Az év támadó és védő játéka - Nyolcaddöntő-Második kör

Kép
Bestof8

Gyorsan haladunk a végkifejlet felé, fogynak a jelenetek, így kerülünk egyre közelebb a legszebbekhez. Szerintem egyre több fejvakargatást okoz a döntés, lássuk a friss étlapot:

 

A nyolcaddöntő második párosítása, támadó jelenetek:

White - Brady varázslat

Egészen hihetetlen, ahogy egyrészt Brady odaívelte Whitenak a labdát, és az, hogy ő pedig a védő feje fölül lehúzta azt. Egyenlő küzdelem volt, hiszen mindkét játékos 5'10" magas (178 cm), és most White jött ki győztesen a játékból. 

 

W9T1

 

W9T2

 

Roberts TD-t érő elkapása

Erre senki nem fogadott volna a szezon előtt. Roberts, a sokat kritizált védő idén előlépett, és immár a támadóknál (is) nagyon fontos munkát végez: a takarító. Azonban most nem FB minőségben törte az utat a futó előtt, hanem kihasználva, hogy nem számít rá senki, szépen "elosont" a jobb oldalon, és még a későn érkező védőt is lerázta magáról, így egy 38 yardos TD-t szerzett!

W17T

 

A nyolcaddöntő második párosítása, védő jelenetek:

Fumble, a többit pedig tudjuk

Hihetetlen mit küzdött DMC. Gilmore jó ütembe vetődött Kelce elé, mg közben DMC többszöri próbálkozását siker koronázta, és ki tudta ütni Kelce kezéből a labdát, mielőtt a TE földet ért volna. A kipattogó labdát összeszedő Gilmore vágtája pedig már csak történelem, de sajnos nem a jó-féléből való.

 

W14V

 

Még mindig Gilmore felé dobsz?

Úgy látszik Daltonnak nem volt elég egyszer INT-et dobni, tovább erőltette Gilmore emberét. Hát meg is lett az eredménye! Hat pont! Igaz, nem a Bengals szerezte, hanem Gilmore :) Köszönjük szépen, jó döntés volt Gilmore-t tesztelni!

W15V

 

Hozzászólás

OFF, de Thuney-ról is szól... :)

Reiss (ESPN) írja:

  • Az idén 14 franchise címkét kapott játékos közül még egy sem ért el új/kiterjesztett szerződést. Persze a július 15. még odébb van, de ez részben azt tükrözi, hogy a csapatok ebben a bizonytalan szezonban óvatosabbak. (5 játékos még nem írta alá.)
  • A 14-ek közül elsőként és talán leghamarabb Thuney írta alá. (3 nappal márc.16. után, azaz márc 19-én vagyis szinte azonnal.) A tag-hez tartozó összeg a liga második legjobban fizetett G-vá tette és nyilván elégedett volt vele. Ez a számára előnyös szerződés nyilván megnehezíti a tárgyalást a csapattal. Reiss véleménye Thuney helyzetének valószínűségéről: 80%, hogy tag-el fog játszani, 10% rövidtávú szerződés, 5% hosszútávú szerződés, 5% trade.

Éjszakai hír, hogy az Eagles bizony érdeklődik, amit igazából várni is lehetett. Szerintem a napokban kiderül valós-e, mert ezeket ilyenkor nem árt óvatosan kezelni.

OFF...Tekintettel a super uborka szezonra...unaloműzőnek!

...amikor állítólag BB tanult egy játékosától! :)

Szerintem Asante T. Samuel exPatrióta CB volt a 2003-2007-ig tartó évek (2 SB win) „Gilmore-ja”, ami az INT és a Pdef „mennyiségeket” illeti, mert az 5 év alatt, 75 alapszakasz játék során 22 INT! és 79 Pdef volt a teljesítménye, a legkiemelkedőbb 2006-ban 10 INT!. (Gilmore egyébként jól halad, hogy utolérje/lehagyja, eddigi 3 éve alatt az alapszakaszban 47G, 10 INT, 49 Pdef, sőt a PO-ban már most jobbak az Ő statjai.) Tőlünk az Eagles-hez került, ahol az eltöltött 4 éve alatt 20 INT-je volt és 64 Pdef-je, végül a Falcons-os 2 éve alatt 6 INT, 21 Pdef. Ez utóbbi mondatot azért fűztem hozzá, mert szerintem kétségtelenül jó CB volt ebből a szempontból, akármilyen csapatban is játszott.

A napokban az egyik tweet-jében azt írta, hogy volt Neki egy speciális lépése a WR-ek ellen a labdaszerzéshez, egy un. T-step agresszív technikát alkalmazott, amelyben oldalra fektette a lábát, hogy Ő érje el hamarabb a labdát. Noha a viszonya BB-vel nem volt felhőtlen, végül meggyőzte ennek előnyeiről annyira, hogy ma már az öreg minden CB-jétől megköveteli ennek alkalmazását. Hogy ez az állítása valószínűleg igaz, bizonyítja egy rövid klip is Samuel INT-jeiről... mintha Gilmore-t látnám úgy 13 évvel ezelőtt...