Az év támadó és védő játéka - Hatodik kör

Kép
Szavazás nyitó

Már csak 3 kör van hátra, és kiderül, melyik volt a 8-8 legszebb támadó és védő jelenet. Lássuk, hogy a héten melyik jelenetek közül válogathatunk:

 

A hatodik hét párosítása, támadó jelenetek:

Tizenhatodik hét:

Ne szórakozz a Kecskével!

Ez a játék két okból került be. Egyrészt trükkös játék, másrészt Brady fontos szerepet kapott benne, mint blokkoló! És végre nem a vicces jelenetek közé fog év végén bekerülni ezzel a blokkjával, nagyon kellett ahhoz, hogy Harry 18 yardot tudjon futni.

 

W16T

 

Negyedik hét:

Blokkolt punt-visszahordott TD

J.C. Jackson blokkja a sebességén kívül azért is jöhetett létre, mert a Bills 1-1 játékost állított két oldalt a pálya szélére, így kettővel kevesebb ember próbálta blokkolni a Patriots játékosait. Jackson nagyszerű munkát végzett, és majdnem ő vitte vissza a labdát TD-ra. Szerintem nem bánja, hogy egy olyan nagyszerű játékosnak sikerült mindez, mint Matthew Slater, aki már nagyon megérdemelt egy hatpontost, ugyanis ez volt élete első TD-ja 12 szezon alatt.

 

W4T

 

A hatodik hét párosítása, védő jelenetek:

Harmadik hét:

Collins sack

Biztos sokan voltak úgy Collins visszaigazolásával, hogy ki helyére fog ő jönni, egyáltalán kell-e nekünk újra, vagy milyen szerepet is fog kapni a csapatban? Az első három fordulóban Collins megmutatta, hogy Belichick érti a dolgát, és nagyon jól tette, hogy visszahozta őt a Patriotsba!

 

W3V

 

Playoff:

Harmon INT, ahogy az lenni szokott

Harmontól már megszoktuk, hogy jókor van jó helyen, és hozzá pattan minden labda. Ezúttal azonban jó messziről érkezett, és egy szép vetődéssel szedte össze Tannehill rosszul megdobott labdáját. 

POffV

 

Hozzászólás

Amellett, hogy egyértelmű volt számomra, hogy Brady-re fogok szavazni, az nem fér a fejembe, hogy egy olyan ember, aki világ életében az élvonal élvonalában sportolt, a szabadideje nagy részét is feláldozva, a világ egyik legjobb nőjét is hanyagolva edzi magát, hogy a viharban tud ilyen bendzsán mozogni, ha nem passzolnia kell... Úgy csetlik-botlik, mint egy hirtelen megnőtt kiskamasz vagy egy most született kiscsikó...

Ez azért furcsa, mert a körülötte levők más tempót diktálnak. Komoly atléták veszik körbe mindenhol, hozzájuk képest persze hogy lassú... Meg a térdgép sem segíti nagyon a mozgását. Ja, és persze valószínűleg keveset gyakorolt olyan mozdulatsorokat, amihez ez kellene. Befektetett idő és energia jobban kifizetődött a passzoláshoz kötött mozgássorok gyakorlásával :)

Persze, ezt mind értem, de akkor is nagyon suta... Amikor Baby Vince "meglódult" az elcsent lasztival az vicces volt, de hát ő más kaliber. Egy ilyen nyurga figuránál más az elvárás, bár így is a világ legjobbja, minek tegyen még rá plusszban...

Okozott némi fejtörést a támadó jelenetek közötti választás, mert ST értelem szerűen kevesebbet szerepel, ráadásul Slater akár “életmű” alapon is megérdemli a szavazatot.

Hogy mégis a másik mellett döntöttem, azért volt, mert abban jelentősebbnek érzem saját szerepünket (ötlet, kivitelezés, extra blokk ahonnan nem várják), míg a vissza hordott TD-nél nagyobb részarányúnak ítélem az ellenfél rontását (rossz felállás, túl alacsony snap). Persze ezekre is kellett tudni gyorsan és jól reagálni...

Hogy kavarjak egyet a lekváron, most Slater-re szavaztam, mert akkora szíve van annak a gyereknek, mint egy ház.

44 perc és vége az ismételt szavazásnak, és megint döntetlenre állunk :) 

Elgondolkodtam a Slater-es TD-n, noha rá szavaztam. A blokkolt punt az nem védekező játék? A punt egy sajátos 4. kísérlet a támadók részéről, ami ráadásul cseles is lehet.