Az idei 53

Kép
background

Kialakult az idei 53-as keret, amin még mindenképpen változtatni fog a Patriots, ám a határidő után így fest a roster!

QB: Cam Newton, Brian Hoyer, Jarrett Stidham

RB: Sony Michel, Damien Harris, James White, Rex Burkhead

FB: Jakob Johnson

WR: Julian Edelman, N'Keal Harry, Damiere Byrd, Gunner Olszewski, Jakobi Meyers

TE: Ryan Izzo, Devins Asiasi, Dalton Keene

OL: Isaiah Wynn, Joe Thuney, David Andrews, Shaq Mason, Jermaine Eluemunor, Mike Onwenu, Korey Cunningham, Hjalte Froholdt, Yodny Cajuste, Justin Herron

DL: Lawrence Guy, Beau Allen, Byron Cowart, Adam Butler, Deatrich Wise Jr., Derek Rivers

LB: Ja'Whaun Bentley, Josh Uche, Anfernee Jennings, John Simon, Chase Winovich, Brandon Copeland, Shilique Calhoun

CB: Stephon Gilmore, Jason McCourty, Jonathan Jones, J.C. Jackson, Joejuan Williams

S: Devin McCourty, Adrian Phillips, Terrence Brooks, Kyle Dugger, Cody Davis

ST: Jake Bailey, Joe Cardona, Matthew Slater, Justin Bethel

Forrás: Mike Reiss - ESPN

Hozzászólás

Mi azért tudjuk, és biztosan Reiss is, hogy legalább egy helyen holnap változni fog. :) 

Válasz topin üzenetére

Az én agymenéses indoklásom a következő:

A híreket olvasgatva Stid valójában idén nem nagyon fog labdába rúgni - kivéve persze, ha megsérül Newton, vagy Hoyer. Namost innentől csak foglalja a helyet a rosteren. Viszont a PS-be irányítani veszélyes, mert könnyen elcsábíthatja valaki a csoportból.

Másrészről BB-nek még nincs kész csapata, ergo ha van lehetősége +1 embert kipróbálni, illetve kísérletezni azzal, hogy milyen felállásokhoz ki illik legjobban, akkor számára még értékes ez a pozíció. Stid meg simán visszajöhet akkor, ha összeálltak a csapatrészek (4-6 hét), mert ha jól emlékszem idén nincs korlátja annak, hogy hányan jöhetnek onnan vissza, csak a 3(?) hét szünet a kötelező.

Szóval szerintem lehetőség van az IR-t ilyen másodlagos roster-nek használni, ahova leteszik azokat, akik a soron következő meccseken nem annyira hasznosak, de később jól jöhetnek.

Hát, így utólag visszaolvasva én is csak "beleláttam" egy másik cikk alatti szálat, ahol Folk kirakásáról írt hopi, és ahol arról volt szó, hogy Allen marad a rosteren, ma-holnap meg megy IR-re, a helyére visszajön Folk ;)

Érdekes évünk lesz az biztos. Szerintem a csoportunkat a Buffalo fogja nyerni tükörsimán, nagyon jó csapat ami tovább erősödött, miközben mi elég komoly átalakuláson estünk át. Tőlünk már egy pozitív szezon is nagyon komoly eredmény lenne. Rég volt már ennyi erősen kérdéses poszt a szezon előtt. Newtonnak nagyon nagyot kéne mennie, mert ez a támadósor kicsit sem tűnik erősnek. A TE-k és a WR-ek nagy része újonc vagy másodéves,így az NFL-ben még kb semmit sem bizonyított játékosok alkotják. A másik aggasztó dolog, hogy ki fogja itt megállítani a futásokat. Ez már az előző szezonban is hatalmas probléma volt és én nem látom, hogy ez mitől fog megoldódni. Az LB sorunk hát elég sanszos, hogy liga alja minőségben.

Akár így is lehet, akár logikus is, hogy így legyen.

Ezzel együtt szurkolóként remélem, hogy idén nem jön be a papírforma és BB-nem sikerül az új csapatba beépítenie az újoncokat és meglepetés csapatként lekörözzük a Billst. 
Mekkorát szólna ez most, amikor gyakorlatilag mindenki - legalábbis átmeneti - visszaesésre számít, beleértve a Buffalot is, ahol valószínűleg úgy gondolják, hogy végre eljön nekünk is a hét szűk esztendő, amely megnyitja előttük az utat az AFC trónjához. 

Persze tudom, hogy ez erősen drukker hozzáállás, de akár így is történhet.
Az a jó ebben, hogy akkor sem leszek csalódott, hogyha nem sikerül ilyen gyorsan beépíteni az újoncokat, kialakítani az új csapat struktúrát. Benne lehet egy negatív szezon is, vagy csak éppen pozitív, amivel nem jutunk tovább. Minden esetre, ha egy csapat vezetésében benne van az esély a gyors átállásra, akkor a miénk az. Ha pedig tényleg sikerül, remélem, elnémul végre a sok BB-t kétségbevonó komment házon kívül és belül egyaránt.
 

Szóval legyen meglepetés szezonunk, vagy építkezős, ha nem lesz óriási leégés (szerintem nem), én beljebb leszek, főleg, ha látszódik a koncepció és az elszántság. A többi pedig már nagyon összetett ebben a bajnokságban, ahol nem mindenki ugyanazzal a körrel játszik adott idényben és az, hogy kivel, az előző évi erőviszonyokra alapul, ami viszont szezonról szezonra alapvetően változhat.

Go Pats! 🏈

A secondary jó, az O line jó, futójáték és erős passz elleni védekezés, ezt fogjuk tolni idén. Többi ellen meg valamit kitalálunk, és idén a legfontosabb, hogy minél több győzelem a csoport riválisok ellen.

 

A többi ellen meg valamit kitalálunk azért elég rejtélyes. Az előző szezonban a futás ellen nem igazán sikerült semmit kitalálni, a jól futó csapatok kb annyit futottak ellenünk amennyit akartak, a végén pedig konkrétan Henry szétfutott minket. Az edző kitalálhat bármit ha a játékosok nem tudják végrehajtani, a képességeik behatárolják a lehetőségeket.

A második félidőben már nem futkorászott és nem a védelmen múlt, hogy a támadók 0 pontot raktak fel a táblára ebben a szakaszban.

Amíg 13 pontot képesek felrakni a táblára, nyugodtan futhatnak. Nem azt mondom, hogy ideális, ha szétfutnak minket, de a modern fociban ezerszer fontosabb a passz elleni védekezés, mint a futás elleni.  

Sőt, ha úgy nézzük a passz elleni hatékony védekezéshez inkább könnyebb, mobilisabb emberek kellenek, pont az ellentéte, ami a Titans futás ellen kellett volna. A Titans meg ha jól emlékszem pl. az egyik legnehezebb támadófallal rendelkezett a ligába és Henry-n is volt tömeg rendesen. Ahogy a PO meccs után valami ilyesmit írtam: "Innentől ez meg kib*tt fizika. Tömeg x Sebesség". Szóval szerintem egyáltalán nem dolgozott rosszul a D a lehetőségeihez képest.

Úgy emlékszem Shaq Mason végül opt out-olt. Mégis fent van az 53-as rosteren!?

Mason esetében tudtommal soha nem volt szó opt-outról. Cannon az aki a falemberek közül kiüli a szezont, szerintem vele kevered.

Kedves Szerkesztők! Már van 9 PS tagunk! Lesz cikk vagy írhatom?

Az újoncok mezszámai:

35: S Kyle Dugger 
42: RB JJ Taylor 
44: TE Dalton Keene 
46: LB Cassh Maluia (Develiné volt)
53: LB Josh Uche (KVN-é volt)
58: LB Anfernee Jennings  (Collinsé volt)
71: OL Mike Onwenu 
75: OL Justin Herron 
86: TE Devin Asiasi

    J.J. Taylor és Cassh Maluia kiket szorított ki az 53-as keretből? (Lehet, hogy én nem követtem naprakészen a változásokat!) Most nézem a névsort, nekem a köv. játékosok mezszáma hiányzik valamiért: Damiere Byrd, Yodny Cajuste, Derell Rivers, Ja' Whaun Bentley, John Simon, Brandon Copeland, Shilique Calhoun, Cody Davis, Justin Bethel

Harris és Allen 3 hetes IR került, azaz nem kiszorították Őket, csak a helyükre feljöttek a PS-ből, valószínűleg ideiglenesen. A wikin ott a komplett csapat mezszámokkal együtt. (https://en.wikipedia.org/wiki/Template:New_England_Patriots_roster). Látni fogod,hogy bármelyik csapatét is megnézheted!

Na, kezdődnek a sérülések. Olszewsky, Harry megint????