Az év támadó és védő játéka - Első kör

Kép
Szavazás nyitó

Az elmúlt szezonban szokás szerint szavazhattatok a legszebb jelenetekre, annyival kiegészítve, hogy hétről hétre egy támadó és egy védő jelenet került ki győztesen. Most itt az ideje, ghogy közösen megtaláljuk, hogy melyik volt a 2019-es szezon top támadó és védő megmozdulása!

A 16 alapszakasz és 1 rájátszás mérkőzést random generátorral összepárosítottam, és mivel a 17 páratlan szám ,így az utolsó héten nem kettő, hanem három közül kell kiválasztani a legszebbnek vélt jelenetet.

Így néznek ki a párok:

Első kör támadó

 

Első kör védő

(Jobb klikk, megnyitás új ablakon, és olvasható lesz remélem a szöveges rész is!)

 

Az egész küzdelem addig tart, amíg csak egy-egy jelenet marad! A szavazások nem egy hétig, hanem 3-4 napig tartanak, tehát ne késlekedjetek! 

Szavazásra fel!

 

Az első hét párosítása, támadó jelenetek:

Playoff

Julian, get in your post!

Avagy Julian, menj már a helyedre, egy kicsit sarkítva a fordítást. Brady úgy átverte a védőket, ahogy illik. Edelmannal kiabál látszólag, majd a mi 11-esünk balról jobbra átfutva érintés nélkül jut be a célterületre. Érdemes megnézni az Edelmant örző Logan Ryan 10 pontos műesését középen. 

 

Playoff T

 

Harmadik hét:

Gordon 28 yardos elkapása

Az ezt megelőző játékban Brady-t meglehetősen felbosszantották, ugyanis a bírók intentional grounding zászlót dobtak rá. Ez a szabálytalanság azt jelenti, hogy az irányító szándékosan dobja a földre a labdát a sacket megelőzendő, de olyan helyre, ahol nincs elkapásra jogosult játékos. Több se kellett, harmadik és 22-nél Brady eleresztett egy labdát Gordon felé, aki valami csoda folytán lehúzta azt, és még a lábait is sikerült a vonalon belül leérintenie. Ez a játék megérdemel két visszajátszást is, hogy pontosan látszódjon, hogy is volt az elkapás.

 

W3T1

 

W3T2


 

Az első hét párosítása, védő jelenetek:

Második hét:

Gilmore pick6

Szinte hihetetlen, de ez volt Gilmore első pick6-e. A Miami megpróbálta eladni, hogy balra indul a futás, az egész faluk balra mozgott. Érdemes megnézni, hogy Butler egy pillanatig sem hitte ezt el, egyből visszalépett embert fogni, és miután Gilmore berobbant az elkapó elé, csodásan ültette le a célba vett elkapót, így esélyt sem adott rá, hogy Gilmore-t blokkolni tudja. Dicsérjük még meg Bentley-t is, aki Fitzpatrickot zavarta, és kényszerítette passzolásra.

W2V

 

Tizenegyedik hét

Fontos strip sack és recovery

Hogy magyarul is "beszéljek", ez egy kulcsfontosságú védekezés volt, aminek során az egyik kedvencem, Danny Shelton az irányító sackelése közben sikeresen kiütötte a labdát a kezéből, és a földön lévő labdát csapattársa, Guy szerezte meg. Ezzel egy jó mezőnypozíciót adtak a támadóknak, akik ugyan csak FG-ig jutottak, de a végelszámolásban fontos volt ez a 3 pont is.

W11_V1

 

W11_V2

 

Hozzászólás

Nagyon komoly átverés ez a rendreutasítás. :) Ugyanezt adták elő a Falcons elleni SB-on a direct snapnél White-tal - ott is Brady dühösen odarendelte maga mellé a látszólag homályba felállt futóját, és közben direkt rá volt kitalálva a játék. Azon a meccsen nekem Jules lehetetlen elkapása után az volt a másik csúcsjelenet. :)

Nincs új a nap alatt! Egy régi történet, hogy Varga Zoltán Fradi labdazsonglőr focista(1961-1968) egy szabadrúgás előtt komolyan instruálta az egyik csatártársát és így küldte be a tizenhatoson belülre. A kapus tudván, hogy a jól fejelő játékossal taktikai megbeszélés után várható valami, ezért komolyan ráhelyezkedett és ezek után a részben üresen hagyott sarokba csavarta Varga a labdát!