Beharangozó 1. hét: Patriots vs. Steelers

Kép
PIT

A bajnoki címvédő New England Patriots az új szezon első mérkőzésén, hazai pályán fogadja a Pittsburgh Steelers együttesét Sunday Night Football keretében, magyar idő szerint hétfő hajnali 2:25 órától. A mérkőzést a Sport 2 élőben közvetíti 2:15 órai kezdettel.

A párosítás története

A két együttes sorozatban ötödik alkalommal fog találkozni az alapszakaszban és negyedszerre a szezonnyitón. A Patriots, 1979-ben, 2002-ben és 2015-ben is a Steelers-t fogadta az első mérkőzésen, az utóbbi két mérkőzés – azonos módon a mostanival – a csapat Super Bowl győzelme után következett. Az eddigi nyitófordulóbeli mérleg 2-1 a New England javára. A két csapat legutóbbi öt találkozójának mérlegét is a Patriots vezeti 4-1 arányban. Az egyetlen vereség tavaly december 16-án történt, amikor a Patriots Pittsburgh-ben, a Heinz Fielden szenvedett 17-10 arányú vereséget.

A mérkőzés összességében a harmincharmadik összecsapása lesz a csapatoknak. Az alapszakaszt a Pittsburgh vezeti 15-12-re, a rájátszásban a New Englandnél az előny (4-1), így az összesített mérleg jelenleg döntetlen (16-16).

A csapatok háromszor is találkoztak már az AFC bajnoki döntőjében, 2001-ben, 2004-ben és 2016-ben. Mindháromszor a Patriots nyert és mindhárom győzelmet Super Bowl győzelem is követte.

Csapatrészenkénti elemzés

Amikor a Patriots fut:

Ez egy erő – erő elleni összecsapás lesz, legalább is, ha a tavalyi évet vesszük alapul. A New England ötödik helyen végzett a futásban 2018-ban, míg a Pittsburgh hatodik volt a futás megállításában. A kulcsszereplők többsége visszatér idén is, de néhány kérdés felvetődik hazai oldalon. Sony Michel egészségesen kezdi meg a szezont és ezúttal két segítője is lesz Rex Burkhead és az újonc Damien Harris személyében. A támadófal azonban érzékeny veszteséget szenvedett David Andrews kiesése miatt. Emiatt Ted Karras-ra maradt a kezdő center pozíciója és Isaiah Wynn baloldali tackle poszton fog debütálni, Trent Brown távozása miatt. Michel frissnek és dinamikusnak tűnt az előszezonbeli epizódszerepeiben, ami jól jön, mivel a Pats várhatóan futtatni akarja a labdát. A Steelers védőfala ugyanakkor elég acélosnak tűnik, Cameron Heyward, Javon Hargrave és Stephon Tuitt próbál helyet csinálni a linebackereknek. Érdemes lesz figyelemmel kísérni LB Devin Bush-t is, aki rögtön a kezdetekkor jó benyomást keltett Pittsburgh-ben.

Előny: Patriots

Amikor a Patriots passzol:

A Steelers oda tud érni a passzoló játékoshoz, amit alátámaszt, hogy tavaly a ligában a legtöbb sacket (52) érték el. Egyrészt kívülről T.J. Watt szerezte a legtöbb sacket (13), másrészt - ami nagyobb gondot jelenthet Andrews kiesése miatt -, az a Heyward (8), Hargrave (6,5) és Tuitt (5,5) trió középen. Karras-ra így nagy feladat hárul a szezonnyitón, hogy Brady ne érezze kényelmetlenül magát. Ami még rosszabbá teszi a helyzetet az elkapó poszt bizonytalanságai. Julian Edelman megsérült a Giants ellen és a korábbi ujjsérülése miatt, NFI listán kezdte az edzőtábort. Edelman elég sokszor találkozhat majd CB Joe Hadennel, aki a Steelers első számú cornere és akinek nemrég hosszabbították meg a szerződését. Josh Gordon és Demaryus Thomas helyzete is sok bizonytalanságra adott okot, míg a Giants ellen végre pályára tudtak lépni. James White és Burkhead használata a backfielden segítheti Brady-t, hogy távol tartsa a Steelers passz-siettetőit magától.

Előny: Steelers

Amikor a Steelers fut:

Le’Veon Bell már jó ideje nincs és a Steelers elégedett a helyettesével. James Conner 973 yardot és 12 TD-t szerzett tavaly annak ellenére, hogy három meccset kihagyott és egy negyediknek a nagy részét is. A cseréje, Jaylen Samuels pedig 142 yardjával szétfutotta a Patriots-öt tavaly decemberben. Mindketten hatékonyak a backfieldről elindulva elkapóként is. A New England védelme ugyanakkor nagyon stabilnak tűnt nyáron a futás ellen, belül Lawrence Guy-jal és Adam Butlerrel. A Pats egy sokoldalú és mély linebacker sorral is rendelkezik - benne a másodéves „futásölő” Ja’Whaun Bentley-vel – akiknek képesnek kell lenniük megállítania a Steelers futásait. Dont’a Hightower, Jamie Collins, Kyle Van Noy és John Simon mind többféleképp használható és szinte biztosan részesei lesznek a futás elleni védelemnek. Mivel a Pittsburgh támadófala az egyik legjobb az „üzletágban”, így Mike Tomlin és a támadó koordinátor Randy Fichtner minden bizonnyal megpróbálja stabilizálni a futás. Reméljük, nem járnak sikerrel.

Előny: Patriots

Amikor a Steelers passzol:

Bell nem az egyetlen nagy név, akinek a Steelers-nél ajtót mutattak. Így járt Antonio Brown is, aki Oaklandbe távozott. Big Ben (37) fiatalabb ugyan Brady-től, de ő sem tudja visszafordítani az idő kerekét. Ennek ellenére 5219 passzolt yardjával nem volt rossz éve 2018. Egyik oldalról képes hibázni (16 interception a múlt évben), másrészt képes a legjobb secondary-ket is szétdobálni. Kétséget kizáróan JuJu Smith-Schusterre számíthat, mint első számú célpont. Smith-Schuster 111 elkapást és 1426 yardot jegyzett tavaly, ami a legtöbb volt a Steelers-nél. Várhatóan Stephon Gilmore és Jason McCourty is szerepet kap a levédekezésében, míg Jonathan Jones feladata a slot-elkapó, Ryan Switzer kiiktatása lehet. Donte’ Moncriefre és James Washingtonra is érdemes figyelni vasárnap.

Előny: Steelers


Speciális egység

Mind Stephen Gostkowski-nak, mind a Pittsburgh rúgójának, Chris Boswellnek voltak jobb és rosszabb pillatanai is 2018-ban. Boswell 5 extra pontot és 7 mezőnygólt hagyott ki tavaly, míg Gost 5 mezőnygólnál hibázott tavaly viszont voltak gondjai az előszezonban is. Új holdere lesz idén, mivel Jake Bailey lett a New England puntere, Ryan Allen helyett. A Pittsburgh-nél Jordan Berry végzi a holderi feladatokat, akinek szintén voltak rossz nehézségei tavaly. A Patriots-nél van némi bizonytalanság a visszahordásoknál. A kezdő Gunner Olszewski depütálhat visszahordóként, ha Bill Belichick adni akar egy kis pihenőt Edelmannek. A Pittsburgh, Switzert fogja használni a visszahordások során. Annak ellenére, hogy nem elég robbanékony, bizonyította a jó döntési képességét és, hogy tud a labdára is vigyázni. Gostkowski tapasztalata a Gillette Stadionban, valamint a Patriots visszahordás-védekezése miatt a hazai csapat felé billen a mérleg nyelve.

Előny: Patriots

 

Sérült jelentés

Nem vett részt az edzésen:

-

Korlátozott részvétel

TE Matt LaCosse, boka
S Obi Melifonwu, boka
WR Demaryius Thomas, combhajlító

Teljes részvétel:

-

A cikk a www.patriots.com anyagainak alapul vételével készült.

 

Hozzászólás

Amikor a steelers pssszol előny a .....

Na ne hülyéskedjünk már...

A secondary szerintem top5. Juju game over because of Gilmore

20-al nyerünk!

Nekem egy dolog bizonytalan, mégpedig a támadófal. Arra nagyon kíváncsi leszek, hogy Scar mester Andrews kiesése után hogyan tudja az összhangot visszaépíteni. A védelmünknek zúznia kell, ez nem is vitás. Brady meg Brady, jól néznénk ki, ha nem lenne kis döcögés után jó pár remek passza az Edelmann-Dorsett-Thomas-Gordon kvartettnek. Győzni fogunk. :-) GOOOO PATS!!

Szintén a támadófalat érzem a legbizonytalanabb pontnak. Vagy megint nagyon gyorsan kell majd eldobálni a labdát.:)

https://www.youtube.com/watch?v=EYUSttBgrSw

 

Főleg most, hogy ez már kvintett lett Antonio Brown érkezésével :D Végre el lett kényeztetve Tom ilyen szintű elkapókkal, nem is tudom, mikor volt ennyire erős ez az egység!

Kicsit OFF, de a szezon kezdetére biztató lehet.

A játékostársak által idén csapatkapitánynak megválasztott LB E.Roberts-ről nyilatkozta BB:

"...Ő az egyik önzetlen játékos a csapatunkban. Mindent megtesz, hogy bármilyen módon segítse a csapatot. A csapat egyik legkeményebb és legfizikálisabb játékosa....Intelligenciájának és tudatosságának köszönhetően keményen tanulmányozza a játékot, ezáltal sok ismeretet szerzett, jobban megértette pozícióját és a védelem ill. a támadások egész rendszerét. Rendkívül sokat fejlődött ezeken a területeken...Biztos vagyok abban, hogy a játékosok a keménységének, önzetlenségének és megbízhatóságának köszönhetően szavaztak Rá. Mindent megtesz a győzelem érdekében és ennél többet nem kérhetünk Tőle." (Forrás: Patspulpit)

Go Roberts! Go Pats!

Amennyit szapultuk szegényt már, én nagyon szurkolok neki, hogy tényleg mutasson egy olyan kvantumugrást jéték intelligenciában, mint amit HT-től láttunk. BB nyilatkozata legalábbis erre utal - és az öreg ok nélkül nem szokott senkit dícsérni. És CSAPATKAPITÁNY? Én először azt hittem, rosszul látok. Nagyon várom Roberts éles szereplését. :) :) :)

Hát ez a beharangozó szerintem nagyon gyenge lett az értékelést tekintve. A liga egyik legjobb elkapósora van itt, az egyik legjobb támadófal (még Andrews kiesésével is) és az egyik legjobb secondary. Emellett nagyon jónak tűnik egészében a védelem (különösen a LB-sor tetszik, ami a liga legjobbja lehet). A futásnál én abból indulnék ki, hogy a tavalyi rájátszásban minden idők egyik legjobb futás elleni védekezését mutatta be a Pats (talán még a legendás Bearsnél meg Ravensnél is jobban ment a futás ölése). Nyilván nem kell 4-0-ra adni a játék szegmenseit, de ez alapján úgy tűnhet, mintha a Steelers SB-esélyes lenne. Ez a csapat igencsak meggyengült, és bár nem lehet legyinteni rájuk, azért kissé merész, hogy a mindenhol favorit Patriots 2-2-re áll. Kicsit jobban is lehetne bízni a srácokban. Úgyhogy ez most nagyon nem tetszett, illetve nagyon nem értek egyet az elemzéssel.

DT Achilles-ből ki, az "alattomos"  hamstring-ba be! :( Nem túl biztató! Az inaktívak között lesz valószínűleg a 3 korlátozott, de kíváncsi vagyok ki lesz a további 4 játékos.

A védelmünk messze jobb, mint a Vasasé! Szétszedjük Big Bent! Többször lesz a gyepen, mint a járni tanuló kisgyerek... Minimum 3: ide, de inkább sztem 4:0, de a 2:2 kizárt!

A. Brownnak meg teljesen elmentek otthonról. Ha így folytatja jövőre a Bundesligában focizhat.

karrier és a pénz is ugrik + a sisak sponsor se lesz mert nem játszik!!!

Te is csak addig röhögsz, amíg a Patriots le nem szerződteti... Egyébként meg lehetne csinálni, hogy szerződtetjük, majd amikor Harry felépül, kivágjuk. :))

Ebből is látszik, hogy már hamarabb kellett volna sisakot cserélnie... Biztosan nem látta 2015. óta a Will Smith féle Concussion című filmet... Ha látta volna, akkor 4 évvel kesőbb lenne ilyen hülye.