Beharangozó 14. hét: Patriots @ Rams

Kép
pre

A New England Patriots (6-6) egy rendkívül sima mérkőzésen, 45-0-ra legyőzte a Chargers csapatát a SoFi Stadionban. A csapat következő ellenfele a Los Angeles Rams lesz, ugyan csak a SoFi Stadionban. A mérkőzés magyar idő szerint péntek hajnali 2:20-kor kezdődik és az Aréna4 élőben közvetíti.

 

A Patriots 45-0-ra győzte le a Chargerst köszönhetően nagy részben a kiváló speciális egységnek, akik punt visszahordásból és egy blokkolt mezőnygólkísérlet utáni visszahordásból is TD-t szereztek. Mivel a Patriots következő mérkőzése is Los Angelesben lesz, ráadásul a Thursday Night Football keretein belül, a csapat nem repült haza Bostonba a mérkőzés után, inkább Los Angelesben maradt.

A csapat végre visszatért az 50%-os mérlegre, azok után, hogy a szezont 2-5-ös mérleggel kezdte. Azonban az elmúlt 5 mérkőzésből 4-et meg tudott nyerni, ezzel pedig életben tartotta a rájátszás reményeket. Ahhoz, hogy ez továbbra is így legyen mindenképpen győzni kell holnap hajnalban is a Rams ellen.

 

A párosítás története

A Patriots és a Rams 12 alkalommal találkozott egymással az alapszakasz során. Ezeken a mérkőzéseken a Patriots mérlege 7-5.

A két csapat ugyanakkor már 2-szer is találkozott egymással a Super Bowlban. Ráadásul mind a kettőt a Patriots nyerte meg.

Először a 2001-es szezon után, a 36. Super Bowlon mérkőztek meg egymással, amikor a  Patriots 20-17-es sikerével megszerezte a csapat történetének első Lombardi Trófeáját. Ez volt az a szezon, amikor Drew Bledsoe sérülése miatt Tom Brady lett a csapat kezdő irányítója.

Másodszor a 2018-as szezon végén, az 53. Super Bowlon találkoztak egymással, amit ugyancsak a Patriots tudott megnyerni, ezúttal 13-3-mas végeredménnyel. Ez volt a csapat 6. Super Bowl győzelme, egyben az utolsó ezidáig.

 

A két csapat statisztikái az idei szezonban

stat

 

Amikor a Patriots fut

A Patriots támadóegysége rengeteg kihívással nézett szembe az idei szezon során. Új irányító, aki megpróbálja elsajátítani a csapat playbookját, miközben újonc és még nem bizonyított elkapókkal kell játszania és egy folyamatosan változó támadófal próbál elég időt biztosítani neki. Azonban az egységre az eddigi legnagyobb kihívás fog most várni, a kiváló Rams védelem személyében. Ez különösen igaz a futójátékra, ami az elmúlt hetek gyenge teljesítménye után a Chargers ellen ismét jól muzsikált. Damien Harris remekül játszott, kísérletenként 5 yardot szerzett és meg sem állt 80 futott yardig. Cam Newton 2 futott TF-t is szerzett. Azonban most sokkal nehezebb dolguk lesz a Rams védelme ellen, amelyik mérkőzésenként csak 93 yardot enged ellenfeleinek a földön, kísérletenként pedig csak 3.9-et, ami a legjobb a ligában. A legtöbb elismerést természetesen Aaron Donald kapja,  jogosan mint mindig, azonban nincs egyedül. Sebastian Joseph-Day játszik a fal közepén, míg Michael Brockers a túloldalán. Troy Reeder és Kenny Young kiválóan lép felé futás ellen az LB pozíciójából. Ez az egység 2 hete a 49ers ellen gödörbe került, azonban múlt héten ismételten dominálta az ellenfelét, a Cardinals személyében. A Patriots támadófalának fel kell vennie a kesztyűt és fizikálisan nagyon a toppon kell lennie, ha sikert akar elérni a csapat.

Előny: Rams

 

Amikor a Patriots passzol

A Rams passz elleni védekezése sem sokkal marad el a futás ellenitől. A Jalen Ramsey, Troy Hill, John Johnson, Jordan Fuller négyes az egész szezon során kíválóan dolgozik. Ennek eredményeként mindössze 198 yardot engednek az ellenfeleknek mérkőzésenként, ami a 3. legkevesebb a ligában. Passzkísérletenként ráadásul csak 5.5 yardot engednek, ami a legjobb mutató az NFL-ben. Newton az elmúlt hetekben nem épp a legjobb mutatókat hozta össze, múlt héten a Chargers elleni 45-0-ás győzelem során mindössze 69 yardot passzolt. Ennél mindenképpen többre lesz szükség tőle, mint ahogy Damiere Byrdtől és Jakobi Meyerstől is. Ez persze nem lesz egyszerű a Donald vezette védelem ellen, ami képes 3 emberrel is folyamatosan nyomást helyezni az ellenfél irányítóira. A Rams 36 sackjéből 11-et szerzett Donald, további 7-et pedig Leonard Floyd. Az egyik kulcs az lesz, hogy a Patriots elkerülje a negatív yardos játékokat az első kísérleteknél. Ha csapat hátrányba kerül és Newton vezette passzjátékra kell támaszkodni, akkor hosszú éjszaka elé nézünk. Azonban ha Damien Harris és Newton futásaival kordában tudják tartani a Rams védelmét, a győzelmi esélyek sokkal jobbak.

Előny: Rams

 

Amikor a Rams fut

A Ramsnek a futójátéka is a jobbak közé tartozik. A csapat három futó, Darrell Henderson, Malcolm Brown és Cam Akers folyamatos rotálásával játszik. Mind a három futónak legalább 80 labdacipelése és 357 futott yardja van a szezon során. A Rams mérkőzésenként 124 yardot tesz meg a földön, ami a 4. legjobb mutató a ligában, azonban kísérletenként csak 4.1 yardot, ami már csak a 11. legjobb. A Patriots futás elleni védelme a Ravens elleni mérkőzéssel fordulóponthoz ért és azóta remekül teljesít. Ebben hatalmas szerepe van Lawrence Guynak, Adam Butlernek és Ja'Whaun Bentleynek. A Rams futóinak játéka nem látványos, azonban rendkívül fontos szerepe van Sean McVay támadósémájában. Ők összesen 12 futott TD-t szereztek eddig a szezonban. A Patriots nem engedheti kibontakozni a futójátékot, különben a Rams play action passzjátéka komoly gondokat okozhat.

Előny: Patriots Rams

 

Amikor a Rams passzol

Jared Goff a liga egyik legrejtélyesebb irányítója. A legtöbb héten az irányító mutatói a liga élmezőnyébe tartozik, mint ahogy az a Cardinals ellen is történt, amikor 47 kísérletéből 37 sikeres volt 351 yardért és 1 TD-t is kiosztott miközben a Rams csapata 38 pontot pakolt fel a táblára. Azonban ha jobban megnézzük, akkor feltűnhet, hogy hogyan szereti McVay Goffot használni. Sokszor hív play action játékokat, amikor az irányító kiforog a zsebből, rövid passzokat, amikor az időzítés az elsődleges. A Cardinals ellen a passzainak nagy része kevesebb mint 10 yardot volt a levegőben, ilyen helyzetben pedig nagyon jól érzi magát Goff. Majd pedig vannak olyan mérkőzések, mint egy héttel korábban a 49ers elleni, amikor Goffra már a mérkőzés elején nyomás helyeztek. Ennek 2 INT lett az eredménye, miközben 31 passzkísérletéből csak 19 volt sikeres 198 yardért. A Patriots jól ismeri ez utóbbi Goffot, ugyanis ezzel a "kiadással" találkozott az 53. Super Bowl során Atlantában. Goff szenvedett a Patriots folyamatos nyomása alatt és a folyamatosan változó védelmi sémák miatt. Stephon Gilmorenak komoly szerepe volt ebben és most is hasonló teljesítmény kell tőle. JC Jackson és Jonathan Jones sérülései miatt valószínűleg jobban magára hagyják majd őt a Safetyk, hogy a sérüléssel bajlódó játékosokat segítsék. A Ramsnek egy nagyon mély elkapó sora van Robert Woods, Cooper Kupp, Josh Reynolds és Van Jefferson személyében. Ráadásul egy nagyon tehetsége TE duó is rendelkezésre áll Gerald Everett és Tyler Higbee személyében. Összességében egy nagyon tehetséges, mély és változatos elkapóegység segíti Goff munkáját, ami gondokat okozhat a Patriots védelme számára. A különbség ezúttal azonban a Patriots irányítósiettetése lehet, ami folyamatosan, hétről hétre fejlődik. Ha Goff kényelmesen érzi magát a zsebben, hosszú éjszaka elé néz a Patriots védelme.

Előny: Rams

(múlt héten elég jól bejött, hogy mindenben a Chargers hoztuk ki "erősebbnek" így most ezt megismételjük!)

 

Sérültjelentés
Kérdéses a játéka
LB Ja'Whaun Bentley - ágyék
DL Adam Butler - váll
DL Byron Cowart - hát
DB Kyle Dugger - lábujj
K Nick Folk - hát
DL Lawrence Guy - váll
TE Ryan Izzo - combhajlító, kéz, nyak
CB JC Jackson - csípő, térd
FB Jakob Johnson - térd
CB Jonathan Jones - nyak
OG Shaq Mason - vádli
QB Cam Newton - has
WR Matt Slater - térd
RB JJ Taylor - comb

 

forrás: patriots.com 1, 2

Hozzászólás

Kéretik áthúzni a futásvédelemnél a patriotsot:)

ám legyen :D
én is gondoltam rá a múlt heti után, de gondoltam 3v1 arányban úgyis a Ramset rakták esélyesebbnek, de jobb a biztosra menni

A múlt hét nagy tanulsága, hogy lehet a beharangozókat ki kell egészíteni azzal, hogy "Amikor a Special Team". :)

Fogalmam sincs melyik csapatunk lesz a pályán! Remélem, a jobbik... 

TE D. Asiasi az 53-ban, Izzó IR! 

Két totál rossz irányítóval.Sack sack hátán.....Támadófal is leszerepelt.Védelem futás ellen szintén.