Ahogy Bill Belichick látta - Week 5

Kép
Ahogy BB látta

Habár rövid hete van a csapatnak, és emiatt az edzőknek is feszítettebb és sűrűbb lehet a programja, azonban így sem maradhatott el a Belichick Breakdown, amelyben ezúttal öt playt elemezetek ki. Most ezek közül mindössze egyet mutatok be (hiszen rövid hetünk van nekünk, szerkesztőknek is), és - elnézést kérve a védőjáték szerelmeseitől - de Bolden harmadik negyedben szerzett touchdown-jára esett a választásom, hiszen Bill Belichick ritka alkalmak egyikeként egy edzésfelvételt is megosztott ezzel kapcsolatban.

Bill Belichick: "A Redskins sokszor 5 emberrel támadta az irányítót, illetve emberfogásos védekezést alkalmazott egy free safety-vel kiegészítve. És ami ebben a play-ben történt, az különösen érdekes. Lehet látni, hogy amikor Bolden megváltoztatja a helyzetét, akkor a linebacker-ek kommunikálják ezt egymás között, és alkalmazkodnak hozzá. A külső linebacker Bolden-nel megy, a belső linebacker elviszi az egyik tight end-et, míg a safety pedig fogja a másik tight end-et. A hátrább álló linebacker, aki nem volt benne a passzvédekezésben, az irányítót támadja. Teljesen szabadon jön középen, és Tom nagyon szép mozdulattal elkerüli a siettetőt, és egy remek passzt oszt ki Brandon-nak, amiből pedig touchdown lett."

Scott Zolak: "Brandon mindig rugalmasan használjátok, ahogy a legnagyobb hasznát tudjátok venni, megmutatta ezt 5-6 éve a Redskins ellen vagy a Denver ellen, ő egy nagyon jó elkapó."

Bill Belichick: "Igen, remek párharcokat lehet vele kialakítani. Az end zone felől nézve a játékot, látható a passzvédekezés megváltoztatása, vagyis hogy a külső lineback-er támadta volna az irányítót, de aztán átalakították, és egy másik négyes támadta az irányítót. A hátrább álló linebacker szabadon érkezhetett Brady-re, aki, még egyszer kiemelem, szép munkát végzett. Az emberek szoktak mindenféléket beszélni Tom atlétizmusáról, de a zsebben nagyon jó fürgesége van, és szép mozdulattal kerülte el a sack-et, és szép, hátsó vállhoz passzt dobott meg Brandon-nak."

bbw5k1

bbw5k2

1-2. kép: a felső képen az szerepel, ahogy Belichick berajzolja a pass rush-t, és hogy a szélső lineback-er Brady-t fogja támadni, míg alsó képen a snap pillanatát lehet látni, hogy a szélső lineback-er már felkészül arra, hogy Boldennel kell mennie (a jobb oldali szélső linebacker felegyenesedett, és a csapattársára figyel,  míg a bal szélen álló linebacker hagyományos "pass rush pozíciót" vesz fel).

Bill Belichick: "Ami igazán érdekes, az az, hogy ez nem volt egy váratlan játék, mivel szó szerint ezzel a play-jel zártuk a csütörtöki edzést. Az edzés után ugyanis az egy-az-egy elleni útvonalakat gyakoroltuk a DB-k és a linebacker-ek ellen, és ugyanezt a playt, ugyanezt a dobást hajtottuk végre. Szóval az, hogy képesek voltunk megcsinálni edzésen, ez vezetett ahhoz, hogy sikerült vasárnap is."

bbw5k3

3. kép: Bolden Terrence Brooks-szal szemben a múlt csütörtöki edzésen.

Akit pedig a teljes elemzés érdekel, benne Sony Michel 25 yardos futásának elemzésével (Izzo és Gordon kiváló blokkjaival), illetve három sack-kel végződő pass rush play bemutatásával (Hightowertől kettőt is szerepel az elemzésbe, illetve Winovich sack-je került még be az adásba), a Patriots hivatalos oldalán, ide kattintva meg tudja tekinteni a teljes adást.

Forrás: Patriots.com