Beharangozó 13. hét: Patriots @ Chargers

Kép
pre

A New England Patriots (5-6) a Cardinals 27-24-es legyőzésével életben tartotta a rájátszás reményét. Azonban, hogy ez valósággá váljon, az kell, hogy a hátralevő összes mérkőzését megnyerje a csapat... és még az sem biztos, hogy elég lenne. A hátralevő öt mérkőzés a következő: @ Chargers, @ Rams, @ Dolphins, vs Bills, vs Jets. Most azonban csak a következő ellenfélre szabad koncentrálni, aki a Los Angeles Chargers (3-8) lesz. A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap 22:25-kor kezdődik.

 

A Patriots és a Chargers utoljára a 2018-as szezon AFC elődöntőjében találkozott egymással. Akkor a Patriots 41-28-ra legyőzte ellenfelét és ezzel zsinórban 8. AFC döntőjét játszhatta.

Az alapszakasz során utoljára a 2017-es szezonban találkozták, akkor ugyancsak a Patriots tudta győztesen elhagyni a pályát a Gillette Stadionban.

Az utolsó idegenbeli mérkőzéshez egészen a 2014-es szezonig kell visszamennünk, amikor ugyancsak a Patriots bizonyult a jobb csapatnak.

Érdekesség, hogy a Patriots utoljára az 1960-as szezon során játszott a Chargers ellen Los Angelesben.

Az örökmérleg 22-14-2 arányban a Patriots felé billen. A rájátszásban 3-1 arányban ugyancsak a Patriots felé billen.

 

A két csapat statisztikái az idei szezonban

stat

 

Amikor a Patriots fut

Azok után hogy heteken keresztül szárnyalt a Patriots futójátéka, az elmúlt két fordulóban az ellenfél védelme kordában tartotta őket. Továbbra is Damien Harris a csapat első számú futója, azonban múlt héten zsinórban a 2. mérkőzésén nem tudta átlépni az 50 futott yardot. Az ellenfelek több védőt tolna fel a fal közelébe, ezzel megnehezítve a Patriots dolgát és ez többnyire sikerült is nekik. Harris és a többi futó újabb lehetőséget kap egy gyenge futás elleni védelem ellen, hogy visszatérjenek a korábbi hatékonyságukhoz. A Chargers védelme mérkőzésenként 120 yardot enged a földön, miközben kísérletenként 4.8 yardot, ami a 3. legrosszabb a ligában. Érdekes lesz figyelni, hogy Sony Michel ezúttal megkapja-e a lehetőséget, ugyanis múlt héten egyszer sem kapta meg a labdát, annak ellenére, hogy az aktív keret tagja volt.

Előny: Patriots Chargers

 

Amikor a Patriots passzol

Cam Newton nagyon kiegyensúlyozatlan a passzjátékban és most az egyik legrosszabb mérkőzésén van túl karrierje során. Nem találja a szabad elkapókat és a nyomás kezelésével is meggyűlik a baja. Julian Edelman hiányában Newton Jakobi Meyersre és Damiere Byrdre támaszkodik elsősorban. Azonban ők ketten sem voltak képesek elszakadni a védőjüktől a Cardinals elleni mérkőzésen. A Chargers passz elleni védelme ráadásul jól muzsikál idén, mérkőzésenként 222 yardot engednek, ami a 10. legjobb. A két kezdő CB-jük Chris Harris és Casey Hayward, akik jól teszik a dolgukat. A Safety sorból hiányzik Derwin James aki térdsérülés miatt idén már nem játszhat, ez komoly érvágás a védelemnek. A  Chargers védelmének kordában kellene tartania a Patriots passzjátékát, különösen ha Joey Bosa nyomást tud helyezni Newtonra.

Előny: Chargers

 

Amikor a Chargers fut

A Chargers többnyire csak szenved a futójátékok során, ennek első sorban Austin Ekeler hiánya az oka. Ekeler múlt héten pályára lépett, miután 7 mérkőzést kellett kihagynia lábsérülés miatt. A Chargers ugyan mérkőzésenként 117 yardot tesz meg a földön, ami a 13. legtöbb, azonban kísérletenként csak 3.8 yardot, ami a 4. legrosszabb a ligában. Ekeler ráadásul a passzjátékban is használható, így különösen figyelni kell majd rá. A Patriots futás elleni védelme azonban jól teljesített az utóbbi 4 mérkőzésen, remélhetőleg folytatni tudják.

Előny: Patriots Chargers

 

Amikor a Chargers passzol

A Chargers újonc irányítója, Justin Herbert remekül játszik, mióta a 2. héten, nem szokványos módon, átvette a stafétát Tyrod Taylortól. Azóta összesen 23 TD passzt osztott ki, miközben csak 7-szer adta el a labdát. Passzainak 66%-a végződik elkapással és már át is lépte a 3000 yardos határt. Ő a legfőbb oka annak, hogy a Chargersé a liga 2. legjobb passzjátéka. Az első számú célpontja természetesen Keenan Allen, akinek már 85 elkapása van 875 yardért és 7 TD-ért. Allen nem tartozik a leglátványosabb elkapók közé, azonban a számok közt talán ő  a legjobb a ligában. Rá egyértelműen extra figyelmet kell fordítani. Múlt héten Stephon Gilmore jól dogozott DeAndre Hopkinsal szemben, azonban sokat köszönhet a védőfalnak, akik folyamatosan nyomás alatt tartották Kyler Murrayt. Allen mellett Mike Williams és Hunter Henry a legveszélyesebb célpont, azonban Austin Ekelerre is figyelni kell.

Előny: Chargers

(mostanában csak akkor nyer a csapat, ha az ellenfelet tartják esélyesebbnek, így szerintem egyértelműen a játék minden elemében a Chargers a jobb)

 

Sérültjelentés

Kérdéses a játéka
LB Ja'Whaun Bentley - ágyék
DL Adam Butler - váll
DL Byron Cowart - hát
DB Kyle Dugger - lábujj
K Nick Folk - hát
TE Ryan Izzo - combhajlító, kéz
CB JC Jackson - csípő
FB Jakob Johnson - térd
OG Shaq Mason - vádli
QB Cam Newton - has
WR Matt Slater - térd
RB JJ Taylor - comb

 

forrás: patriots.com 1, 2

Hozzászólás

A Tampából cut MLB J. Cichy, Bentley backup-jaként, a per pillanat 51 fős rosteren. Hall így OLB lett. 

A két rookie TE egészséges, de egyelőre nincsenek a roster-en. Kiváncsi vagyok kikkel egészülünk ki...

Nagyon vártam már a beharangozót!;)

köszi!

Nem néztem utána, de azért ez a 3 idegenbeli egymás után elég egyedi esetnek tűnik, még ha 2 meccset egy városban is játszanak. Utazz Kaliforniába aztán ugorj be Miamiba hazafelé..Tényleg rohadtul megunta az NFL az elmúlt 20 évet 😃 

Közben a Ravensnek négyszer halasztanak, holott tisztán edzői fegyelmezetlenség történt. Nem rémlik, hogy ilyen rugalmas lett volna a hozzáállás felénk a Chiefs meccsnél. Sok szempontból érdekes szezont élünk meg...

A meccshez, beharangozóhoz visszatérve, a 10-6 simán playoff nálam, szerencsés esetben a 9-7 is elég lehet. Persze egyelőre törjük meg a sormintát és a rohadt életbe bárhogy is, de verjünk meg egy 3-8-as csapatot. Köszi előre is! 🙂

Régebben többször emlegették, hogy, hogy ilyenkor, a téli évszakban már kimondottan rossz a csapatnak a bostoni klímából átruccanni a floridai klímába meccselni. Ha így nézem, még lehet, hogy jó is nekünk ez a kis kaliforniai kiruccanás.

Ravens: Minden eset egyedi, az NFL meg egy rohadt drága show műsor, szóval minden döntésnek az az alapja, hogy az egész show menjen tovább. Az egyes csapatok sorsa részletkérdések ebből a szempontból, eseti döntések születnek a pontos helyzet alapján.

Már 10-6 esetén sem a csapat saját kezében van PO-ba jutás. Jelen állás szerint a 3 kiadó WC helyre az utolsó 5 meccsen a 10 győzelemhez:

- van  1 csapat, akinek 2 győzelem kell (Browns),

- van 2 csapat amelyiknek 3 győzelem kell (Colts, Dolphins),

- van 2 csapat, amelyiknek 4 győzelem kell (Ravens, Raiders).

A Pats-nek 5 győzelem kell.

Ha a hátralévő 5 meccsünket megnyerjük, 98% az esélyünk a playoffba jutásra. Én erre már azt mondom, hogy a saját kezünkben van a sorsunk.

A fentiek alapján furán soknak tűnik az a 98%, de lusta vagyok utánaszámolni, meg utánanézni ;)

mondjuk az igaz, hogy a fentiek közül 3-at már megvertünk, a miamit még egyszer meg kell vernünk, hogy legyen értelme számolgatni. Tehát az egymás elleni nekünk kedvezhet.

DT A. Spence, WR D. Moncrief és TE D. Keene a rosteren. WR I. Ford cut. 

Úgy gondolom, mindössze az a cut oka, hogy Moncrief több poszton is használható. A PS-be még visszajöhet, ha senkinek se kell... 

Hát Bosával meggyűlhet a bajunk, azt a manuszt nem lehet fogni, mintha dinamittal működne... Camnek nem lesznek tízmásodpercei, hogy célpontot keresgéljen, ahogy szokta - szerintem ez lesz a kulcsa a mai meccsnek. Nyilván tudják, hogy futni akarunk, mi meg tudjuk, hogy tudják. Nagyon kíváncsi leszek, hogy az edzői team mit rakott mára össze, leszünk-e BÁRMIBEN jobbak, mint a múlt héten. Csupa talány ez a játék... :) :) :)

GOOO PATS!!!

Na erre azt hiszem nem számított senki sem ....