Az év támadó és védő játéka - Negyeddöntő - Második kör

Kép
Negyedd

Az előző szavazással kiderült, hogy kik mérkőznek meg a döntőben támadó és védő oldalról, de most itt az idő, hogy megtaláljuk a kihívójukat.

Az már egészen biztos, hogy az év legszebb játéka egy trükkös játék lesz, már ha trükkös játékok közé befér az is, hogy egy LB-ből lett FB TD-t érő elkapást jegyez. A kérdés csak az, hogy Brady vagy Edelman passza kerül be a döntőbe. Az biztos, hogy így vagy úgy, de Edelman ott lesz a nyerő párosban.

 

A negyeddöntő második párosítása, támadó jelenetek:

 

Hogyan kezdjünk el egy mérkőzést

Nem teketóriáztak a támadók, és ezúttal JMD is odalapozott a nyitó drive-nál a "trükkös játékok - csak haladóknak" fejezethez, aminek az eredménye ez a 37 yardos Edelman TD lett. 

 

W14T

 

Edelman tökéletes passza

Nem volt egy gyalogg galopp ez a játék. Az Eagles védője lefülelte hamar, hogy Edelmannál a labda, így nem volt idő hosszas töprengésre JE részéről, azonnal dobnia kellett a labdát. Ha megnézzük alaposan, két passz opciója volt, illetve harmadik verzióként futhatott volna a labdával, de erre ugye nem volt ideje. Egyrészt a passz szállhatott Dorsett felé, másrészt a fal balra blokkolt és tolódott, így White várta ott a labdát, mintegy B tervként. Szerencsére az A működött, bárcsak ne lett volna belőle sérülés.

W11T1

 

W11T2

 

A negyeddöntő második párosítása, védő jelenetek:

Hatalmas mentés JoJo-tól

Elhibázott szerelés hegyek a védelemtől, amihez nem vagyunk hozzászokva. Chubb megiramodik, és már csak 15-16 yard kellett volna a TD-ig ,amikor érkezik hátulról Jonathan Jones, és a lehető legjobb ütemben ököllel kiüti a labdát a futó kezéből. A legszebb az egészben, hogy a kipattanó labdát a Patriots szedte össze, így ismét jöhettek a támadók a pályára. (Ajánlom figyelmetekbe Sheltont, aki pehely súlyával kicsi a rakást játszva felpattan a "hegy" tetejére" :) )

 

W8V

 

Bentley-palacsinta

Erre a hétre is jutott egy palacsinta. Hightower, Collins és Shelton kergették az irányítót, aki az utolsó pillanatban szabadult a labdától. Szegény futó játékos ennek a legkevésbé sem örült, ugyanis érkezett a Bentley-vonat, és kész lett az palacsinta.

 

W5V1

Hozzászólás

Nekem mindkét védőjelenet oktatófilm jellegű. Sajnálom, hogy az egyik kiesik. :( JoJo a lehető legjobban oldotta meg a 17 kg súlyhátrányt...Bentley-ről meg már áradoztam korábban...idén Bentley-time-ot várok...

Két, kicsit alulértékelt, játékosunk sziporkája. :) 

Bentley szép olvasás, de oktatófilm jellegű az is, hogy a Redskins 77-ese irgalmatlanul elcseszi azt, ami a dolga lett volna. Sokszor nincs szép játék hibázás nélkül, de ez tipikusan olyan, ami százszor is lehetne egy meccsen, csak 99-szer a támadó falember elvégzi a dolgát. Ebből a szögből ugyan nem látszik, hogy meddig jutott volna a futó (3&13 ugye), de ment előre blokkoló ember, és a képen jó pár yardig nincs védő. 

Szóval nekem ez szép olvasás és elrontott szerelés, míg mondjuk Jojo szerelésénél nagyot nem hibázott a futó, nem olyan eszeveszetten lengette a labdát mint a kilós kenyeret, ott a védő megmozdulása egyedi. [Őszintén meglepő, hogy eljutott a legszebb 4-be egyáltalán, bár az első körben nem volt nehéz dolga (Beton-védelem), de azon csodálkoztam, hogy az ominózus KVN repülést kiszorította]

Igazad van abban, hogy gyakran a szép játék a másik csapat hibájából alakul ki. Itt viszont szerintem a falemberek feladata a védők átengedése és majd a screen passzt elkapó futó előtti blokkolás volt. Ezt tették/tették volna valószínűleg, de nem számíthattak 2 dologra. Az egyik, hogy a QB passz lassú/ívelt lesz (idő) a másik, hogy a nem is feléjük figyelő/forduló Bentley agya, csípője, sebessége és irányválasztása hirtelen ilyen páratlan lesz. Én a szegény UDFA rookie 77-es felelősségét nem tartom egyértelműnek, mert nem tudjuk a feladatát és 146 kg-al nem könnyű megfordulni. (A TE? meg úgy tűnik útvonalra ment.) Ha úgy vesszük a LB-ünk sikerét a passrusher-eink is segítették...csapatmunka :) (Persze Én elfogult Bentley-fan vagyok.)

Annyiban javítanálak ki, hogy tavaly a 77-es Redskins játékos Ereck Flowers volt, aki idén írt alá a Dolphinshoz 3 év 30 millióért, amiből 16,95 millió garantált. Akire gondolsz, az a játékos idén került draftolásra, szintén 77-es mezben fog játszani, de majd csak szeptembertől, ha minden jól megy.

Köszi a javítást! Az tévesztett meg, hogy Nálunk az idén draftolt(UDFA) játékosoknak nincs száma és úgy gondoltam máshol is így van, ezért nem néztem utána. A kg-ok viszont stimmelnek, sőt Flowers 150...:)