Beharangozó 1. hét : Eagles @ Patriots

Kép
2023week1

A New England Patriots hazai pályán, az NFC címvédő Philadelphia Eagles ellen kezdi meg a 2023-as szezont. A mérkőzést az Aréna4 csatorna élőben közvetíti, magyar idő szerint vasárnap este 22:25 órai kezdettel.

     VÉGRE! Kezdődik a szezon. Tűkön ülve vártuk már, hogy végre tétmérkőzés is jöjjön az előszezon után, amiből mi mezei szurkolók nem tudtunk meg túl sok fontosat. De majd most élesben! A csapat részben kicserélődött, ígéretes újoncok tűntek fel, és megbízható veteránok is érkeztek úgy a speciális egységbe mint a futókhoz például, de a legfőbb bizodalmunk a stábban lehet. Ha Bill O'Brien-nek sikerül gatyába ráznia a tavaly sajnos legfeljebb közepesen muzsikáló támadósort, ha ki tudja hozni Mac Jones-ból azt, aki az egyetemen az utolsó évében volt, akkor nagyon szépen is sikerülhet ez az idény. Ha csak egy középmezőnynél jobb támadóegységünk lesz úgy, hogy a tavalyihoz hasonló teljesítményt rak le az asztalra a védelem, akkor bármeddig is eljuthat ez a csapat.

     Ugyanakkor legyünk realisták is, és nézzük meg a főbb problémákat is. Nincs a csapatnál igazi WR1, hacsak nem lép előre az eddigiekhez képest Parker vagy JuJu. Zeke nem tudjuk, mit tud majd hozzátenni a csapathoz, és a védelem is leginkább a gyengébb irányítók ellen brillírozott, a jobb támadóegységek ellen azért nem volt olyan ellenállhatatlan, a futkosós irányítók pedig rendre meg tudták őket égetni. Mindemellett nem segít minket az sem, hogy az egész liga legkeményebb csoportja lett az AFC East, mindhárom riválisunk Super Bowl run mode-ban van, az egész AFC valami elképesztően erőssé vált, és még az NFC-ből is az egyetlen potensnek tűnő csoportot kaptuk idei ellenfélnek, az NCF East-et. A sorsolásunk az egyik legnehezebb a ligában, rögtön egy Eagles - Dolphins - Jets - Cowboys négyessel kezdjük a szeptembert, úgyhogy kutyakemény évnek nézünk elébe. Idén Mac Jones-nak is fontos éve lesz, a szezon után döntenie kell a csapatnak az ötödik éves opciójáról, mindenképpen bizonyítania kell, ha vele akarja folytatni a stáb.

     Az Eagles egy rendkívül jó csapat, a kiemelkedő veteránokat remek fiatalok egészítik ki, Hurts nagy szintet lépett tavaly és a legjobbal közé emelkedett, és az edzői stáb is kitett magáért a tavalyi évben. Nehéz meccsnek nézünk elébe, nem a Pats az esélyes, de hazai pályán bárki ellen fel kell vennünk a kesztyűt.

 

week1pic1

 

 


Tom Brady köszöntése

     Két évtizeden keresztül a Patriots szurkolói abban a kiváltságban részesültek, hogy Tom Brady volt a csapat irányítója. A franchise történetének minden passz rekordját megdöntötte, 16 csoportgyőzelmet, kilenc konferenciabajnoki címet és hat Super Bowl győzelmet hozott New England-nek. Miután Tom február 1-én bejelentette visszavonulását, Robert Kraft, a Patriots tulajdonosa meghívta őt, hogy térjen vissza a Gillette Stadium-ba a 2023-as szezonnyitóra, hogy a Patriots szurkolóinak alkalmuk legyen méltóbban megköszönni neki a pályafutása során elért számos (vagy inkább számtalan?) eredményét.

     A szurkolóknak erre akkor lesz lehetőségük, amikor Brady a Philadelphia Eagles elleni vasárnapi szezonnyitó mérkőzés félidejében beszédet mond a közönségnek. A félidei ünnepséget élőben közvetíti a Patriots.com és a Patriots hivatalos közösségi fiókjai a Facebookon, az X-en (twitter) és a YouTube-on.

tom

 

 

 

 

A két csapat tavalyi statisztikái

 

week1 stats

 

 

 


Mi várható a mérkőzésen?

 

 

     Amikor a Patriots fut

     A Sasok védelme egy évvel ezelőtt a legjobbak közé tartozott a futballban, de a futás megállításában csak átlagos volt. A Philly átlagosan 121,6 yardot engedélyezett meccsenként (16. hely) és 4,64 yardot futásonként (24. hely) a 2022-es szezon során. A Patriots a várakozások szerint sokat akar futni, a Rhamondre Stevenson - Ezekiel Elliott duó ehhez kiváló minőség a backfielden. Stevensonnak kellene vinnie a prímet, tavaly egy 1000+ yardos szezont hozott le, miközben átlagosan 5 yardot termelt futásonként. Elliott nem olyan robbanékony mint egykor volt, de még mindig remekül lát a pályán és a keményen megy bele a darálóba ha kell, ezzel egy igazán hatékony fegyver lehet a gólvonal közelében, ahogy azt a Cowboys-nál egy évvel ezelőtt elért 12 futott touchdown-ja is mutatja. Emellett fontos szerepe lehet Mondre tehermentesítésében, és még mindig a liga elejéhez tartozik a passzblokkolásban.

     A száz forintos kérdés az lesz, hogy hogyan tudja majd blokkolni az Eagles ligaelit védőfalát a Pats támadófala. Fletcher Cox, Jordan Davis és az újonc Jalen Carter a belső posztokon  és a linebacker Zach Cunningham és Nakobe Dean borzalmasan erős névsor, ráadásul a falba a rotációban is kifejezetten jó játékosok szállhatnak be. Reménykedjünk benne, hogy Zeke és Mondre megtalálja a lehetőségeket a yard gyűjtögetésbe, így ha egy hajszállal is, és minden bizonnyal egy kis kincstári optimizmussal, de :

     Előny : Patriots

 

 


     Amikor a Patriots passzol

     Ha a futójáték ellen kemény fala van az Eagles-nek, akkor ez sajnos hatványozottan igaz a passz elleni védelmükre is. Haason Reddick, Brandon Graham, Josh Sweat és Derek Barnett is igencsak jó a pass rush-ban. Az előző szezonban a Philly védelme a 69 sack-jével természetesen vezette a ligát, a 12,6%-os passzjátékonkénti zsákolásukkal pedig szintén a liga élén álltak. A Patriots támadófal problémáit nézve ez nagyon nem jó hír. Trent Brown a bal tackle-ben és a kiváló center David Andrews akik egyelőre biztos pontnak tűnnek, míg Cole Strange (térd) és Mike Onwenu (boka) továbbra is sérülésből lábadozik. Onwenu akár át is kerülhet a jobb oldali tackle pozícióba, az újonc Atonio Mafi pedig lehet az egyik guard, esetleg a szintén újonc Sidy Sow is kezdhet a jobb oldali tackle poszton, ha Calvin Anderson nem tudja vállalni a játékot. Egyik opció sem az a kimondott életbiztosítás Mac-nek...

     Ami aggodalomra adhat okot az az, hogy a támadófal legfontosabb attribútuma az összeszokottság, a rutin, a kommunikáció. Az újoncok, Vederian Lowe és Tyrone Wheatley még csak néhány edzésen vannak túl a többiekkel, ezért a jelenlegi helyzetben talán túl nagy feladat lenne tőlük elvárni, hogy beugorjanak. Ha Mac Jones elegendő időt kap a faltól, akkor Kendrick Bourne-nal, a tight endek-kel, Hunter Henryvel és Mike Gesickivel kell elsősorban együttműködnie, de JuJu Smith-Schuster és az újonc Demario Douglas is játékban lehet. DeVante Parker az utóbbi időben kihagyott néhány edzést, így az ő státusza egyelőre kevésbé egyértelmű. Az Eagles secondary-ja is elég jó, Darius Slay, James Bradberry és Avonte Maddox cornerekkel, Reed Blankenship és Terrell Edmunds safetyk-kel. A meccsenként engedett 180 passzolt yarddal ez a védelem szintén vezette a ligát, ami kemény dió lesz Mac Jones, a támadófal és Bill O'Brien számára, hogy megnyissák a pályát.

     Előny : Eagles

 

 


      Amikor az Eagles fut

     A Patriots védelme egy évvel ezelőtt nagyon erős volt a futás ellen, a liga hatodik helyén végzett az engedett futott yardokat tekintve, és a negyedik helyen állt az egy futásra jutó yardok számát nézve. De az igazán mozgékony irányítók levédekezésével azért komoly gondjai voltak a fiúknak. Erre itt van Jalen Hurts, aki 760 yardot tett a földön a közösbe a Philly-nél, és 13 futott touchdownt szerzett tavaly. Miles Sanders, aki az előző évben az Eagles legjobb futója volt távozott a csapattól, őt a Lions-tól megszerzett szintén kiváló D'Andre Swift helyettesíti idén, de az Eagles futóegysége mély és minőségi : Kenneth Gainwell, Rashaad Penny és Boston Scott is bevethető. Így a Philadelphia támadógépezete a földön igen változatos, nehezen kiismerhető játékot hozott, a hagyományos read-option játékok mellett sok RPO játékot és közvetlen irányítófutást is hívtak.

     A Patriots Lawrence Guy-val és Davon Godchaux-val próbálja majd feltartóztatni a Sasokat, ezt remélhetőleg aktívan tudja majd támogatni a linebacker sor Ja'Whaun Bentley és Jahlani Tavai vezetésével, az biztos, hogy itt aztán tömegre lesz szükség, hogy ezt a futógépezetet megfékezzék. Az Eagles a futók mellett a liga egyik legjobb belső támadófalával rendelkezik, a két tackle Jordan Mailata és Lane Johnson, valamint a center Jason Kelce vezetésével. Érdekes lesz látni, hogy Bill Belichick a nagyobb atletikusságot választja-e, hogy megpróbálja lassítani Hurts-öt és a futókat, így például az újonc Keion White-ot és Marte Mapu-t használva a front7-ben. Bárhogy is lesz, nagy feladat lesz ezt a mély és tehetséges, sokfejű futószörnyeteget kordában tartani.

     Előny : Eagles

 

 


     Amikor az Eagles passzol

     A Nick Sirianni irányította támadóegység legalább olyan veszélyes volt tavaly a levegőben is, mint a földön, sőt! Hurts egy MVP-kaliberű szezont produkált, passzainak több mint 66 százaléka sikeres lett, és 22 touchdown mellett mindössze hat interception-t dobott, miközben 3701 yardot passzolt annak ellenére, hogy egy vállsérülés miatt  három meccsről is hiányzott részben vagy teljesen. Kiváló fegyverek állnak a rendelkezésére A.J. Brown (88 elkapás, 1496 yard, 11 TD), DeVonta Smith (95-1,196-7), valamint a tight end Dallas Goedert (55-702-3) személyében. Ráadásul Hurts előszeretettel vonja be a passzjátékba is a futóit, akik mindig ott vannak plusz opciónak, ha nem tudja a fenti trió egyikének dobni a lasztit. 

     Várhatóan az újonc Christian Gonzalez lesz az egyik szélső corner, míg a veterán Jonathan Jones a másik, ha készen áll a visszatérésre, miután néhány hetet kihagyott egy ismeretlen sérülés miatt. Jack Jones szintén kezdő corner lehet most, hogy az ellene indult eljárás befejeződött. Gonzalez-nek szüksége lesz Brown ellen safety segítségre, és jó lenne ha Smith is extra figyelmet kaphatna. A Patriots-nak mély és sokoldalú a safety csoportja, amelyben Kyle Dugger, Adrian Phillips, Jabrill Peppers és Jalen Mills is szerepet kaphat a hátsó alakzatban. Az Eagles-nek rengeteg opciója van, és az a tény, hogy a kezdőjátékosaik szinte semmi időt nem kaptak az előszezonban, még nehezebbé tette a felkészülést erre az összecsapásra. Ráadásnak a Philly támadó koordintora is újonc, így alig tudunk valamit Brian Johnson terveiről.

     Előny : Eagles

 

 

     Amikor a speciális egységek vannak pályán

     Az igazat megvallva mindkét csapatnál vannak kérdőjelek a rúgójáték terén. A Patriots az újonc Chad Ryland és Bryce Baringer alkotta tandemet mutatja be a rúgó és a punter poszton. Az Eagles bízik a veterán rúgóban, Jake Elliottban, aki egy évvel ezelőtt 23 mezőnygól-kísérletből 20-szor volt eredményes, de nehezen tudták eldönteni, ki legyen a punter. Eddig még nem is derült ki biztosra, ki lesz a punter, így erre is nehezebb felkészülni a Pats-nek.

     Marcus Jones újoncként az egyik legveszélyesebb returner volt a ligában, különösen a puntoknál, ahol 12 yardnál is jobb volt az átlaga returner-ként, beleértve a Jets elleni 84 yardos visszahordott touchdownt is. Joe Judge a nyáron Cam Achord mellett újra a speciális egységnél dolgozott, ezzel próbál meg a Patriots javítani a tavalyi nem túl kiváló teljesítményen. A spec team kiválóság, a veterán Chris Board Detroitból érkezett, és Matthew Slater mellett egy újabb megbízható tagja lehet a coverage egységnek. Büntetésből is sok volt tavaly a Patriots speciális egységében, és elkerülhető hibákhoz vezető fegyelmezetlenségek is, ezért Bill Belichick sok időt töltött azzal, hogy megpróbálja kijavítani ezeket a problémákat.

     Az újonc rúgók mindketten erős lábakkal rendelkeznek, és a nyár folyamán a coverage munka is sokkal hatékonyabb volt, mit a tavalyi évben. A Philadelphia Boston Scott-ot és Olamide Zaccheaus-t használja visszahordóként, akik nem teljesítettek rosszul az Eagles edzésein. Ha a Patriots fegyelmezettebb és koncentráltabb lesz a rúgójátékoknál az előző évhez képest, talán felülkerekedhet ezen a téren a Philly-n. Ez akár fontos faktor is lehet, de feltehetőleg nem ezen fog eldőlni a meccs.

     Előny : Patriots

 

 

week1pic2

 

 

 

Érdekességek

 

 • A Patriots eddig négyszer nyitotta a szezont valamelyik konferencia címvédője ellen: Miami Dolphins (1974), Pittsburgh Steelers (1979), Buffalo Bills (1993) és Denver Broncos (1998). Ezen csapatok persze mind AFC-bajnokok voltak, közülük hárman is - a Dolphins, a Steelers és a Broncos - egyben a Super Bowl győztesei is. A Patriots ezen a négy meccsen 1-3-ra áll. A Philadelphia lesz az első aktuális NFC-bajnok, akivel szembenéz a csapat egy szezonnyitón.
 • A Patriots a csapat történetében hatodik alkalommal nyitja az évet NFC-s ellenféllel szemben, és először a 2016-os szezon óta, amikor szeptember 11-én az Arizona elleni 23-21-es győzelemmel nyitotta az évet. A Pats ezeken a mérkőzéseken 2-3-as mérleggel áll.
 • A Patriots és az Eagles 2019 óta először találkozik egymással az alapszakaszban, amikor a New England november 17-én Philadelphiába utazott, és 17-10-es győzelmet aratott a Lincoln Financial Fielden. Az Eagles először látogat a Gillette Stadium-ba a 2015. december 6-i, Patriots elleni 35-28-as győzelem óta.
 • A Philadelphia 7-6-ra vezeti az eddigi sorozatot az alapszakaszban. A két csapat két Super Bowlban is játszott egymás ellen (Super Bowl XXXIX. 2005. február 6.-án, illetve Super Bowl LII. 2018. február 5-én), mindkét csapat egy-egy győzelmet szerzett. A Patriots 3-2-re áll az Eagles elleni hazai mérkőzéseken, ebből 1-1-re a Gillette Stadium-ban.
 • Korábbi Eagles játékos DB Jalen Mills (2016-2020 között) és WR Jalen Reagor (2020-2021). A Philadelphia stábját erősíti most Matt Patricia, a Pats korábbi sikeres védőkoordinátora (és kevésbé sikeres támadókoordinátora).
 • Három játékosunknak volt a múltban két interception-je is egy szezonnyitón. Az utolsó a CB Terrell Buckley volt, aki 2002. szeptember 9-én, a Pittsburgh elleni mérkőzésen szerzett két picket. A többiek: Ronnie Lippett 1990. szeptember 9-én a Miami ellen és Dick Felt 1963. szeptember 8-án a New York Jets ellen. 
 • Három interceptionos szezonnyitónk utoljára 2020-ban a Miami ellen volt, a szeptember 13-ai meccsen Adrian Phillips, Stephon Gilmore és J.C. Jackson is pickkel segítette elő a Patriots 21-11-es győzelmét.
 • A Patriotsnak három olyan játékosa volt, aki 3 sacket regisztrált egy nyitómeccsen, ebből kettő játékos egy meccsen érte el ezt a 3 zsákolást : Don Blackmon és Andre Tippett egyaránt 3 sacket jegyzett a nyitónapi meccsen 1985 szeptember 8-án a Green Bay ellen, míg Blackmon 1986. szeptember 7-én, az Indianapolis ellen is 3 sacket húzott be.
 • A Patriots 2023-ban egyszerre cserélte le végül a kickert és a puntert is. A  negyedik körben K Chad Ryland-et, a hatodik körben pedig P Bryce Baringer-t választotta a csapat a drafton, akik az edzőtáborban megnyerték a pozíciót a veterán versenytársaiktól, így egyaránt újonc lesz a szezonban a rúgónk és a punterünk is. A Patriots a 2000-es Oakland Raiders óta az első olyan csapat a ligában, amely egyazon drafton kiválasztott újonc kickerrel és punterrel kezdi az évet. Az elmúlt 23 évben csak nyolc NFL-csapatnál volt újonc rúgó és újonc punter is egyszerre az aktív játékosok között a szezonnyitó mérkőzésen.
 • Ha az 53 fős keretbe bekerült 11 idén draftolt játékos egyike ott lesz a kezdőcsapatban vasárnap a Philadelphia ellen, akkor ez (vagy ezek) a játékos lesz a 26. Patriots újonc Bill Belichick alatt, aki kezd a nyitónapon, és csatlakozik ahhoz az öt másik jelenlegi Patriots játékoshoz, akik újoncként kezdtek a nyitónapon: Cole Strange (2022), Mac Jones (2021), Mike Onwenu (2020), Ja'Whaun Bentley (2018) és David Andrews (2015).
 • A Patriots kilenc alkalommal hozott le legalább 300 passzolt yard-os szezonnyitót, utoljára 2019-ben Tom Brady (24/36 341 yard a Steelers ellen).
 • A Patriotsnak hét alkalommal volt olyan játékosa, aki legalább 100 yardot ért el a nyitónapon, utoljára 2021. szeptember 12-én Damien Harris 23 futásból kerek 100 yardot ért el a Miami elleni mérkőzésen.
 • A Patriotsnak 21 alkalommal volt 100+ yardos elkapója a nyitónapon, köztük két olyan meccs is volt ahol két 100+ yardos elkapó is volt (1986 és 2011). Utoljára Rob Gronkowski 2018. szeptember 9-én a Houston elleni szezonnyitón kapott el mindössze 7 passzt, de azokból összesen 123 yardot termelt.
 • A Patriotsnak 1998 óta csak egyetlen védő által szerzett touchdownja volt a nyitónapon. Az egyetlen alkalom, amikor ez a bravúr sikerült, 2010 szeptember 12-én volt, amikor LB Gary Guyton elkapta Carson Palmert, majd 59 yardos visszahordással szerzett TD-t a csapatnak, ezzel megalapozva a 38-24-es győzelmet a Cincinnati ellen.
 • Bill Belichick 2023-ban kezdi meg zsinórban a 49. NFL-szezonját. Ez abszolút rekord az öregtől, rajta kívül 40+ egymás utáni szezonja mindössze két edzőnek volt a ligában : Dick LeBeau-nek 45 (1973 és 2017 között) és Tom Moore-nak 41 (1977 és 2017 között). Előbbi 85, utóbbi 84 éves, ráadásul Moore-nak az NFL előtt az egyetemi fociban voltak edzői pozíciói, míg az edzősködés befejezése után több csapatnál is tanácsadóként működött, sőt, működik, ugyanis még most is a Buccaneers-nél offensive consultant. Edzői karrierjét 1961-ben kezdte, vagyis különböző pozíciókban 63 (!!!) éve dolgozik az amerikai fociban. Azért az hűha.

 

week1pic3

 

Sérülésjelentés


(szeptember 7.)


Patriots :

Korlátozottan edzett : OT Trent Brown (betegség), CB Jack Jones (combhajlító), OL Mike Onwenu (boka), WR DeVante Parker (térd), G Cole Strange (térd)

 


Eagles :

Korlátozottan edzett : CB Josh Jobe - Illness


 

week1pic4

 

 

 

 

 

 

A meccs esélyese a fogadóirodáknál az Eagles, 3-4 pont körüli favorit,

44-46 összpontszám mellett.

 

 

go pecc

 

 

forrás : patriots.com

Hozzászólás

öööö nem vasárnap lesz a meccs? :)

Az egészségi állapotot tekintve elég szedett-vedett lesz a csapatunk, rengeteg a sérülésből felépült vagy éppen felépülőben lévő játékos, aki nem tudtak rendes edzésmunkát végezni, ez az álmoskönyvek szerint se jelent túl sok jót.

Végtelen számú kérdőjel van a csapat körül (a legnagyobb nyilván a támadófal állapota), szerintem régen vártunk ennyire egy éles ELSŐ mérkőzést, hogy lássuk, a kérdőjelek milyen módon válaszolódnak meg. Izgulás van, na. :)

GOOO PATS!!!

 

Azért a három limitált edzésmunka nem a világ vége, ráadásul a limitált is egy elég tág értelmezés. Ha pár játéknál nincs fenn és van valamilyen sérülése, már limitáltnak írják, hogy ne büntesse meg őket a liga. Az, hogy a TC alatt nem tudtak együtt gyakorolni 100x nagyobb gond.

Kész lett a stadion is a megnyitóra :)

https://www.youtube.com/watch?v=RXvfioiQoso&ab_channel=NewEnglandPatriots

 

 

 

Fasza lett a kivetítő.

De a közös terekben, akár kívül, akár épületen belül borzalmasan kevés a zöld. Lehet persze, hogy ez még változik (nem hallgattam végig).

Nem akarok tolakodni (de), de lesz valami közös meccsnézés? :)

mifelénk megpróbáltuk megszervezni, volt is jelentkező, de a 22.25-ös idősávban nehezen találni nyitva tartó objektumot.
3.heti Jets az opció most..

"Ha Bill O'Brien-nek sikerül gatyába ráznia a ... támadósort"
Én idevenném az ST-t is. Sőt, azt gondolom, hogy nagyon súlyos problémát okozott az, hogy Bailey kiesett és sem Folk, sem Palardy nem tudta elég messzire és magasra rúgni a lasztit, jó sok rövid pályát adva az ellenfelek O#-einek. A nem is annyira kevés, látványos ST hibákról nem is beszélve.

"Nincs a csapatnál igazi WR1"
Szerintem ez túl van gondolva. Pont a sokak által hiányolt Hopkins Cardinals-os karrierje mutatta meg, hogy hiába van WR1-ed, ha a csapat többi része nem muzsikál jól. Én elfogadom azt, hogy BB és BO inkább az O# hosszú távú összerakására és MJ kiértékelésére fókuszál. Aztán ha az látszik, hogy már csak egy WR1 hiányzik, akkor októberig még lehet cserélni. Ha ránézünk a 2024-es cap space-re, akkor én arra tippelnék, hogy valami ilyesmiben gondolkozik az Öreg. Máshogy nem látom értelmét a cap space ilyen felduzzasztásának.
De talán minden elkapás képes játékosunknak is jót tesz, hogy nesze itt a lehetőség, hogy megmutasd magad.

"mindhárom riválisunk Super Bowl run mode-ban van"
Ez akár az előnyünkre is fordulhat, ugyanis, ha ebből a háromból valahol nem fognak klappolni a dolgok, akkor nagyon gyorsan össze fog zuhanni az a csapat. A szokásos, minden alapot nélkülöző előrejelzésem az, hogy lesz egy csapat, akinek nagyon fog menni, és kérdés nélkül behúzza a csoportot, a többiek, meg a szezon közepére olyan döntetlen körüli eredménnyel fognak állni. Aztán az egyik összeomlik, a másik kettő meg harcban lesz egy WC helyért.
Mivel az egész AFC elég kemény, ezért nagy tumultusra számítok a WC helyekért. ÉS az egyik harcban álló csapat, az Pecc lesz, mert valójában annyira underdog-nak tartják, hogy fejben sokkal jobban fogják viselni a vereségeket, mert nem lesz rajtuk akkora nyomás.

"A sorsolásunk az egyik legnehezebb a ligában"
Azért jó ez a jelenlegi lebonyolítási rendzser, mert  a csoporttársainknak is nagyrészt pont ugyanazokkal kell megharcolniuk. Én még bízom abban is, hogy az ellenfeleink nem a szezon elejére fomaidőzítenek, szóval becsúszhat pár szoros győzelem (lásd ma hajnalban a Lions), olyan csapat ellen is, akit most jóval előrébb rangsorolnak a Pecchez képest.

Amúgy OK, hogy ez MJ "make-or-break" szezonja lesz, de ha a break jön be, akkor mi lesz velünk 2024-ben? Ha a csapat nem lesz 1/1, márpedig én ezt BB-nél kizárom, akkor milyen értelmes opciói vannak, ami legalább az előrelépéssel kecsegtet?

A “make or break” részhez: Daniel Jones-os forgatókönyv is benne van, csak annyi kell hozzá, hogy Mac pont hozzátegye azt, aminél nem tudsz azonnal bevethető és egyértelműen jobb opciót hozni. Emiatt akár még a mostani szezonon túl 2 évig is “gondolkozhatunk”, hogy miként tovább, ha lehívjuk az ötödik évet.

Persze a schedule-t nézve ha bekezdünk egy 1-5 vagy 1-6-os mérleggel - sajnos simán reális -, akkor sok minden újragondolható. Calebért simán fel lehet cserélni februárban, ha úgy érzi a vezetőség 🤷🏼‍♂️

Nekem is az az érzésem, hogy ha nem a "rögtönítélő szurkolói bíróság, azonnal cut mindenki" megközelítését alkalmazzuk, akkor egy közepes szezonnal is, bizony MJ maradni fog. Mert muszáj azt a kérdést is megválaszolni, hogy ha nem ő, akkor ki, és mennyivel vagyunk egy előrébb random FA QB-val. Azt viszont nem hiszem, hogy ebben az esetben olyan szerződást kap, mint Daniel Jones.

WR1-hez : lehet túl van gondolva, de inkább csak tényként írtam. De ha feltételezzük, amit írtál, én azzal minden további nélkül együtt tudnék élni. Nem conteder a csapat, lehet akár meglepetés is, és az lesz, de az én véleményem szerint ennek kicsi az esélye - ha a jövőre gondolnak, akkor az jó. De nem is számít : ahogy én mindig írom, legyenek jók a meccsek, ne legyünk reménytelenül szarok, a srácok élvezzék és ne szenvedjenek, és az nekem tetszeni fog.

(egyébként az is érdekes thread lenne, akár egy külön posztban, majd mondjuk a holtszezonban, hogy érdemes-e 1-2 évre rámenni mint a Bucs vagy a Rams, aztán évekig nihil és megcélozni az 1/1-et, vagy mindig kihozni amit lehet, ha az sok éven át is a középszert hozza. Nekem van véleményem, de meghallgatnék sok másikat... na majd márciusban felrakom)  :)

" ... érdemes-e 1-2 évre rámenni"

Szerintem erre viszonylag könnyű válaszolni. Ha van egy fiatal, legalább 4-8 szezonig bevethető top5 QB-d, akor érdemesebb egy kiegyensúlyozott cap stratégiát követni, ha meg nincs top 5 QB-d, vagy max 1-2-3 szezontsz látsz benne, mert mondjuk már 40+ -os, akkor meg all-in - 1/1 - all-in - 1/1 ciklusokban érdemes gondolkodni. A szurkolókat nem érdekli, hogy szakmailag az mekkora teljesítmény, hogy egy nem top5 QB-val jó sokáig jut a csapat. A top QB-s csapatoknak meg amágy is valószínáleg komoly diszkontjuk van az igazoláskor, szóval egy kicsit talán jobb roster-ük is van, mindenféle giga zseni GM munka nélkül is.

Köszönjük Elm, mindig az érdekességeid a legjobbak! :)

Fogalmam/fogalmunk sincs mire képes az idei csapatunk. Engem nem is elsősorban az eredmény, hanem a játékunk érdekel, van-e BoB-nek nyoma a támadásban, a hype-olt újoncok beválnak-e, összetákolták valahogy az Ofalat vagy átjáróház lesz stb.

Egy érdekesen fogalmazott exPatriot Chris Hogan üzenetet olvastam, amit az új/újonc elkapóinknak üzent a Boston Globe-ban: „...minél többet tanulsz és minél jobban felkészülsz, annál lassabb lesz a játék! Ha nem készülsz fel jól, olyan gyors lesz a játék, hogy eltávolodik Tőled! Felkészülés. Ez a legnagyobb dolog!...”

 

 

Nem vagyok biztos benne, hogy nem irónia, de mindegy is, köszi. :)

Nem én találom ki, sőt sokat kihúzok amit már én is erőltetettnek érzek. Sajnos se időm, se tudásom hozzá, hogy kitúrjak magam mókás statokat... :)

CB J.Jones (hamstring) vasárnap out.

DMC helyére csapatkapitányként Henry-t választották, a többiek (Slater, Andrews, Wise, Bentley, MJ) maradtak.

A csapat megegyezett a veterán OT C.McDermott-al, sérülés-ügyét rendezve elbocsájtották. Az immár FA játékos így játszhat idén.

A legfrissebb: Zappe az 53ban, Corral elbocsájtva! (Nem tudunk Mi igazán semmit a csapatról! :))

A J. Jones konkrétan Jack Jones és nem Jonathan, ha esetleg valaki félreértené :) Én megtettem.

Jogos az észrevételed, pontatlan/figyelmetlen voltam. Köszi a pontosítást!

Közben Jack Jones IR-re került! :( Montgomery az 53ban!

Első blikkre ez a Zappe-s, Corral-os ügy valami szappanoperás történetnek tűnik

Corral állítólag nem jelent meg két edzésen sem. Feltehetőleg kiújult a depressziója. Reserve/Left squad listára tette a csapat, hogy ne foglaljon roster helyet.

Apropó, arról van valami infó, hogy miért nem valósult meg Kraft azon kívánsága, hogy TB12-t egy napra visszaigazolja a Pecc?

Parker valószínűleg nem játszik, Munson a meccsre felhozva a PSből.

Hát ennél szarabbúl már nem nagyon kezdődhetne a szezon. még ha teljesen egészséges lenne a csapat, akkor is nagyon nehéz lenne…