2023-as NFL Draft - 1. nap

Kép
Draft

Magyar idő szerint hajnali 2-kor elkezdődik a 2023-as NFL Draft Kansas Cityben. A Patriotsé 14. választási jog, nagyjából hajnali 4-kor kerül majd sorra a csapat.

4:10 - A Patriots az 1/17-es pickkel CB Christian Gonzalezt választotta az Oregonról! A játékost szinte mindenki a top 10-be várta, ő és Witherspoon volt a két top corner idén. Igazi szélső cornerback, remek méretekkel és a játéka is egészen zseniális, nagy fogás ő ezen a helyen.

3:46 - A Patriots elcserélte az 1/14-et Pittsburghbe az idei 1/17-ért és egy negyedik körös pickért (120. választás).

2:20 - Ahogyan arra számítani lehetett, az irányító, Bryce Young lett az idei 1/1.

A cikket frissítjük majd a történésekkel, a chaten pedig várunk mindenkit szombat késő estig.

Hozzászólás

Az első nap draftja: A++

Holnap kellene egy jó FS

Elgondolkoztattál. Utána nézve, magas grade-ű (azonnal kezdő), kimondottan FS-t nem találtam a tényleg szűk választékban. Te kire gondoltál? (A Bama-s Battle látszik kimondottan FS-nek, sajnos csak backup grade-el .:()

Úgy érzem, talán valahogy úgy fogjuk megoldani a FS pozíciót, mint anno DMC-vel, azaz egy DB-et „átképezünk”, mert Bledsoe egyelőre nem mutat oroszlánkörmöket, Schooler pedig másra kell. Persze tévedhetek.

Ez elég jól sikerült, őt is sokan várták a Patriotshoz és még egy 4. Körös pick is jött mellé.  Viszont kíváncsi vagyok, mihez kezd BB ezzel a rengeteg pickkel. 

van 4 db negyedik körünk. ha valai nagyon tetszik nekünk, tudunk holnap hajnalban mozogni gyakorlatilag bárhová. sztem fogunk is, a második napos felcsere úgyis ugyanolyan BB hagyomány, mint az elsőkörös lecsere :)

Az, hogy Gonzalez még a 17. helyen elérhető volt nekem abszolút lenyúlás szagúra sikeredett dolog. Persze a lefele csere is tök jól kijött, szerintem BB abban a tudatban tette meg mindezt, hogy voltak még bent potenciális célpontok annyian, hogy tudta, marad bent a 17. helyen is valaki. Már csak azért is, mert Jaxon Smith-Njigba is bent volt még. Az, hogy a Washington is cornert húzott előttünk Emmanuel Forbes személyében , az nekem érthetetlen, remélem egyszerűen csak túlgondolták.

Tudom nem illik ilyet csinálni, de álljon itt a Gonzalezről szóló fűzővel kifelés cikk első bekezdése: "Christian Gonzalez a 2023-as class egyik legfényesebb csillaga. Domináns egyetemi produkciója mellé kiemelkedő atletikusság, jó ösztönök és fejlett technika párosul, aminek hála biztosan a top10-ben fog elkelni a játékosbörzén." Nem így lett, szerencsére sok előttünk választó csapat érdekesen választott, mi meg köszöntük szépen. Nekem Gonzalez volt a titkos vágyam, bár meg sem fordult a fejemben, hogy még elérhető lesz. Szerintem Increay sem sír Smith-Njigba után, ha a csávó beválik, corner poszton TOP 3 vagyunk.

Második napra, nekem Darnell Washington TE lenne az ideális, mivel mindkét tight endünknek lejár a szerződése, plusz egyik sem tud blokkolni, ellentétben a nagyon fizikális Washingtonnal. Safety szerintem a harmadik körben is lesz még azonnal bevethető.

Álmomban nem gondoltam volna, hogy Gonzalez és JSN is elérhető lesz 1/14-en. Ezért aztán picit mérges is voltam BB-re, mert nálam ők ketten kimagaslottak az akkor még bennlévők közül, nekem picit feleslegesnek tűnt a csere, játszottunk a tűzzel.

Annak azért örülök, hogy nem a Jetsbe ment JSN, de így egyáltalán nem sajnálom, hogy Gonzalez jött, sőt. Tehetségben JSN előtt van, egyértelmű bluechip játékos, míg Njigba nem az. Nálam ez sima A+++, Malcom Brown óta a legjobban tetsző első körös pickünk ez:)

Nem vagyok egy draft guru, de ha jól követtem a mock-ok 90 %-ában a hetedik pickig kiment a két topnak tartott CB. Az, hogy az egyiket sikerült behúzni egy negyedik körrel együtt, nekem nagyon jónak tűnik. Egyébként meg tartom azt, hogy egy draftot valójában csak 3-5 év múlva lehet megítélni...

Örülünk Vincent!
Amikor az öreg elkezdett megint lefelé trade-lni, kicsit felment az agyvizem, de most kivételesen nagyon jól sült el. (Remélem ezt mondjuk majd évek múlva is!) A kutya a helyén volt.
Most ezzel a kazalnyi pick-kel el kellene kezdeni felfelé jövögetni, hogy ne tömeget, hanem tehetséget gyűjtsünk.
Hajrá!

AFC-be jelenleg sok a jó QB aki tud dobálgatni, és sok az erős WR is, ezek ellen erős nyomás+secondary kell, és futójáték. (ha Mac Jones a QB-d)

Tetszik a választás, úgy meg pláne, hogy egy 4. körös pick is jött mellé. 😋 Go Pats! :)

Steal-nek tűnik ezen a helyen. Kolumbiai srác, örülök a sokszínűségnek a csapatban. :)

Olyan kellemes problémánk van DB poszton, hogy valaszthatunk kik legyenek kezdők.

El tudok képzelni Gonzalez, Jack Jones szélső párost, Marcus Jones-szal a slotban és Jonathan Jones hátul safety-ben. De lehet Jonjon lesz slotban vagy ő lesz Jack Jones helyett szélén, ez már BB "problémája". :D

Eddig nem rossz és még mi is értjük...

Nem tudom volt-e valaha, vagy mikor volt utoljára ilyen közfelkiáltásos elégedettség a Draft első

köre után. /ahogy olvasgatom még odakint is így vélekednek a szakírók, szurkolók/

De úgy néz ki tényleg örülünk Jules :)

Ha minden igaz, nem sokat gondolkoztunk Gonzalezen, 31 másodperc után már meg is volt a pick :)

A Draft után ;) Viccet félretéve, reggel sikerült aludnom nagyjából három órát, ma este korábban fekvés, aztán hajnali fél 1 körül kelés. Szombat délelőtt pihi, az utolsó nap már lazább, ott igazából nem olyan hosszú az éjszakázás, 1 körül vége, meg alapból későn fekvő típus vagyok :)