélyen megáshatjátok magatokat a témába, mert nekem egyikük sem mond semmit, és igazából abszolút hidegen is hagy az egész. 20 éve lehet valakik Brady papáról is így "mókáztak", aztán a mese valóra vált?

https://www.patriots.com/news/top-50-patriots-draft-fits?fbclid=IwAR3DJ_MM3p0noV8PkfQQBhcYiQL4E5jlNDhsst2bI1tAd1MWZcwqmTT-Y8A

Sziasztok!

Pár kört én is lenyomtam, ahol Spigo, de vágytam a cserékre (köszi Kevin Costner :) )

A kommentek között javasolt  https://www.profootballnetwork.com/mockdraft/ oldalon keresztül végül csináltam 2-t , figyelve arra is picit, hogy BB szeret nem foglalkozni a needekkel, a jelölteknél pedig a hivatalos NFL értékeléseket vettem alapul:

Mock 1.0:

27. Xavier McKinney S - azonnal hatással lesz a Safety sorra, ami azért szerintem tavaly billegett (Chung nagyon öregszik, Brooks se tetszett és Phillips kapcsán is szkeptikus vagyok)

59. Zach Baun OLB - Van Noy szerepkörét szerintem egy az egyben át tudná venni

87. Justin Madubuike DT - Beau Allen hozza a súlyt középre, kell egy fürgébb ember, ha Butlert jövőre meg kellene fizetni

98. Donovan Peoples-Jones WR - picit a szegény ember N'Keal Harry-je nekem, de kéne a nagy test (szerintem Sanut kivágjuk, Meyers pedig szerintem idén se lesz nagy faktor)

125. Alex Highsmith DE - bennem anno Trey Flowers keltett hasonló érzéseket, aláírnám a hasonló folytatást

176. James Proche WR - Edelman öregszik nagyon, minden évben kinézünk egy utódot (tavaly Isabella), egyszer be fog jönni

184. Anfernee Jennings DE - hasonló Baun-hoz, ha mindkettő beválik, akkor jövőre elbúcsúzunk Hightowertől 

204. Josh Metellus S - fiatal és olcsó Chung hasonmás, coverben megverik, de zúzhat a boxban

212. Justin Herron OT/G - RT és LT tapasztalat, lábsérülés, csapatkapitány...Pats fit

217. Jon Runyan Jr. G/OT - kérdéses Froholdt és Cajuste is, nem baj, ha van tartalék

241. Cheyenne O'Grady TE - elkapó TE, 3. számúnak még jó is lehet

 

Mock 2.0:

29. Xavier McKinney S

57. Ross Blacklock DT - lábsérülés, futás ellen nem a legjobb, de belső pass rush se árt 

92. Harrison Bryant TE - Kittle-höz hasonlítják, szerintem ennyi elég :)

107. Van Jefferson WR - útvonalak jól futja, a slot-ban otthonos, nagyon jól jönne

170. Nick Harris C - Andrews nagyon kérdéses, Karras nincs, úgyhogy relatíve korán lesz C választás

184. Oluwole Betiku Jr. DE - korai lehet, de a nyers tehetségén lehet dolgozni, amíg 1-2 ember (pl. Rivers) utolsó esélyével próbál élni

205. Justin Herron OT/G

212. Tipa Galea'i OLB - Betiku erőből, Tipa sebességből él, egy próbát megér a srác

230. Nate Stanley QB - fejlesztendő, főként a rövid passzos játékban, de szerintem nem fogunk annyira ragaszkodni ehhez Brady távozásával, másrészt Stidham lesz a kezdőnk, így korai QB-választást nem várok, gyakorló csapatba jó lesz.

241. Stephen Guidry WR - Harry-vel a szélen (középen gyenge nagyon), Edelman és Jefferson a slotban, ezzel szét húzni a pályát akár TE Bryant-tel, akár James White-tal középen

 

Vélemények? Nekem jobban bejönne a második verzió. Én nem hiszem, hogy az Offense kerülne feltétlenül előtérbe, inkább igyekszünk majd erősíteni a Defense-t, hogy ellensúlyozza a Stidham körüli bizonytalanságot.

A második "életszerűbb". Valamiért én is azt várom, hogy McKinney és Bryant nálunk köt ki, aztán lehet semmi nem lesz belőle, mert elviszik őket előlünk.

Szerintem BB megvárja, benn lesznek-e még azok a számára ( és senki másnak fingja nincs :) ) érdemes opciók, ha igen, akkor húzunk 1/23-ra

Mindenki LB,TE,QB vonalban gondolkodik, de szerintem Fal ember lesz. Olyan, aki futást tud támogatni és passz védelmet is tud nyújtani

Szerintem KJ Hill fog jönni a 3. kör környékén, és 2 TE draft is lesz, ahogy LB is 

Queen, és Okwuenbuan tetszene

De lesz szerintem csere-bere rendesen, nem fogunk annyit draftolni, mint amennyi pick-ünk van

ezt a Georgia QB-t, Fromm-ot sokan mondják a Pats-be, szerintem ő nem jön

igen izgalmas draft lesz

 

 

 

 

Én WR-nek: Hill-t, Van Jeffersont vagy Prochet tudom elképzelni. Szerintem nem húz az öreg a 3. körnél előbb WR-t. (Aztán az első körben behúzza Justin Jeffersont (adnám :D).

Első körben vagy LB-t (Queen, Baun, Murray) vagy McKinney (mert nem várják) vagy Ruiz-t húzzuk. Persze ha megtartjuk a picket és/vagy nem marad bent valaki olyan, akit nem várt senki.

A draftra készülő Alabama-elkapónak, Jerry Jeudynak sikerült 50-ból 9 pontot szereznie a Wonderlic-teszten. Az általános képességeket felmérő teszten átlagban 20 pontot szereznek a játékosok.

Csak, hogy mennyire nehéz egy ilyen teszt: 

https://docs.google.com/document/d/1UATJWROZkt-gxu6bpNMj0j85HGFTZxZopmItwHI1GsI/edit?fbclid=IwAR3zfJi_DgrOwoLg337p4lP5q9ApVNqCMPBkIkh7JdOjzOgcxFQUgF1lSm8 

De nem lehet mindenki Joe Thuney :)(Thuneynak azt javasolták a wonderlic előtt, hogy ne érjen el 40 pontnál többet, mert a túl okos spílerektől "megijedhetnek" a GM-ek. Thuney ezért csak 39 kérdésre válaszolt az 50-ből, a többit üresen hagyta. 39 pontja lett:)

Van benne pár hülyeség (mondások, aminél vagy a magyar fordítás hozott olyan mondást, amiről nem hallottam, nem is egyet), ill volt olyan, aminél nem SI mértékegységes váltás volt, és azt nem tudtam, de 43 pont így is meg lett. Szóval a 9, az olyan szintű agyi-analfabéta nálam, hogy nem is értem, hogy egy playbookot hogyan tanulna meg.

Aki nem látta a tesztet, íme két kérdés:

18., Az alábbi számok közül melyik a legkisebb?

2 -1 .8 .888 .99

 

38., Az év nyolcadik hónapja:

a) október b) szeptember     c) június d) augusztus e) július

Akkor képzeld el,milyen szinten lehetnek ezek az emberek ha még ilyenekre se tudnak válaszolni... akkor hogy tanulnak meg egy komolyabb playbookot 😄

Szuperbólon mondta egy inasom, hogy itt a csapatok össz IQ-ja 300, abból 250 a megirányítóké. :D Bődület, hogy milyen agyhalottak, de csak rájuk kell nézni. 

Azért ne legyünk igazságtalanok. Összesen van az 50 kérdésre vizsgaszituban 12 percük, azaz az elolvasásra, megértésre és válaszolásra kérdésenként 15 másodpercük. Akinek nem pörög az agya, annak azért ez még nem túl bonyolult kérdésekkel is kihívás

Válasz vicgeordie üzenetére

Nézheted úgy is, hogy 12 perc alatt tudott kitalálni 9 jó választ, amik között volt olyan is, mint a fenti 2. És még van egy csomó ilyen. 

Egy pár 3-10 másodperces kérdés:
1, 2, 8, 11, 18 ,22 ,23 ,24 ,25 ,28 ,32 ,37 ,38 ,39 ,41 ,44 ,45

Ez 17 kérdés, amit általános iskolások szerintem 80% osra megoldanának 15 perc alatt.

A 9 pont az extrém idióta emberről árulkodik. (szerintem) 

Ebben egyetértünk, szegény valóban nem a legélesebb kés a fiókban :)

(én inkább arra gondoltam, hogy aki csinál egy átlagos 18-28 pontot, az már bőven az a kategória, akinek megvan a "józan paraszti esze", noha százalékosan nézve egy 35-55%-os teszteredmény nem tűnik nagy durranásnak)

Frank Gore 5xProBowl-er Wonderlic tesztje: 6 :)

De a Larry Fitzgerald18 és Julio Jones 15 se szuper eredmény. Fitzpatrick-é 48, oszt mire ment vele?

Azt hiszem nem kell eltúlozni a Wonderlic teszt jelentőségét, TB is gyengébben teljesített (33), mint Thuney, aki pedig a 39. kérdésnél abbahagyta. :)

A playbook ráeső részét nem mp-ek alatt kell megérteni/megtanulni. Ráadásul van olyan is, hogy fociIQ, ami nem a Wonderlic teszt. 

 

Végül is nem sakk.... Fiam, elég, ha gyors vagy és erős, ha gondolkozni is kezdesz, abból már baj lehet...

Off

Happy Birthday Bill 🏈

 

A CBS sport elkészítette az összes csapat (255 pick) mock draftját. A Pats-ét így "jövendöli":

ROUND OVERALL PLAYER NOTES

1 18 QB Justin Herbert, Oregon from PIT/MIA/DET*

1 23 Traded to Detroit

3 87 Traded to Detroit

3 98 EDGE Jabari Zuniga, Florida

3 100 TE Adam Trautman, Dayton

4 125 CB Dane Jackson, Pittsburgh from CHI

5 169 EDGE Kenny Willekes, Michigan State from NO*

5 172 Traded to New Orleans from SEA/DET

5 174 LB Jacob Phillips, LSU from TEN*

6 195Traded to Tennessee from DEN

6 204 K Rodrigo Blankenship, Georgia from HOU

6 212 WR Malcolm Perry, Navy

6 213 TE Jared Pinkney, Vanderbilt

7 230 Traded to Tennessee from ATL

7 241Traded to New Orleans from SEA

Érdekesség a számomra, hogy OL játékos nincs a 9 draft jelölt között.

Más: Eluemunor és Butler a roster-en.

Miért kellene OL? Tavaly is húztunk azt hiszem kettőt, Thuney is egyenlőre úgy néz ki,hogy marad így mindenki megvan. Mire gondolsz hova kellene még az OL be ember? 

C Andrews biztosan van? Mert egy ideje nem hallottam róla, bár ez lehet jó hír. Szerintem nem túl vastag a OL, a fregoliemberek is elmentek.

Az igaz, de az egyiket sérülten draftoltuk, a másik meg a szezonkezdet előtt megsérült, azaz IR-en töltötték a szezont. Idén állítólag játékra készek, viszont Andrews még nem. A vérrög nem játék, Én szkeptikus vagyok a visszatérésében (ld. Garcia!), de minimum állandó bizonytalanság lesz,. Úgy gondolom egy C kellene. (Persze az utóbbi években kukából hoztuk Őket. :)) 

Igaz Andrewst elfelejtettem, így e C húzás benne lehet... de szerintem maximum az 5. kör környékén.

Múltkoriban jól fizetett (volna) a lottó! Párszor bepróbálkoztam én is.