2022-es NFL Draft - 3. nap

Kép
Draft 2022

Szombaton este hat órától folytatódik az idei játékosbörze.

A Patriotsnak az utolsó napon három negyedik körös (121, 127 és 137), három hatodik körös (183, 200 és 210), valamint egy hetedik körös (245) pickje van.

1:28 - Közben megérkezett még egy hír mára, az első UDFA-játékos idén: QB/WR/RB D'Eriq King a Miamiról. Természetesen reggel beszámolunk majd arról, hogy kit szerzett még meg a Patriots a draftolatlan játékosok közül.

0:21 - A Patriots a 245. pickkel az OT/OG Andrew Stuebert választotta a Michiganről. A 2019-es szezont sérülés miatt ki kellett hagynia, 2020-ban guardként és tackleként, 2021-ben pedig kizárólag RT-ként játszott - kezdőként. Ezzel lezárult a csapat számára az idei játékosbörze, összesen 10 újonc került a csapathoz.

22:57 - Ezúttal is választott a Patriots, a mai napon már hatodjára. Ezúttal az LSU belső támadófalembere Chasen Hines került a csapathoz. A játékos az elmúlt két évben volt a Tigers kezdő jobboldali guardja.

22:34 - A 200. választással a védőfalba érkezett játékos, méghozzá DT Sam Roberts a Northwest Missouri State-ről (egyetemi harmadik vonal). Robertsnek 5 blokkolt rúgása volt az egyetemen, valamint megkapta a Cliff Harris díjat is, ami a legjobb nem elsőosztályú egyetemen játszó védőjátékos kaphat meg. 

21:50 - A hatodik kör elején - a 183. választással - ismét egy RB-t szerzett a Patriots, méghozzá a South Carolina játékosát, Kevin Harrist. Főleg a 2020-as szezonja volt kiemelkedő, 1138 yardot és 15 touchdownt szerzett (113-as meccsenkénti átlaggal első volt az SEC-ben).

19:40 - A Patriots nem cserélt ki a negyedik körből (bár teljesen lepörgette az órát - tehát valószínűleg megpróbált). Végül a Western Kentucky irányítója, Bailey Zappe került Foxboroughba!

19:12 - A 127. pickkel a Patriots a futó Pierre Strong Jr.-t választotta a South Dakota Stateről. Gyors futó, elkapásokban sem használhatatlan, Matt Miller szakíró egyik kedvence volt az idei futók közül. Negatívumként a fumble-ök számát lehet megemlíteni, 2021-ben ötször is elejtette a labdát.

18:54 - A mai napon az első választás az Arizona State cornerbackjére Jack Jonesra esett. Névrokonához hasonlóan ő is remek labdaérzékkel bír, korábban a USC-re ötcsillagos tehetségként került.

A chaten tudjátok követni az eseményeket, a cikket pedig folyamatosan frissítjük.

Hozzászólás

Fumble nem lesz gond, abban kiválóak vagyunk, hogy az kineveljük belőle...

QB? Érdekes. Highlights alapján bevállalós, jó srácnak tűnik. Az érdekes az ami NINCS a highlights-okban... :o)

Az utolsó mondatod tökéletesen fedi az "igazat"! Mi csak azt látjuk, de a scoutok/edzők ennél sokkal többet. (ld. pl. JE kiválasztásának történetét.) 

Ennyi Jones-t és Harrist megjegyezni..

én feladtam, hogy megértsem mi történik :D

Azért arra a kérdésemre nagyon várom a választ, hogy hogyan is oldják meg az LB sort? Vagy BB feltalálja az LB nélküli hatékony taktikát?

10 LB van a rosteren + most egy UDFA! Kétségtelen, hogy közülük eddig csak Judon és Bentley a bizonyított minőség. A korábban szerzett fiatalok mentális és fizikai állapotáról, fejlődéséről viszont Nekünk fogalmunk sincs, de a vezetésnek bizonyosan van és lehet, hogy ez bíztató. Egyébként a szinte LB nélküli védekezést már régen feltalálták, ez a dime felállás,amit igen sokszor választunk, a ligában talán a legtöbbször a nickel-el együtt. Szerintem okkal nem választottunk LB-t, mert talán más poszt fontosabb volt, lejjebb meg nem találtunk Nekünk! megfelelőt ill. a jelenlegieknél jobbat/bíztatóbbat. Egyébként pl. egy Hill Waddle párost, vagy akár csak egy McKenzie-t nem lehet LB-el megfogni csak gyors DB-el. Én így gondolom. 

Furcsa egy Draft volt.

Húztunk játékosokat elöl akiket késöbb is simán húzhattunk volna. Szerintem corner kellett volna nagyon, ugyan húztunk kettőt de azok a méretük miatt max. slot cornerek lesznek. Az egyiknek mindkét vállát most műtötték a másikat kidobták az egyetemről betörés miatt. (ok az egyik jó punt returner...)

Az elkapó ugyan gyors de meglátjuk ezzel a vázzal meddig bírja sérülés nélkül az NFL-ben és egy második kört feltradelve is nehezen ért. (arról nem beszélve, hogy 3 magasabban értékelt WR is volt még bent)

Kér RB is érdekes. 

Backup QB kell de nem a negyedik körben. A guardok kellettek de nem az első körben.

Természetesen én csak fanyalgok és a stáb tudja jobban.:)

UI: " PFF graded Patriots drafts a D. Lowest among all teams"

Jack jones kintre hoztak emberezni. Másik jones JJvel együtt fogja majd hill waddle páros. És ne lepudjunk meg ha beteszik marcust slot wrnek idonkent

A 3 WR, mind Nkeal Harry type. Arra hoztuk Parkert. Agholor helyére pedig ezt a srácot. Azért hoztak amire kellett. Pont. Gyors harcol a labdaert és nem dropol.

damion Haris utolsó évében van rookie kontrakt, white szakadásbol jön és nem fiatal, JT meg nem vált be. Legyorsabb futó és egy buldózer futo. 

Hoyer 36, stidham uccso évben rookie kontrakt. Hoztak olyat backupnak akinek skillsetje pontosan az mint MJnek.

Az okokat én is értem. Csak nem biztos, hogy a megfelelő helyen lettek kiválasztva. Szeretek utánanézni a sérüléseknek, a pályán belüli és kívüli problémáknak. Van itt bőven ami aggodalomra ad okot. Remélem az élet rácáfol minden fanyalgóra!

Csak zárójelben jegyzem meg hogy Mahomes pick anno C- volt, McCaffrey pedig D+. Természetesen vannak “A” pickek amik meg besültek. Várnék én ezzel a legrosszabb, meg negatív hozzáállással. 😁

Egyetértek!

Akármilyen konszenzusos is egy proszpekt rangsor, egy rakás szempontot nem vesz/nem tud venni figyelembe, így a drat minőségének ilyenkori megítélése is legfeljebb egy játék. Minden draft minőségének kialakulása az azt követő augusztusban kezdődik és több éven át is tarthat.

Sziasztok ez a nemdraftolt safety srác nagyon kemény csóka,kicsit hajaz Thor.-ra,de adja :D Kell a keménység.

Increay!

lesz elemző cikk draftrol? Osszevetesben idei és jövő évi rosterrel, mert sztem sokan értetlenségben vannak draftal. Pl LB miért nem draftoltunk, mikor tele a polc eddig nem látott újoncokkal, veteranokkal( mcgrone perkins mcmillan Wilson). 
Sztem ez a draft sokkal okosabb, epitkezo draft mint hogy D adnak neki.

Írok majd egy gyors elemzést - ilyen első benyomás jellegűt - a mai nap folyamán. Ha minden jól megy lesznek majd prospectismertetők is a következő héten/hetekben. Ezekről a dolgokról inkább podcastet szeretnék majd csinálni, ott szerintem jobban ki is jönnek ezek a dolgok, más a résztvevők véleménye, egyszóval jobb mint egy egyoldalú cikk. Ehhez persze kell beszélgetőtárs is :) Van néhány gondolatom, ötletem ezzel kapcsolatban, de amíg nem fix, addig nem mondanék semmit:)

Én benne lennék egy podcastben, legalább kiadhatnám a gondolatokat, mert leírni hosszú. Időpontban teljesen mobilis vagyok, és lehet elobeszelgetes is felmerőnek.

Thorton és Harris "tombol" örömében, hogy BB-nél edzhet. Thorton mondta, hogy bármit megcsinál, amit kérnek Tőle.. Én azt kérem, kezdjen el enni rendesen..., :) Harris csak ámult, hogy BB előbb kereste telefonon, mint az ügynöke. :)