2021 Minicamp: 1. nap

Kép
OTA

A hétfői nap során lezajlott a 2021 Minicamp 1. napja. A Boston Herald cikke alapján megnézzük mi is történt a nap során.

Sokat elmond egy játékos fontosságáról, ha a legtöbb hír az edzésről való hiányáról szól, miközben másik 85 játékos a pályán edz.

Úgy tűnik Stephon Gilmore megpróbálja kihasználni ezt.

A csapat egyik legjobb játékosa, aki a liga egyik legjobbja a posztján, nem jelent meg a hétfői edzésen és várhatóan a továbbiakban sem fog részt venni rajtuk. A célja, ahogy az hasonló esetekben lenni szokott, egy új szerződés kiharcolása. Gilmore egy esős, 90 perces edzést hagyott ki a Gillette Stadion mellett, amin 7-7 elleni, 11-11 elleni szituációk is terítéken voltak. A csapat a playbook több fejezetét is átvette, mígnem az edzés végén a 2 perces támadások kerültek terítékre Cam Newton, Mac Jones és Jarrett Stidham vezetésével.

Összességében, Belichick védelme nyerte a napot, annak ellenére, hogy hiányzott legjobb játékosa.


A következő játékosok nem vettek rész vagy csak limitáltan az edzésen.

Nem vett részt az edzésen: CB Stephon Gilmore, OLB Chase Winovich, DL Byron Cowart, LB Terez Hall, OLB Rashod Berry

Limitált edzést végzett: TE jonnu Smith, LB Anfernee Jennings, TE Dalton Keene, S Joshuah Bledsoe, LB Cameron McGrone


A nap játéka: Mac Jones tökéletes passza Jakobi Meyersnek

Azok után, hogy múlt héten felhagyott Mac Jones a rövid, biztos célpontok állandó keresésével, a hétfői edzésen egyből mélységben támadta a Patriots kezdő védelmét.
A 11-11 elleni gyakorlat 1. játékánál shotgun felállásban kapta a labdát és egy mozdulatsorból rögtön egy hosszú passzt indított meg Jakobi Meyers felé a bal oldalvonal mellett. Meyerst az Eaglestől érkező Jalen Mills őrizte, aki szinte tökéletesen dolgozott az elkapó ellen, egy apró ablak maradt csak nyitva: Meyerrs hátsó vállánál. Mac Jones pedig pontosan oda dobta a labdát, Meyers pedig hátrafordulás közben, gyönyörűen kapta el a passzt.


A nap játékosa: Jakobi Meyers

Ha ez az elismerést egy pozíciónak kellene adni, akkor a csapat LB egysége kapná, akik folyamatosan nyomás alatt tartották az irányítókat a gyakorlatok során.
De mivel egy játékos kapja, Jakobi Meyers a kiválasztott. Egyértelműen ő volt a legbiztosabb kezű elkapó az esős edzésen. Meyersé volt a nap elkapása, amiről feljebb volt már szó, valamint Newton és Stidham is előszeretettel kereste. Ahogy az várható volt, jobb teljesítményt nyújtott az új érkezőknél, Nelson Agholornál és Kendrick Bournenél, azonban ők láthatóan egyre jobban elsajátítják a playbookot.
Meyers ráadásul veretlenül zárta a 2-2 elleni párharcokat is, ahol 2 elkapó 2 DB ellen harcolt. Továbbá elejtett labdája sem volt.


Irányítók statisztikái

Cam Newton: 12/20 (1 elejtett labda)
Mac jones: 13/20 (2 elejtett labda)
Jarrett Stidham: 8/15 (3 elejtett labda)
Brian Hoyer: 2/6, INT (1 elejtett labda)


Kiemelkedően teljesítettek

LB Josh Uche

Játékról játékra kiválóan dolgozott, folyamatosan nyomást helyezett az irányítókra. Szerzett egy "sacket" (ahogy az elleni szokott ilyenkor, az edzők megadták neki, nem ért az irányítóhoz) Newton ellen a 2 perces támadógyakorlat során, illetve nyomás alá helyezte Hoyer aminek egy INT lett az eredménye. Uche többször támadta az irányítót belső LB pozícióból is, az edzők várhatóan sokat fogják őt mozgatni, akár csak Hightowert és Van Noyt.


WR Gunner Olszewski

Ugyan volt egy elejtett labdája, de Olszewskit keresték a legtöbbet az irányítók, szám szerint 7-szer. Azok után, hogy az edzés korai szakaszában folyamatosan megverte az emberét a rövid útvonalak során, elkapott egy hosszú passzt a pálya közepén Mac Jones első passzából a 2 perces támadás során. Olszewski nem egy kész játékos, de úgy tűnik, hogy kész építeni az All-Pro visszahordó szezonjára és több leehtőséget kiharcolni magának a támadóegységben.


Gyengén teljesítettek

TE Jonnu Smith

Mondjuk úgy, hogy volt már játékosnak jobb 1. edzése a Patriotsnál.
Mielőtt egy combhajlító sérülés miatt abbahagyta volna az edzést, rögtön egy elejtett labdával kezdte a 7-7 elleni gyakorlatot, majd 5 játékkal később a levegőben veszített el egy párharcot Adrian Phillips ellen, amiből TD szerezhetett volna. Newton, Stidham és Hoyer is rögötn keresni próbálta, de inkább kevesebb mint több sikerrel, egyértelműen idő kell még a kémia kialakulásához.


WR Nelson Agholor

Agholor sebessége teljesen más szinten van a többi elkapóhoz képest, azonban az eredményességgel még továbbra is vannak gondok.
Azok után, hogy a 7-7 elleni gyakorlatnál megverte Joejuan Williamst, egy TD passz csak úgy kiesett a kezéből. Később nem tudta megverni a Michael Jacksont egy hosszú útvonalon a 11-11 elleni gyakorlat során. Egyértelműen frusztrálta a gyenge edzés, a 2. elejtett passza után, gyakorlatilag elpuntolta a labdát.
Összességében csupán egy elkapást szerzett 5 lehetőségből. (Neki is kell még idő, de fejlődni fog)


forrás: Boston Herald

Hozzászólás

Ebben az időszakban minden hír jó hír. Még a nem jó hírek is. :) Köszönjük!

Köszi a cikket!

Winovichról tud valaki valamit? Nincs nagyon újjal mutogatva rá ugyh gondolom akkor meg van az oka a hiányzásnak.