2021-es NFL Draft - 3. nap

Kép
Draft

Magyar idő szerint este hat órakor elkezdődik az idei draft utolsó napja, a Patriots a negyedik, ötödik és hetedik körben egy, míg a hatodikban két pickkel rendelkezik. A cikket folyamatosan frissítjük a történésekkel.

1:15 - Egy szomorú hír is jutott mára: Bill Belichick a draft utáni sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Ernie Adams számára ez volt az utolsó draft a Patriotsnál. Arról még nincsenek pontos információk, hogy mikor vonul nyugdíjba a remek szakember. A helyét minden bizonnyal a Detroit Lionstól érkező Evan Rothstein veszi majd át a Patriotsban.

0:30 - A Patriots rostere jelenleg 84 fős, tehát kivágások nélkül 6 draftolatlan szabadügynök érkezhet a csapathoz. 

0:10 - Mégicsak érkezett elkapó az idei drafton: WR Tre Nixon a UCF-ről került a Patriotshoz. Fürge, gyors elkapóról van szó, aki a pálya szélén és közepén is bevethető. Ezzel a pickkel véget ért a csapat számára a 2021-es NFL Draft.

22:15 - A másik hatodik körös pickkel OT/OG William Shermant szerezte meg a Patriots. A fiatal játékos három szezont húzott le a Coloradonál, mind LT-ként, mind pedig RT-ként bevethető, de az NFL-ben inkább guard lehet.

21:50 - Megvan az idei drafton az első defensive back pick is a Patriotsba, a S Joshuah Bledsoe került Foxborougba a 188. választással a Missouriról.

21:25 - Az ötödik körben, a 177. pickkel LB Cameron McGrone érkezett a Patriotsba a Michiganről. A játékos tavaly novemberben elszakította a térdszalagját, így van rá esély, hogy idén nem fog pályára lépni.

18:47 - A Patriots a 4/120-as pickkel a RB Rhamondre Stevensont választotta az Oklahomáról.

A Patriots hátralévő pickjei az utolsó nap előtt: 4/120, 5/177, 6/188, 6/197 és 7/242. Információk szerint nem elképzelhetetlen, hogy a csapat igyekszik majd felcserélni.

Élőben a chaten beszélhetitek ki a választásokat.

Hozzászólás

Megjött az új LeGarrette Blount (vagy Burkhead).

Az NFL.com szerint a Grade-je 6.13, azaz "Jó tartalék, aki kezdővé válhat". 183 cm, 105 kg, Blount vagy 10 kg-al nehezebb volt anno. (Börki alacsonyabb és könnyebb.)

elsőre nem tetszett az RB pick, de utána olvastam és egyre inkább. Egy igazi úthenger a srác, elrontott szerelés hegyek rajta, 3.9 yard átlagban kontakt után és nem is hülye. Fears vizsgáztatta a pass protecitionünkből és állítólag le volt nyűgözve :) és ST-ben is használható, ami ugye BB-nél nagy piros pont

 

ja és ő is el volt tiltva füvezésért, mint Perkins :D

McGrone egy nagyon jó linebacker! Csak sajnos 2017-ben elszakította a bal térdszalagját, 2020-ban pedig a jobbat, ha felépül és elkerülik a sérülések biztosan nagy sokat nyerünk vele.

Bocs a hülye kérdésért, lehet én vagyok fáradt vagy valamit nagyon benézek, de ha 32 csapat van, hogy választhatunk a 7. körben a 242. helyen?:)

7x32 az nem 224?

Csak 2 érdekesség a draft-al kapcsolatban:

  • D. Farrar szakíró szerint 8 csapat draftja sikerült jobban (A+, A), mint a Miénk (A-). A Cowboys-é a leggyengébb minősítés: D.
  • Már 12 csapatnak van UDFA szerződésű játékosa, Nekünk még egy sem, noha a korábbi években ezt gyorsan megszerveztük. 

itt van egy nagyon jó összesítés 18 különböző értékelést figyelembe véve. Így a 6. legjobb draft a miénk:

https://twitter.com/RNBWCV/status/1388864754450567169

 

Az UDFA igazolások hiányát (vagyis inkább a bejelentés hiányát) én sem értem, de nem rohanunk sehova :)

A kutya nem akar ide aláírni, mert kb. esélytelen, hogy rosterre tud kerülni, annyira tele vagyunk.

Alig van hely a rosteren, plusz ahogy Peti is irja, a rosterre kerules is nehezebb a Patsnel iden. Az elmult evekben 10-15 UDFA jott mindig, kozottuk nehany nagyobb nevvel. Iden ezek a nevek mar elkeltek az emlitett okok miatt.

yep, ez mind jogos. Asszem 6 roster helyünk van úgy, hogy Chung még hivatalosan a keretben van.

Ráadásul ha jól emlékszem (de lehet hogy nem), akkor régebben lehetett játszani az UDFA-knak adott pénzzel és ránk jellemző is volt, hogy többet kínáltunk a jobbaknak, mint a legtöbbek. de most mintha ezt a lehetőséget megszüntették volna és maximalizálva lennének a fizuk ott is.

Ráadásul most olvasom, hogy harmadannyi draftolható játékos volt idén, mint tavaly (657 vs. 1932), így jóval kisebb a merítés is

Igen, és úgy tűnik, idén megszakadt az a 17 éves sorozat, hogy UDFA kerül az 53-ba. Persze lehet, hogy BB még nem tudott átnézni minden kukát, a draft nagyon lefoglalta. .. :) 

Ez önmagába nem sokat jelent h a 6. legjobb draft a mienk mivel a táblázat szerint két csoportrivális is előttünk van e téren. 

Igaz őket simmán vertük ami a szabadügynök igazolásokat illeti. Nagy harc lesz csoporton belül az tutti.

UDFA val feltöltjük 90 ig a keretet , de hogy bárki is megérje közülük az 53 szinte esélytelen szerintem.

 

PFF hands out draft grades for all 32 teams after the 2021 NFL Draft. The Chicago BearsCleveland Browns and New England Patriots lead the way with A+ grades, while the Green Bay Packers end a forgettable weekend with a C- grade.

A+ : CHI,CLE,LAC,NE

A : TEN, NYJ

A- : DEN,DET,WFT

A másik két csoport ellenfél: BUF: B; MIA: B+

Ezen oldal szerint senki nem volt jobb nálunk, max egyenlő :)

https://www.youtube.com/watch?v=tXA8tOqGzOk

:)

Ügyes ez a kutyus :)

Már csak ez miatt is nagyon fogok szurkolni Tre Nixonnak, az öreg Ernie utolsó pickje. Köszönjük Ernie! 

 

https://youtu.be/wynqMhuDb78

"Azta!! Micsoda megtiszteltetés. Alig várom, hogy dolgozhassak. Az isten jó" - írta Nixon a Twitteren. (Ernie isten?) 

2002-ben is Ő választotta a 7.körben WR D. Givens-et, aki 2xes SB győztes lett, 193 rec, 2539 yard, 19 TD stat.-os karrierrel. Kedves Nixon, 1-2évig ezen statnak a fele is elég lesz... 

Válasz hopi46 üzenetére

Mi lesz, ha vidáman hozza edzésen azt a teljesítményt, ami mondjuk Bourne, sőt, simán lepipálja Agholort?

Mégiscsak mostanában szerződtettük őket, csak nem fogjuk kivágni egyiket sem. Ha nem fér el a rosterre, mit lehet csinálni? IR-re rakni, vagy a PS-be eldugni?

(tudom előreszaladtam, egy 7. körösnek eléggé bizonyítania kell majd, de tegyük fel)

Nem lenne rossz, bizakodjunk! Teljes mértékben elégedett vagyok a drafttal, az viszont így borítékolható, hogy Burkhead nem jön vissza. Egy jó WR szerintem még kelleni fog, hogy PO contender csapat legyünk.

Nixon-nak az előszezon meccseken kell bizonyítania igazán, aztán, ha nem fér be, a legegyszerűbb IR-re rakni, mert a PS-ből bármikor elvihetik. (Ezt számtalanszor csináltuk, legutóbb talán Berrios?, Harris? volt így és csinálja más csapat is.) Ez látszik egyelőre valószínűnek, mert tavaly kulcscsont törés miatt csak néhány meccset játszott, viszont Zierlein elemző szerint "...útvonalfutó tehetség (talent)...excellent stop and return on curls...", és a 6.0 prospect Grade is "Jó fejlődési kilátás", ezt valószínűsíti. Nixon-nál (188 cm, 92 kg) csak Harry magasabb a 10 rosteren lévő WR közül.

Givens (183 cm,98 kg) rögtön megragadt az 53-ba, már az első évben a 6. meccstől játszott és a későbbi éveiben Ő lett a korai TB éra Amendola-szerűsége, ami a rájátszást illeti, mert egymás után 7 PO meccsen volt elkapott TD-je. Ezt a "csúcsot" 2015-ben döntötte meg Gronk.. Ja, az egyetemen, Notre Dame, futót játszott...:) Egyébként kicsit valóban RB kinézete volt, volt szerencsém jó néhányszor látni Őt. Ernie egy futóban látta meg az elkapót...:)

 

Ha Nixonnak nincs a sérülése és olyan ütemben mutat fejlődést mint első két évében akkor tuti nem 7körös lett volna. Szerintem viszonylag nagy potenciál van benne.

UCF-szurkolóként az összes egyetemi meccsét láttam, és szerintem a sérülés nélkül sem ment volna ki sokkal korábban. Tavaly Gabriel Davis is a negyedik körig csúszott, pedig ő egyértelműen jobb WR volt nála. A Heupel-offense annyira faék egyszerűségű volt, hogy szinte lehetetlen megállapítani az elkapók valódi skilljeit. Nixonnak meg vannak az adottságai, hogy jó route runner legyen, de ebből semmit nem tudott megmutatni a rendszer miatt, pusztán csak feltételezni tudjuk, hogy képes lesz bonyolultabb route tree-t futni. Kicsit egyébként az egész játékára jellemző, hogy a senki földjén van. Egészen gyors, de nem speedster, jól dolgozik a pálya közepén, de forgalomban inkonzisztensek a kezei, az 50-50 labdákat képes volt lehúzni az egyetemen, de a fizikai adottságai nem biztos, hogy ezt lehetővé teszik neki a ligában, ráadásul nincs ST-tapasztalata.

Én nyilván nagyon szurkolok neki, mert a kedvenc egyetemi csapatomból is az egyik kedvenc játékosom volt, és a potenciál megvan benne, hogy legit NFL-elkapó legyen belőle, csak nehéz belőni jelenleg, hogy hol lehet a helye. Ami viszont biztos az az, hogy Belichick minden lehetőséget meg fog neki adni, hogy sikeres legyen, már csak azért is, mert ő volt Adams utolsó választása. 

Most látom az NFL oldalán, hogy csak sikerült kihozni a Pats draftját a legrosszabbra a csoporton belül (Dan Parr követte el, ha ez mond valakinek valamit).  Igaz, ha tényleg a csoporton belüli rangsort nézzük és vegytisztán a megszerzett játékosok jelenlegi "erősségét" vizsgáljuk, akkor lehet lehet igaz az állítás, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. 

Jones-al kapcsolatban kiemeli a cikk, hogy egyrészről messze nem akkora talent, mint Fields, de ami érdekesebb, hogy volt olyan szaki (Daniel Jeremiah) aki 32. helyre várta, BB meg elhozta a 15.-en, bár kiemelik, hogy legalább nem kellett felmozogni érte (mondjuk ezt felhánytorgatni nem szép dolog, ha tisztán a játékosok erősségét nézzük...). Szintén negatívum, hogy a Corner és a WR need-et sem sikerült megoldani.

https://www.nfl.com/news/afc-east-draft-grades-jets-all-in-on-zach-wilson-bills-double-down-on-d-line

Ezek a "szakértők" most nem győznek helyt állni a "Ki tud nagyobbat mondani?" versenyben. Biztos nagyságrendekkel többet tudnak a dologról mint egy átlagember, de aki ki akar emelkedni közülük, az mond valami megosztót, és reménykedik benne hogy bejön, mert akkor zseninek látják a nézői.

Én neki jobban hiszek, mert csak tudhat valamit a posztról (és még Ő is tévedhet):

https://www.youtube.com/watch?v=jFNLPM2o6E4

 

A szakírók most draftminősítésben tobzódnak, mert más esemény nincs és egyéni, helyenként felszínes érvekkel vetélkednek egymással ki tud megdöbbentőbbet mondani. (Van aki egy-egy csapat draftját F-nek minősíti, pedig nem félábú kickert draftoltak az első körben.) Én csak egyet néztem meg, ahol 18 szakíró (köztük Reuter, Lombardi, Kiper stb., Parr nincs a listán) minősítése alapján összesítésben 6. helyre kerültünk, de az igaz, hogy közvetlen előttünk a Delfinek és a Jets van. A Mienknek a fele vmilyen A, a másik fele vmilyen B minősítés.

A véleményem, ami a CB draftot illeti, jelenleg 10 CB van a rosterünkön, köztük egy friss FA igazolás: Mills (igaz Ő egy kicsit egy mindenes DB.) Csak ki tudjuk választani a szükséges 4-5 legjobbat, a két kezdő idén így is megvan. A WR-eknél, Slater-t nem számítva is, van elég játékos (9) és itt a FA piacról erősítettünk inkább és a TE igazolásaink is az elkapó szekciót erősítik. Azaz a két poszt az idei szezonra megoldottnak tűnik.

Nem vagyok természetesen draftszakértő (van olyan egyáltalán?), de úgy vélem többnyire a jövőnek draftoltunk, ami nem zárja ki, hogy valamelyikük már idén befut (ld. tavaly Onwenu) Az idei új szerzeményeink (FA+draft) és a régiek megtartása alapján Én bizakodó vagyok. (A legjobban annak örülök, hogy a "def. szita" a futás ellen talán megoldódik.)