4 reménykeltő ok

Kép
TB_BB

A ritkán látott vereség széria okán, amiben a csapat van, gondoltam felvidítalak kicsit benneteket a Clutch Points nevű oldal egy írásával, amelyben azt a négy okot taglalják, ami még mindig SB győzelemre predesztinálja a csapatot.

Annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben a Patriots problémákkal küzd, azért csak 10-3 a mérlegük és továbbra is az egyik olyan csapat, aki konzisztens játékot tud felmutatni az év során.
Köszönhetően a bajnoki címekből merített tapasztalatnak és az idei kiváló védelemnek, nagyon nehéz lenne ellenük fogadni.
Elég lesz az elit védelem, hogy a csapatnak megszerezze az újabb bajnoki címet? Azért ennek komoly esélye van.

Alább a négy ok, ami segítheti a Patriots címvédését.

4 – Védelem

A Patriots védelme egy egész más szinten játszik, mint bármelyik másik egység ebben az idényben.
A védelem mérkőzésenként átlagosan 264,8 yardot engedélyezett az ellenfél támadóinak, ami a legalacsonyabb érték az NFL-ben.
A második legkevesebb passzolt yardot (171,8) és a negyedik legkevesebb futott yardot (93) engedték átlagosan.
A kevés yardot érdemükre fordították és mindösszesen 12,9 pontot engedtek mérkőzésenként, ami ahogy sejthető a legkevesebb az NFL-ben.

Ezen felül hetedikek a sack-ek (41) számában és másodikok labdaszerzésben (31).
A 6 nem támadó TD-vel is vezetik a liga vonatkozó statisztikáját.

Egy ilyen védelmi teljesítmény mellett nem kell sok a támadóktól, hogy mérkőzéseket nyerjenek.
Amikor arról beszélnek, hogy „a védelem nyeri a bajnokságokat”, akkor egészen pontosan ilyen védelmekre gondolnak.

3 – Tom Brady

Ha a támadókat nézzük, akkor megállapíthatjuk, hogy az elmúlt hetekben Brady nem hasonlít saját magára, ami ahhoz a kérdéshez vezet, amit már milliószor feltettek eddig.

A Brady éra végét látjuk?

Az emberek gyorsan rávágják, hogy Bradynek ennyi volt és nincs esély arra, hogy további bajnokságokat nyerjenek vele. Ezután Brady fogja magát és teljes tűzzel égve végigrohan a rájátszáson és a Super Bowlban találja magát.

Ez nem az a Brady akit az elmúlt években láthattunk, de ez még mindig az a Brady, aki tudja, hogy hogyan kell nyerni. Meg fogja csinálni a játékokat amiket a csapat elvár tőle és arra számítunk, ha itt a rájátszás, akkor látunk majd néhány „jó öreg” mérkőzést tőle.

2 – Bill Belichick

Maradunk az előzővel megegyező érvelésnél. Bill Belichick minden idők egyik legjobb vezetőedzője.

Pont úgy bánnak vele, mint Bradyvel. Annak ellenére, hogy az emberek elismerik, hogy ő minden idők egyik legnagyobbja, mégis azok akarnak lenni, akik a bukását megjósolják.

Mindez ahhoz vezet, hogy a legkisebb kisiklás esetén is kritika éri a munkáját. Hallhatsz kifogásokat, hogy csak a gyenge divízió vagy Brady tehetsége emeli őt magasra. Ez az utóbbi mondjuk vicces, mert az emberek másik fele meg azt mondja, hogy Brady csak azért jó, mert Belichick rendszerében játszik.

Bármilyen hiba esetére is, még mindig ő az egyik legjobb választás arra, hogy SB-be vezessen egy csapatot, mert már sokszor megtette és látszik, hogy képes újra megtenni.

1 – A győzelem útja

A New England csapata több mint egy QB és egy edző. Igen, Brady és Belichick minden idők legjobbjai a posztjukon, de ennek ellenére ez a csapat több ennél.

A Patriots sok mindent megnyert és hosszú ideje óta teszi.

A csapat tudja, hogy hogyan kell nyerni. Ez elsőre nem tűnik soknak, de a nap végén azért sokat jelent.

A csapat nagyja részese volt a tavalyi bajnoki győzelemnek, és sokuk részese volt két győzelemnek is.

Ez az oka, hogy az emberek gyorsan rámondják, hogy ebben az évben fog elbukni a Pats, mivel ők akarnak lenni az elsők akik ezt megjósolják.

Ez a tapasztalat jelenti a különbséget. Részben ez az oka, hogy Jared Goff olyan kényelmetlenül érezte magát a tavalyi döntő során.

Nincs még egy csapat akinek annyi rájátszás és SB tapasztalata lenne mint a Patriotsnak és ez nagyon jól fog jönni, amikor ilyen mérkőzésekre kerül sor.

Ti mit adnátok még a listához?


Forrás

Hozzászólás

Nem kötözködésből, de a védelem utolsó 4 heti statjai milyenek? Ott is vajon ilyen pöpecek?

Szerintem az átlagban minden eddigi meccs benne van, ettől átlag. Ebből kiragadni az utolsó 4 hetet pont annyira felesleges szerintem, mint pl. kiragadni az 1-4.,  3-6., stb. heteket. Én személy szerint soha nem 1-2 vagy 3 meccs alapján ítéltem meg a csapatunkat, hanem az alapján, amire alapvetően képesek, amit láttunk már tőlük, és mint lehetőség ott van bennük. Go Pats! :)

Nemcsak azért, mert komolyabb ellenfelek voltak a végén, de azért is lehet legalább olyan releváns infó az utolsó 4-6 meccs, mint a teljes évad, akár relevánsabb is, mert ez mutatja legjobban a "pillanatnyi" formát (még ha a pillanatnyi itt most kicsit oximoronnak hangzik is). Remélem  hétfőre mi is okosabbak leszünk... :o)

A fókusz amiben nagyon jó ez a csapat vagy legalábbis nagyon jó volt főleg offense oldalon amikor kellett mindig tudtak pontokat feltenni.

Ez hiányzott az előző meccseken.

 

Már a szezon előtt amitől tartottam az a Super Bowl helyszín volt. Soha nem tartozott a kedvenc stadionunk közé a Hard  Rock. Arra persze nem számítottam,hogy ennyire nyögvenyelős lesz az idei évi támadó játékunk. Amire viszont lehet alapozni,hogy ennél csak jobbak lehetünk és kétszer  nem szoktunk kikapni ugyanattól a csapattól.   :)

Amiben nagyon bízom, hogy a három vereségünkből egyik sem volt olyan, hogy totál fogalmatlanul játszottunk és úgy törölték fel velünk a padlót. Ha csak kicsit is a mi oldalunkon van a szerencse (vagy a "momentum"), akkor most 13-0. 

Amit hozzáadnék a listádhoz, az a nüanszok kezelése, hogy képesek legyünk (és hiszem, hogy szoros helyzetben, forszírozott üzemmódban igen is képesek vagyunk) kezelni és észrevenni azokat a kis pontokat, ahol a mi javunkra tudjuk fordítani a meccseket.

LFG!!!!

1-2 évvel ezelőtt tipikusan jellemző volt a csapatunkra a lassú és ritmustalan 1. félidő, majd jöttek a félidei elemzések, kijött a csapat és a labda mindkét oldalán olyat “tett le a pályára”, hogy győzelem lett a vége. Tavaly ez nem volt jellemző, idén viszont mindhárom L-el végződő mérkőzésünknél megtörtént (a KC ellen kifejezetten mi adtuk át a “momentumot” azzal hogy nem húztunk el agresszíven). A 2. félidei változás is jött mindhárom meccsen, viszont az Ravens ellen már túl nagy volt a különbség (a fumble-lel egyértelműen), a Texans ellen már nem maradt erő (betegség egyértelműen érezhető volt), KC elleni hétvégi meccsről pedig nem is mondok semmit (bírói munka egyes alá...). Hangsúlyoznám, hogy nem menti fel a csapatot, mert egyik meccsen sem játszott 60 percig (sztem még 30-at sem) jól a csapat, viszont ennek ellenére mindhárom meccsen még nyerhettünk is volna a végén. Ez a korábbi években általában össze is jött, most az ismert WR, TE (O-falat nem is említem) helyzet miatt nem így akakult. Viszont újra hangsúlyoznám, hogy ez a csapat még így is majdnem nyert és ami számomra megnyugtató, hogy mindhárom meccsen más ok miatt nem. Ez a rossz széria is egyszer véget ér, ahogy a mi extra-szuper ilyen-olyan sorozataink is megszakadtak már, vagy fognak. Nem tudom, hol lesz idén vége, mert több igazán jó csapat is van most az AFC-ben, de simán SB és (ha már ott leszünk) akár gyűrű is lehet a vége. Én így látom. Go Pats! Go to SB! :)

Az egyik előző cikk kapcsán már leírták, de nagyon egyetértek vele, ezért megismétlem itt: a K.C. elleni meccsen viszontlátott, már nagyon régen nem tapasztalt, elszánt győzni akarást jelző indulatok Brady és Belichick részéről komoly hozzáadott értékkel bírhatnak.

A szezon második fele óta azt érzem, hogy azok a momentumok, fordulópontok amik átbillenthetnék a csapatot idén nem mellettünk állnak.

Egy rossz fújás oda, egy fumble visszahordás amoda, egy fontos dropp itt stb stb

Mintha az idei évben a foci istenei, vagy a sors, vagy a tömeg ( mindenki a Pecc ellen :) ) , esetleg Goodell, úgy akarnák hogy semmi ne jöjjön össze.

A chiefs elleni paprikás páros ( TB & BB ) viszont bennem is reményeket kelt, illetve emlékeket, mint mikor megkérdezték Billt, hogy cseréli e Brady-t.

Adja az ég hogy ez a story is úgy végződjön ;)

Ez egy igen gyengére sikerült cikk volt. Értem, hogy milyen céllal íródott, természetesen a két vereség miatt letargiába zuhant Patriots-szurkolókat kell egy kicsit feltüzelni. Megtörtént ez már sokszor, hivatkoztak sokan és sokszor éppen a Chiefs elleni vereségre, amelyből Super Bowl-győzelem lett, a 28-3-as hátrány utáni győzelemre...

Önmagában azt is kicsit érdekesnek tartom, hogy egy 10-3-as csapat szurkolóit fel kell rázni, írni kell nekik egy cikket, hogy "nincs ám még itt a világvége"... Akkor mit írjanak egy Brownsra vagy Dolphinsra?! Mindezt egy olyan ligában, amely az összes szabályával arra törekszik, hogy ne legyenek New England Patriotsok...

Szóval ez a cikk egy végtelenül gyenge eresztés. NYILVÁN NEM A FORDÍTÓT MINŐSÍTEM, ÉS AZ SEM GOND, HOGY EZ A CIKK FORDÍTÁSRA KERÜLT! Aki ezt írta, az unalomig ismert tényeket írta le, aminek a lényege nagyjából az, hogy "mert ez a New England Patriots". Hálás feladat volt...

A Pats védelem nem játszik más szinten, mint a többi védelem, a jók között van, de a más szint egy hazugság. Pont az erősebb csapatok ellen mutatta meg, hogy annyira azért nem jó. A rájátszásban pedig nem 3-13-as mérlegű ellenfelek jönnek...

Brady miatt persze lehet reménykedni, de ez nem egyéni sportág. És ha az elkapói nem tudnak elszakadni, a fal nem tudja megvédeni, akkor ő sem tud csodát tenni. Ez a "Brady tudja, hogyan kell nyerni"... Jaj.

Belichickre nagyjából ugyanazt lehet írni, mint Brady kapcsán. Őt is kapták már el Super Bowlon, tehát az, hogy Belichick képes megint SB-ba vezetni a csapatot, egy nagysemmi.

A 4. pontban a tapasztalat kiemelése fontos, és nyilván számít, de nézhetjük a másik oldalt is. Mindenki kétszer akkora intenzitással küzd a Pats ellen, mint más csapatokkal szemben. Vertek már meg címvédőt a Super Bowlban. Számíthat ez is, de akár egy labda is másfelé pattanhat.

Nem akarnám elkeseríteni a cikkírót, de ez kb. általános iskolás szintű írás volt nevetséges, mindenki által ismert és kínjában magát ezzel nyugtató érvekkel (mert Brady meg Belichick meg a tapasztalat...), közhelyekkel. Még lehetett volna írnia az illetőnek olyanokat, hogy "a hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk" vagy mondjuk "az nevet, aki utoljára nevet"...

Na, látom, volt 6 drukker, akinek a lelkébe gázoltam... Sajnos nem tudom, kik, de azért a helyükben leírtam volna, hogy mivel nem értenek egyet és miért... Nekik nyilván tetszett a cikk mély mondanivalója. 

mindhárom elveszített meccsünk nyerhető volt, és csak kevésen múlt, h nem jött össze... még talán a BAL ellen voltunk legtávolabb a győzelemtől, de ha az rájátszásmeccs lett volna, máshogy nézett volna ki... nekünk van a legnagyobb tapasztalatunk a rájátszásban, szóval hajrá!

Az 5. az a hírek szerint ismét nagyon komoly büntetés a videó botrány miatt

a kiszivárgott infók alapján draft Pick, komoly pénz bünti is lesz, valamint nem kizárt a front office-ból egy érintett vezető eltiltása

 

az ilyen fel szokta paprikázni a csapatot ( persze ettől még nagyon gáz)