Arculatváltás Bostonban

Kép
bostongreenspw

Két héttel ezelőtt zajlott Bostonban az egyik legnagyobb helyi ünnep, a Szent Patrik napi felvonulás. 

 

 

         Bostonban és úgy általában Massachusetts, New Hampshire, Pennsylvania és Maine államokban is jelentős számban élnek ír bevándorlók leszármazottai, a környék egyik legnagyobb fesztiválja ez a pár nap, nagyszabású felvonulásokkal, utcabálokkal, fiesztákkal. Ilyenkor az egész város zöldbe öltözik, zenekarok parádéznak az utcákon. Meg persze nagy tételben fogy a Guiness sör.

boston river


         Írország védőszentje, Szent Patrik Britannia provinciában született a római uralom alatt, pappá szentelése után vette fel a Patricius nevet, és egy jelenés hatására határozta el, hogy Írországba megy, hogy az ott élő pogány íreket keresztény hitre térítse. Érdekesség, ami a mostani történésekhez is furán kapcsolódik, hogy a szenthez eredetileg a kék szín társult, még egy kék színárnyalat is van, amelyet róla neveztek el Írországban. Aztán a történelem érdekes fordulatot vett, az eltelt idők és a brit elnyomás alatt a szent napján az ellenállás szimbólumaként a sziget másik jelképét, a négylevelű lóherét tűzték a gomblyukukba függetlenség eszméjével egyetértő írek. Aztán szép lassan a lóhere zöldje átvette a kék helyét, mára ehhez a naphoz már csak a zöld szín kapcsolódik, ezen a napon manapság mindenki valamilyen zöld ruhadarabot visel, és a házak és utcák is zöldbe öltöznek. 

boston parade 2


        Az Egyesült államokban a lakosság közel 10 százaléka vallja magát egyébként írnek, a legnagyobb részük az északi, északkeleti régióban él. Ez közel 34 millió ember, miközben Írország lakossága most nagyjából 4 és fél millió. Az USA-ban 16 Dublin nevű település található, és jónéhány Cork, Galway, és Waterford is.


         A márciusi Szent Patrik napon véglegesítette Boston város négy nagy major ligás csapat, a Boston Red Sox, a Boston Bruins, a New England Patriots és a Boston Celtics tulajdonosai azon megállapodásukat, hogy egységesítik a csapataik arculatát, színeit, ezzel is erősítve a brandeket, és közösen menedzselve a franchise-okat több területen is, elsősorban a reklám és merchandising területén.

boston parade


         - Jelentős szinergiákat tudunk kiaknázni ezzel az összefogással - nyilatkozta Jeremy Jacobs, a Bruins tulajdonosa. - Ehhez persze szükséges, hogy néhány régebbi úgymond hagyományt megváltoztassunk, de minden változik körülöttünk, nekünk is menni kell ezekkel a változásokkal.


         Már több hónappal ezelőtt elkezdődtek a csapatok képviselői között az egyeztetések, több körben találkoztak mindenféle különböző területről a csapatok ezen szektorainak vezetői. Bizonyos részterületek összevonása, közös felügyelet alá helyezése mellett a legfontosabb, és a szurkolókat leginkább érintő változás az, hogy a csapatok megegyeztek abban, hogy a 2026-os szezonnal kezdve, mind a négy csapat felveszi Szent Patrik színeit, mindnek zöld-arany lesz az új klubszíne.

Gonzalez


         A Boston Celtics csapatát ez alig érinti, tekintve, hogy a kosárlabdacsapat fő színe most is a zöld. A New England Patriots és a Boston Bruins esetében azért jelentősebb a változás. A logók kék-pirosról illetve a fekete-arany-ról mindkét gárda esetében zöld-aranyra változik, és a csapatok mezeinek fő színe is a zöld lesz. Az otthoni mez várhatóan főleg a zöld-arany, míg az idegenbelieken a Celtics kosarasainak idegenbeli mezéhez hasonlóan várhatóan a fekete-zöld. A tulajdonosok megegyeztek abban is, hogy a stadionok színvilágát is egyeztetik az új irányvonallal, a nemrégiben teljes felújításon átesett Gillette Stadium 2028-ig kapott időt, hogy a székeket, a közös tereket, a bárokat, és minden mást is a zöld-arany kombinációra építsen át. Hosszabb távon felmerült, hogy az északi bejáratnál található új tornyot is átalakítják, és manót fog mintázni, amely népszerű szimbóluma a Szent Patrik napi eseményeknek, a torony kilátó része a manó kalapjának a szalagja lenne.

Saint Patrick


         A legnagyobb változás egyébként Boston város baseball csapatát érinti majd, mert nekik nem csak a színei változnak meg, hanem a neve is : Boston Green Sox lesz a csapat új neve. Kevéssé érinti a csapat kabalafiguráját a változás, hiszen ő már évtizedek óta "Wally, the Green Monster", bár a mezének a színe nyilván neki is változni fog.


         A szorosabb együttműködés keretei között felmerült, hogy a csapatok egymás otthonaiban is játszanának, vagyis hoki és korsármeccs is lenne a későbbiekben a Gillette Stadiumban, míg a Patriots amerikai futball mérkőzést rendezne a bostoni TD Garden-ben.

New England PatriotsBoston BruinsBoston Green SoxBoston Celtics


        További lépésekről is folynak még az egyeztetések a felek tájékoztatása szerint, de ezek még nem nyilvánosak, 2026-ban nagyszabású közös nyitánya lesz az új korszaknak a csapatok részvételével, addig pedig van még idő finomítani a részleteken.

 


Go Patriots,  Go green-golds!

 

 

 

forrás : partitos.com
 

Hozzászólás

Na, még a logó se marad a régi. A jelenlegi az egyik legjobb/legelegánsabb logó volt formában és színben is, ez a harsányzöld-narancssárga nekem egyelőre kiégeti a szemem. Az arany ehhez  zöldhöz még rosszabb lenne.  Egyelőre nem tudom magam elképzelni egy ilyen színű pólóban. :( :(

Már csak a nevet kell megváltoztatni és eltűnik a régi nagy Patriots. Mondjuk lehet egy új feltámadás jele is, majd meglátjuk. Mindenesetre szokni kell az új arculatot - nagyon erős türelemmel. :) :) :)

Ez most nem esett jól így Húsvét reggelén - de természetesen a cikkért köszönet, mint mindig!

Na, ezt jól besz....tam, teljesen komolyan vettem!  :) :) Mondjuk Amerikában képesek kitalálni és megvalósítani még ekkora baromságot is. De jó, hogy felébredtem ebből a rémálomból! :) :) :)

Szép volt ELM!!!! :) :) :)

Azért azt a fekete-zöld(arany) mezt megnézném, mert az nagyon ütős lesz/lehet...

Jó kis áprilisi tréfa!

Mivel ápr. 1.-van, Szt. Patrick napja meg vagy két hete volt és Elm forrásokat is szokott közölni ezt tréfának tekintem, miközben elszörnyülködve nézem a zöld vizihulla színű Hazafi arcot, sisakján a kicsit félreérthető sárga csillaggal. Nekem az egyik legárulkodóbb a tréfáról Elm legutolsó bekezdésének többszempontból is abszurd mondata.

Basszus! A Red Sox-ig el is hittem!

Nekem az elejétől gyanús volt, de ott vált biztossá - minden estre jó móka volt, köszönet érte.

Nekem ez a húsvét hétfő teljesen elkendőzte a bolondok napját. Megmondom őszintén nagyon jó volt az alapötlet, bevettem a dolgot. A színeket nem tudtam hova tenni, mert ez a "libafos zöld"- citromsárga kombináció nagyon nem állt össze nekem a Celtics sötétebb zöldjével és az arany színnel. Én addig hittem, amíg egy hozzászóló be nem írta, hogy nem csak húsvét hétfő van. Csak gratulálni tudok a poénhoz:))))