2021-es Draft

Kép
2021

A 2021-es Draftra április 29. és május 1. között kerül sor Clevelandben. A Browns nagyon izgatott, hogy ők rendezhetik meg a 86. NFL Draftot és otthont adhatnak ennek a futball ünnepnek. Az idei Draft sem lesz teljesen hagyományos, ötvözni fogják a helyszíni elemeket a tavalyi virtuális Drafton jól bevált elemekkel.

Terveznek egy hagyományos showt a helyszínen, amelyre szigorú orvosi előírások mellett és vizsgálatokat követően lehet bejutni, valamint egy virtuális verziót is annak érdekében, hogy sok millió szurkoló is élőben követhesse az eseményt és ne maradjon le semmiről.

A liga március 10-én kihirdette a kompenzációs listát is és ezzel a csereberék előtt véglegessé váltak a Draft pickek.

Összesen 37 kompenzációs választási lehetőséget osztott ki az NFL 17 csapatnak a liga által kidolgozott kompenzációs formula alapján. Egyetlen csapat sem kaphat 4 választási lehetőségnél többet egy évben.

Idén a legtöbbet a Dallas Cowboys kapta (1-1 pick a harmadik körtől lefelé), majd őket követte az Atlanta Falcons, Green Bay Packers, Los Angeles Rams és a Patriots 3-3 pickkel. A Pats kapta a legmagasabb választás lehetőségét a 3. kör 96. pickjét.

A csapatnak a jelenlegi állás szerint 10 választása van a következő Drafton. Egy választás az első körben (összesítésben a 15.), egy a második körben (46.) és egy a harmadik körben (96.). A negyedik körben három (120., 122. és 139.), az ötödik körben egy (177.), kettő a hatodik körben (188. és 197.) és egy a hetedikben (242.).

Remélem idén az átlagon felülire sikerül a Draft és a szabadügynök piacon igazolt játékosokkal együtt ismét ott lesz a csapat az AFC élén, a Super Bowl várományos csapatok között!

Forrás: NFL.com, Patriots.com

Csináltam én is egy Mock Draft szimulációt, amiben sajnos a top irányítók hamar kifutottak, de Kellen Mondot megcsíptem a 96. helyen, aki szerintem fejlődőképes irányító és 1-2 év padozás után NFL képes lesz. Az összes választásom olyanokra esett, akik fejlődést mutattak az évek során, legalább is a statisztikáik szerint, mert bevallom, nem vagyok képes az egyetemi bajnokság megfelelő mélységű követésére. A választásaim szinte mind támadók, a védelmünk az igazolások és visszatérések után szerintem megfelelő lesz 2021-re.

Mock Draft

 

Hozzászólás

Nem én építem, edzem ezt a csapatot, de ha 15-ön nincs benn (vagy nem sikerül feltrédelni) irányító, akkor hátrébb kell menni. Kyle Pitts fantasztikus játékosnak ígérkezik, de az elmúlt napok bevásárlásai után, max cserealapként lenne értelme kivinni.
Én prognosztizálok még egy nagy lépést az öregtől, ami előrébb visz bennünket a drafton. Pl.: Adjuk 1/15; jövő évi 1 kör; Andrews és Gilmore - kapjuk 1/4 Atlanta. Vagy 1/15, jövő évi 1 kör + Gilmore - kapjuk 1/6 Detroit.

TE húzást az első körben kizártnak tartom. Ha nem lesz elérhető a kiszemelt QB, akkor az elérhető legjobb LB vagy WR kellene kiválasztani.Andrews csere meg vicc kategória lenne az új szerződése után.

Andrews (vagy Karras) nagyon jó cserealap lett ezzel a baráti szerződéssel. Ha lesz, a feltrade nagyon drága, meg fogják kérni az árát (és az NFL-ben nincs lehetetlen). Amúgy Atlantá-ba nagyon kellene pont jó center és CB, olvastam már erre utalásokat is, hogy esetleg partner lehet egy cseréhez.

Én azért húztam TE-t, mert véleményem szerint kulcsfontosságú a támadó játékok variálásánál. Kyle Pitts remek játékos, sok évre megoldaná az egyik TE helyet. Andrews csere hülyeség lenne, szerintem ezt senki sem akarja. Volt egészségügyi problémája, a csapat türelmes volt, most ezt hálálja majd meg!

Hát, természetesen mindenki úgy "mokkol", ahogy akar, de a Tied egy kicsit meghökkentett, mert nem Pats ízű. A legértékesebb pick-ünk TE lesz, amikor most igazoltunk két minőségit és tavaly két fiatalt? Most még kettőt? 4 WR? Volt valaha ilyen? Egy védelem sohasem lehet elég erős (backup-ok), hogy lepöckölhessük a draftról! Miközben a sec. minőségi része egyre idősebb (DMC, Gilmore)? Persze szerintem is valószínűleg nem fogunk mind a 10 pick-el igazolni. Megdöbbennék, ha a mock-od zöme posztra bejönne. Szerintem 1-1 QB, WR, CB, MLB ami várható mindenképpen. :) 

Hát, ha valami Pats izű, akkor az az, hogy olyan helyre érkezik játékos, ahova a legkevésbé várná az ember. :)

Amúgy meg szerintem draftolni nem 2021-re kell és nem a need-re való fókuszálás a legjobb stratégia. Ha van sok jó játékos egy pozícióban, akkor lehet cserélni need-ért más csapat aktív keretéből. Minél több kiválló játékos van, annál jobbra lehet elcserélni. Ráadásul így nem egy sötét ló fog érkezni. Nem mellesleg a draft-on még optimistán megközelítve is 40-50% a beválási ráta, ezért pl. 4 WR-ből jó, ha marad a rosteren 2.

Hát Én nem merem kimondani, hogy mi a tökéletes draft politka/stratégia, csak azt az egyet gondolom, hogy egy pick-nél az az ideális, ha a pillanatnyi need/1-2 év múlva várható need és a posztján éppen elérhető legjobb egybeesik, ami elég ritkán sikerül. Azt nagy ellentmondásnak tartom, hogy nem az adott évre draftolunk, de az friss játékost rögtön elcseréljük. Ez aztán tényleg nem Pats ízű. :) Kevés olyan csapat van, amelyik ennyire türelmes lenne az újoncokkal mint Mi.

Az egyből elcserélésnek én sem látom sok tetejét, bár biztosan volt már ilyen a világtörténelemben.

"Kevés olyan csapat van, amelyik ennyire türelmes lenne az újoncokkal mint Mi." - Én azt gondolom, hogy ennek inkább a csapatsportoknál jellemző általános stratégia az oka. Vannak csapatok, amelyek abban hisznek, hogy van egy nyerő startégiájuk, ahova keresik a leges legjobb "célszerszámok", mások meg a ruglamasságban, meg az akalmazkodásban hisznek. Az első esetben valószínűleg sokkal hamarabb eldől, hogy az adott jelöltet tudják-e használni arra, amire szánták vagy sem. A második esetben meg eleve sok szempontból kell kipróbálni az illetőt. Mire jó, mire kevésbé, és amiben jó az hogyan hangolható össze a másik 10 játékossal. Meg az is lehet, hogy mondjuk látják az esélyt a játékosban, de ahhoz fizikálisan "át kell alakítani" az illetőt. Ebben az esetben egyszerűbb felhajítani a játkost az IR-re, aztán melléadni egy csapaton kívüli stábot egy programmal meg mérföldkövekkel és fél év után megnézni, hogy mi a helyzet.

Egy Draft első pár választása szól arról, hogy megoldja a hiányokat. A többiek a lehet bennük valami nézzük meg és az ösztönözzük a többieket a versenyre azzal, hogy bő a keret kategóriába tartoznak. Persze ellenpéldát egészen jókat tudunk a csapat múltjából felsorakoztatni!:D

Az első mondatod eleje alapján kérdezem, Nálunk most a TE need? A "lehet valami benne", "nézzük meg és ösztönözzük a többieket" dolgot, Nekem úgy rémlik, az UDFA igazolásokkal szoktuk megoldani. :)

Egyébként kérdezném, hogy a PFF hogyan számítja az Overall Grade-t, mert Nekem sehogyan se látszik a mockod A-nak.

Pitts azért nem az a tipikus TE, ha WR lenne a neve mellett sem lepődne meg senki. Az overallnál szerintem súlyozottan számítja a PFF, tehát egy első-második körös A-s értékelést nem igen lehet lerontani:)

Pitts (198, 112) Gronk méretű játékos, ha Pitts WR akkor méreteik alapján Smith (191,112) és Henry (196, 113) is az. Ha attól véled WR szerűnek mert elkapásban nagyon jó, blokkolásra pocsék/nem használták, akkor igen, bár mi még a WR-ektől is elvárjuk szükség esetén a blokkolást. No, akkor 5 WR jön a draftról, most van 10, igaz köztük 3-4 sorsa kérdéses, de így is több maradna, mint amennyi kell/szokott lenni. (A frissen draftoltakat nem szoktuk kirúgni és elcserélni.)

Hát ha Andrewst mégis elcseréljük azután, hogy ennyire jó áron megegyezett velünk, akkor nálam megtörik valami. Persze ne is jöjjön senki a "fociazüzlet" szöveggel, unásig tudja mindenki, de akkor innentől végképp nem lehet elhinni senkinek, bármit is mond. Nagyon nem esne jól. 

Egyetértek. Andrews nem megy sehova, Karras meg nem kell másnak. Gilmore trade az bármikor benne van a pakliban, bárki is legyen az új irányító az Öreg nem fog gatyára vetkőzni érte. Eddig amikor QB-t draftolt /Brady, Garoppolo, Brisett, Stidham/ soha nem cserélt fel, szerintem most is úgy van vele, hogy ha nagyon kell tud ő a 3. körben is olyat húzni aki jó lehet.

BB egy elit LB-t mindig többre fog értékelni mint egy jónak gondolt irányítót...

Válasz nikos1976 üzenetére

A QB húzással nem értek egyet.Brady előtt 1/1 volt Bladsoe, Brady alatt meg megvolt a kezdő írányító, szóval 20 éve alatt lehetett próbálkozni. Most viszont szerintem megoldás kell és CN nem lesz az.

Válasz nikos1976 üzenetére

Nem értékel többre egy LB-t, mint egy irányítót, ebben 100%-ig biztos vagyok. Pontosan tisztában van a pozíciós értékekkel.

Az elmúlt 20 év QB pickjeiből totál felesleges kiindulni, mert Brady érkezésekor rosteren volt egy korábbi 1/1-es, aki nem sokkal előtte írt alá egy 10 éves, 100 millió dolláros szerződést, tehát nyilvánvalóan nem kellett magasan húzni. A Brady-érában aztán magától értetődő volt, hogy nem fogunk top10-be cserélni QB-ért, most viszont teljesen más helyzet áll fenn. Arról nem is beszélve, hogy 2018-ban voltak olyan pletykák az első kör után, hogy Mayfield ügynöke meg volt róla győződve, hogyha nem megy ki 1/1-en, akkor hozzánk kerül, mert 1/2-ig felmentünk volna érte. 

Tök jól hangzik, hogy ha nagyon kell, akkor húz egyet a 3. körben, de szökőévente fordul elő, hogy az első nap után igazán jó QB-k maradjanak bent. Game managereket lehet húzni, de hacsak nem megy valami félre a scoutingnál, akkor addigra kimegy az összes magas potenciállal rendelkező játékos. A roster felépítése alapján viszont mi nem game managerekkel akarunk próbálkozni.

Szerintem ezt az irányító draftolást már korábbi cikkekben agyonragoztuk százféle véleménnyel, azaz nem kéne tovább folytatni, mert meddő vita. A többi posztról viszont eddig keveset "értekeztünk", pedig a FA piaci tarolás után ez érdekesebb lehet szerintem.

Találtam most pár videót még 2017 ből amikor is Cam Justin Fields et edzette, mentorálta, kiváncsi vagyok, hogy felcserélünk e érte ha úgy alakul.

Nagyon bízom benne, hogy nem ilyen irányba megy el a draftunk. Nincs pick, ami tetszik igazából.

Hát Hölgyeim és Uraim én mondok egy merészet. FIELDS lesz a Pats első körös húzása.

Most néztem először a draft sorrendet és az a véleményem, hogy a 15 helyen simán lesz még használható QB, magyarul BB helyébe eszem ágában sem lenne felcserélni és elvesztegetni a jövőt. Az egyetlen ami biztos, hogy a Jags kihúzza azt a hosszú hajú gyereket, aki szerintem semmivel nem tehetségesebb mint a korábbi évek top irányítói, azaz semmi garancia nincs rá hogy beválik, de kívánom neki a legjobbakat.

2. hely - JETS - ott van Darnold akit korábban húztak ki magasan aztán baromira nem jött be. Ki tudja lehet nem kotya-vetyélnek el még egy magas picket vagy húznak egy palit akit senki nem gondolt volna. A lényeg, hogy itt már látja BB ha fel akarna cserélni, hogy érdemes-e.

3. hely - MIAMI - nem húznak QB-t. Tua marad.

4. hely - ATLANTA - most kötelezték el magukat Ryan mellett. A tulaj nem túl türelmes az elvesztett SB óta, sok need van. Nem húznak QB-t

5. hely - CINCINATTI - nem húznak QB-t. Gondolom nem kell magyaráznom.

6. hely - PHILY - Elzavarták Wentzet, hogy az új gyerek tudjon kezdeni ahogy a tulaj is akarja. Tele vannak need-el. Nem húznak QB-t

7.hely - LIONS - most jött GOFF. Nem húznak QB-t

8. hely - PANTHERS - Teddy az emberük. Én húznék a helyükbe QB-t, de ők hála az égnek nem fognak.

9 hely - DENVER - Fangio mester meg van elégedve az újonc gyerekkel ami idén az állásába kerül, de nem húznak QB-t

10-hely - DALLAS - most költötték el az édesanyjukat Prescottra. NO QB. Van nagyobb need.

11 hely - GIANTS - Itt is az újonc gyerekben a jövő. No QB

12.hely - SF - Jimmy G tartja a frontot.

13. hely. - CHARGERS - Herbertet bármikor elfogadnám, ők is csípik.

14.hely - MINNESOTA - A helyükben húznék QB-t és izgulok is, de nem Fields-et fogják. Ha húznak irányítót szerintem Zach Wilson lesz a választottjuk.

15. hely - GO PATS!

Szóval azt akartam az egészből kihozni, hogy szerintem a TOP 15-ben maximum 3 csapat fog irányítót kihúzni, ebből mi leszünk az egyik. Ha le is csúszunk Fieldről akkor is bennt lesz még legalább 2 használható gyerek a Top 5 QB prospectből /Lawrence, Fields, Wilson, Lance, Jones, Trask/

Várom a kritikai észrevételeket :)

 

Nagyon meglepne, ha ez történne, szerintem a top10-ben legalább 4 QB kimegy. Az egy másik kérdés, hogy Fieldsért én se cserélnék fel, de szerencsére nem úgy tűnik, mintha ő lenne a kiszemeltünk. 

Azt még el tudom képzelni (bár elég neccesen), hogy az általad leírtak megtörténnek. A Jetsnél azért az új stáb valszeg új QB-t akar, a Panthersnél Teddy nem opció - legalábbis hosszútávon. Ami miatt nem látom ezt reálisnak az a trade, egész pontosan annak hiánya. Kizárt dolog, hogy a top15-ben nem lesz egyetlen trade sem, páran szerintem megpróbálnak felmozogni QB-ért. Ettől függetlenül amit leírtál az egyáltalán nem hülyeség, sőt, csak ritkán szokott lemenni egy fél első kör trade nélkül.

Egyáltalán nem irreális a QB draftod, ráadásul remek és főleg szellemes indokokkal. :)

Jelenleg a tradekkel, azaz a meglepetés pickekkel, nem lehet kalkulálni. 

A top 8-ban kimegy a top 4 QB. Jaguars, Jets, Atlanta, Eagles, Panthers, 49ers, akik előttünk van és mind jobb QB-t húzhatnak, mint, ami jelenleg van nekik, ráadásul olcsóbban is (Eagles-t leszámítva). Aztán mögöttünk ott a Washington meg a Chicago is, akik eladhatják a "farmot", hogy felmozogjanak. A Bears egy vagyont ajánlott Wilson-ért, hogy legyen egy normális irányítójuk. De amúgy a Vikings se fog soha semmit nyerni Cousins-szal, és jövőre olcsón kiszállhatnak a szerződéséből, szóval ők is opciók lehetnek.

 

Szerintem teljesen esélytelen, hogy mi top QB-t kapjunk a 15. helyen...

Azért azon kicsit fennakadtam, hogy az Eagles-en kívül mindenki jobbat húz majd olcsóbban mint amilyen van neki. Legfeljebb azt hihetik, és ezért húznak, de annyian estek már pofára 1/1-el is, hogy ilyet kijelenteni elég merész. Azt hogy pl egy Lance (ha Őt húznák) jobb lesz-e a Niners-nek mint most Garoppolo igencsak kérdéses.

Válasz mgabor74 üzenetére

Arról a Jimmy G-ről beszélünk, aki nem tud egy félszezont lejátszani egészségesen? És még csak nem is a teljesítményről beszélünk (bár az is elég ergya), csak, arról, hogy a pályán tud-e lenni. Darnold óriási bust a Jets-nél, ezen kár vitatkozni. Cousins-nál nagyítóval kell keresni a playoff győzelmet. Hurts a draft process alatt több kérést is kapott, hogy csináljon skill position drilleket, mert sokan nem tekintették NFL szintű irányítónak. A Panthers meg ugye Stafford-ért tradelt volna, meg a hírek szerint Watson-ért is mennek, szóval az is mindent elmond, mennyire tartják sokra Bridgewater-t. Így utólag még a Lions teljesen reális opció lehet egy irányítóért.

 

Aztán ott van az is, hogy a QB rookie contract egész egyszerűen röhejesen olcsó, egy top QB fizetéséhez képest. Manapság minden boldog-boldogtalan 30 milla fölött kap a poszton, közben meg a különbözetből hoz egy csapat 3-4 minőségi játékost. Nem véletlen, hogy az elmúlt 7-8 évben Super Bowl-ba volt egy Wilson, Wentz (tudom, hogy megsérült szezon közben), Goff, Mahomes rookie szerződéssel. És közbe ezek közül két irányítót el is üldözött a csapata. Az upside-ot meg kell fizetni, azt meg egy ilyen prémium poszton a top 10-ben találod. Azt meg Wentz esetéből is jól látjuk, hogy hiába volt bukta a karrierje, hiába volt eszméletlen rossz a contract-ja egy másik csapat így is adott érte egy 3. kört meg egy kondicionális elsőt. Ezért is éri meg elől vinni, mert, ha be is sül a játékos még mindig meglepően nagy értéket kapsz érte a positional value, a top 10-es reputációja, és upside-ja miatt.

Akkor egyszerűen: Nem tudni, hogy a top prospect QB-k mennyire lesznek jók NFL szinten. Még Trevorban is van kockázat, pedig Őt évtizedes tehetségnek tartják. Ezért nem értem miért vagy ilyen magabiztos :) A sérülést meg kár emlegetni, elég csak megnézni hogyan járt a Cinci Burrow-al.

Teljesen egyetértek Veled. A lényeg, hogy sem a sérülés elkerülésére, sem pedig egy újonc beválására - húzzák ki akár milyen magasan - nincs semmilyen garancia.

Szerintem érdemes azt is nézni, hogy a QB mellett még milyen needjei vannak egy csapatnak. pl: fal nélkül nincs értelme egy top irányítót húzni mert agyonverik mielőtt eldől, hogy egyáltalán bevált-e. Valóban sok csapatnak kellene egy jobb irányító, de ezek közül jó párnak jobban kell más pozícióra játékos, ezek nem biztos, hogy feltétlenül a QB pick mellett fognak dönteni az első körben...

Minden a QB-nál kezdődik ebben a sportban. Ilyen hibás gondolkodás, hogy nem draftolok a top 10-ben QB-t, amikor szükségem van rá, mert szar a támadófalam, az komolytalan lássuk be.

Csak egy példát mondtam a támadófallal, lehetett volna elkapó, corner vagy bármi is. Kicsit gondold át mit írok ne vesd el egyből. Azt meg mindenki tudja ezen oldalon, hogy minden a QB-val kezdődik, nem Bill O Brian-ek tolonganak itt akik Laremy "Lustaszar" Tunsilért kifizetik a csapat jövőjét.

Itt van a Jets akit Te felhoztál Darnolddal. Ott minden eleme szar a csapatnak, de elvileg ott egy Darnold aki nem keres sokat de elvileg elit szinten kellene játszania mert olyan magasan húzták. Te a GM helyében tényleg QB hoznál egy ilyen helyzetben vagy jobb elkapókat TE-eket, hogy hátha kiteljesedik? Én utóbbira szavaznék...

Írhattál volna szertárost vagy büfést is, a vélemény ugyanaz marad. Egy kiváló QB-nál, talán egy kiváló head coach a fontosabb, de az meg független a drafttól. Idei év tökéletes példa a miértjére egyébként. A FA-nek köszönhetően kizárólag pénzből, teljes mértékben átalakítottuk a keretet és egy minőségi QB hiányzik, akit nem tudsz szerezni FA piacról, mert a csapatok kifizetik őket, de igazából trade útján sem. Mikor volt utoljára, jó korban lévő, elit QB a FA piacon? Aztán láttuk, hogy egy Diggs pl egy hátsó első körösért csapatot váltott, miközben a liga egyik legjobbja volt a posztján, ha Godwin vagy A-Rob akartak volna, akkor válthattak volna csapatot, ahogy Golladay. Egy Gilmore vagy Revis-t a FA piacról szedtünk össze, elit játékosok a posztjukon...

 

Nyilvánvalóan QB-t hoznék ez nem is kérdés. Kell egy kompetens GM, meg egy normális edzői stáb, a Jets-nél ez évek óta nincs meg, ezért vannak szopóágon. A Bills ugyanebben a csoportban egy normális stábbal SB-ért küzdhet, és ezt pár év alatt hozták össze.

"The best ability is availability" szokták mondani, szóval a sérülés fontos része a dolgoknak és nyilván nem mindegy, hogy a QB-ed 30-35 millát visz el a cap-ből vagy 6-ot, miközben rehabon van. A Philly elbírta pl Wentz sérülését, mert a köztes 30 millából szépen foltoztak és Foles is kiválóan teljesített, de el lehet gondolkozni azon, ha nincs az a 30 milla elég lett volna-e a Philly a SB-ra.

 

Nyilván lehet bármelyik top 10-es QB pick-ből egy JaMarcus Russel vagy Ryan Leaf, de pl Fields meg Lance futójátéka köré egy kompetens edzői stáb komoly offense-t tud építeni. Láttuk mi is, hogy a lomha Cam Newton hány TD-t szaladt össze nekünk, és a liga egyik legjobb futó csapata voltunk, miközben mindenki tudta, hogy Cam nem tud passzolni és a futójáték ellen lehetett készülni. Egy Darnold pl egy szar csapatba került, ahol amatőr munka folyik évek óta és nem tudták segíteni. Egy Herbert kifejezetten jó csapatba került, jó support-tal és egyből jól teljesített. De ott van Josh Allen, aki egy nem túl acélos csapatba került, szar is volt a rookie éve, de az edzői stáb minőségi munkájának és csapatépítésének köszönhetően a csapat és Ő maga is fejlődik és sokan SB esélyesként tekintenek rájuk.

 

Az általam említett csapatok irányítói közül egyedül Matt Ryan használható, nekik nem is kellene ilyen magasan draftolni, de komoly előnyről buktak vagy 4-5 meccset. Jövőre szerintem ők nem fognak top 10-ben draftolni, és most kellene elhozni az utódját.

Tízből hat-nyolc csapatnál nagy valószínűséggel úszik a szezon ha a kezdő QB tartósan lesérül. Azokban az esetekben mindegy, hogy mennyi a kezdő fizetése. A többieknél persze számíthat amit írsz, bár megvallom öszintén, hogy fogalmam sincs kiket igazolt a Philly az említett esetben, akik azután hatással voltak a menetelésükre (gondolom egy csere QB-t biztos, ha nem volt PS-ből, de az egy percet sem játszott).

Én még a Miami-t sem zárnám ki a potenciális QB-t húzó csapatok közül. Erre ilyen okai lehetnek:

1. Valószínűleg egy ideig nem fognak ilyen magasan húzni, tehát érdemes lehet a "legértékesebb" játékosra rámenniük. Nem mellesleg a bust esélye más pozíciók esetében sem elhanyagolható.

2. Ne csak a Tua project sikerességén múljon a csapat következő 2-4 éve.

3. A Pats elől szándékosan kivegyenek egy jó irányítót. Nem mellesleg, ha beválik mindkét QB, akkor pl. két év múlva aranyáron el lehet cserélni a feleslegessé váló játékost.

És a többi előttünk húzó csapat esetében is simán megfontolás tárgyát képezheti egy potenciálisan nagy értékkel bíró játékos, akár az aktuális need-del szemben is.

A Jets meg inkább akkor lepne meg, ha nem QB-t húzna.

Aztán lehet, hogy minden máshogy alkul ;)

Ezt a Mariota fizetéscsökkentést érti v.ki? Miért ment bele? 

Válasz nikos1976 üzenetére

Azért ott el tudom képzelni, hogy beletettek egy olyat is a szerződésbe, hogy a Raiders csak oda tradelheti el, amibe az irányító is rábólint. egyébként ha ez nincsen akkor tényleg nem tudom, hol érte ez meg neki. Ha kivágja a Raders akkor ő választhatta volna meg hova megy, ha meg nem vágja ki, akkor keresett volna minimum 10 millát idén akár végig a padon ülve.

Na az Eagles-t le lehet húzni az irányítót draftolók listájáról. Leigazolták Flacco-t jövőre 3.5 millióért.

3,5 milla pont az a pénz, amivel simán kirakják Flacco-t, ha úgy adódik és találnak valaki jobbat. Sajnos rájuk is igaz, hogy ha lecsúszik hozzájuk egy jobbnak tűnő prospect, akkor nem lenne meglepetés, ha kihúznák. Az Eagles jelenleg egy rebuild/cap rendberakásos fázisban került, tehát simán van akát két évük is, mielőtt mélyvízbe dobnak egy draft-olt QB-t. Addig meg ellehetnek a Flacco/Foles párossal is.

Természetesen nincs megoldva, de nem hiszem hogy a tulaj kedvence meg Flacco mellé még idén draftolnak valakit az első körben, amikor minden poszton kell az erősítés.

BB és JMC ment Tuscaloosa-ba az Alabama Pro Day-re. Vajon Jones-t vagy Smith-t mentek megnézni? :) 

Ha nagyon a Bama offense-ből akarunk valakit, akkor én Waddle-re szavaznék. Ő az a típusú játékos, aki köré komplett defensive gameplant kell felépíteni, és még az sem garantálja a sikert.

Akár az Ő nevét is írhattam volna! Nekem úgy tűnik, hogy testméretei, statjai, robbanékonysága, munkamorálja stb. a fénykorában játszó JE-t idézi. Gondolom Te is ezért választanád. Ha másért, írdd meg, a Te véleményedre adni szoktam...:)

Bár kicsit unalmas ráaggatni minden alacsony, gyors WR prospectre, de nálam ő inkább az új, egy nagyon kicsivel lassabb Tyreek Hill. Nálunk simán lehet, hogy Edelman szerepkörében játszana, csak kiegészítve mélységi útvonalakkal, és minden bizonnyal megállná a helyét (meg merném kockáztatni, hogy a legjobb célpontunk lenne az első naptól kezdve), mert félelmetes látni, milyen gyorsan éri el az egyébként kifejezetten gyors utazósebességét.

Állítólag BB-t nem nyűgözte le Jones átlagos bemutatója, volt, hogy csak csóválta a fejét. Viszont Fields brillirozott a saját Pro Day-én, remek hosszú passzai mellett volt egy 4,44s 40 yardos futása is. (Forrás: nypost.com)

Tuti, hogy RB-t húzunk, vagy lefele cserélünk :)

De bele lehet látni azt is, hogy mindenkivel el akarja hitetni, hogy minden áron QB-t akar, vagy egy bizonyos QB-t akar, vagy egy bizonyosat nem akar. Más csapatok meg ennek tudatában próbálják esetleg megelőzni, felcserélni, aminek következményeként akár bent maradhat valaki, akire viszont feni a fogát az öreg.

Mint egy normál meccsen zajló sakkjátszma: Valós szándék elrejtése, szituációs foci, stb. ;)

Sziasztok!

Ez a QB őrület engem is lázba hozott. Nem szoktam mockolni, de most próbálkoztam pár 3 körössel. Ha kiment az 5 top QB, akkor max A- - ra tudtam hozni a draftot, ami nem rossz. Ha viszont QB-t akarunk, úgy néz ki, tradelni kell a szimulátor szerint és kiváncsi is voltam, mibe kerülhet a feltrade. Ha jövőre jól végzünk (márpedigigen), akkor egész jó cserét engedett a szimulátor. Természetesen még egy QB, Lance is bent volt, de én MAC-et választottam a pontossága miatt. Szerintem jó személyzet lesz körülötte, tud kinek dobálni. Ez a draft a trade-del A+-os lett. Ezek szerint nagyon nagy a QB needünk a szimulátor súlyozása szerint.

A free agency eredménye miatt szerintem egy hasonló trade most belefér elengedve picit a jövő évi draftot

Trade for 4th pick: Atlanta recieved 15,120,2022R1 A+

4. Mac Jones - QB - Alabama A+

46. Dyami Brown - WR - North Carolina A-

96. Tay Gowan - CB - UCF A-

Overall: A+