Beharangozó - 2. előszezon-mérkőzés: Carolina Panthers

Kép
Panthers

Szombat hajnali egy órától a Carolina Panthersszel csap össze a Patriots a Gillette Stadiumban az idei második előszezonmeccsen.

A két közös edzés után (kedd, szerda) ezúttal "éles" meccsen fog találkozni a két csapat. 2014 óta egyébként ez lesz a hatodik előszezon-meccsük, igencsak gyakran találkoztak tehát augusztusban az elmúlt években. A közös edzéseken tapasztalható volt "némi" feszültség, reméljük ez nem nyomja rá a bélyegét a meccsre és nem lesznek durva jelenetek a találkozó során.

Mire figyeljünk a mérkőzés alatt?

1. Mennyi szerepet kapnak a kezdők?

Itt azért már lehet arra számítani, hogy nagyjából egy negyedet a legjobb sor is a pályán fog tölteni, utána pedig jön a második és a harmadik sor. Arra lesz leginkább érdemes figyelni, hogy ki mikor fog pályára lépni (kezdőkkel vagy csak a tartalékokkal), hiszen ebből azért már leszűrhető néhány dolog. Főleg a secondary alakulása a kérdés, vajon Jonathan Jones ezúttal is a szélen kap majd helyet?

2. Újoncok

Az újoncok számára továbbra is kiemelten fontosak ezek a meccsek, hiszen itt tudják leginkább felvenni a ritmust ami a ligához kell. Két UDFA játékos LaBryan Ray és Brendan Schooler lehet a legnagyobb esélyes egy rosterhelyre, előbbi a védőfalban, míg utóbbi a ST-ben nyújtott teljesítménye miatt. Továbbá érdemes odafigyelni a két újonc cornerbackre, Marcus és Jack Jonesra is, hiszen ők is jól teljesítettek az edzőtábor során.

3. Támadófal és futójáték

Bár a támadósor kezd összeállni, a futójátéknál azért még vannak hiányosságok. A közös edzések során mutatkozott némi előrelépés ezen a területen, a meccsen lehet tovább javulni. Az egyik tackle poszt a kezdőknél eléggé kérdéses, hiszen Isaiah Wynn állapota day to day, de valószínűleg nem játszik, így pedig a Cajuste-Herron duó előtt megnyílik az esély, hogy egy jó teljesítménnyel bebiztosítsa a helyét a rosteren.

4. Második és harmadik sor

A Giants ellen nem léptek pályára a kezdők, így pedig a depth charton hátrébb lévők közül többen is sok snapet töltöttek a pályán, és voltak olyanok, akik igencsak tudtak élni a lehetőséggel. A Panthers irányítóhelyzete finoman szólva sem egyértelmű, hiszen két korábbi elsőkörös - Mayfield és Darnold - mellett van egy igencsak ígéretes újonc Matt Corral személyében. Nyilvánvalóan mindhárman szeretnék megszerezni a kezdőt - erre egyébként a korábbi 1/1-es a legesélyesebb - ebből kifolyólag pedig igencsak tesztelve lesznek majd a tartalékok is.

Ez lesz szeptember végéig az utolsó hazai meccse a csapatnak, hiszen jövőhéten a Raidershöz utazik, majd az alapszakasz kezdetén Miamiban és Pittsburghben lép pályára a Patriots.

A mérkőzés magyar idő szerint szombat hajnali egy órakor kezdődik, a chaten pedig természetesen várunk mindenkit, a GamePass ingyenes az előszezon során, így ott lehet nézni a találkozót.

Hozzászólás

Köszönjük, már nagyon várom az újabb közvetítést. :) :)

Jones szerint fog játszani valamennyit. :) 

Viszont állítólag Mayfield, és Darnold nem fog játszani, szóval valószínűleg a D kezdők sem lesznek sokat a pályán a Panthers O 2. és 3. vonala ellen.