Beharangozó 16. hét: Patriots vs Bills

Kép
pre

A New England Patriots (6-8) múlt heti vereségével eldőlt, hogy 2008 óta először nem lesz ott a csapat a rájátszásban. A 16. fordulóban a Buffalo Bills (11-3) érkezik a Gillette Stadionba. A mérkőzés magyar idő szerint kedd hajnali 2:15-kor kezdődik és az Aréna4 élőben közvetíti.

 

A Patriots a Monday Night Football keretein belül fogadja a Bills csapatát és próbál meg visszavágni a November 1.-jei, 24-21-es vereségért. A Patriots idén már 3. alkalommal fog amerikai idő szerint hétfőn játszani. Október 5.-éna  Chiefs ellen, november 9.-én pedig a Jets ellen.

Ez a mérkőzés már a 122. összecsapás lesz a két csapat közt.

Az örökmérleg a Patriots felé billen 74-44-1 arányban. Az utolsó 41 egymás elleni mérkőzésből 35-öt a Patriots nyert meg.

Hazai pályán a csapat mérlege 39-21, ebből a Gillette Stadionban 16-2.

Ez lesz az 5. alkalom, hogy a Monday Night Football keretein bellül csapnak össze. Az eddigi 4 mérkőzést egyaránt a Patriots nyerte meg.

Először még 1960-ban mérkőzött meg egymás ellen a két csapat.

A Patriots 76 győzelme a Bills ellen a legtöbb egy ellenfél ellen. A 2. legtöbbet a Jets ellen szerezte a csapat, szám szerint 68-at.

Sok legendás összecsapás volt a két csapat közt, 1999 és 2001 között például 5 egymást követő mérkőzésből 4 is hosszabbításba torkolt.

A Patriots első rájátszásmérkőzését pont a Bills ellen játszotta még 1963. december 28.-án, amit 26-8-ra meg is nyert a csapat.

 

A két csapat statisztikái az idei szezonban

stat

 

Amikor a Patriots fut

Az idény nagy részében a Bills futás elleni védelme csak szenvedett. Azonban az elmúlt hetekben derekasan helytálltak, ennek köszönhetően pedig már 20. legkevesebb yardot engedik mérkőzésenként, szám szerint 121.4-et. A Patriots minden mérkőzésen megpróbálta a futójátékkal megalapozni a támadásokat, ami nagyobb részt sikerült is. Damien Harris és Sony Michel sikeresek tudtak lenni, amikor megkapták a lehetőséget. Harris múlt héten sérülés miatt nem léphetett pályára, azonban Michel 7.6 yardos átlaggal futott a Dolphins ellen. A gond csak az volt, hogy mindössze 10 alkalommal adták a kezébe a labdát, így a támadóegység nem tudta kihasználni a jó formáját. Remélhetőleg ebben a fordulóban több lehetőséget kap, főleg ha ezúttal is ilyen sikeresen tud futni. A Billsnél visszatér Matt Milano, ami csak tovább erősíti az elmúlt hetekben jól működő futás elleni védelmet.

Előny: Bills

 

Amikor a Patriots passzol

Hááááát... Öhm..... Hogy is mondjam?!

Előny: Bills

 

Amikor a Bills fut

A Bills idén nem tud az elmúlt évekhez hasonló eredményességgel futni. Azonban ugyanez volt a helyzet a két csapat első mérkőzése előtt is. Akkor a mérkőzést végül 190 futott yarddal fejezték be. Devin Singletary és Zack moss is több mint 80 yardot szerzett a mérkőzésen, ennek köszönhetően pedig kontrollálni tudták az órát. A Patriots védelme a 6. legtöbb yardot engedi a földön, szám szerint 133 yardot mérkőzésenként és több mint 4.5 yardot kísérletenként. Az elmúlt két mérkőzésen több mint 200 yardot engedtek az ellenfeleknek. A Dolphins 250 yardot tett meg annak ellenére, hogy a szezon során nem tudtak folyamatosan sikereket elérni a földön. Ráadásul az elmúlt hetekben a Bills hatékonyan tudta futtatni a labdát a mérkőzések végén, ezzel lezárva azokat.

Előny: Bills

 

Amikor a Bills passzol

Josh Allen nem passzol sokszor az első találkozón, köszönhetően a buffaloi időjárásnak. Azonban 3. évében a Bills irányítója remekül játszik. 69%-al passzol, több mint 4000 yardot tettek meg már a levegőben, 30 TD passz mellett mindössze 9-szer adta el a labdát. Remek felépítésével és atletikusságával sikeresen tud menekülni a nyomás elől ha arra kerül a sor, ezzel extra időt biztosítva elkapóinak. A Bills első számú elkapója egyértelműen a Vikingstől megszerzett Stefon Diggs. Diggs 111 elkapásból 1314 yardot és 5 TD-t ért el. A két csapat első összecsapásán 6 elkapásból 92 yardot szerzett JC Jackson őrizetében. Ezúttal is rá várhat a kiváló elkapó őrzésének a feladata, ugyanis akár csak akkor, ezúttal sem lesz ott Stephon Gilmore, akit a csapat sérültlistára tett a hét során.

Előny: Bills

 

Sérültjelentés

Nem lép pályára
TE Jordan Thomas - nem sérülés miatt

Kérdéses a játéka
C David Andrews - vádli
LB Ja'Whaun Bentley - váll
DL Tawshawn Bower - boka
DL Adam Butler - váll
LB Shilique Calhoun - térd
LS Joe Cardona - boka
DL Byron Cowart - hát
OT Jermaine Eluemunor - boka
K Nick Folk - hát
DL Lawrence Guy - váll
RB Damien Harris - boka
OL Justin Herron - boka
CB J.C. Jackson - térd
LB Anfernee Jennings - váll
CB Jonathan Jones - nyak
G Shaq Mason - vádli
WR Donte Moncrief - comb
DE John Simon - combhajlító
WR Matthew Slater - térd
RB J.J. Taylor - comb

 

forrás: patriots.com 1, 2

Hozzászólás

Az előrejelzésetek alapján elég egyoldalú meccs lesz, főleg ha a kérdéses listát is megnézem... (Persze az idei eredmények alapján sem mi vagyunk az esélyesek.)

Azért remélem szépen zárjuk a szezont.

Huhh. Már önmagában fura, hogy amikor arról beszélünk, hogy az AFC East-et vezető csapat találkozik a harmadikkal, akkor felcserélődtek a szerepek, amikor behelyettesítjük a csapatneveket :)

 

Újabb és újabb eddig meg nem élt állapotokat kell nekünk is átélnünk. Rájátszás nuku, a beharangozóban egyetlen játékelemnél sem vagyunk előnyben. CSOPORTHARMADIK?????? Azértimádkozunkhogyneverjenekagyon???? 

Ez van. De mi ott leszünk. nem is kérdés. GOOO PATS!!

Ezt láttátok? Be lehet jelentkezni a Pats szurkolói oldalára és el lehet helyezni a képünket a stadionban, így virtuálisan ott lehetünk a meccsen. Tök állat!!! :-) 

https://patriots.fancam.com/2020?fb&fbclid=IwAR2hqQUzdchZmZ6p5JR-adFa0nodFdhCvXoOVyqa90s_x_c2ECq6ge7VUFI&s=main-scene&atv=4.735&ath=-95.195&fov=0.374&share=tag&showtags=true

Halihóóó, 

Tucinak jár a pacsi 😜😜

Én se írhattam volna szebben: "Amikor a Patriots passzol       Hááááát... Öhm.... Hogy is mondjam?!" 😂😂😂

A Billsnek elég fontos a mai meccs, de azért ha lehet szúrjunk ki velük :)

Tisztességes, kemény játékot szeretnék, valahogy úgy, ahogyan a hétvégén a két bőven negatív 49ers és Falcons tette a PO esélyes/PO-ba jutott ellen... 

Így legyen, örülnék egy fizikális, végig küzdő Patriotsnak, és mondjuk legyen egy 2-tds győzelmünk, csak hogy jelezzük, jövőre minden jobb lesz.

Sima vereségben és Newton ban bízom.Sok csapat van 6-9 el és jó lenne minél feljebb lenni a draftlistán az esetleges felmozgáshoz(ha Minshew nem jön össze az öregnek)

Ugyan már, csak a győzelem! Remélem behúzzuk ezt a meccset a csoportelső ellen, mint ahogy nagyon helyesen a Jets küzdött a Browns ellen. A draft amúgy is egy lutri.

sztem nem mindegy. abban a 4 helyben pont elénk kerülhet legalább 2-3 QB-ra vadászó csapat (49ers, Broncos, Panthers stb.)

Két érdekesség:

Több kinti fórumon is azt beszélik, Newtonnal megvan már a megállapodás jövőre, csak nem akarják még bejelenteni. A szerződés hasonló felépítésű mint a mostani, emellett egyértelműen prioritás lesz qb húzása a drafton (a sok pénzből meg lehet újra passrush, futás elleni védelem, elkapósor, vagy amit még BB úgy gondol).

És negyedszer: mai hír, hogy Adam Gase jövőre csatlakozhat a stábhoz, amennyiben menesztik majd, akár mint OC, ha üresedés lesz a poszton.

Jézusatyaúristen.... Kevés alkalmatlanabb ember van manapság az edzők között, és ezt úgy mondom, hogy idén elég sok Tampa meccset néztem...

OKÉ, de azóta (CHI-MIA-NJ) 38-57, idén pl. most veszítették el az 1/1-et... Mert 2-t nyertek.

Én kb. bárkinek jobban örülnék.

Szerintem nem biztos, hogy igaz, hogy a HC, DC/OC, pozíciós edzők, stb. valamiféle szűken értelmezett edzői szakmai képességbeli rangsor lenne minden csapaton belül, ahol a HC a legokosabb, legtutibb mind közül. A HC inkább egy csúcsvezetői poszt. Szükségeltetik hozzá a szakmai éleslátás, de legalább annyira a Machivellista politikai képesség is. Egy csapat nem a vasárnaponként feltűnő negyvenvalahány főből, meg pár edzőből áll, hanem egy jóval nagyobb szervezetből annak minden nyűgjével. Ambíciózus emberekkel, intrikákkal, emberi sorsokkal, stb. Egy mérkőzés nem 4 x 15 percből áll, hanem szűken véve 6 edzés napból + a meccs napból, tágabban véve 16-17 + valamennyi hétnyi mérkőzés-sorozatból, még tágabban egy szezonon belüli csapat stratégiájának, formájának, dinamikájának és személyzetének megtervezéséből, még ennél is tágabban véve 3-5 éves játék és pénzügyi ciklusokból (ez mondjuk GM meló is). Plusz az egyebek: hírszerzés, elemző csapat, piszkos kis trükkök, stb. De  végső soron mindenért a HC felel, mindenért őt veszik elő. Mert végső soron mindenben ő dönt. A vitás kérdésekben, a szakmai 50-50%-os ügyekben. Még akkor is ő döntött, ha igazából ezt a döntést másra delegálta. Ehhez képest egy DC/OC sokkal inkább szólhat a specifikus szakmai tudásról, de persze ehhez is nélkülözhetetlenek a politikai, menedzseri skill-ek.

Ugyan nagyon népszerű lehülyézni HC/OC/DC-ket, akiknek lehet, hogy csak annyi hibájuk van, hogy egyszerűen a "kabát" picit nagy rájuk, és ennyi. Ettől még amerikai foci ügyben valószínűleg a top100 legjobban vannak benne. Kicsit olyasmi ez, mint a sakk. Lehet, hogy a legmagasabb Élő pontszámmal rendelkező játékos folyton, kívülről simának tűnően elpáholja a századikat, de én abban rohadtul biztos vagyok, hogy engem bármikor rommá ver bármelyik, pedig ismerem az összes szabályt, meg régebben hobby-ból játszottam is.

Nos, a beharangozó nem túl optimista (mire fel is lenne az?!). Na de majd az első benyomás, az up and down és a stat cikk...!  :)

In Bill we trust! Go Pats!

38-9 oda elvertek bennünket mint jég a határt...

Buffalóban kb 3 év alatt újjáépültek...

Mi meg...hagyjuk....