2021-es NFL Draft - 2. nap

Kép
Draft

Szombat hajnali 1 órától folytatódik a 2021-es NFL Draft a második és harmadik körrel. A Patriotsnak 1-1 választása van mindkét körben, a 46. és a 96. pickkel vág neki a második napnak a csapat.

5:20 - A 3/96-os pickkel DE Ronnie Perkins került a Patriotshoz az Oklahomáról. A fiatal játékos az idei draft egyik legnagyobb stealje lehet.

1:40 - A Patriots a 46., a 122. és a 139. pickért cserébe megszerezte a Bengals 38. pickjét. A kiválasztott játékos az Alabama DT-je, Christian Barmore lett.

Ebben a cikkben követjük a csapattal kapcsolatos pickeket, élőben a chaten beszélhetitek ki a választásokat.

Hozzászólás

Imádom a Barmore picket. A QB után Ő volt a kivánságlistám élén. Eddig nálam az idei draft 5*. 

Barmore az idei DT class legjobbja, nagyszerű igazolás. 

Mindkettő steal volt sztem.

Ma kell egy WR + OL depth és én abszolút elégedett leszek a drafttal

Viccelsz Perkins hatalmas nagy Steal ott ahol húztuk! Simán top 60 játékos! Nagyon nagyon nagyon tetszik ez a pick is. BB hatalmasat ment idém a drafton.

Úgy-úgy. Ha más posztokat gondoltam is neednek, a húzások bitang jók.

Nem vagyok egyetem szakértő, de Barmore-ral akár csúcsot dönthetett volna az Alabama, mert az 1. kör vége is kinézett. Személyiségi problémák miatt csúszott. A legjobb ember kezei közé.

Perkinst simán 2. kör közepére várták , a 3. kör végén bőven nevezhetjük stealnek. Másfél boardot csúszott.

Eddig bőven A, most jöhet a mazsolázás a WR, S, LB posztokra az öregek pótlására, a depth mélyítésére. 120-2-n még mindig potenciális csapattag jelölteket várok. 

Hát erős lehet ez a Barmore-Perkins duó kétoldali passrushban, nagyon erőszakos mindkettő, Perkins meg bitang gyors is mellé, és még mindkettő erősödni fog. Nem lesz ez rossz, csak a szeptember van még rohadt mesze. :) :)

Állat! 

Barmore-Perkins duó+ Win. azt hiszem a védelem kész van, talán súly kell még középre, de ez sem biztos. Ha tippelni kellene most azt mondanám, talán nem lesz 7-9.:DDD

A 7-9 "rekord" túlszárnyalása már a draft előtt elég valószínű volt szerintem, már csak az opt. out visszatérők, az FA igazolások, a CN által hiányolt összecsiszolódás "pótlása" (tehát, mert 2. éve lesz a csapatnál) és legfőképpen a sokkal könnyebb sorsolás miatt. Számomra sokkal nagyobb csalódás lenne, ha nem lenne meg a PO idén, mint tavaly, ahol azért ez benne volt a levegőben. A draft szerintem ehhez kevesebbet tesz hozzá. Jones szerintem maximum 5-6 meccs után tudja leörökölni a kezdő posztot, ha CN nagyon gyenge lesz. Azonban, mint már régebben írtam, szerintem CN is hozni fogja a meccseket annyira, hogy ne legyen lecserélve (sorry CN utálók klubja). Szóval, hacsak katasztrófa (vagy sérülés nem lesz), maradni fog év végéig szerintem. A két védő játékos hatalmas UP lehet a védelemnek, de azért kérdéses, hogy az NFL-ben mennyire fognak villogni. Nagyon örülök nekik, de az azonnali hatást én továbbra is az FA-ben látom (főként), nem a draftban.

Válasz Lucius üzenetére

Felejtsük már el ezt a "sokkal könnyebb sorsolás"t.

Bármelyik helyen végzünk a csoportunkban, 14 meccset ugyanazokkal játszunk. 6 meccs csoporton belüli. 4 meccs a másik konferencia egyik csoportjával. 4 meccs az AFL egyik csoportjával. 3 mérkőzést játszanánk a konferencián belül az azonos helyen végzett csapatokkal. Ebből egy lejön, mert vele már akkor játszunk, amikor a kijelölt AFL-csoport elleni körben meccselünk. Tehát összesen csak 2 csapat változik a sorsolásban, akár hányadik helyen végzünk a csoportunkban.  (Arról már ne is beszéljünk, hogy az előző év eredményei alapján kerülnek a csoport adott a helyére a csapatok. Az adott évre teljesen átalakulhat az erősorrend. (Fizetési sapka, draft, eligazolások stb.) Ráadásul a sérülések év közben is befolyásolják a csapatok teljesítményét.

Ezért is baromi jó az NFL rendszere,hiszen kiegyenlítődnek az erőviszonyok. Igaz, ezt csak zárt bajnokságokban lehet alkalmazni.

A sorsolás könnyűsége természetesen lehet véleményes, de amit utána írtál: "... Tehát összesen csak 2 csapat változik a sorsolásban...", az számomra ilyen megfogalmazásban érthetetlen/értelmezhetetlen/félreérthető. A most következő szezonban 9 olyan csapattal játszunk, akivel tavaly nem játszottunk: Cowboys, Jaguars, Saints, Buccaneers, Titans, Falcons, Colts, Panthers, Browns. Lehet, hogy nem erre gondoltál, de nem igazán tudom, hogy mire..., talán az évekre előre nem kiszámítható ellenfelekre? Az is immár 3 csapat.

Úgy értettem, hogy mindegy hogy a csoportodban 1. vagy 4. lettél. Egy adott évben 14 mérkőzés ugyanaz. 2 kivételével már most megmondható, hogy kivel játszunk 2022-ben vagy 23-ban. Tehát a sorsolás szempontjából csak két csapat változhat - attól függően -, hogy mi hányadikok leszünk és kik végeznek ugyanolyan pozícióban a csoportjukban. Persze, más csapatok mint az előző vagy következő évben voltak-lesznek. De hogy ez éppen könnyű vagy nehéz ellenfelek lennének, csak abban az évben dől el.   

Nem lehet, hogy a 17 meccs miatt 3 csapat nem mondható meg előre? Vagy a 17. ellenfél körforgása is előre ismert? Nem tudom...

Csak a csoport ismert, az ellenfél csak az alapszakasz vége után (első az elsővel, második a másodikkal játszik stb.)

Azért a teljes pontosság kedvéért, az a 3 előre nem ismerhető csapat a következő szezonban attól függ, hogy hányadik helyen végez csoportjában a csapat. Mivel tavaly 3.-ok voltunk, ezért kaptunk idénre három szintén csoportjában 3. helyezett ellenfelet: Browns, Chargers, Cowboys. Nos ezek papíron!!!, elvileg könnyebb ellenfelek, azaz a sorsolást lehet könnyebbnek tekinteni annak, aki úgy gondolja, hogy pl. nem erősödtek. Na ezt kiveséztük...:)

Nézegettem a bent maradt WR-eket. Jelzem, semmi infóm nincs az egyetemi fociról, de nekem ez a Jaelon Darden srác szimpatikus volt. Jó lenne már látni valami sebességet a Pats-nél, amit ez a srác úgy látom tudna hozni. Elképesztő irányváltásokra képes és nagyon komoly "gyorsulása" van. Persze a negatívumokat nem említették a videóban, szóval biztos azok is vannak. :) 

A Barmore pick fantasztikus, a trade is kellett, mert szinte biztos, hogy 46-ra nem lett volna ott, ráadásul need is volt a DT poszt. Perkins klasszikus BPA pick volt, mert amúgy nem igazán volt rá szükségünk, ha csak nem az a terv, hogy eltradeljük Winovichot. Szezon közben elég sokan pedzegették, és voltak hírek, hogy nincsenek teljesen megelégedve vele.

 

A jelenlegi bent maradt játékosokból: Forsythe, Trey Smith, Darden, St Brown, Gillespie, Smith-Marsette vagy Trey Brown, akit szeretnék.

Eddig nekem nagyon tetszenek a pickek. 

A mai napon hoznék még egy WR-t (Darden, Amon-Ra St. Brown, Tylan Wallace tetszik, de nem lennék csalódott, ha Felton vagy Cade Johnson jönne), egy LB-t (adná magát Dylan Moses az Alabama miatt), egy Offensive Tackle-t (Hudson, Forsythe, Alaric Jackson jó lehet) és egy CB-t (Keith Taylor-t vagy Tre Brown-t)

Szépen erősítettük a D#-t és a pass rush-t is.

Barmore média nyilatkozatából néhány apró részlet:

"...áldás, hogy Saban után Belichick jön...valóra vált álom....kedvenc egyetemi csapatom volt a Bama, szerettem a dominanciáját, a NE ugyanaz az NFL-ben. Szeretem a nyerteseket..."