2025-ös Super Bowl győzelmi esélyek

Kép
PS

A fogadóirodák nem hisznek a Patriots 2025 Super Bowl győzelmében és nem hisznek a Patriots elsőéves vezetőedzőjének, Jerod Mayónak, aki egy borzalmas, csak négy győzelmet hozó 2023-as szezonból próbál javítani. A csapat katasztrofális 2023-as szezont produkált, amelyben a kezdő irányító Mac Jones a harmadik helyre került vissza, Bill Belichick vezetőedző pedig elveszítette az állását.

Nem gyakran fordul elő, hogy a Patriots négy győzelemmel zárja a szezont, nemhogy a 2024-es NFL Drafton a top 3-ban szerepeljen, de az elsőéves vezetőedző, Jerod Mayo számára ez egy jó kiindulópont. Mayo azt követően vette át Belichick helyét, hogy öt évet töltött a New England linebackers edzőjeként.

A 37 éves Mayo előtt nehéz feladat áll, hiszen minden csapatrészben vannak pozíciók, amelyeket a szabadügynökökből és a Draft felhozatalból kell megfelelő játékosokkal feltölteni. A munka nem fog egyik napról a másikra befejeződni, de a Patriots vezetői tisztában vannak azzal, hogy Róma sem egy nap alatt épült, és időbe telik, amíg újra Super Bowl esélyessé válik a csapat.

Ha Patriots-szurkoló vagy, akkor reálisan nem gondolsz a következő szezonban a Super Bowlra. A FanDuel sportfogadóirodánál már vannak oddsok a Super Bowl 59-re, amiből kiderül, hogy a fogadóirodák mit gondolnak a Mayo vezette Patriotsról.

Senkit sem lep meg, hogy a Patriots 150/1-es odds mellett (+15000) esélyesnek számít a Super Bowl megnyerésére a következő szezonban. Ez elég nagy tiszteletlenség a csapattal szemben, ha figyelembe vesszük az elmúlt két évtizedben nyújtott teljesítményét. Az egyetlen csapat, amelynek rosszabb esélye van a Lombardi-trófea felemelésére, a Carolina Panthers (+25000), melynek szintén új vezetőedzője van Dave Canales személyében.

A Patriots-on kívül másik három csapat (Washington Commanders, Tennessee Titans és New York Giants) Super Bowl-győzelmére is +15000 az odds. Robert Kraft és Belichick évek óta tartó sikerei alapján tiszteletlenség a New Englandet ezekkel a csapatokkal egy csoportba sorolni.

A következő szezonban a csapat már nem Belichickkel az oldalvonal mellett áll majd fel, de a New England rendelkezésére álló fizetési sapka alapján könnyedén megduplázható a győzelmek száma, ha a dolgok az új vezetés akaratának megfelelően alakulnak majd.

Ebben a szezonban láthattuk, hogy a Houston Texans 10 meccset nyert és bejutott a rájátszásba az elsőéves vezetőedzővel, DeMeco Ryans-szal, miután 2022-ben három győzelemmel rendelkezett. A Texans azonban mindkét első körös választásával (C.J. Stroud és Will Anderson Jr.) nagyon jó embereket szerzett, valamint minden csapatrészben sok jó veteránnal rendelkeztek.

Ahhoz, hogy a Patriots kiérdemeljen valami hasonló tiszteletet a futballrajongók és a fogadóirodák részéről, valami nagyot kell szakítani az első körös választásukkal. 

Ha a New England megtalálja a jövőbeli franchise irányítóját, és kitölti a hézagokat a megfelelő játékosokkal, akkor a következő szezonban nagyot léphetnek előre. Ebben a szezonban a Pats esélye a Super Bowl 58 megnyerésére +6000 volt, Jones-al irányító poszton.

Mi lenne a különbség egy újonc irányító vagy Jones között, aki potenciálisan QB1-ként kezdi a következő szezont? Nos, az újonc irányítónak alkalmazkodnia kell az NFL sebességéhez, először kell együtt dolgoznia egy vezetőedzővel, és egy kemény divízióban kell játszania.

Meg kell várni, hogy Mayo és társai mit tesznek ebben a holtszezonban, mielőtt a fogadóirodák ismét átértékelik a csapatok helyzetét és meglátjuk, hogy maradnak-e ilyen tiszteletlenek a Patriots-al szemben, vagy jobb esélyeket adnak a csapatnak.

Ha most 10000 Ft-al valaki megfogadja a Pats jövő évi győzelmét, akkor egy év múlva másfél milliót kaszálhat! Sajnos ma már nem sokat ér 10000 Ft, de a jövő évi győzelem esélye sem túl magas…:D

A cikk a Chowder and Champions cikke alapján készült

Hozzászólás

Szerintem semmi tiszteletlenség nincs abban, hogy ezekkel a csapatokkal kerültünk egy polcra.

Ez az NFL.

 

És szerintem nem csak a jövő, de inkább a következő 3 évre nem nagyon érdemes contenderségről álmodni. Persze, behúzhatunk egy baromi jó irányítót, meg jól sikerül betömni a többi lyukat, és már két év múlva is ott leszünk a rájátszásban. Nem lehetetlen. Csak nem valószínű.

Ez remek. Az égvilágon semmit se tudnak a jövendőbeli csapatról, a jövőbeli együttműködésről, a csapat működéséről, az edzői kar működéséről, de oddsokat számítgatnak. K...va nagy előrejelzés, hogy nem mi fogjuk nyerni a következő SB-t. Tisztára kávézaccból jósolás, gyakorlatilag  clickbait. 

Nem hinném, hogy az lenne. Erre már most is fogadhatsz, igazi pénzzel, és azzal Vegasban nem viccelnek. Van mögötte komoly számítás és kockázatkezelés, az tuti. Ha majd valami változik, és pofásabban néz ki a csapat, esetleg jönnének a győzelmek, akkor majd változnak az oddsok is.

A szerencsejáték ipar nem szeret veszteni, úgyhogy nem hasraütésre engedi fogadni a madarakat... :)

Persze, ez én is tudom, nyilván a valószínűség-alapú számításaik rendben vannak, hiszen értenek hozzá. :) Ettől még annyi az ismeretlen tényező, hogy a nagyon magas fogadó nyeremény százalék pont (a magas kockázati szorzókkal megtűzdelve)  nekem is azt mutatja, hogy a fogadóirodák veszíteni nemigen akarnak, mert valójában fogalmuk sincs, a rendszer mennyire fog működni - ahogy egyébként senkinek. Kb. ilyen feltételekkel leget most is fogadni a 2057-es SB-re. Nekem csak az volt a véleményem, hogy ebben az állapotban ez semmivel se komolyabb becslés, mint a kávézacc. :) :)

Szerintem a mai napon az alapján állapítanak meg oddsokat, hogy milyen a mai napon a csapat állapota. Az meg ilyen sajnos. Ha már nagyon hasítunk akkor nyilván csökken az odds, de őszintén szólva én akkor is elégedett lennék, ha három éven át 2-2-2 győzelemmel érnénk el többet és ez a ciklus végére egy PO részvételt jelentene.

Akkor nem ismered Vegas-t. Ott mindenre IS lehet fogadni, bármekkora marhaság vagy valóság. 

Tiszteletlenség?? :) Nem a múltat, hanem az idei évet árazzák be a jelenlegi állapotok alapján. És abba a Belichick féle 6 gyűrű semmit nem jelent. A múltból nem lehet megélni, ez az oddsoknál szépen látszik...Ráadásul, ahogy fogadnak a szurkolók az módosítja az oddsokat is folyamatosan. Majd szeptemberre feljebb megyünk valamivel remélhetőleg. Ha jól dolgozik a stáb, akkor mindenképpen..

De hogy ez a jelenlegi odds nem tiszteletlen az egészen biztos. Konkrétan jelenleg a támadósor minimum fele nincs meg a rosteren. Újonc a HC és a DC, nem hivatalos a GM szerep (bár egyre láthatóbb, hogy Wolf az). Mégis mit számít itt az elmúlt 20 év?

A cikk tiszteletlenséget emleget, de sajnos elfogulatlanul nézve a csapat helyzetét igazuk van. Szinte minden megváltozik a csapat körül és elsősorban a támadó oldalon óriási kérdőjelek vannak. Én remélem, hogy Mayo-ban és az edzői csapatban a meglévő tudásuk és tapasztalatuk mellett hatalmas bizonyítási vágy is van és keményen odateszik magukat az igazolásoknál és az idei Drafton. Legfontosabb persze az irányító kérdés, amit azt gondolom még a draft előtt el kell dönteni és ennek megfelelően kell ott kukázni a játékosok közül. Nem volt könnyű helyzete a csapat irányítóinak az utóbbi években, de ez valahogy Bill filozófiájába belefért, Mac Jones-nak ez abszolút nem tetszett, mondjuk a tüzet sem nagyon láttam a szemében. (Tudom Brady elkényeztetett minket ebből a szempontból.) El tudom képzelni, hogy egy jobb fallal mást mutatna a játéka és 1-2 évre megoldást jelenthet az építkezés időszakában, de nem lesz ő a következő évtized legnagyobb irányítója az tuti. Bízom abban, hogy Mayo felépít egy korrekt csapatot és ha nem is jövőre, de utána már rájátszásban is látjuk a csapatot és ezzel az oddsok is megváltoznak rendesen!:D

OFF

Egyelőre inkább mennek az edzők, mint jönnek. Ment: BB, SB, Sunseri, BoB, J.Houston, 5 fő, jött Covington, Pelt, Springer 3 fő

Hopi, akkor egy friss hír csak Neked:

Patriots reportedly hire ex-Packers defensive line coach Jerry Montgomery

Jerry Montgomery spent the past nine seasons with Green Bay.

OFF

Érdekes nyilatkozatot tett JE és Gronk azzal kapcsolatban, hogy nem alkalmazták sehol BB-t.

JE: "...nem Mindenki akar igazán nyerni ebben a bajnokságban...de minden csapat 35%-al jobb lesz, amelyik leigazolja...ez egy QB liga és igen, nem talált, erre most nem volt képes..."(2x egy életben ritkán jön össze!)

Gronk: "...És ha kivesz egy év szünetet, megfiatalodik, jövőre visszajön, és elfogadja a vezetőedzői állást, ahogy Julian mondta, az a csapat azonnal jobb lesz. Ő a legjobb edző,, aki elérhető...jobban ismeri a játékot belülről és kívülről, mint bárki, akivel valaha is voltam. Nem kétséges!....”

Jövőre is lesznek komoly HC jelöltek, hiszen Ben Johnson, Slowik, Vrabel, Evero is kapós lesz jó eséllyel.  Frank Smith féle arcok is simán képben lehetnek.. Szóval nem lesz egyszerű jövőre sem odakerülni. Persze ha egy Eagles vagy Cowboys pad megüresedik, az nagyon adná magát. De rebuildben lévő gárdák aligha egy 73 éves emberben gondolkoznak majd.

OFF

A csapat a 2x-es brazil jiu-jitsu világbajnok exCleveland-i 45 éves Scott Peters-t vette fel valószínűleg Oline edzőnek. Peters 7 évet játszott az NFL-ben Ofalemberként, 4 évet pedig a Browns faledzőjeként. Előszeretettel alkalmazza a képzésben a jiu-jitsu technikát.

"Ahhoz, hogy a Patriots kiérdemeljen valami hasonló tiszteletet a futballrajongók és a fogadóirodák részéről, valami nagyot kell szakítani az első körös választásukkal. "

Ezzel nem értek egyet. Én, főleg ha nincs prospect, inkább letradelnék a top 10-ig, és úgy vinnék valakit.

Az MHJ-Williams-Maye hármas a szakértők konszenzusos véleménye alapján ígéretes játékosok. Mindkét poszton kell a minőség a csapatba. 1/3-as cetlivel pedig valamelyik biztosan ott lesz amikor a Pats lesz soron. Persze lehet letrade, ha az nagyon megéri, és a vezetőség úgy ítéli meg, hogy így is ki tudják majd választani akiket akarnak (idén/jövőre, ha olyan pick jön cserébe). És még ott van Daniels, vagy - amit nem szeretnék látni- egy top OT.